Skocz do zawartości

Nów Werony od 13 grudnia

werona

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

I kolejny nów... :)

1. Co trzeba odpuścić od siebie? – 6 Mieczy, 9 Buław – odcinanie się od innych i uciekanie w swoją samotność… postawę obronną, brak zaufania, czujność i ostrożność… Ciągle uciekam przed czymś, bronię się, wiele przeszłam więc jestem bardzo nieufna i ciągle mam poczucie zagrożenia i to należy odpuścić od siebie, skończyć z tym

2. Co trzeba trzymać przy sobie jak najbliżej? – 5 Monet – liczenie, planowanie i rozumowe podejście do pieniędzy co pozwala mi na powolne wychodzenie z kryzysu… Uczuciowo nie czas na żebranie o zainteresowanie, miłość i uczucia.

3. Co jest teraz moim największym nabytkiem? – 8 Mieczy, Rycerz Kielichów – zablokowanie działań romansowych pana w moim kierunku i moja blokada na niego

4. Jak świat (otoczenie) wpływa na mnie? – 4 Monet – no właśnie… ta 4 Monet z poprzedniego nowiu, czyli coś co miałam odpuścić od siebie, a tak się nie stało… i tak myślę, że z jednej strony mam spokój i stabilizację w relacjach z otoczeniem, bo pewne relacje „unormowałam” a z drugiej strony to, co się dzieje sprawia, że zamykam się przed ludźmi i światem kurczowo trzymając się tego co mam i nie chcąc zmian… Dodatkowo, ta karta ostatnio też mi pokazuje zakupy i wydatki, więc w świetle idących świąt pewnie też pokazuje, że będę wydawała kasę na innych…

5. Co możesz i musisz dać innym – 6 Kielichów – bezwarunkową akceptację, ciepło i miłość… i tu chyba pokazała się moja córcia… to chyba czas, kiedy jej sprawy będą najważniejsze (zwłaszcza że mam urlop), taki trochę powrót do dzieciństwa, wspomnień i ciepłe klimaty z mojej strony (święta i te sprawy :))… Może też zdarzyć się jakiś powrót do relacji z przeszłości…

6. Co zacznie się w moim życiu wraz z nową faza Księżyca – XVI Wieża, 6 Monet, 9 Monet – monetki… :) przede mną zmiany i wyzwolenie z jakiejś mało komfortowej sytuacji, a dalej obdarowywanie (bony w pracy i prezenty świąteczne) i moje poczucie bezpieczeństwa finansowego, zadowolenia i satysfakcji z tego co mam i jak żyję... jestem sama, więc ta 9 Monet bardzo często pokazuje mnie jako zadowoloną z tego stanu kobietę ;)

7. Lekcja, którą trzeba wynieść z pierwszych 6 pozycji – 8 Kielichów, Królowa Kielichów – czas pozostawić przeszłość za sobą, zwłaszcza że szarpie mną strasznie emocjonalnie i uczuciwo, skupić się na domu, rodzinie, ofiarować bliskim swoją miłość, wsparcie, a dziecku kochającą mamę

Za wszystkie uwagi :bukiet::buziak:

Edytowane przez werona
Napisano

1.Co trzeba odpuścić od siebie ? 6 mieczy,9 buław - należy pożegnać się z przeszłością, wręcz nie uzależniać się od niej,obawami i lękami,nie wszyscy sa tacy sami,musisz zacząć coś nowego ,innego,bo za bardzo zakotwiczysz się w miejscu a taka stagnacja nie ma dobrego wpływu na Ciebie.

2,Co trzeba trzymać przy sobie jak najbliżej? 5 monet - zadbać o swoje finanse ale pamiętaj i nie zaniedbuj innych sfer życia.

3.Co jest teraz moim największym nabytkiem? 8 mieczy,Rycerz kielichów - myślę żę ostrożność przed podejmowaniem decyzji,jest mężczyzna,jest romans a zarazem niepewność bo przykre doświadczenia robią swoje.

4.Jak świat(otoczenie) wpływa na mnie? 4 monet - trochę zamykasz się w sobie,bark tej pełni radości życia.

5.Co możesz i musisz dać innym 6 kielichów - swoje ciepło i miłość, takie jak dawniej a teraz w aspekcie świąt każdemu to potrzebne.

6.Co zacznie się w moim życiu wraz z nowa fazą Księżyca? XVI Wieża,6 monet,9 monet - zburzysz stereotyp,ciagle daję a za mało biorę,zaczniesz bardziej doceniać siebie i swoje potrzeby,

7.Lekcja,którą trzeba wynieśc z pierwszych 6 pozycji 8 kielichów,Królowa kielichów - wybierz drogę gdzie spełniała byś się przede wszystkim jako kobieta,matka ale nadmiar uczuć i sentymenty zostaw na boku,niech teraz rozum popracuje.

Gość Pasqualina
Napisano

1. Co trzeba odpuścić od siebie? – 6 Mieczy, 9 Buław – Twoje przytłoczenie i uciekanie od kontaktu z innymi ludżmi. Kończy Ci się czas, w którym mogłaś siedzieć i zamartwiać się na zapas.

2. Co trzeba trzymać przy sobie jak najbliżej? – 5 Monet – nie pożyczaj nikomu pieniążków

3. Co jest teraz moim największym nabytkiem? – 8 Mieczy, Rycerz Kielichów – zablokowanie i rozmyślanie o romansowym podejściu pewnego kawalera

4. Jak świat (otoczenie) wpływa na mnie? – 4 Monet – świat nie stymuluje Cię do działania, siedzisz w skorupce i trzymasz wszystko na wodzy

5. Co możesz i musisz dać innym – 6 Kielichów – ciepło, miłość, akcpetację, zrozumienie oraz otwarcie na innych. Nie ukrywaj dobrych uczuć :)

6. Co zacznie się w moim życiu wraz z nową faza Księżyca – XVI Wieża, 6 Monet, 9 Monet – oho tatku sprawa się rypła...Chyba ostatecznie zanikną kontakty z jakimś osobnikiem i będziesz cieszyć sięswoją dostojną samotnością :)

7. Lekcja, którą trzeba wynieść z pierwszych 6 pozycji – 8 Kielichów, Królowa Kielichów zamknij to co za Tobą i bądź bardziej uczuciowa i otwarta na innych :)

Napisano

1. Co trzeba odpuścić od siebie? – 6 Mieczy, 9 Buław –nie rozpamiętuj to co było,nie zamykaj się w sobie.

2. Co trzeba trzymać przy sobie jak najbliżej? – 5 Monet – rozsądniej z wydawaniem pieniążków :) czas świąteczny więc ciężko będzie z tym,a z uczuciami zgadzam się z Tobą.

3. Co jest teraz moim największym nabytkiem? – 8 Mieczy, Rycerz Kielichów – Fakt,że wiesz iż musisz dokonać rozrachunku sama ze sobą,nie negować tej sytuacji,przyjąć jakieś niemiłe fakty do wiadomości być może związane z mężczyzną,który troszkę Cię rozczarował ?

4. Jak świat (otoczenie) wpływa na mnie? – 4 Monet – niektórzy swoim zachowaniem sprawiają,że oddalasz się od ludzi,jest sporo znajomych itd...ale de facto jesteś sama,zamykasz się w sobie.

5. Co możesz i musisz dać innym – 6 kielichów -siebie,może czas odnowić stare znajomości,lub odwiedzić kogoś dawno niewidzianego.Tęsknisz za tym co było za przeszłością (tak jak napisałaś może to być związane z córeczką jak to było kiedyś kiedy się liczyła ona i tylko ona i nikt inny nie zajmował Ci niepotrzebnie myśli )

6. Co zacznie się w moim życiu wraz z nową faza Księżyca – XVI Wieża,6 monet,9 monet - Zamkniesz na dobre pewien etap,będzie dla Ciebie najważniejsza rodzina i nikt ani nic poza tym.

7. Lekcja, którą trzeba wynieść z pierwszych 6 pozycji – 8 Kielichów, Królowa Kielichów -Musisz chcieć poznać samą siebie,przemyśleć co jest dla CIEBIE najważniejsze jesteś osobą kierującą się miłością,uczuciami masz bardzo dobrą intuicję,ale czasami daj sercu odpocząć nie wsłu**** się w jego "podpowiedzi" kieruj się swoją intuicją i rozsądkiem.

• Maestro
Napisano

1. Co trzeba odpuścić od siebie? – 6 Mieczy, 9 Buław – chowanie się w swojej skorupie, ucieczki od ludzi

2. Co trzeba trzymać przy sobie jak najbliżej? – 5 Monet – ta karta mówi też o wspieraniu innych, być może w powiązaniu z kartami wyżej powinnaś wspierać tych, którzy najbardziej tego potrzebują teraz?

3. Co jest teraz moim największym nabytkiem? – 8 Mieczy, Rycerz Kielichów – ograniczenie kontaktów z wpatrzonym w Ciebie facetem

4. Jak świat (otoczenie) wpływa na mnie? – 4 Monet – powoduje, że musisz oszczędzać i pilnowac tego co masz, ponadto pilnujesz swoich uczuć

5. Co możesz i musisz dać innym – 6 Kielichów – punkt 2 się kłania - ciepło, bezinteresowność, przyjaźń i miłość

6. Co zacznie się w moim życiu wraz z nową faza Księżyca – XVI Wieża, 6 Monet, 9 Monet – oczyszczenie się z tego, co Ci ciążyło, zaczniesz więcej wymagać od innych, ale i wiecej dawać, ale tam gdzie powinnaś

7. Lekcja, którą trzeba wynieść z pierwszych 6 pozycji – 8 Kielichów, Królowa Kielichów – zostaw to, co Cię męczyło, kieruj się głosem serca

Napisano

1. Co trzeba odpuścić od siebie? – 6 Mieczy, 9 Buław – uciekanie przed odpowiedzialnoscia, przed konfrontacja

2. Co trzeba trzymać przy sobie jak najbliżej? – 5 Monet – nie mozesz sie zniechecac, bo bardzo czesto ta 5 pokazuje mi ze zaniecham planow...

3. Co jest teraz moim największym nabytkiem? – 8 Mieczy, Rycerz Kielichów – to ze nie rzucasz wszystkiego dla milosci, blokujesz sie na nia z rozsadku

4. Jak świat (otoczenie) wpływa na mnie? – 4 Monet – to ze zamykasz sie na wssytkich koncentrujesz sie na sobie i wlasnych profitach...

5. Co możesz i musisz dać innym – 6 Kielichów – mozliwe ze musisz przypomniec sie innym, odnowic , naprawic znajomosci ktore podupadly ?

6. Co zacznie się w moim życiu wraz z nową faza Księżyca – XVI Wieża, 6 Monet, 9 Monet – runie jakas relacja i bedziesz nawet cieszyla sie nawiazanie do pkt.7

7. Lekcja, którą trzeba wynieść z pierwszych 6 pozycji – 8 Kielichów, Królowa Kielichów - ze ta milosc nie jest za dobra dla ciebie?

ale coraz wiecej ludzi ma kiepska koncowke roku w uczuciach...

Napisano

Dziękuję za wszystkie interpretacje :bukiet:

Dają wiele do myślenia :)

Napisano
ale coraz wiecej ludzi ma kiepska koncowke roku w uczuciach...

To prawda. Są 2 takie momenty, kiedy robi się ciężko i pod górkę - przed urodzinami i końcówka roku... Trzeba przetrzymać :)))

Napisano

Przed urodzinami zawsze jest pod gorek bo tylu ludzi chce przebywac z Toba... i je swietowac a wtedy chce sie najbardziej odpoczac i traktowac ten dzien jak zwykly dzien... Tak jest u mnie

Napisano

1. Co trzeba odpuścić od siebie? – 6 Mieczy, 9 Buław –Ja myślę,że musisz odpuścić sobie jakiekolwiek odpuszczanie dla Ciebie waznych spraw i poczucie poddania,zrezygnowania i przegrania. Czyli odpuść poddawanie sie i walcz.

2. Co trzeba trzymać przy sobie jak najbliżej? – 5 Monet – Myslę,że powinnaś jak najbliżej trzymać przy sobie swoje doświadczenia które nie były dla Ciebie zbyt dobre acz kolwiek wytrwałąs i to powoduje,że dzieki temu masz siłe. Dlatego nie poddawaj się ->patrz punkt 1.

3. Co jest teraz moim największym nabytkiem? – 8 Mieczy, Rycerz Kielichów – Tamte doświadczenia,poczucie moze jakies przegranej,poddanie się bez walki-nie mogłaś nic zrobic,nie miałaś wpływu. Wiec nalezy sobie czasem o tym przypomnieć i nie zapominać w czasie gdy możemy jeszcze o coś dla nas waznego w zyciu walczyć.

4. Jak świat (otoczenie) wpływa na mnie? – 4 Monet – Chyba masz wrażenie,że nie ma nic za darmo a swiat czasem bywa egoistą.. Chciałabyś chyba również by ktoś popatrzył na Ciebie a nie tylko na siebie.

5. Co możesz i musisz dać innym – 6 Kielichów – Myślę,że musisz dać innym prawo wyboru by wrocili się do przeszłości i zrozumieli pewne zachowania względem siebie. Być może możesz dać im naprawić pewne rzecz albo bynajmniej dać szanse na naprawienie ich . Możesz również dać czas w których spedzicie troche czasu wspólnie z rodzina(świeta) ,razem powspominacie stare czasy:)

6. Co zacznie się w moim życiu wraz z nową faza Księżyca – XVI Wieża, 6 Monet, 9 Monet – Tutaj niewątpliwie zostanie coś złamane i runie pogląd miedzy równowagą-dawaniem i braniem a równocześnie całkowitym brakiem działania,poddaniem,izolacja lub totalna obojętnościa. Zaczniesz rozróżniać swoje stany emocjonalne i sumiennie bedziesz je segregować sama w sobie,podpinając im konkretna metkę .

7. Lekcja, którą trzeba wynieść z pierwszych 6 pozycji –8 Kielichów, Królowa Kielichów Wiesz a ja myślę,że lekcję którą powinnaś wynieść to -Nie odchodzić bez walki z wielkim bólem serca,ze zrezygnowaniem a walczyć do końca o to co się kocha.

Ja w ten sposób odbieram wszystkie karty.

Na nowy rok życze Ci wszystkiego co najlepsze:*

Śwat nie jest taki zły-Jest taki jakim go odbieramy,decydujemy,wybieramy. Zawsze jest wybór-jak kolwiek sytuacja by nie wyglądała.

• Lubię to! 1
Napisano
Na nowy rok życze Ci wszystkiego co najlepsze:*

Śwat nie jest taki zły-Jest taki jakim go odbieramy,decydujemy,wybieramy. Zawsze jest wybór-jak kolwiek sytuacja by nie wyglądała.

Pięknie dziękuję :bukiet: i też życzę samych wspaniałych chwil w Nowym Roku :*

Zgadzam się w całości w tym zdaniem :)))

Gość Daffne
Napisano

zaznaczam się tu , jutro napisze bo dziś już nie zdążę.

Gość Daffne
Napisano

1. Co trzeba odpuścić od siebie? – 6 Mieczy, 9 Buław

– niepewność albo chęć izolowania się odrzucić się powinno. Postrzegam to jako schronienie przed zagrożeniem (suma Diabeł) i z rozsądku (miecz)

2. Co trzeba trzymać przy sobie jak najbliżej? – 5 Monet

– trzymać przy sobie świadomość i pamięć o tym co mogło by się stać. Przezorność, ale nie izolacja.

3. Co jest teraz moim największym nabytkiem? – 8 Mieczy, Rycerz Kielichów

– adorator jest nabytkiem, ale nie dajesz się ponieść emocjom bo budzi się w Tobie przezorność i rozwaga (8 mieczy)

4. Jak świat (otoczenie) wpływa na mnie? – 4 Monet

– troszkę przez tą przezorność czujesz, że wiele Ci umyka...zaczynasz się powoli "dusić"...poczucie marazmu może sie wkradać. Rzuca się w oczu samoograniczanie się z powodu własnych przekonań, postanowień

5. Co możesz i musisz dać innym – 6 Kielichów

– uczuciowość, sentymentalność, ale i życzliwość

6. Co zacznie się w moim życiu wraz z nową faza Księżyca – XVI Wieża, 6 Monet, 9 Monet

– jesli była zmiana...nagła...to wydarzy sie coś...co sprawi, że powiesz sobie dość! i staniesz sie niezależna...potrafiąca cieszyć sie dniem. Poczujesz jakby Ci jakiś balast zdjęto z ramion. Dobry czas idzie :okok:

7. Lekcja, którą trzeba wynieść z pierwszych 6 pozycji – 8 Kielichów, Królowa Kielichów

- z niepewności wejdziesz e etap uczuciowości, serdeczności, będziesz czuła sie zadowolona :)

Lekicją jest nauka równoważenia by nie izolować sie, ale umieć dystansować jedcześnie od uczuć jeśli uznasz, że sytyuacja tego wymaga.