werona Napisano 13 Grudnia 2012 Napisano 13 Grudnia 2012 (edytowane) I kolejny nów... 1. Co trzeba odpuścić od siebie? – 6 Mieczy, 9 Buław – odcinanie się od innych i uciekanie w swoją samotność… postawę obronną, brak zaufania, czujność i ostrożność… Ciągle uciekam przed czymś, bronię się, wiele przeszłam więc jestem bardzo nieufna i ciągle mam poczucie zagrożenia i to należy odpuścić od siebie, skończyć z tym 2. Co trzeba trzymać przy sobie jak najbliżej? – 5 Monet – liczenie, planowanie i rozumowe podejście do pieniędzy co pozwala mi na powolne wychodzenie z kryzysu… Uczuciowo nie czas na żebranie o zainteresowanie, miłość i uczucia. 3. Co jest teraz moim największym nabytkiem? – 8 Mieczy, Rycerz Kielichów – zablokowanie działań romansowych pana w moim kierunku i moja blokada na niego 4. Jak świat (otoczenie) wpływa na mnie? – 4 Monet – no właśnie… ta 4 Monet z poprzedniego nowiu, czyli coś co miałam odpuścić od siebie, a tak się nie stało… i tak myślę, że z jednej strony mam spokój i stabilizację w relacjach z otoczeniem, bo pewne relacje „unormowałam” a z drugiej strony to, co się dzieje sprawia, że zamykam się przed ludźmi i światem kurczowo trzymając się tego co mam i nie chcąc zmian… Dodatkowo, ta karta ostatnio też mi pokazuje zakupy i wydatki, więc w świetle idących świąt pewnie też pokazuje, że będę wydawała kasę na innych… 5. Co możesz i musisz dać innym – 6 Kielichów – bezwarunkową akceptację, ciepło i miłość… i tu chyba pokazała się moja córcia… to chyba czas, kiedy jej sprawy będą najważniejsze (zwłaszcza że mam urlop), taki trochę powrót do dzieciństwa, wspomnień i ciepłe klimaty z mojej strony (święta i te sprawy )… Może też zdarzyć się jakiś powrót do relacji z przeszłości… 6. Co zacznie się w moim życiu wraz z nową faza Księżyca – XVI Wieża, 6 Monet, 9 Monet – monetki… przede mną zmiany i wyzwolenie z jakiejś mało komfortowej sytuacji, a dalej obdarowywanie (bony w pracy i prezenty świąteczne) i moje poczucie bezpieczeństwa finansowego, zadowolenia i satysfakcji z tego co mam i jak żyję... jestem sama, więc ta 9 Monet bardzo często pokazuje mnie jako zadowoloną z tego stanu kobietę 7. Lekcja, którą trzeba wynieść z pierwszych 6 pozycji – 8 Kielichów, Królowa Kielichów – czas pozostawić przeszłość za sobą, zwłaszcza że szarpie mną strasznie emocjonalnie i uczuciwo, skupić się na domu, rodzinie, ofiarować bliskim swoją miłość, wsparcie, a dziecku kochającą mamę Za wszystkie uwagi Edytowane 13 Grudnia 2012 przez werona Cytuj
Gość ANEZ Napisano 13 Grudnia 2012 Napisano 13 Grudnia 2012 1.Co trzeba odpuścić od siebie ? 6 mieczy,9 buław - należy pożegnać się z przeszłością, wręcz nie uzależniać się od niej,obawami i lękami,nie wszyscy sa tacy sami,musisz zacząć coś nowego ,innego,bo za bardzo zakotwiczysz się w miejscu a taka stagnacja nie ma dobrego wpływu na Ciebie. 2,Co trzeba trzymać przy sobie jak najbliżej? 5 monet - zadbać o swoje finanse ale pamiętaj i nie zaniedbuj innych sfer życia. 3.Co jest teraz moim największym nabytkiem? 8 mieczy,Rycerz kielichów - myślę żę ostrożność przed podejmowaniem decyzji,jest mężczyzna,jest romans a zarazem niepewność bo przykre doświadczenia robią swoje. 4.Jak świat(otoczenie) wpływa na mnie? 4 monet - trochę zamykasz się w sobie,bark tej pełni radości życia. 5.Co możesz i musisz dać innym 6 kielichów - swoje ciepło i miłość, takie jak dawniej a teraz w aspekcie świąt każdemu to potrzebne. 6.Co zacznie się w moim życiu wraz z nowa fazą Księżyca? XVI Wieża,6 monet,9 monet - zburzysz stereotyp,ciagle daję a za mało biorę,zaczniesz bardziej doceniać siebie i swoje potrzeby, 7.Lekcja,którą trzeba wynieśc z pierwszych 6 pozycji 8 kielichów,Królowa kielichów - wybierz drogę gdzie spełniała byś się przede wszystkim jako kobieta,matka ale nadmiar uczuć i sentymenty zostaw na boku,niech teraz rozum popracuje. Cytuj
Gość Pasqualina Napisano 13 Grudnia 2012 Napisano 13 Grudnia 2012 1. Co trzeba odpuścić od siebie? – 6 Mieczy, 9 Buław – Twoje przytłoczenie i uciekanie od kontaktu z innymi ludżmi. Kończy Ci się czas, w którym mogłaś siedzieć i zamartwiać się na zapas. 2. Co trzeba trzymać przy sobie jak najbliżej? – 5 Monet – nie pożyczaj nikomu pieniążków 3. Co jest teraz moim największym nabytkiem? – 8 Mieczy, Rycerz Kielichów – zablokowanie i rozmyślanie o romansowym podejściu pewnego kawalera 4. Jak świat (otoczenie) wpływa na mnie? – 4 Monet – świat nie stymuluje Cię do działania, siedzisz w skorupce i trzymasz wszystko na wodzy 5. Co możesz i musisz dać innym – 6 Kielichów – ciepło, miłość, akcpetację, zrozumienie oraz otwarcie na innych. Nie ukrywaj dobrych uczuć 6. Co zacznie się w moim życiu wraz z nową faza Księżyca – XVI Wieża, 6 Monet, 9 Monet – oho tatku sprawa się rypła...Chyba ostatecznie zanikną kontakty z jakimś osobnikiem i będziesz cieszyć sięswoją dostojną samotnością 7. Lekcja, którą trzeba wynieść z pierwszych 6 pozycji – 8 Kielichów, Królowa Kielichów zamknij to co za Tobą i bądź bardziej uczuciowa i otwarta na innych Cytuj
women32 Napisano 13 Grudnia 2012 Napisano 13 Grudnia 2012 1. Co trzeba odpuścić od siebie? – 6 Mieczy, 9 Buław –nie rozpamiętuj to co było,nie zamykaj się w sobie. 2. Co trzeba trzymać przy sobie jak najbliżej? – 5 Monet – rozsądniej z wydawaniem pieniążków czas świąteczny więc ciężko będzie z tym,a z uczuciami zgadzam się z Tobą. 3. Co jest teraz moim największym nabytkiem? – 8 Mieczy, Rycerz Kielichów – Fakt,że wiesz iż musisz dokonać rozrachunku sama ze sobą,nie negować tej sytuacji,przyjąć jakieś niemiłe fakty do wiadomości być może związane z mężczyzną,który troszkę Cię rozczarował ? 4. Jak świat (otoczenie) wpływa na mnie? – 4 Monet – niektórzy swoim zachowaniem sprawiają,że oddalasz się od ludzi,jest sporo znajomych itd...ale de facto jesteś sama,zamykasz się w sobie. 5. Co możesz i musisz dać innym – 6 kielichów -siebie,może czas odnowić stare znajomości,lub odwiedzić kogoś dawno niewidzianego.Tęsknisz za tym co było za przeszłością (tak jak napisałaś może to być związane z córeczką jak to było kiedyś kiedy się liczyła ona i tylko ona i nikt inny nie zajmował Ci niepotrzebnie myśli ) 6. Co zacznie się w moim życiu wraz z nową faza Księżyca – XVI Wieża,6 monet,9 monet - Zamkniesz na dobre pewien etap,będzie dla Ciebie najważniejsza rodzina i nikt ani nic poza tym. 7. Lekcja, którą trzeba wynieść z pierwszych 6 pozycji – 8 Kielichów, Królowa Kielichów -Musisz chcieć poznać samą siebie,przemyśleć co jest dla CIEBIE najważniejsze jesteś osobą kierującą się miłością,uczuciami masz bardzo dobrą intuicję,ale czasami daj sercu odpocząć nie wsłu**** się w jego "podpowiedzi" kieruj się swoją intuicją i rozsądkiem. Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 13 Grudnia 2012 Maestro Napisano 13 Grudnia 2012 1. Co trzeba odpuścić od siebie? – 6 Mieczy, 9 Buław – chowanie się w swojej skorupie, ucieczki od ludzi 2. Co trzeba trzymać przy sobie jak najbliżej? – 5 Monet – ta karta mówi też o wspieraniu innych, być może w powiązaniu z kartami wyżej powinnaś wspierać tych, którzy najbardziej tego potrzebują teraz? 3. Co jest teraz moim największym nabytkiem? – 8 Mieczy, Rycerz Kielichów – ograniczenie kontaktów z wpatrzonym w Ciebie facetem 4. Jak świat (otoczenie) wpływa na mnie? – 4 Monet – powoduje, że musisz oszczędzać i pilnowac tego co masz, ponadto pilnujesz swoich uczuć 5. Co możesz i musisz dać innym – 6 Kielichów – punkt 2 się kłania - ciepło, bezinteresowność, przyjaźń i miłość 6. Co zacznie się w moim życiu wraz z nową faza Księżyca – XVI Wieża, 6 Monet, 9 Monet – oczyszczenie się z tego, co Ci ciążyło, zaczniesz więcej wymagać od innych, ale i wiecej dawać, ale tam gdzie powinnaś 7. Lekcja, którą trzeba wynieść z pierwszych 6 pozycji – 8 Kielichów, Królowa Kielichów – zostaw to, co Cię męczyło, kieruj się głosem serca Cytuj
Arshi Napisano 13 Grudnia 2012 Napisano 13 Grudnia 2012 1. Co trzeba odpuścić od siebie? – 6 Mieczy, 9 Buław – uciekanie przed odpowiedzialnoscia, przed konfrontacja 2. Co trzeba trzymać przy sobie jak najbliżej? – 5 Monet – nie mozesz sie zniechecac, bo bardzo czesto ta 5 pokazuje mi ze zaniecham planow... 3. Co jest teraz moim największym nabytkiem? – 8 Mieczy, Rycerz Kielichów – to ze nie rzucasz wszystkiego dla milosci, blokujesz sie na nia z rozsadku 4. Jak świat (otoczenie) wpływa na mnie? – 4 Monet – to ze zamykasz sie na wssytkich koncentrujesz sie na sobie i wlasnych profitach... 5. Co możesz i musisz dać innym – 6 Kielichów – mozliwe ze musisz przypomniec sie innym, odnowic , naprawic znajomosci ktore podupadly ? 6. Co zacznie się w moim życiu wraz z nową faza Księżyca – XVI Wieża, 6 Monet, 9 Monet – runie jakas relacja i bedziesz nawet cieszyla sie nawiazanie do pkt.7 7. Lekcja, którą trzeba wynieść z pierwszych 6 pozycji – 8 Kielichów, Królowa Kielichów - ze ta milosc nie jest za dobra dla ciebie? ale coraz wiecej ludzi ma kiepska koncowke roku w uczuciach... Cytuj
werona Napisano 14 Grudnia 2012 Autor Napisano 14 Grudnia 2012 Dziękuję za wszystkie interpretacje Dają wiele do myślenia Cytuj
werona Napisano 15 Grudnia 2012 Autor Napisano 15 Grudnia 2012 ale coraz wiecej ludzi ma kiepska koncowke roku w uczuciach... To prawda. Są 2 takie momenty, kiedy robi się ciężko i pod górkę - przed urodzinami i końcówka roku... Trzeba przetrzymać )) Cytuj
Arshi Napisano 15 Grudnia 2012 Napisano 15 Grudnia 2012 Przed urodzinami zawsze jest pod gorek bo tylu ludzi chce przebywac z Toba... i je swietowac a wtedy chce sie najbardziej odpoczac i traktowac ten dzien jak zwykly dzien... Tak jest u mnie Cytuj
GdzieTaIrlandia Napisano 15 Grudnia 2012 Napisano 15 Grudnia 2012 1. Co trzeba odpuścić od siebie? – 6 Mieczy, 9 Buław –Ja myślę,że musisz odpuścić sobie jakiekolwiek odpuszczanie dla Ciebie waznych spraw i poczucie poddania,zrezygnowania i przegrania. Czyli odpuść poddawanie sie i walcz. 2. Co trzeba trzymać przy sobie jak najbliżej? – 5 Monet – Myslę,że powinnaś jak najbliżej trzymać przy sobie swoje doświadczenia które nie były dla Ciebie zbyt dobre acz kolwiek wytrwałąs i to powoduje,że dzieki temu masz siłe. Dlatego nie poddawaj się ->patrz punkt 1. 3. Co jest teraz moim największym nabytkiem? – 8 Mieczy, Rycerz Kielichów – Tamte doświadczenia,poczucie moze jakies przegranej,poddanie się bez walki-nie mogłaś nic zrobic,nie miałaś wpływu. Wiec nalezy sobie czasem o tym przypomnieć i nie zapominać w czasie gdy możemy jeszcze o coś dla nas waznego w zyciu walczyć. 4. Jak świat (otoczenie) wpływa na mnie? – 4 Monet – Chyba masz wrażenie,że nie ma nic za darmo a swiat czasem bywa egoistą.. Chciałabyś chyba również by ktoś popatrzył na Ciebie a nie tylko na siebie. 5. Co możesz i musisz dać innym – 6 Kielichów – Myślę,że musisz dać innym prawo wyboru by wrocili się do przeszłości i zrozumieli pewne zachowania względem siebie. Być może możesz dać im naprawić pewne rzecz albo bynajmniej dać szanse na naprawienie ich . Możesz również dać czas w których spedzicie troche czasu wspólnie z rodzina(świeta) ,razem powspominacie stare czasy:) 6. Co zacznie się w moim życiu wraz z nową faza Księżyca – XVI Wieża, 6 Monet, 9 Monet – Tutaj niewątpliwie zostanie coś złamane i runie pogląd miedzy równowagą-dawaniem i braniem a równocześnie całkowitym brakiem działania,poddaniem,izolacja lub totalna obojętnościa. Zaczniesz rozróżniać swoje stany emocjonalne i sumiennie bedziesz je segregować sama w sobie,podpinając im konkretna metkę . 7. Lekcja, którą trzeba wynieść z pierwszych 6 pozycji –8 Kielichów, Królowa Kielichów Wiesz a ja myślę,że lekcję którą powinnaś wynieść to -Nie odchodzić bez walki z wielkim bólem serca,ze zrezygnowaniem a walczyć do końca o to co się kocha. Ja w ten sposób odbieram wszystkie karty. Na nowy rok życze Ci wszystkiego co najlepsze:* Śwat nie jest taki zły-Jest taki jakim go odbieramy,decydujemy,wybieramy. Zawsze jest wybór-jak kolwiek sytuacja by nie wyglądała. 1 Cytuj
werona Napisano 15 Grudnia 2012 Autor Napisano 15 Grudnia 2012 Na nowy rok życze Ci wszystkiego co najlepsze:*Śwat nie jest taki zły-Jest taki jakim go odbieramy,decydujemy,wybieramy. Zawsze jest wybór-jak kolwiek sytuacja by nie wyglądała. Pięknie dziękuję i też życzę samych wspaniałych chwil w Nowym Roku :* Zgadzam się w całości w tym zdaniem )) Cytuj
Gość Daffne Napisano 15 Grudnia 2012 Napisano 15 Grudnia 2012 zaznaczam się tu , jutro napisze bo dziś już nie zdążę. Cytuj
Gość Daffne Napisano 18 Grudnia 2012 Napisano 18 Grudnia 2012 1. Co trzeba odpuścić od siebie? – 6 Mieczy, 9 Buław – niepewność albo chęć izolowania się odrzucić się powinno. Postrzegam to jako schronienie przed zagrożeniem (suma Diabeł) i z rozsądku (miecz) 2. Co trzeba trzymać przy sobie jak najbliżej? – 5 Monet – trzymać przy sobie świadomość i pamięć o tym co mogło by się stać. Przezorność, ale nie izolacja. 3. Co jest teraz moim największym nabytkiem? – 8 Mieczy, Rycerz Kielichów – adorator jest nabytkiem, ale nie dajesz się ponieść emocjom bo budzi się w Tobie przezorność i rozwaga (8 mieczy) 4. Jak świat (otoczenie) wpływa na mnie? – 4 Monet – troszkę przez tą przezorność czujesz, że wiele Ci umyka...zaczynasz się powoli "dusić"...poczucie marazmu może sie wkradać. Rzuca się w oczu samoograniczanie się z powodu własnych przekonań, postanowień 5. Co możesz i musisz dać innym – 6 Kielichów – uczuciowość, sentymentalność, ale i życzliwość 6. Co zacznie się w moim życiu wraz z nową faza Księżyca – XVI Wieża, 6 Monet, 9 Monet – jesli była zmiana...nagła...to wydarzy sie coś...co sprawi, że powiesz sobie dość! i staniesz sie niezależna...potrafiąca cieszyć sie dniem. Poczujesz jakby Ci jakiś balast zdjęto z ramion. Dobry czas idzie 7. Lekcja, którą trzeba wynieść z pierwszych 6 pozycji – 8 Kielichów, Królowa Kielichów - z niepewności wejdziesz e etap uczuciowości, serdeczności, będziesz czuła sie zadowolona Lekicją jest nauka równoważenia by nie izolować sie, ale umieć dystansować jedcześnie od uczuć jeśli uznasz, że sytyuacja tego wymaga. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi