Vivere Napisano 8 Grudnia 2012 Napisano 8 Grudnia 2012 Coś się mojemu Jot'wi "zadziało", że coraz częściej planuje "budowanie domu". Słyszę co chwilę, zrobimy, postawimy, wstawimy, a resztę zrobisz sobie jak Ci wygodnie... Mam wątpliwości czy na pewno chcę, bo jakby podjął decyzję bez zapytania mnie o zdanie. Z drugiej strony..zaczyna mnie to nawet nieco pozytywnie wkręcać. Zatem zapytałam kart " Jak się zrealizuje plan Jota o budowaniu domu?" 1 - sytuacja wyjściowa, - 5 denarów - póki co domniemam, że brak dostatecznych środków na realizację pomysłu. Lub brakuje Jot'owi "takiego domu" o którym mówi. 2 - okoliczności towarzyszące (przeszkody lub pomoc), - As Denarów, ale potencjał jest. 3 - uświadamiana strona sprawy, racjonalny pierwiastek, cel, - Rycerz Mieczy - ja sobie myslę, że Jot robi zamęt, z którego nic nie wyniknie. Albo rzeczywiście chce przeprowadzić "rewolucję" mieszkaniową? Dla mnie to jest nagły projekt, co do którego mam wątpliwości. 4 - nieuświadamiana strona sprawy, emocjonalny pierwiastek, fundament, - 10 denarów - Długo to potrwa ale jest bardzo realne. 5 - tło: to, co doprowadziło do danej sytuacji, - Królowa Mieczy - no jakaś "Baba"? - możliwe, że ja się za bardzo separuję, dystansuję? Tu nie mam pomysłu.. 6 - najbliższe perspektywy,- Królowa Buław - znów "baba" - o jak ja nie lubię interpretować "dworskich". No może w pkt 5 to projekt a w KBuław to energia działania, realizacji planów? 7 - osoba pytająca lub ten, o kogo pytamy i jego nastawienie do sprawy, - Rycerz Kielichów - wierzy w ten plan? Dyzio marzyciel 8 - miejsce działania, wpływ otoczenia,- 2 buław- tu jest tylko plan działania lub możliwość wyboru. 9 - nadzieje i obawy związane z istotą sprawy,- 5 buław- jest niepewność ale i chęć podjęcia wyzwania. 10 - rezultat, perspektywa, zakończenie, podsumowanie: 4 kielichów, 6 denarów Sprawiedliwość - jeśli w tej 4 kielichów nie spocznie na laurach to plan może się ziścić? bardzo proszę o Wasze zdanie. Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 8 Grudnia 2012 Maestro Napisano 8 Grudnia 2012 1 - sytuacja wyjściowa, - 5 denarów - nie ma pieniędzy....trzeba je zdobyć... 2 - okoliczności towarzyszące (przeszkody lub pomoc), - As Denarów,jest szansa i to w zasadzie realna na zdobycie brakujących środków, jakiś kredyt,pozyczka z pracy itp.itd. 3 - uświadamiana strona sprawy, racjonalny pierwiastek, cel, - Rycerz Mieczy - on chce zaryzykowaci podjąć się tego wyzwania 4 - nieuświadamiana strona sprawy, emocjonalny pierwiastek, fundament, - 10 denarów - ten dom może zapewnić stabilizację i poczucie bezpieczeństwa 5 - tło: to, co doprowadziło do danej sytuacji, - Królowa Mieczy - nie "jakaś" Baba,ale konkretna kobieta o nicku Vivere:lol: 6 - najbliższe perspektywy,- Królowa Buław - pani królowa wyrzuci miecz i weźmie buławę do ręki i zacznie pana gonić do roboty, pobudzać go do działania 7 - osoba pytająca lub ten, o kogo pytamy i jego nastawienie do sprawy, - Rycerz Kielichów - panu się naprawdę marzy ten dom 8 - miejsce działania, wpływ otoczenia,- 2 buław- otoczenie póki co obserwuje, ponadto ta karta pokazuje mi czasem zagubienie,stanie na rozdrożu, on chce, ale jeszcze ma obawy przed zrobieniem kroku 9 - nadzieje i obawy związane z istotą sprawy,- 5 buław- lęki, że za duża konkurencja, za dużo kłótni,sporów z robotnikami itp. 10 - rezultat, perspektywa, zakończenie, podsumowanie: 4 kielichów, 6 denarów Sprawiedliwość - ja myslę,ze po okresie "dyziowania" pan weźmie konkretny kredyt na budowę domu i ten dom postawi:) 1 Cytuj
Gość gość5 Napisano 9 Grudnia 2012 Napisano 9 Grudnia 2012 powiedzialabym, że panu brakuje i to coraz bardziej takiej stalosci -domu w pelnym tego slowa znaczeniu, plany sa bardzo realne i bedzie z pewnoscia dążył do zrealizowania zamiaru, bo jest zakochany- myslę, że on sobie coraz bardziej to uswiadamia jak wazna osobą dla niego jestes, a rezultat mówi sam za siebie 4 kielichów, 6 denarów Sprawiedliwość -- 4 kielichy to nie spoczecie na laurach tylko w tym przypadku taka ciepla posadka w postaci wlasnego domu z kobieta - ja nie wiem czy dobrze widze ale chyba bedzie chcial legalizacji zwiazku.... a w 5 buławach wychodza jego obawy, że i wspolne mieszkanie i inne wazne rzeczy bedzie musial z toba jakos "przeforsować" - bynajmniej na razie -dopóki nie mowisz stanowczego "nie" on przyjmuje, że sie godzisz na to wspolne zamieszkanie... Cytuj
agaMAJ Napisano 9 Grudnia 2012 Napisano 9 Grudnia 2012 Na razie to w tych % denarach on wie,że musi starać się o pomoc z zewnątrz,tzn kredyt i ma realne szanse w tym Asie na jego otrzymanie. Wziął się za to ze względu na Ciebie ( Królowa Mieczy) i ma nadzieje, że dzięki temu zmienisz troche swoje nastawienie i ogólnie wesprzesz go w tym projekcie ( Królowa Buław) . W tym Rycku mieczy on jest jak najbardziej gotowy do podjęcia ryzyka i po różnuych zmaganiach, wygląda na to, że tego dokona.Nie będzie mu wszystko szło tak łatwo jak oczekiwał, ale da rade. 1 Cytuj
Vivere Napisano 9 Grudnia 2012 Autor Napisano 9 Grudnia 2012 (edytowane) Dziś jeszcze raz na to spojrzałam. Pan już jest w "słusznym" wieku latka lecą a nadal jest nie zakorzeniony (10 denarów - korzenie). Powinien miec już dom i z drzewa zrywać owoce. Tymczasem dom, który zbudował zostawił Królowej Mieczy - była zona a z drzewa ktos inny owoce zrywa. Sam się zaszył w "blokowisku" tymczasowo i odczuwa brak - 5 denarów - nie ma, As denarów- a mógłby mieć. Rycerz Kielichów + 2 buław juz kopie fundamenty ale w miejscu, którego właściwie jeszcze nie wybrał. Ja nie chcę domu na wsi a Pan stara się ten pomysł przeforsować ( 5 buław). 4 kielichy zwykle mi pokazują "uffffffff...na reszcie spokój" ale przy tym Rycerzu Kielichów i 2 buław może sugerować "wycofanie"- zamiast działać "spoczął na laurach". Dopytałam zatem kart: Co jest bezpośrednim powodem wizji o budowaniu domu? 2 kielichów 8 denarów Moc Jednak mam się czuć sprawcą? Edytowane 9 Grudnia 2012 przez Vivere Cytuj
Gość gość5 Napisano 9 Grudnia 2012 Napisano 9 Grudnia 2012 2 kielichów 8 denarów Moc jak najbardziej on chce zeby to co bylo miedzy wami i jest by było rowniez w przyszłości -no a moc- to rzecz kobieca Cytuj
iridos Napisano 10 Grudnia 2012 Napisano 10 Grudnia 2012 on tobie chyba chce poczucie bezpieczeństwa zafundować tu widać ze sprawy finansowe będą miały duże znaczenie i o ile nie zniechęci sie ubiegając o kredyt bo tu będą schody to plan wcielić w życie może ale ryc puch to taki niestały bardzo wizja jest gorzej z jej realizacja a w 4 puch tez można długo przesiedzieć zrezygnowanym reasumując wszystko zalezy od tego czy otrzyma kredyt 1 Cytuj
Vivere Napisano 10 Grudnia 2012 Autor Napisano 10 Grudnia 2012 Pan na bieżąco stabilny finansowo jest i oszczędny. O zaplecze finansowe (nadwyżki) jakoś nie za bardzo wypada mi dopytywać. Ale rzeczywiście, z kart wynika brak finansów na ten cel. Dziękuję jeszcze raz dziewczynki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi