Skocz do zawartości

Zrozumieć siebie...

maddie88

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam, :)

Znalazłam wczoraj nowy rozkład i postanowiłam go wypróbować :)

1. Jaka jestem? Król Denarów - Mam w sobie ducha przedsiębiorczości, umiem planować, dążyć powoli do wytyczonych sobie celów... Może mam w sobie zdolności kierownicze :mysli:

2. Jaka nie mogę być? 2 Denarów - Osobą bez własnego zdania, nie wiedzącą, czego chce od życia...podchodzą do niego biernie, pozwalającą na mijanie ważnych okazji w życiu - podchodzącą do niego lekkomyślnie...

3. To, co mam: Wieża (odpowiedź), tło: 4 Kielichów, 5 Kielichów - Coś zaczyna się zmieniać... Zdaję sobie sprawę, że to, co mam, już mnie nie cieszy...mam poczucie straconych szans, niewykorzystanych talentów i te uczucia już są dla mnie zbyt "ciężkie", zmierzam ku zmianom, ku zburzeniu męczących mnie struktur i budowaniu lepszego dla mnie otoczenia...

4. To, czego nie mam: Umiarkowanie - Chyba wytrwałości, systematyczności, umiejętności odnajdywania złotego środka na pojawiające się problemy... Coś na zasadzie 2 kroków do przodu i 3 do tyłu... Hm, czasami chyba tak jest...

5. To, co myślę: 10 Buław - Chyba za dużo myślę tak ogólnie :) Uważam, że dam sobie radę, chociaż jest ciężko, są przeciwności...mimo to wiem, że zawsze się podniosę w drodze do mojego celu...że jestem wystarczająco silna, by tam dojść.

6. O tym nie mogę myśleć: 6 Denarów - ...że dostanę coś za darmo, bezinteresownie od życia... Zawsze jest coś za coś, wymiana powinna zostać zachowana, nie powinnam liczyć tylko na szczęście i sprzyjających ludzi. Nie ma nic za darmo.

7. To czuję: Rycerz Buław - O...jakiś zryw :D Chyba palę się do czegoś... Czuję, że chcę czegoś nowego, chcę zmian, ciągnie mnie gdzieś, ale sama nie wiem, gdzie... ;)

8. Tego nie czuję: 9 Kielichów - Zadowolenia, satysfakcji z tego, co jest...

9. Ważne przesłanie: Cesarz (odpowiedź), tło: Cesarzowa, Księżyc => Cesarzowa - Chyba jest tam jakiś men mi pisany, z którym stworzę rodzinę... Nie wiem za bardzo, jak ugryźć ten Księżyc... Może wskazywać albo na niejasności albo na ciążę... W podsumie widać, że będę spełnioną kobietą w tym związku, więc chyba nie romans...

Jak to widzicie? :)

Miłego weekendu, :papa2:

Maddie

Edytowane przez maddie88
Gość Iwka78
Napisano

1. Jaka jestem? Król Denarów – jesteś rodzinna i czuła, potrafisz opiekować się innymi, dajesz duże poczucie bezpieczeństwa innym

2. Jaka nie mogę być? 2 Denarów – nie możesz ciągle się wahać, zastanawiać, analizować

3. To, co mam: Wieża (odpowiedź), tło: 4 Kielichów, 5 Kielichów – tak jakbyś teraz miała wrażenie, że coś Ci przeszło koło nosa i jesteś tym rozczarowana… albo martwisz się tym, że czegoś nie zauważysz…

4. To, czego nie mam: Umiarkowanie – no właśnie tej równowagi, tego złotego środka; dla mnie ta karta wiąże się z 2 denarów, która pokazuje zbyt duże popadanie ze skrajności w skrajność, albo czarne, albo białe….

5. To, co myślę: 10 Buław – że jesteś zbyt przemęczona i masz zbyt dużo na głowie, ale też wiesz, że dasz sobie z tym radę, że jesteś w stanie ogarnąć kilka tematów równocześnie

6. O tym nie mogę myśleć: 6 Denarów – dokładnie to, co napisałaś…. Nie możesz myśleć, że za wszystko trzeba płacić, że nic nie przychodzi za darmo… przychodzi i to nawet za darmo, ale trzeba się otworzyć na branie i pozwolić sobie wziąć to „coś” właśnie za darmo, ot tak po prostu….

7. To czuję: Rycerz Buław – w sercu jesteś dynamiczna i wiesz, że możesz góry przenosić, wystarczy ten dynamizm połączyć z duszą i ciałem i będzie gicior!:-)

8. Tego nie czuję: 9 Kielichów – spełnienia… samozadowolenia…

9. Ważne przesłanie: Cesarz (odpowiedź), tło: Cesarzowa, Księżyc => Cesarzowa – połączyć swoje przeciwności, połączyć to co białe i czarne; i realizować się artystycznie:-)

Napisano

Iwko, bardzo Ci dziękuję :buziak::uscisk: :uscisk: :uscisk::))) Zgodzę się z Twoją interpretacją: mam wrażenie, że przeszła mi koło nosa szansa realizowania się artystycznie, że ten talent marnuję...i to przesłanie na końcu jest zdecydowanie trafne :) Mam też problem z przyjmowaniem - daję z siebie dużo, ale w drugą stronę jest mi już ciężej ;) I jestem w takim miejscu, kiedy się waham...bo mam w głowie kilka pomysłów, ale nie wiem, czy są one dla mnie dobre... Pozdrawiam :slonko:

Gość Iwka78
Napisano
Iwko, bardzo Ci dziękuję :buziak::uscisk: :uscisk: :uscisk::))) Zgodzę się z Twoją interpretacją: mam wrażenie, że przeszła mi koło nosa szansa realizowania się artystycznie, że ten talent marnuję...i to przesłanie na końcu jest zdecydowanie trafne :) Mam też problem z przyjmowaniem - daję z siebie dużo, ale w drugą stronę jest mi już ciężej ;) I jestem w takim miejscu, kiedy się waham...bo mam w głowie kilka pomysłów, ale nie wiem, czy są one dla mnie dobre... Pozdrawiam :slonko:

na pewno nie marnujesz:-) przyjdzie czas i pora i na Ciebie:-)

Napisano

1. Jaka jestem? Król Denarów - masz w sobie dużo męskiej energii ( w znaczeniu pozytywnym ) masz siłę przebicia , jesteś zaradna , potrafisz sama o siebie zadbać , zarówno jak innym potrafisz dać wsparcie.

2. Jaka nie mogę być? 2 Denarów - zgodzę się z Tobą . nie możesz odkładać ważnych sprawna drugi plan . musisz się skupić na tym co jest ważne i przestać udawać , że pewnych spraw nie ma (nie są warte zainteresowania )

3. To, co mam: Wieża (odpowiedź), tło: 4 Kielichów, 5 Kielichów - burzysz obraz życia pełnego rozczarowań . zaczynasz na nowo .

4. To, czego nie mam: Umiarkowanie - Chyba wytrwałości, systematyczności, umiejętności odnajdywania złotego środka na pojawiające się problemy... Coś na zasadzie 2 kroków do przodu i 3 do tyłu... Hm, czasami chyba tak jest... - zgodzę się, nie masz stabilności

5. To, co myślę: 10 Buław - Chyba za dużo myślę tak ogólnie :) Uważam, że dam sobie radę, chociaż jest ciężko, są przeciwności...mimo to wiem, że zawsze się podniosę w drodze do mojego celu...że jestem wystarczająco silna, by tam dojść. - jesteś osobą bardzo pracowitą , dlatego mimo , że czasem wydaje Ci się , że jest ciężko to dasz sobie radę

6. O tym nie mogę myśleć: 6 Denarów - skup się na sobie teraz, mniej na innych . więcej zdrowego egoizmu .

7. To czuję: Rycerz Buław - że masz ogromne możliwości , ale nie wiesz jak je wykorzystać

8. Tego nie czuję: 9 Kielichów - samospełnienia . z poprzednich kart wnioskuję , że dlatego jest takie uczucie , ponieważ nie wiesz za co się zabrać .

9. Ważne przesłanie: Cesarz (odpowiedź), tło: Cesarzowa, Księżyc => Cesarzowa - stabilność , poczucie bezpieczeństwa (wydaje mi się że teraz tego nie masz) . jeśli odpowiednio skupisz się na tym co czujesz , na swoim wnętrzu to to osiągniesz . żaden pan Ci tego nie da, póki sama nie będziesz tego czuła w sobie .

• Lubię to! 1
Napisano

1. Jaka jestem? Król Denarów

Jestes pracowita, konkretna, rzetelna. Nie bujasz w oblokach. Jezeli czegos pragniesz to tak to sobie planujesz, zeby mialo to rece i nogi i potem konskwentnie darzysz do zrealizowania tego celu/marzenia/planu/przedsiewziecia.

2. Jaka nie mogę być? 2 Denarów

Nie powinnas byc taka, jak wiatr zawieje... zalezna od cudzych opinii i podatna na obce wplywy.

3. To, co mam: Wieża (odpowiedź), tło: 4 Kielichów, 5 Kielichów ---> suma (HB) IX Eremita

Masz w tej chwili taki okres czasu, gdzi musisz odlozyc na bok wszystko, co do tej pory w jakis sposob bylo dla Ciebie pewne, znane, stabilne, nie powodowalo jakis wiekszych wstrzasow w Twoim zyciu, zagrozen, ale jednoczesnie trzymalo Cie w miejscu i nie pozwolilo na rozwoj. Teraz masz moment, gdy duzo rozmyslasz, weryfikujesz, co z Twoich marzen, oczekiwan, darzen, jest realne i co jest tak naprawde Twoje. Rob tak dalej. I potem badz sobie po prostu wierna.

4. To, czego nie mam: Umiarkowanie

Trudno Tobie zachowac ronowage. Masz sklonnosci do popadania w przesade. Albo woz albo przewoz. A zycie to zdolnosc osiagania roznych kompromisow m.in.

5. To, co myślę: 10 Buław

Myslisz, ze pewne sprawy moga przejsc Twoje sily, ze moze sie zdarzyc, ze czegos bedzie dla Ciebie po prostu za duzo, ze nie dasz rady tego udzwignac.

6. O tym nie mogę myśleć: 6 Denarów

Ze zeby cos dostac, trzeba najpierw duzo dac z siebie i to nawet bezinteresownie.

7. To czuję: Rycerz Buław

Wole dzialania. Masz duszo energii, chcesz pedzic do przodu, rzucasz sie na nowe rzeczy, pomysly, projekty. Jednak uwaza, aby Twoj zapal nie byl slomiany.

8. Tego nie czuję: 9 Kielichów

Nie czujesz sie (jeszcze) na tyle wewnetrzne spelniona, aby tym spelnieniem moc obdarowywac innych ludzi, otoczenie.

9. Ważne przesłanie: Cesarz (odpowiedź), tło: Cesarzowa, Księżyc => suma (HB) VII Rydwan

Masz w sobie wewnatrz ogromne bogactwo. Kreatywnosc, mozliwosc dzialania, ale takze bardzo dobra intuicje i wrazliwosc. Na podstawie tego mozesz budowac cos stabilnego. Masz duze mozliwosci w sobie. Zobacz, ze w pytaniu "jaka jestem" wyszlas w Krolu Monet. Czlowiek stapajacy mocno po ziemi, praktyczny itd. Masz to w sobie, i duzo wiecej. Podsum radzi, aby efektywnie dzialac, nie wahac sie, isc do przodu.

• Lubię to! 1
Napisano

@nirva i SacralNirvana: Macie dużo racji... Zgodzę się z Waszymi interpretacjami... Zaczęłam słuchać otoczenia i powoli rezygnować z "marzeń"... Każdy patrzy na daną sprawę z innego punktu widzenia i wiem, że dla mnie też chciano dobrze... Mimo to, są rzeczy silniejsze od nas...i wiem, że teraz wreszcie mogą robić to, co lubię, ale nadal jest we mnie niepewność... Burzę to, co nie dawało mi satysfakcji, ale powoli...brak mi tej równowagi, systematyczności...zamiast tego są wahania... Ale najważniejsze, że już się przebijam w tej Wieży :) Bardzo Wam dziękuję :uscisk: :uscisk: :uscisk::bukiet::)

• Maestro
Napisano

1. Jaka jestem? Król Denarów - stabilna, nie emocjonujesz się byle czym, twardo stąpasz po ziemi, jesteś solidna

2. Jaka nie mogę być? 2 Denarów - na pewno nie jesteś osobą niepewnie podchodzącą do wielu spraw w zyciu

3. To, co mam: Wieża (odpowiedź), tło: 4 Kielichów, 5 Kielichów - na pewno coś się u Ciebie odblokowuje i puszczają emocje, tak jakbyś pozwoliła głeboko ukrytym smutkom i tęsknocie wyjść na zewnątrz

4. To, czego nie mam: Umiarkowanie - moze brak Ci takiego totalnego luzu, chwil, gdy miałabyś ochotę olać sobie obowiązki i po prostu odpocząc?

5. To, co myślę: 10 Buław - Ależ TY odpowiedzialna i jak dużo na głowie?:) Masz dużo myśli i obowiazków w głowie, z tego powodu brak Ci Umiarkowania:0

6. O tym nie mogę myśleć: 6 Denarów - myślę podobnie..uważąsz, ze na wszystko trzeba zapracować

7. To czuję: Rycerz Buław - masz dużo zapału, jesteś chętna do działania,do podążąnia naprzód za swoimi marzeniami

8. Tego nie czuję: 9 Kielichów - na pewno nie jesteś egoistką:) Na pewno nie spoczywasz na laurach i bardzo dobrze:)

9. Ważne przesłanie: Cesarz (odpowiedź), tło: Cesarzowa, Księżyc => Cesarzowa pamiętaj, bądź silna, trzymaj się swoich jasno określonych zasad, słuchaj intuicji

• Lubię to! 1