women32 Napisano 13 Grudnia 2012 Napisano 13 Grudnia 2012 Aura miesiąca – Rycerz buław-"ognista" bedzie gorąco i będzie się dużo działo,ruch liczne kontakty towarzyskie. 2. Szkoła– Świat-Koniec zmartwień,osiągnięcie celu do którego dąży ( półrocze ) będzie zadowolona. 3. Finanse – 2 puchary odwr-średnio,tak sobie.Raz będą pieniążki raz nie. 4. Uczucia –10 mieczy odwr-Zrani swojego chłopaka ? Ciężki czas ich czeka. 5. Zdrowie – Kapłanka-zaburzenia miesiączkowania,dolegliwości kobiece. 6. Otoczenie – 8 pucharów-będzie się czuła nierozumiana przez otoczenie,wyobcowana,samotna. 7. Dom, rodzina – Diabeł odwr-ojj źle dom rodzina będzie na nią wpływać,tak nieciekawie 8. Niespodzianka – Kochankowie odwr-Podejmie jakąś decyzję,która będzie mieć fatalne skutki.Niemiła niespodzianka to będzie na pewno bo się rozczaruje. 9. Co robić –Cesarzowa odwr-Działać powoli nie przesadzać z niczym,nie wyolbrzymiać,nie może być chwiejną emocjonalnie.Musi dojrzeć do pewnych spraw. 10. Czego nie robić – 3 mieczy-nie zadawać bólu bliskiej osobie bo może jego stracić ( chodzi o chłopaka ) nie kłócić się z nim nie wypominać niczego. 11. Rada –3 buław odwr-Musi chcieć dać sobie pomóc,nie odrzucać pomocy,być mniej naiwną i nie robić niczego na siłę. Cytuj
Gość MyStErIoUs_WoMaN Napisano 14 Grudnia 2012 Napisano 14 Grudnia 2012 Kochana ja mam do Ciebie pytanie...dlaczego Ty masz zawsze tyle odwróconych kart ? Czy Ty je czasami układasz w pozycji prostej ? np. przy oczyszczaniu ? Cytuj
Selenit666 Napisano 14 Grudnia 2012 Napisano 14 Grudnia 2012 Aura miesiąca – Rycerz buław- trzeba uwazac zeby nie palnąć czegoś co potem się bedzie odbijać sie czkawaką w przeciwieństwie do r mieczy r buław robi a potem mysli 2. Szkoła– Świat-koniec i nowy początek 3. Finanse – 2 puchary odwr-rozrzutność przez spontaniczność 4. Uczucia –10 mieczy odwr-Zkoniec jakiegos etapu. Zakonczeniu cyklu ale nie powinno byc źle 5. Zdrowie – Kapłanka-niech sie cieplej ubiera bo tu widać przeziębienia 6. Otoczenie – 8 pucharów-bedzie lgnęlo do niej po radę 7. Dom, rodzina – Diabeł odwr-wkurza ja udzielając wiecznie dobrych rad 8. Niespodzianka – Kochankowie odwr-jakieś niespodziewane wieści o jej partnerze 9. Co robić –Cesarzowa odwr-przestać gwiazdorzyć 10. Czego nie robić – 3 mieczy-nie płakać nad rozlanym mlekiem 11. Rada –3 buław odwr niech tak szybko nie patrzy w nowy rok, najpierw musi dokonczyć rok 2012 Cytuj
women32 Napisano 14 Grudnia 2012 Autor Napisano 14 Grudnia 2012 Kochana ja mam do Ciebie pytanie...dlaczego Ty masz zawsze tyle odwróconych kart ?Czy Ty je czasami układasz w pozycji prostej ? np. przy oczyszczaniu ? Tak,układam je często,przy oczyszczaniu Arkana Duże razem potem po kolei Arkana małe,ale potem przy tasowaniu wyciąganiu kart jak je ktoś mi podaje układają się "same" dobrą stroną lub tą gorszą. Cytuj
Selenit666 Napisano 14 Grudnia 2012 Napisano 14 Grudnia 2012 ja wogole nie czuje odwróconych kart. Ciekawe bo odwrócone karty zaczęto stosować 86 roku XX wieku Cytuj
women32 Napisano 14 Grudnia 2012 Autor Napisano 14 Grudnia 2012 Każdy stosuje jak "czuje " ale się zrymowało mi wiadomo,że wolę karty w normalnej pozycji,ale ja tak rozmawiam z Tarotem,moja babcia też tak praktykowała wróżyła też z kart klasycznych i tak u mnie już musi być i tak zostanie,nie potrafię inaczej. Cytuj
Gość MyStErIoUs_WoMaN Napisano 14 Grudnia 2012 Napisano 14 Grudnia 2012 Tak,układam je często,przy oczyszczaniu Arkana Duże razem potem po kolei Arkana małe,ale potem przy tasowaniu wyciąganiu kart jak je ktoś mi podaje układają się "same" dobrą stroną lub tą gorszą. Zapytałam, bo strrrasznie duuużo i zawsze u Ciebie tych odwróconych i to mnie bardzo zastanowiło...pierwszy raz się z czymś takim spotykam, dlatego aż musiałam zapytać...ja stosuję karty odwrócone, zawsze jak mi wypada odwrócona to interpretuję ją w takej pozycji...ogólnie to było dla mnie ważne zanim zajmę się interpretacją...stąd pytanie. Cytuj
Selenit666 Napisano 14 Grudnia 2012 Napisano 14 Grudnia 2012 Ja jak widzę odwróconą karte to tak czytam jak wpozycji normalnej...każda karta odwrócona czy nie ma dobre i złe strony ) ale każdy czuje inaczej Cytuj
Gość MyStErIoUs_WoMaN Napisano 14 Grudnia 2012 Napisano 14 Grudnia 2012 Każdy stosuje jak "czuje " ale się zrymowało mi wiadomo,że wolę karty w normalnej pozycji,ale ja tak rozmawiam z Tarotem,moja babcia też tak praktykowała wróżyła też z kart klasycznych i tak u mnie już musi być i tak zostanie,nie potrafię inaczej. No dokładnie tak, każdy stosuje jak czuje, jak uważa etc. i tego trzeba się trzymać... Za parę minutek zrobię Ci interpretację... Cytuj
women32 Napisano 14 Grudnia 2012 Autor Napisano 14 Grudnia 2012 (edytowane) Z kartami odwróconymi sprawa przedstawia się następująco: generalnie odwrócona karta to jakby zaprzeczenie karty w położeniu prostym, zablokowanie jej własciwej wymowy.Odwrócone karty mają też i zupełnie inne czasami znaczenie, w różnych interpretacjach. A stosowanie ich ? To tak, jakby zamiast 78 kart było tych kart 2 razy więcej, czyli dwa razy więcej znaczeń. Zdania co do zasadności używania kart odwróconych są podzielone jedni je stosują, inni nie. Hajo Banzhaf, jeden z najlepszych tarocistów świata uważa, że to ludzie mają wpływ na to, czy doświadczą jasnej, czy ciemnej strony kart. Reasumując: nie ma obowiązku używania kart odwróconych, to zależy od wolnej woli tarocisty. Ja pozwalam kartom mowic do mnie jak chca. Odwrocone znaczy,ze jest zaprzeczenie pozytywu, czyli negatyw. Poza tym samo czytanie z kart to nie tylko znajomosc znaczenia, trzeba jeszcze umiec intuicyjnie wychwytywac informacje. Z ksiazka kazdy moze postawic karty. Ale intuicji i jasnowidzenia nic nie zastapi. W kartach nie ma wszystkiego zapisanego, trzeba umiec z nimi rozmawiac... A to jest kwestia indywidualna kazdego kto sie tym zajmuje. ps.zapożyczone z wypowiedzi kogoś w necie,na forum ale całkowicie się z tym zgadzam Edytowane 14 Grudnia 2012 przez women32 Cytuj
Gość MyStErIoUs_WoMaN Napisano 14 Grudnia 2012 Napisano 14 Grudnia 2012 1.Aura miesiąca – Rycerz buław - powinno sporo się u Niej dziać...ogólnie miesiąc zmian...możliwa też jakaś podróż... 2. Szkoła– Świat - tutaj na pewno nic złego się nie stanie...wszystko będzie ok...powinna być zadowolona i to nawet bardzo... 3. Finanse – 2 puchary odwr - zbędne wydatki, nieprzemyślane, co wiadomo ~ uszczupli budżet... 4. Uczucia –10 mieczy odwr - w tej kwestii czekają ją jakieś kłopoty, możliwe że kłamstwa, albo po prostu może poczuć się zawiedziona i w pewnym momencie nieco wyczerpana swoim związkiem, może się czymś rozczarować... 5. Zdrowie – Kapłanka - niech uważa na nerki...może tu też chodzić o np. bolesne miesiączkowanie... 6. Otoczenie – 8 pucharów - w pewnym momencie będzie bardzo potrzebowała przyjaciół... 7. Dom, rodzina – Diabeł odwr - wiesz Kochanie, tutaj chyba sytuacja do której miałaś rozkład ostatnio...to ją też dotknie, obciąży ~ tak czuję, że to o to właśnie chodzi...dzieci często nic nie mówią ale wszystko widzą i czują...i tu pojawią się emocje z którymi chyba nie bardzo będzie mogła sobie poradzić ~ dlatego potrzebni będą Jej przyjaciele (pkt.6)... 8. Niespodzianka – Kochankowie odwr - to o czym pisałam w pkt. 4....poczuje się rozczarowana, może nawet i zraniona... 9. Co robić – Cesarzowa odwr - dbać o siebie ( w chwilach smutku ~ nie zaniedbywać się, nie roztkliwiać emocjonalnie)... 10. Czego nie robić – 3 mieczy - nie rozpaczać, nie załamywać się... 11. Rada - 3 buław odwr - niech nie da się oszukiwać, ale też ponieść emocjom... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi