Gość Iwka78 Napisano 12 Grudnia 2012 Napisano 12 Grudnia 2012 Kochani, wygrzebałam w necie swój stary rozkład dotyczący pływania. Okazaliście mi wtedy bardzo dużo wsparcia, dostałam wiele zwrotów w tym temacie:-) jestem Wam wszystkim bardzo wdzięczna i w związku z tym, poniżej zamieszczam swój post i weryfikację. witam Panicznie boję się leżeć na plecach w wodzie. Zapisałam się na naukę pływania na indywidualne zajęcia. Instruktor jak najbardziej super. Pierwsze zajęcia też, no i to by było na tyle... bo pożarły mnie lęki na kolejnych dwóch lekcjach.... miałam nadzieję, że to szybko pójdzie, a tu rozczarowanie... nie daję rady.... ogarnia mnie panika... jestem bliska rezygnacji... ale nie chcę się poddać... i tak walczę sama ze sobą... Zrobiłam rozkład z RW, układ prosty na swoje lęki i wątpliwości związane z tym tematem. Może ktoś zerknąć? bo już kota dosłownie dostaję.... 1. moja obecna sytuacja: królowa buław - zaczęłam patrzeć realnie na swój lęk i na szanse pokonania go... czy w ogóle mam jakiekolwiek i czy jest sens... 2. czemu zaprzeczam: 8 pucharów - chcę zaprzeczyć zmianom, które nadchodzą 3. co tłumię: Król buław - odwagę, zdecydowanie, energię? 4. co przenoszę na innych: As mieczy - samokrytykę, zwątpienie w powodzenie... 5. co sobie kompensuję: 10 buław - potrzebę stawiania sobie poprzeczek, muszę coś pokonywać... bez tego się nudzę... 6. co mi pomoże pokonać wątpliwości: VII Rydwan - wiara w siebie.... 7. co mi pomoże pokonać lęki: Rycerz denarów - myślę, że to instruktor 8. jaki będzie ostateczny wynik: król mieczy - obstawiam, że ta karta oznacza całkowite odcięcie się od lęków WERYFIKACJA Po 3 miesiącach nauki, rzucania czepkiem i okularami o brzeg basenu, krzyczeniu "mam to w du..! się boję itd. itp" na reszcie pływam!!!! Samodzielnie! bez dechy, bez instruktora w wodzie! normalnie śmigam "prawie" jak Otylka:-)))) Bardzo się cieszę i dziękuję Wam bardzo za wsparcie:-) Cytuj
Gość Daffne Napisano 12 Grudnia 2012 Napisano 12 Grudnia 2012 Gratulacje Kochana Cieszę się, że udało się przełamać Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi