Skocz do zawartości

Nów Grudniowy

Gość Daffne

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Daffne
Napisano

1. Co trzeba odpuścić od siebie? – Królowa Kielichów

Powinnam odrzucić swą emocjonalność, roztkliwianie się która może negatywnie wpływać. Może również pasywność, bierność, która długi czas mi towarzyszyła.

2. Co trzeba trzymać przy sobie jak najbliżej? – Koło Fortuny, 3 buław

Powinnam odważnie wyjść życiu naprzeciw...by dokonywać zmian

3. Co jest teraz moim największym nabytkiem? – Rycerz Kielichów

Dobre relacje oparte na przyjaźni, wsparciu wzajemnym

4. Jak świat (otoczenie) wpływa na mnie? – Rycerz Monet, 2 Kielichów

wpływa na mnie pozytywnie, jestem skoncentrowana na sobie, ale staram się nie zapominać o innych

5. Co możesz i musisz dać innym – Sąd

Więcej siebie mogę i muszę dawać? A może bardziej na rodzinie się skupić?

6. Co zacznie się w moim życiu wraz z nową faza Księżyca – 5 buław, as monet, Cesarzowa ->Słońce

a to mnie zaskoczyło bardzo. Czyżby czekał mnie bardzo dobry miesiąc, gdzie będę zadowolona z wydarzeń? :))

7. Lekcja, którą trzeba wynieść z pierwszych 6 pozycji – Wieża, 6 buław

Lekcją moją jest odrzucić swoje stare, przestarzałe podejście do życia i żyć tak jak chcę i jak sprawia mi to radość.

Będę wdzięczna za parę uwag :poklon:

Napisano

Odposcic sobie bujanie w oblokach, stawianie nierelnych celow. Krolowa Kielichow lubi marzyc i snuc nierealne wizej. Czy to dnosnie konkretnych ludzi czy to odnosni sytuacji, zycia. Marzenia ok... nierealne marzycielstwo - NIE.

Co trzymac jak najblizej. Uwaznosc. :) Obie karty mowia o obserwowaniu tego, co aktualnie sie dzieje. Zaniechaniu zbednych dzialan i robieniu tylko tego, co na dana chwile jest rzeczywiscie potrzebne, stosowne i korzystne. A tak... to czekamy na plony tego, co poczynilismy juz w przeszlosci.

Twoim najwiekszym nabytkiem moze byc mezczyzna, ktory zabiega o Twoje wzgledu, ale rowniez Ty sama lub otoczenie i konkretnie dbanie o siebie nazwajem, ale takze wychodzenie sobie naprzeciw z roznymi milymi gestami.

Swiat mobilizuje Cie do stawiania sobie konkretnych celow, bycia wytrwala, cierpliwa, konkretna i pracowita. Daje Tobie rowniez mozliwosci dokonania konkretnych zmian w Twoim zyciu. Moze takze w Tobie wewnatrz.

Co mozesz i musisz dan innym - Swoja madrosc, wiedze, sprawiedliwosc. Masz ogromne wyczucie problemow innych i jestes w stanie pomoc im znalesc rozwiazanie szybko i skutecznie. Wnosisz soba harmonie do ich zycia, zadowolenie, dajesz poczucie spelnienia, bycia u siebie na miejscu.

Miesiac bedzie pelen dzialania. Duzo zycia, energii bedzie .Czasem bedziesz miala wrazenie, ze ta energia jest tak wielka, ale nie ma ujscia. Pojawi sie jednak szansa, aby ja odpowiednio wykorzystac i to z powodzeniem i ogromnym zadowoleniem.

Odrzucic wszelkie ograniczenia, zarowno te mentalne jak i te fizyczne, cokolwiek to jest, niech spada w przestrzen. Ty do dziela, dzialaj tak, zeby czerpac z tych dzialan pelna radosc. :)

Gość Daffne
Napisano

SacralNirvana bardzo piękna i trafna interpretacja... Dziękuje :bukiet:

Myślę, że w punkcie 2 poruszyłaś istotę zmian jakie u mnie zachodzą i bardzo słusznie bo uważność, o której nie pomyślałam, faktycznie będzie konieczna:)

• Maestro
Napisano

kierowanie się emocjami, za dużo myślenia, rozkminiania, jakieś fochy, wiesz chyba chodzi o to, zeby odpuścić sobie nasze kobiece "zachowanka":)

zaskoczenie, które szykuje dla Ciebie los, przygotuj się na to, bo to co się zdarzy będzie przełomem w Twoim zyciu

Relacja z ciepłym, aczkolwiek dość nieśmiałym i niepewnym siebie mężczyzną

bardzo pozytywnie,czujesz się doceniana i kochana

Wsparcie i nadzieję, że będzie dobrze..

6. Co zacznie się w moim życiu wraz z nową faza Księżyca – 5 buław, as monet, Cesarzowa ->Słońce

ktoś ładnie o Ciebie zawalczy - w sumie mam identyczny układ kart na działania pana względem mnie i mnie samą interesuje co one tak naprawdę przekazują:)

nie masz wpływu na wydarzenia, ale jak się im poddasz, to odniesiesz sukces

Gość Daffne
Napisano

Inez samą mnie ciekawi co to takiego będzie...:)) Dziękuje, bardzo interesujące spostrzeżenia :bukiet:

Rozkład na pewno zweryfikuję ^^ Zwłaszcza z takimi kartami ^^

• Maestro
Napisano
Inez samą mnie ciekawi co to takiego będzie...:)) Dziękuje, bardzo interesujące spostrzeżenia :bukiet:

Rozkład na pewno zweryfikuję ^^ Zwłaszcza z takimi kartami ^^

Mnie interesuje pozycja 6:)))

Gość MyStErIoUs_WoMaN
Napisano

~ uważam że pomaganie innym zawsze i wszędzie...Królowa Pucharów taka jest, zawsze zrobi wszystko co w Jej mocy aby pomóc innym...teraz czas zadbać o siebie...

~ swoje plany i działać wobec nich, nie zdawaj się na to co przyniesie los...działaj energicznie...

~ czyżbyś była zakochana ? bo uważam że po prostu i najzwyczajniej może chodzić właśnie o to...

~ jesteś bardzo pozytywna nastawiona do świata/otoczenia...jesteś godną zaufania osobą, przyjaciólką...i nie uważam żebyś była skupiona na sobie, wedlug mnie jesteś otwarta na innych, ale u siebie - skupiona na szczegółach, systematycznej pracy, planowaniu...

~ hmm, swoje zdolności mediacyjne...zrozumienie, dobroć, empatię...

~ sporo różnych możliwości, wiele opcji...będziesz musiała dostrzegać te szanse bo tym zagwarantujesz sobie stabilizację...tak, zdecydowanie uważam że w efekcie powinnaś czuć się bardzo zadowolona...

~ wystrzel w powietrze wszystko co Cię ogranicza, tylko w taki sposób zaspokoisz wszelkie swoje zmbicje...właśnie, tak jak napisałaś ~ może już czas zmienić swoje dotychczasowe sztywne i skostniałe poglądy, nawyki, albo relacje...pamiętaj co mówi stare, mądre przysłowie - „Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło” i o to tu chodzi...

Gość Daffne
Napisano

MyStErIoUs_WoMaN jestem pod wrażeniem Twej intuicji i celności uwag...zresztą nie od dziś :icon_smile2:

Dziękuje pięknie :bukiet::kwiatek:

Napisano

1.Co trzeba odpuśćić od siebie? Królowa kielichów - wyjść z domu.

2.Co trzeba trzymać przy sobie jak najbliżej? Koło fortuny,3 buław - swoje plany,zmiany,które chcesz wprowadzić i szczęście,które Ci będzie dopisywało.

3.Co jest teraz moim największym nabytkiem?Rycerz kielichów - mężczyzna,który Cię rozumie.

4.Jak świat (otoczenie) wpływa na mnie? Rycerz monet 2 kielichów - dosyć stabilnie,mobilizująco,bardziej zaczynasz wierzyć w swoje możliwości.

5.Co możesz i musisz dać innym? Sąd - myślę że rodzina liczy na Ciebie i z Tobą się liczy,odradzasz w nich nadzieje na lepsze jutro.

6.Co zacznie się w moim życiu wraz z nową fazą Księżyca? 5 buław,as monet,cesarzowa ->Słońce -pojawi się szansa zaistnieć co da Ci dużo radości i szczęścia.

7.Lekcja,którą trzeba wynieśc z pierwszych 6 pozycji Wieża,6 buław - żeby zwyciężyć i osiągnąć cel trzeba zacząć burzyć to co Cię ogranicza.

Napisano

Widzę , że moja interpretacja już pewnie nie wiele da , ale postaram się coś napisać od siebie :)

Zbytnią wrażliwość i emocjonalność względem innym (tak jak napisała M.Woman), przesta zbytnio skupiać się na innych i zająć się sobą.

Swoje marzenia i szanse na dalszy rozwój. Mam wrażenie że przy tym kole Ci będzie sprzyjało wszystko, i powinnaś wykorzystywać jak najlepiej dane okazje i szanse ,

które będzie Ci teraz przynosił los.

To , że potrafisz doskonale wykorzystać swoją intuicję do rozwiązywania problemów. Jesteś bardzo samodzielna i masz dobrze ukształtowane swoje wnętrze.

wydaje mi się , że wiesz czego chcesz i do czego chcesz dążyć.

Wydaje mi się , że otoczenie daje Ci pewną stabilność. Że masz przyjaciół/przyjaciela/przyjaciółkę- osobę na którą zawsze możesz liczyć i , i że ktoś Cię tutaj bardzo wspiera

co Ci niezmiernie pomaga.

Obiektywne spojrzenie na sprawę. możesz słowem załagodzić jakiś spór/nieporozumienie .

mi się wydaje , że tutaj będą jakieś nowe szanse odnośnie samorealizacji(patrząc nawet , że te koło i 3 buław była wcześniej). Może będzie to jakiś nowy pomysł , jakiś kurs (cokolwiek co pnie Cię w górę )

i da Ci poczucie , że coraz bardziej się spełniasz.

hmmm... tak jakby pozwolić odejść staremu i zrobić miejsce na nowe . jeśli to co stare odejdzie, to nowe przyjdzie . (może miłość? )

Gość Daffne
Napisano

nirva2991 każdą interpretację sobie cenię bo każda wnosi wiele nowego, świeże spojrzenie, ktore mnie nieraz oświeci hehe :))

Ślicznie dziękuje za celne spojrzenie :kwiatek::bukiet:

Napisano

chwilowo przestan byc za dobra dla innych i nie uzalaj sie nad swoja niedola jesli taka sie zdarza

wszsytko co ci sie trafi od losu jakas okazja to korzystaj :D

otoczenie ktore jest bardzo przyjazne bo w swiatecznej atmosferze ;D

stwarzaja mozliwosci zebys wydala kase, jakies pomysly swiateczne wspolne wyjazdy?

uporzadkowac sprawy rodzinne

zamieszanie swiateczne, podczas ktorego to ty bedziesz rozdawac karty

ze trzeba w momencie niepowodzenia wyciagnac nauczke...

Napisano

1. Co trzeba odpuścić od siebie? – Królowa Kielichów - zbytnią uczuciowość i emocjonalność, kierowanie się uczuciami i uleganie emocjom, pokazujesz dużą wrażliwość, umiejętność wczuwania się się w cudzą sytuację i położenie, jesteś nad wyraz empatyczna, lojalna i szczera, odpuść od siebie potrzebę opiekowania się wszystkimi i matkowania im

2. Co trzeba trzymać przy sobie jak najbliżej? – Koło Fortuny, 3 Buław w tej chwili jesteś w sytuacji, gdzie nic nie zależy od Ciebie, bo karty rozdaje los i zaczęły się zmiany, które on niesie, a zmiany są bardzo korzystne, bo dają dobre perspektywy na przyszłość... poczekaj cierpliwie na to, co on przyniesie...

3. Co jest teraz moim największym nabytkiem? – Rycerz Kielichów mężczyzna wpatrzony w Ciebie, pełen ciepłych uczuć, który idzie do Ciebie z tym kielichem, który jest wypełniony miłością...

4. Jak świat (otoczenie) wpływa na mnie? – Rycerz Monet, 2 Kielichów ładnie... jest w Twoim otoczeniu mężczyzna praktyczny, stały i solidny, który dąży do stabilizacji i trwałego związku, a 2 Kielichów potwierdza, że jest w tym ciepło, uczucia i wzajemne zwrócenie ku sobie... myślę, że to wszystko wpływa bardzo pozytywnie na Ciebie, bo daje Ci poczucie bezpieczeństwa i stałości, a co za tym idzie pozwala otworzyć się na relacje z innymi i dać im swoje wsparcie, zainteresowanie i empatię.

5. Co możesz i musisz dać innym – Sąd ostatnio ciągle Sąd pokazuje mi rodzinę, więc myślę, że to czas poświęcony rodzinie i sprawom związanym z rodziną... Bardzo możliwe też, że powinnaś pozwolić na odrodzenie się jakiś relacjom lub wybaczyć coś komuś... Idą święta... to czas pogodzenia i pojednania, może czas na takie gesty...

6. Co zacznie się w moim życiu wraz z nową faza Księżyca – 5 Buław, As Monet, Cesarzowa ->Słońce - jakoś tak zawodowo-pracowo mi się skojarzyło... może będą jakieś walki, kłótnie i rywalizacje o jakieś szanse i profity finansowe w Twojej pracy... może coś nowego, w czym będzie się można zrealizować zawodowo i finansowo... tak czy tak wychodzi, że wyjdziesz z tego zwycięsko :)

7. Lekcja, którą trzeba wynieść z pierwszych 6 pozycji – Wieża, 6 Buław - tylko zdecydowane działania może doprowadzić Cię do sukcesu i zwycięstwa, więc pora na zburzenie swoich ograniczeń i tego, co zostało zbudowane na Twoich wyobrażeniach a nie faktach...

Buziaki :buziak:

Gość Daffne
Napisano

Arshi, werona dziękuje :serduszka:

cenne spostrzeżenia bardzo...weronka taki właśnie mam zamiar by Kielichową częściowo odrzucić :icon_smile2:

Napisano
Arshi, werona dziękuje :serduszka:

cenne spostrzeżenia bardzo...weronka taki właśnie mam zamiar by Kielichową częściowo odrzucić :icon_smile2:

W takim razie powodzenia Kochana i czekam na weryfikację :)

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Weryfikacja:

trzaba było odpuścić sentymentalizm

miałam trzymaś przy sobie pozytywne myślenie i umiejętność wykorzystywania nowych okazji jakie nadeszły w życiu

ciepły mężczyzna, troskliwy

bardzo dobrze wpływa, wspiera, dzieli sie wszelkimi dobrami :)

siebie rodzinie musiałam dać...pomoc w zyciu codziennym.

zaczęła się relacja z kimś, dla mnie ważna i neioczeliwana przynosząca wiele radości.

odrzucić stare miała i śmiało ruszyć do pzrodu mając nowe cele (pkt 2)