marta1806 Napisano 12 Grudnia 2012 Napisano 12 Grudnia 2012 Witajcie, mam takie pytanie, jak myślicie Królowa Kielichów bardziej pasuje do Króla Kielichów czy do Króla Buław? Cytuj
nirva2991 Napisano 12 Grudnia 2012 Napisano 12 Grudnia 2012 http://www.ezoforum.pl/interpetacje-rozkladow/62706-rozmowki-okolotarotowe.html to jest chyba wątek do rozmów. moim zdaniem król kielichów z królową kielichów to połączenie, para. i oni sobie najbardziej odpowiadają Cytuj
Gość SooYoung Napisano 12 Grudnia 2012 Napisano 12 Grudnia 2012 Królowa pucharów i Król pucharów to układ dobry dla talii tarota, za to w życiu związek dwóch wrażliwych osób o emocjonalnym charakterze (puchary symbolizują świat emocji) to dość męczący układ. Z resztą każdy szuka w życiu tego co lubi, a raczej co mu jest bardziej potrzebne. Dla osoby zbyt emocjonalnej odpowiednim partnerem może okazać się ktoś konkretny np. Król mieczy czy denarów, bo jako osoba opanowana pomoże Jej "poukładać emocje" Król buław to typ dyrektora, kogoś zdecydowany, skierowany na zewnątrz i skupiony na zdobywaniu. Owszem na początku znajomości może to być bardzo pociągające, ale kiedy Pani zacznie wymagać empatii, zrozumienia dla swoich emocji, wysłuchiwania jej przeżyć, wtedy gwałtowne zachowanie partnera, jego porywczość, zniecierpliwienie może być dla niej drażniące i utrudnić dogadanie się. Cytuj
SacralNirvana Napisano 13 Grudnia 2012 Napisano 13 Grudnia 2012 Milosc szuka kompromisow. Jezeli obie strony sa do tego gotowe... to wtedy niewazne... jakie jakosci soba prezentuja. Dodam tylko, ze meskie energie (Yin) to ogien i powietrze, zenskie (Yang) to woda i ziemia. Podzial na zywioly w Tarocie to kwestie osobowosciowe. Natomiast czysta energia meska czy zenska to podzial jak wyzej. Energia meska formuje energie zenska. Ladnie mi to kiedys tlumaczyl znajomy. W kazdym razie... to tak w kwestii zywiolow. W zyciu mozna dobrac sie podobienstwami i sie zanudzic ze soba. Zbyt duzo wybuchow emocji moze byc zle. Zreszta pamietac nalezy, ze czesto karta dworska ukazuje nam tylko kilka aspektow naszej osobowosci... w zwiazku np. z jakims obszarem naszego zycia. Ja przykladowo ze wzledu na znak zodiaku jestem Krolowa Mieczy. Jako matka czy kobieta widziana oczami mezczyzny czesto pokazuje sie jako Krolowa Kielichow (ok - ascendent), ale w kwestiach zwiazkowych, gdy chodzi o obiektywne pokazanie mnie - wychodze jako Krolowa Bulaw. Dalej mamy mezczyzn. Z doswiadczenia widze, ze w roznych rozkladach pokazuja sie oni pod roznymi kartami. Inaczej w kontekscie zawodowym, inaczej w kwestiach uczuciowych czy relacjach takich czysto kolezenskich. Ta sama osoba moze byc raz pokazana jako Krol Mieczy a innym razem jako Krol Kielichow. Jw. Dobieranie wg norm i ram to jak sie porzadkuje talie... a tak to zycie lubi roznorodnosc. Zwiazki damsko-meskie takze. Tym bardziej, ze naprawde jestesmy jednym... ta sama energia, ubrana tylko w rozne skafandry. Cytuj
Selenit666 Napisano 13 Grudnia 2012 Napisano 13 Grudnia 2012 Oni sa jak umiarkowanie woda z ogniem, mają ogromne szanse stwożyć super zwiazek jezeli znajdą złoty środek (mowie krolowa kielichów i Król buław) Cytuj
SacralNirvana Napisano 13 Grudnia 2012 Napisano 13 Grudnia 2012 Dokladnie... Ogien moze zamienic wode w pare... wtedy nastapi polaczenie tych dwoch zywiolow. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi