Skocz do zawartości

pytanie dotyczące Damy Pik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak wiadomo Dama pik nie jest kartą pozytywną, ale w otoczeniu czerwieni zmienia swój negatywny charakter na pozytywny. A jeżeli Dama pik jest odwrócona to jak ją interpretować? I kiedy jest w otoczeniu kierów może np. symbolizować kobietę, w której się ktoś zakocha, albo którą poślubi? Pytam, bo ostatnio wyszedł mi układ kart (rozkład 3x8): 10 kier + Dama pik (o) + walet kier (o) + 10 trefl. I nie wiedziałam jak to odczytać.

Przepraszam jeżeli powieliłam wątek. Dziękuję za każdą odpowiedź :)

• 1 miesiąc temu...
Napisano

W zależności od tego jakie karty mamy obok i czy one rownież są odwrócone i jaką 'rolę' pełnią dla damy pik.

W przypadku rozkładu 3 x 8 zależy też w którym rzędzie ona wyszła 1, 2 czy 3.

W każdym razie 10 kier, dama pik (-), walet kier(-), 10 trefl To raczej samotna, panna z dzieckiem, która ma sporo problemów i potrzebuje pomocy. Ale tak jak napisałam, warto pokazać cały rozkład bo w jakimś stopniu ważne jest jakie karty są na górze i na dole, nie tylko obok. I w jakim rzędzie te karty nam wyszły.

Napisano

Dziękuję za odpowiedź :) Niestety nie pamiętam już tego rozkładu, ale z tego co mi się tam przypomina to była ona w 3 rzędzie.

Napisano

Czyli przyszłościowo.

Więc raczej spodziewaj się prośby o pomoc ze strony damy pikowej, ale tak jak napisałam wyżej, kobiet samotna, z dzieckiem, która będzie potrzebowała pomocy.

Nie taka Pikowa straszna jak ją malują :_okok:

Napisano

Aha ;) No to fajnie, że nie taka straszna :) To chyba nawet wiem o kogo by chodziło. Dziękuję za pomoc :)