Skocz do zawartości

nów Airi - 13 grudzień

Gość Mana

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

1. Co trzeba odpuścić -> as pentakli + głupiec + 2 pentakli

Nowe pomysły, rozważania… nowe drogi… na razie sobie je odpuścić…

2. Co trzymac jak najblizej -> as kielichów + świat + mag

uczucia, emocje… a także otwartość na innych i świat

3. Co jest teraz najwazniejszym nabytkiem -> 4 pentakli + pustelnik + 2 buław

to co wewnątrz… me przemyślenia…

4. Jak swiat wplywa na mnie -> 3 mieczy + królowa kielichów + księżyc

Z jednej strony rani… z drugiej powoduje, że zaczynam marzyć

5. Co mozesz i musisz dac innym -> król kielichów + król buław + 5 kielichów

Ehm….nie wiem… wsparcie emocjonalne??

6. Co zacznie sie w twoim zyciu wraz z nowa faza Ksiezyca -> 3 kielichów + sprawiedliwość + 10 kielichów

dużo radości :) cieszenia się życiem

7.Lekcja, ktora musze wyniesc z pierwszych 6. Punktow -> cesarz + 10 pentakli + wieża

:mysli: dotyczy może ona cieszeniem się z tego co się ma…

• Maestro
Napisano

moze zbyt beztroskie wydatki, zakupy, które przynoszą chwilową radosc, ew. może tu mowa o nowych, mało wnoszących do Twojego życia znajomościach??

uczucia, otwarcie na innych, serdeczność, poszukiwanie nowych mozliwości

stałas się bardziej rozważna i nawiązując do punktu 1. oszczędna:)

trochę Ciebie rani i rozczarowuje, uderza przede wszystkim w Twoją sferę emocjonalną, co rodzi w Tobie lęki i obawy przed przyszłością

z jednej strony swoje wsparcie, uczuciowość, z drugiej uważam, że ta 5 kielichów mówi o tym, ze powinnaś w cięższych momentach zwrócić się do nich o pomoc i wsparcei

6. Co zacznie sie w twoim zyciu wraz z nowa faza Ksiezyca -> 3 kielichów + sprawiedliwość + 10 kielichów

możliwe, że ogólnie taka radość związana ze Swiętami, ze spotkaniami w gronie rodzinnym, dużo dobrego jedzenia i picia:)

7.Lekcja, ktora musze wyniesc z pierwszych 6. Punktow -> cesarz + 10 pentakli + wieża

myślę, że karty mówią o tym, abyś trzymała się swoich zasad i tego co Ci przynosi bezpieczeństwo, ponadto w tej wieży nie masz wpływu na to co może się posypać, zatem nie stresuj się niepotrzebnie, bo wszystkiego nie da się z góry zaplanować:)

Napisano (edytowane)

A mi się wydaje, że powinnaś na chwilę odpuścić ciągłe poszukiwanie pracy - jeśli szukasz... Na razie korzystać z życia, młodego wieku... Zbyt wiele wątpliwości w Tobie a te wahania, niezdecydowanie nie jest korzystne... Musisz na chwilę zapomnieć o materialnej sferze życia a zająć się duchową, która dobrze wpłynie na Twoje samopoczucie... Bawić się też trzeba! (;

Jak najbliżej siebie musisc trzymać cały wachlarz pięknych uczuć, który w sobie nosisz. Szacunek i miłość do innych istot ziemskich. Umiejętność radzenia sobie w każdej sytuacji.

Teraz Twoim najwazniejszym nabytkiem jest pewnego rodzaju spokój i stabilizacja, bezpieczeństwo. Twój ogrom przemyśleń i to mądrych przemysleń, które ukształtowały w Tobie mądrość. Wydaje mi się też, że rodzina i bliskie Ci osoby są też Twoim największym nabytkiem - to, że możesz na nich liczyć.

Widzisz zło, które się dzieje na świecie. W jakiś sposób Cię to boli. Rozmyślasz o ty - bardzo dużo trzymasz w sobie... mnóstwo myśli w głowie, które chowasz tylko dla siebie... Ale z tych kart to widać, że świat nie wpływa na Ciebie pozytywnie - on Cię wręcz przygnębia...

Bardzo dużo ciepła możesz dać... dobrych myśli ale i uczynków... Króla Kielichów z Królem Buław to bym odczytała jako dobre myśli z dobrymi czynami... Natomiast 5 Pucharów - znów te emocje. Ty chyba pobudzasz w innych ludziach swoim postępowaniem mnóstwo skrajnych emocji, uczuć...

dużo radości :) cieszenia się życiem

Wydaje mi się, że musisz nauczyć się godzić emocje z racjonalnym spojrzeniem. Musisz odnaleźć w sobie równowagę, aby emocje aż tak bardzo nie wpływały na Ciebie. Spójność z rodziną. Tak na prawdę poczuć się pełnowartościową kobietą, która potrafi panować nad myślami i uczuciami.

Edytowane przez e
Gość Amfora
Napisano

1.Co trzeba odpuścić -> as pentakli + głupiec + 2 pentakli

Bezwartościowe znajomości,wydatki, które nie daj korzyści, a jedynie zabawiają głupca, takie wydawanie pieniędzy na zachcianki,

Otwartość na świat, ciekawośc, chęć poszerzania swoich horyzontów, spokój, harmonie, ciekawość, powiedziałabym, że swoje telanty i jak najbardziej je rozwijać.

Duma z osiągnięć i świadomośc ile trzeba było stracić czasu/pieniedzy i pracy aby to zyskać, oczywiście nie zmarnować tego. Troche ograniczyć wydatki na głupoty

Z jednej strony źle, a drugiej zbawiennie. Podchodzisz do wszystkiego emocjonalnie, czasem, aż zbyt, ale mimo wszystko nadal starasz sie pomagać ludziom jak możesz. Czesto kierujesz sie emocjami, co czesto jest wykorzystywane.

Dobre słowo, pomoc, ale też pchnąć niektórych do działania, dać impuls, swoim zaangażowaniem, poprzez własny zapał zmusić ich do działania. Nie zapominać, też, że zawsze możesz liczyć na pomoc od innych w trudnych sytuacjach ;)

Szczęście, spokój-głównie rodzinne.

Cieszenie sie swoimi osiągnięciami i dokonaniami, rodzinnym szczęściem, nie wszystko jest trwałe i nie na wszystko mamy wpływ mimo, żeby sie chciało ;)

Napisano

Dziękuję Inez, dziękuję e, dziękuję Madiie :buzki: :buzki: :buzki:

• 1 miesiąc temu...
Napisano

oo.. dobrze Daff, że mi przypomniałaś, że nie zweryfikowałam... :buziak:

ogólnie okres skupiony na nauce i pracy... musiałam sobie odpuścić nowe zamierzenia... bo miałam zajęty 'grafik'.

Trzymać najbliżej zapał do nauki.

Największym nabytkiem był czas kiedy mogłam trochę odpocząć.

Świat mnie męczył.

Co dać... nie zapominać o nich być serdecznym i pomóc jak trzeba.

Zaczęło się większe myślenie co może dać mi szczęście...

Lekcja

Wydaje mi się, że musisz nauczyć się godzić emocje z racjonalnym spojrzeniem.

to może być to