Skocz do zawartości

Zrozumieć siebie

Gość madzia_k6

Rekomendowane odpowiedzi

Gość madzia_k6
Napisano (edytowane)

...1...2...

...3...4...

.....9......

...5...6...

...7...8...

1. jaka jestem 5 Monet - porównując się z innymi, ciągle mi czegoś brak, samotna, bojaźliwa, nieufna..

2. jaka nie mogę być 7 Monet - czekać aż gwiazdka z nieba spadnie, tylko brać się do roboty

3. to co mam Umiarkowanie - Anioła Stróża? nie bardzo wiem..

4. to czego nie mam Królowa Buław - brak charyzmy?

5. to co myślę Wisielec - nie myśleć?

6. o czym nie mogę myśleć Rycerz Kielichów - o wracaniu do przeszłości i rozpamiętywaniu tego co było zwłaszcza złego w moim życiu

7. co czuję Giermek Mieczy - rozgoryczenie?, wojownicze nastawienie do świata?

8. czego nie czuję 7 Buław -brak odwagi?

9. ważne przesłanie Cesarzowa - być pewną siebie i swoich poglądów, uwierzyć w siebie, wiedzieć czego chcę

Edytowane przez Daffne
krzaczki
Napisano

Duzo w Tobie goryczy. Swiat, ktory widzisz swoimi oczami nie odpowiada temu, czego oczekujesz, jakie masz wyobrazenia. Boli Cie to, bo nie wiesz, dlaczego tak sie dzieje. Byc moze nie pierwszy raz tak jest. Byc moze to pasmo rozczarowan towarzyszy Ci juz dluzej.

Jak nie mozesz byc? Nie powinnas rezygnowac, uznawac, ze dzialania i tak nie przyniosa oczekiwanych skutkow. Co pokrywa sie z karta powyzej. Rozczarowania, ktore napotkaly Cie do tej pory moga sprawic, ze zaczniesz patrzec przez ich pryzmat, tzn. "po co mam cokolwiek robic, jak i tak to nic nie da? juz wiecej zrobic nie moge, to na nic". Taka wlasnie rezygnacja.. i odpuszczenie sobie dzialan.

Tego Ci nie wolno teraz.

To, co masz to zdolnosc rownowazenia roznych przeciwnosci losu, zycia. Potrafisz mimo wszystko odnajdowac harmonie, moze laczyc ze soba sprawy, ktore pozornie do polaczenia sie nie nadaja. Potrafisz takze zachowywac rownowage i odnajdywac w zyciu zadowolenie.

To, czego nie masz to wlasnie nie potrafisz konkretnie dzialac. Krolowa Bulaw potrafi tak kierowac swoimi dzialaniami, aby z tego, co ma wyciagac to, co dla niej najlepsze. Ona nie nagina sie do nikogo. To do niej sie naginaja. Jest przebojowa, niezalezna, wie czego chce... i nie poddaje sie rozczarowaniom.

To, co myslisz. Ze nie masz mozliwosci ruchu, ze jestes w matni, z ktorej ciezko Ci sie wydostac. Nie masz mozliwosci dzialania, bo to, co jest, jest niezalezne od Ciebie.

O czym nie mozesz myslec to o okazjach z przeszlosci. Nawet jezeli byly piekne, mile i jest co wspominac to tylko na zasadzie czegos milego, ale nigdy jako cos na zasadzie utraconych szans czy czegos, co by sie chcialo w tej samej formie powtorzyc.

Co czujesz? Chcialabys ruszyc do przodu, wyrwac sie z tej stagnacji w Wisielcu.

Czego nie czujesz. Mimo, ze czujesz wole wyrwania sie z tego marazmu to nie czujesz konkretnej woli walki o siebie i swoje zycie, potrzeby. A bez tego nie obedzie sie. Tu trzeba konkretnych ruchow.

Wazne przeslanie. Zajmij sie soba, pokochaj siebie, zadbaj o siebie, zajmij sie soba... a wszystko inne bedzie Ci dane. ;)

Gość madzia_k6
Napisano

Cala prawda Sacral :) Jestem Ci wdzieczna ;):bukiet: i szczerze mowiac dobrze mi to zrobilo co napisalas :zakochany:

Gość madzia_k6
Napisano

Oczywiście jesli kotoś ma ochote sie jeszcze wypowiedziec to zmiłą chęcią !! :)