Skocz do zawartości

łąka, drzewo, dom

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Śniło mi się ostatnio coś takiego:

Idę przez miasto, nagle zauważyłem po drugiej stronie ulicy mojego kolegę. Postanowiłem do niego podbiec. Wbiegłem na przejście dla pieszych i nagle przeniosło mnie na ogromną polanę. Dookoła było pusto, jedynie sama zielona trawa. Jedyną rzeczą jaka była na tej łące to drzewo. Było one niskie ale za to dosyć mocno rozrośnięte na boki. Przy mnie stał jakiś starszy człowiek i moja babcia z dziadkiem którzy nie żyją już od ponad 10 lat. Ten starszy człowiek powiedział do mnie, że za szybko przyszedłem bo spodziewają się mnie dopiero 15 grudnia. Odpowiedziałem mu, że rozumiem i odszedłem od tego drzewa. Nagle przede mną zobaczyłem ogromny stary dom otoczony wielkim żelaznym płotem. Obok mnie znowu pojawił się ten starszy człowiek i powiedział żebym się tam nie zbliżał bo za tym płotem jest tylko zło. Postanowiłem jednak zobaczyć co się kryje za tym płotem. Brama była lekko uchylona więc zajrzałem przez nią do środka. W tym momencie brama się otworzyła, podeszła do mnie jakaś wielka istota. Stanęła obok mnie i poczułem, że coś zaczyna mnie wciągać do środka. Zacząłem biec przed siebie, chciałem stamtąd uciec. Zacząłem biec w kierunku tej polany na której się na początku znalazłem. W tym momencie obudziła mnie moja dziewczyna bo ponoć się darłem na cały głos. Postanowiłem wszystko spisać żeby nic nie zapomnieć.

Edytowane przez Ricardo
Napisano

Bardzo ciekawy sen. Można by go nazwać snem inicjalnym, archetypowym. Dlatego też szczególnie ważnym w Twoim rozwoju i dla zrozumienia kim jesteś i jakie jest Twoje zadanie życiowe.

Mamy tu dwie rzeczywistości, dwa jakby bieguny wokół których tak naprawdę funkcjonuje Twoja osobowość. Jedną stroną jest drzewo, czyli Twój osobisty i duchowy rozwój, a także rozwój uczuciowy (babcia, dziadek). Babcia i dziadek przedstawiają tutaj jakby wykształcone, dojrzałe części Twojej osobowości - męską (Animusa) i kobiecą (Anima). Drzewo to inaczej Twój duch, który w pełnej formie może osiągnąć właśnie taką formę - silne, rozłożyste drzewo, silniej związane z ziemią niż z niebem, co może mówić o tym, że Twoją misją na ziemi jest działalność związana z tym do realne, fizyczne, materialne, jakaś działalność oparta na tym, co widoczne, nie zaś intuicji, duchowości czy nauce (niskie drzewo).

Drugą stroną, w którą również będziesz w swoim życiu dążył i też przykuwać będzie Twoją uwagę, jest ogrodzony dom, w którym istnieje to, czego powinieneś unikać (i o tym mówi Twój duchowy przewodnik - straszy mężczyzna). W tym symbolicznym domu mieszczą się sprawy, które dbają o Twój regres, cofanie się, wątpliwości i strach.

Tak więc drzewo - to w czym się rozwijasz i uzyskujesz dojrzałość i pełnię, dom - to w czym rodzi się strach, negatywne emocje. To, że dom jest otoczony murem może mówić, że na dzień dzisiejszy jesteś od tego odizolowany i rzadko tam trafisz. Czyli rzadko zdarzają Ci się chwile zwątpienia, negacji, strachu. Jedyne co, uważaj na swoją ciekawość, bo ona może Ci przynieść szkody.

Ach i jeszcze jedno - śledź uważnie 15 grudnia. W tym dniu może się wydarzyć jakaś nierzucająca się w oczy zmiana w Twoim światopoglądzie, poczuciu samego siebie, tego co ważne a co nie, zmiana świadomości :))) 15+12 = 27 (opieka duchowa); 15+12+2012 = 32 (posłaniec światła)

Masz silną opiekę. Pamiętaj zawsze o drzewie. To Ty. Dbaj, żeby takie wyrosło :)

Pozdrawiam,

Gusia