Skocz do zawartości

pierwszy "rozkład".Prosze o wskazowki

blueeyes210

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wczoraj zadalam kartom pytanie" Jaka jestem,jaka jest moja osobowosc" - pokazaly karte Smierc ( rozklad na jedna karte) Pozniej zapytalam czy "Moge liczyc na ich pomoc,czy beda wspolpracowac"-pokazaly karte Swiat. Ostatnie moje pytanie brzmialo " czy spelnie sie jako tarocistka,czy moje wrozby beda trafne"-pokazaly Kaplanke.Z tym, ze Kaplanka to straznik.Czyli rozumiem,ze to byl sygnal aby skonczyc? Pomozcie mi jakos zinterpretowac te odpowiedzi,ciekawe czy myslalam chociaz podobnie do waszych interpretacji. I jeszcze jeden szczegol: wrozylam tylko sposrod Arkanow Wielkich. Z gory dziekuje za pomoc.

Napisano

same AW to nic nie pokazuja konkretnego... dopiero cala talia rozroznia wplywy... i braknie czesciowo twoje interpretacji...

lepiej rozloz z calej talii i na kazde pytanie po 3 karty :)

Napisano

Jeszcze jedno... Czy na poczatku rowniez mialyscie problemy z tasowaniem kart?

Ja zupelnie nie potrafie tego robic.Karty odbijaja sie od siebie,przez co juz zauwazylam zadarte krawedzie ( po jednym razie), po prostu nie wchodzily miedzy siebie tylko na siebie.Lepiej mi idzie z mniejsza iloscia kart ale cala talia to masakra ;( tez tak mialyscie?

Napisano

Najpierw Twoja interpretacja moja droga. Przeczytaj regulamin...

Napisano
Jeszcze jedno... Czy na poczatku rowniez mialyscie problemy z tasowaniem kart?

Ja zupelnie nie potrafie tego robic.Karty odbijaja sie od siebie,przez co juz zauwazylam zadarte krawedzie ( po jednym razie), po prostu nie wchodzily miedzy siebie tylko na siebie.Lepiej mi idzie z mniejsza iloscia kart ale cala talia to masakra ;( tez tak mialyscie?

Do takich pytan jest dyskusja "Rozmowki okolotarotowe". Mozna tam wlasnie takie pytania zadawac. Tu troche mulisz swoja wlasna dyskusje, tracisz tym samym przejrzystosc.

Ale odpowiem tylko jedno.

Jezeli ciagnie Cie do kart Tarota to jest to jakis powod, prawdopodobnie nie pierwsze Twoje wcielenie, gdy masz z nimi (magia, ezoteryka) do czynienia. Ze na razie nie czujesz sie pewnie. Cuz... jest takie powiedzenie "praktyka czyni mistrza". I to wszystko wyjasnia. Cwicz, pryktykuj... i bedzie ok, coraz lepiej, a zanim sie obejrzysz, bedziesz wrozyla, ze az bedzie furgalo...

Napisano

Mała podpowiedz strażnika tali traktujemy jako odp nie od kart kiedy wypada sama albo kiedy podczas przekładania - nie WYKŁADANIA jako pierwszą ujrzysz strażnika. W każdym innym przypadku to normalna karta i nie można w zadnym wypadku jej wykluczać z talii podczas wróżb, szczególnie tak ważna kartę jak kapłanka.

Na początku można oczywiście używać tylko AW i oswajać z nimi a potem AM. Tylko zanim wogole zaczniesz wrozyć to z poł roku nalezy poprawocać z kartami. Miesiąc z samymi AW potem zaczać już AW+AM. Nie wiem od kiedy masz karty ale jeżeli krócej niż poł roku to za wcześniej na takie pytania do nich ;)

Napisano

To nie wiedzialam o tym..dzieki za info.

Dzis kolezanka gdy sie dowiedziala, ze mam karty,poprosila mnie o wrozbe.Gdy powiedzialam jej ze karty mam od tygodnia to stwierdzila, ze zawsze mozna sprawdzic ogolne znaczenie w internecie.Ale z tego co piszecie,musze odczekac jeszcze minimum pol roku ? Pozdrawiam.

Napisano

Sluchaj, ja tylko powiem, jak ja to robilam. Na poczatku 2012 wzielam karty po w sumie chyba 10 latach nietrzymania ich w reku. Wczesniej to tez tak nieprofesjonalnie, raczej hobbystycznie i z duzymi przerwami.

Teraz wzielam i pierwsze co zrobilam - zalozylam grupe na fejsie, zeby wrozyc innym (ok, wiedzieli, ze to poczatki wrozenia innym). Potem weryfikowali, przysylali znajomych. Ogolnie mozna od razu skoczyc na gleboka woda, jezeli sie to czuje... w trakcie sie stale szlifuje swoja wiedze... i w pewnym momencie czlowiek juz sie nie zastanawia. ;)

Napisano

Dzieki za rady,na pewno sie do nich zastosuje.

Sluchajcie,jednak dalam sie namowic kolezance i rozlozylam karty...zadala pytanie " czego oczekuje od niej pan X"

Rozlozylam karty na dwie kupki,i z kazdej wyjelam po jednej karcie.Wyszedl As Mieczy i Dwojka Kielichow.

Zinterpretowalam to tak, ze raczej oczekuje on czegos powaznego i na pewno nie bawia go wszelkie dziecinady.Powiedzialam, ze jest inteligentnym mezczyzna,zrownowazonym,ktory oczekuje jakiejs blizszej relacji,niekonicznie zwiazku.

Aby dopelnic,wyciagnelam nastepne dwie karty z tych dwoch kupek i wyszly Dwojka Mieczy i As Kielichow,co chyba potwierdzilo poprzednie karty?

Rozumiem to jako powazne plany z jego strony,jednoczesnie twardo stapa po ziemii i wie czego chce.

Uprzedzilam ja,ze moge sie mylic u w razie czego zadzwonie do niej i zrobie korekte.

Co o tym myslicie?

Napisano

Sacral ale to kochana nie chodzi o doświadczenie ale zbudowanie energii wokół siebie :))) Inaczej mozna miec niezłe problemy. Trzeba znaleźć swoj "talizman" trzeba dogadać się z kartami w taki sposób, ze tobie służą. Bez tego anie rusz.....

Napisano

Masz racje. Nie pomyslalam o tym. Dla mnie nie bylo to pierwsze zetkniecie. Z kartami w sumie mam juz 20 lat do czynienia... wiec...

Nic... no masz racje i tyle.

Napisano

A doradzicie cos w przypadku tej interpretacji dla mojej kolezanki?

Pisalam o tym na pierwszej stronie...

Napisano

ehhh no rozjechał się rozkład. mozna oczywiście podzielić na dwie kopki ale z ktorej losujemy wybiera osoba, której wróżymy.

Napisano

Kurcze to kiepsko ;d ale smieszne jest to, ze wszystko sie zgadzalo,bo potwierdzila, ze ten ktos naprawde taki jest.Rozlozylam rowniez w ten sposob karty na pytanie o studia,to wyszly same oznaczajace szkole,studia-giermek pentakli i cos jeszcze,nie pamietam co..dziwne.ale dzieki za info

Napisano
Sluchaj, ja tylko powiem, jak ja to robilam. Na poczatku 2012 wzielam karty po w sumie chyba 10 latach nietrzymania ich w reku. Wczesniej to tez tak nieprofesjonalnie, raczej hobbystycznie i z duzymi przerwami.

Teraz wzielam i pierwsze co zrobilam - zalozylam grupe na fejsie, zeby wrozyc innym (ok, wiedzieli, ze to poczatki wrozenia innym). Potem weryfikowali, przysylali znajomych. Ogolnie mozna od razu skoczyc na gleboka woda, jezeli sie to czuje... w trakcie sie stale szlifuje swoja wiedze... i w pewnym momencie czlowiek juz sie nie zastanawia. ;)

Sacral podaj namiary na face gdzie tam wrózysz:P