Gość Iwka78 Napisano 7 Grudnia 2012 Napisano 7 Grudnia 2012 Witam wszyscy, którzy tutaj zaglądają to wiedzą, że moim hobby jest rękodzieło i że mam zamiar to bardziej rozkręcić, na tyle, aby otworzyć swoją działalność... Moja siostra, która do tej pory była mi bardzo bliska, łączy nas bardzo silna przeszłość (i się zastanawiam, czy jest to tylko właśnie ta przeszłość) i zawsze się wspierałyśmy, tym razem nie okazuje mi żadnego wsparcia... raczej to ja jej zawsze okazywałam wsparcie i pomagałam... teraz zaczęłam się zastanawiać, czy nie jest tak, że ta relacja jest jednostronna... ja daję, a ona bierze i tyle... Zrobiłam Celta zadając pytanie jaki jest jej stosunek do mnie, jaka jest ta relacja z jej strony... Konicznie nagle poczułam, że muszę wylosować siebie spośród kart - Sygnifikator mój – 3 buławy – jestem prawdomówna i mam szczere intencje, chcę poznawać innych i ich rozumieć, akceptować… Karta 1 opisuje: Główny problem, okoliczności, sytuację obecną lub główny cel – 4 kielichy – mocne rozczarowanie i to raczej moje…. Karta 2 opisuje - co powoduje pogłębienie problemu –7 pucharów – bo siostra uważa, że jestem szalona, a skoro jestem szalona w swoich pomysłach, to nie trzeba mnie w tym wpierać… Karta 3 opisuje - powód danej sytuacji, podstawowe impulsy, dążenia i pragnienia – 6 mieczy, dobrana Rycek Pucharów – zmieniam swoje życie i ona uważa, że za bardzo kieruję się emocjami zamiast zdrowym rozsądkiem, że znów mam „przeczucia”, które i tak do niczego mnie nie doprowadzą…. Karta 4 opisuje - sytuacje z przeszłości, które wpływają na obecną sytuację – XX sąd, dobrana 6 pucharów – no nie mogły się tu pokazać inne karty… obie popełniłyśmy błędy w przeszłości i ta więź tutaj wychodzi…. Karta 5 opisuje - Twoją postawę i obecne przekonania, cel do jakiego dążysz, jakich oczekujesz efektów w związku z tą sprawą – 4 denary – chcę wyjść poza swoje „4 ściany”…. Karta 6 opisuje - Tradycyjnie uznawana jako ukazanie najbliższej przyszłości – 8 denarów – no czeka mnie ciężka praca… to wiem…. Karta 7 opisuje - Postawę pytającego w tej sytuacji – 9 denarów – wiem, że mam polegać tylko na sobie…. Karta 8 opisuje - reakcje i postawę środowiska fizycznego, emocjonalnego czy społecznego – VIII siła – siłę i pewność siebie też lepiej znaleźć w sobie… Karta 9 opisuje - Tradycyjnie oczekiwania pytającego lub jego obawy – paź mieczy – na pewno z nią porozmawiam na ten temat…. Karta 10 opisuje – XXI Świat dobrane: 10 buław, rycerz mieczy, IV cesarz – no i chyba nasze drogi się trochę rozejdą… zawsze tak mam przy świecie…. zerknie ktosik? Cytuj
agaMAJ Napisano 7 Grudnia 2012 Napisano 7 Grudnia 2012 Rodzina chce dla nas dobrze,ale czasem ich dobrze, nie jest dobre dla nas. Więżi rodzinne, nawet te szczere czasem nas ograniczają.Tu wychodzi to wszystko. Twoja siostra uważa, że masz stabilną pracę, dobrą sytuacje życiową i że ci "odbija".Nie masz na to wpływu, więc nie warto się przejmować tylko robić swoje. Stosunki zsiostrą się ochłodzą może, ale jak zobaczy, że sobie radzisz i się spełniasz, to to przestanie ją to drażnić Moja rodzina teżdługo nie akceptowałatego, w jaki sposób ja pracuję. Cytuj
Gość Iwka78 Napisano 7 Grudnia 2012 Napisano 7 Grudnia 2012 wiesz Aga, przykre to, że ktoś bliski nie znajduje czasu, aby kliknąć na fb "udostępnij"... to tak niewiele.... jestem rozczarowana i to mocno... no muszę to przeboleć jakoś.... Cytuj
agaMAJ Napisano 7 Grudnia 2012 Napisano 7 Grudnia 2012 Mi zawsze więcej wsparcia dawali znajomi czy nawet osoby obce, niż rodzina, więc dosyć szybko nauczyłam się polegać na sobie a poparcia szukać wśród osób, które mają podobne poglądy. Rodzina jest dobra na świąteczne obiady Twoje szkatułeczki są śliczne, jak popracujesz nad zdjęciami, to na pewno zaczną przynosić zysk. A jak zaczniesz na nich zarabiać, to i siostra inaczej na to spojrzy. Cytuj
Arshi Napisano 7 Grudnia 2012 Napisano 7 Grudnia 2012 Skoro zadajesz pytania z jej strony to wszystkie karty dotycza jej... i pytajacym jest ona... tak na predkosci zajrzlaem...ale powiem ci ze fakt ze ty sie rozwijasz wplywa na nia zle... bo ona odczuwa ze stoi w miejscu a ty pniesz sie po szczeblach a i cale uznanie ojca pada na ciebie... i czuej ze zyje w twoimcieniu Cytuj
Gość Iwka78 Napisano 7 Grudnia 2012 Napisano 7 Grudnia 2012 Skoro zadajesz pytania z jej strony to wszystkie karty dotycza jej... i pytajacym jest ona...tak na predkosci zajrzlaem...ale powiem ci ze fakt ze ty sie rozwijasz wplywa na nia zle... bo ona odczuwa ze stoi w miejscu a ty pniesz sie po szczeblach a i cale uznanie ojca pada na ciebie... i czuej ze zyje w twoimcieniu jesteśmy siostrami ciotecznymi... co do interpretacji kart, to fakt bardziej je odczytywałam je jako ja... bo mam problem z inwigilacją innych.... i bardzo źle się z tym czuję... pierwszy i ostatni raz tak zrobiłam.... Cytuj
Gość Iwka78 Napisano 7 Grudnia 2012 Napisano 7 Grudnia 2012 Mi zawsze więcej wsparcia dawali znajomi czy nawet osoby obce, niż rodzina, więc dosyć szybko nauczyłam się polegać na sobie a poparcia szukać wśród osób, które mają podobne poglądy. Rodzina jest dobra na świąteczne obiady Twoje szkatułeczki są śliczne, jak popracujesz nad zdjęciami, to na pewno zaczną przynosić zysk. A jak zaczniesz na nich zarabiać, to i siostra inaczej na to spojrzy. nooo.... zaraz ci wyślę nowe fotki Cytuj
GdzieTaIrlandia Napisano 7 Grudnia 2012 Napisano 7 Grudnia 2012 Witaj Iwka.. Napiszę Ci jak ja ogarniam temat który tutaj opisałaś.. Głownym problemem całej tej sytuacji i postawy twojej siostry jest to,że ona zamiast działać siedzi sobie z boku,nie udziela się,obserwuje,rozmyśla i zastanawia się nad tym czego ty właściwie pragniesz( 7 kielichów) czy aby uda Ci się to spełnić czy czasem nie bujasz w obłokach. Powodem tej sytuacji jest oczywista zmiana twojej postawy kategorycznie pniesz się na przód,podjełas juz decyzje,działasz. Sytuacje z przeszłości to oczywiscie wasze wsparcie w cięzkich chwilach a potem odrodzenie,radość.. Jeżlei rozkład jest o twojej siostrze,zatem karta nr 5 sugeruje jest postawe. Ja mam wrażenie,że twoja siostra uważa,że przestałaś na nią patrzeć.. Widzisz swój cel,jestes skupiona na nim,nie widzisz w nim jej -dodatkowo chcesz by Cie wspierała tyle,że gdzie ona w ty wszystkim?Moze pora pomyslec o sobie,zajac sie swoimi sprawami..skoro jej nie widzisz.? Przyszłość..to intensywne mysli na rozwiazaniu sytuacji i skupieniu się na pracy,zaległosiach.. Postawa twojej siostry w tej chwili to właśnie brak działania..przygladanie się,zastanawianie w boku(4 kielichy) Srodowisko widzi,że wiele emocji i sły we wszyskim i mysli,że macie w sobie wsparcie. Oczekiwania to cheć porozumienia się a obawa jest odwrotnościa,że rozmowa wyjasniająca nie nastąpi i sytuacja sie nie zmieni.. Myślę,że sytuacja zostanie wyjaśniona w tym Świecie. Jedna ze stron bedzie juz na tyle przeciązona ,że wezmie sprawy w swoje rece ,stanie na wysokości zadania i sytuacja ulegnie zmianie. Ty bedziesz na pozycji Cesarza wiec myślę,że ona jako rycerz poczuje się przygnieciona swoja postawą,brakiem ruchu i wyjdzie do Ciebie z inicjatywa. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi