Skocz do zawartości

Rozwój znajomości... :)

maddie88

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, :)

Chodzi o znajomość internetową w celu wymiany językowej... Ciekawa jestem, jak się rozwinie, bo ostatnio coś nie mam szczęścia do obcokrajowców :D A mnie akurat brakuje rozgadania się...

Do 6 miesięcy:

To jest teraz: 4 Mieczy - Kontakt internetowy, spokojne rozmowy... Może i przemęczenie, konieczność odpoczynku jednej ze stron...

To dochodzi do tego: Wieża - Hm, coś chyba się zawali niebawem...jakaś nagła zmiana, może i konieczność przerwania rozmów na jakiś czas, biorąc pod uwagę 4 Mieczy.

To zostanie rozpoznane: Król Mieczy - Pan wczuje się w rolę nauczyciela, będzie tłumaczył to i owo... Widać też czysto intelektualne podejście do rozmowy...

To będzie wyczuwane: Królowa Mieczy - ...u mnie też ;)

To odchodzi: 9 Kielichów - Czas sielanki, miłych rozmów i satysfakcji z nich płynących...

To nadchodzi: 5 Kielichów (odpowiedź), tło: Rycerz Buław, 6 Buław - Ano tak, wyjazd pana bardzo dla niego ważny, albo inny projekt - coś w co pan będzie bardzo zaangażowany, co będzie dla niego bardzo ważne i będzie zmuszony przełożyć naukę...

Tak widzę to ja: Król Buław - Chcę rozmawiać, uczyć się, nie siedzieć biernie...

Otoczenie: As Buław - Oboje widzimy szansę na rozwój naszych umiejętności poprzez tę znajomość...

Moje nadzieje/ obawy: Królowa Buław - ...że wreszcie zacznę pewnie operować danym językiem.

Do tego to prowadzi: Rycerz Kielichów (odpowiedź), tło: 4 Buław, Paź Meczy, 6 Denarów - Jest powrót do rozmów, może nawet propozycja spotkania ze strony pana w celu pogadania w realu :)

A Waszym zdaniem? :)

Pozdrawiam, :3m_sie_na:

Maddie

Napisano

Bylo otwieranie sie na siebie, powolne, bo powolne, ale ono runie. Powiecie sobie cos, co zburzy Wasze wzajemne oczekiwania i wyobrazenia. Przynajmniej w najblizszej przyszlosci. Tu emocje zostana odlozone na bok. Runa stare struktury myslowe (Wieza), zostana odrzucone nierealne wyobrazenia i oczekiwania, przyjdzie rozczarowanie i poczucie porazki (5 Kielichow).

W tej chwili kontakt chyba nie taki tego, odpoczywanie od siebie, ukladacie sobie wszystko w glowach. Jest takie niebezpieczenstwo w 4 Mieczach, ze jezeli to odpoczywanie od siebie, tudziesz ukladanie roznych spraw w glowie, potrwa za dlugo to przechodzi w 5 Mieczy... tu w 5 Kielichow... energia podobna, dotykajaca jednak bardzo sfery uczuc. Pokazecie sie sobie, jako tacy bardzo chlodni, zimni, a jednak to bedzie bolalo.

Jednak byc moze ten wlasny bol, ktory odczujecie po tym wszystkim bedzie tym, co sprawi, ze ostatecznie w dalszej przyszlosci wyjdziecie sobie na przeciw, wyjasnicie co nie co. 4 Bulawy + Paz Mieczy to taka szczera (byc moze do bolu szczera), ale oczyszczajaca rozmowa, w wyniku ktorej bedzie wzajemne wsparcie i wybaczenie, tego, co sobie uczynicie jako Mieczowi.

Znajomosc zostanie poddana powaznej probie... ale ostatecznie uda sie. Jeszcze jedno. Tam w blizszej przyszlosci jest 5 Kielichow. Ta karta mowi nie tylko o rozczarowaniu ale tez o bardziej realnym spojrzeniu na sprawe. Jest to owszem, bolesne, ale moze zmobilizowac do tego, aby brac to, co jest rzeczywiscie i wlasnie to moze sprawi, ze w koncu bedzie ok.

Napisano

Patrze,patrzę na ten rozkłąd i cięzko mi go ogarnac:]:D

W tej chwili to widać w wiezy jakieś załamanie czegos i konkretna odpowiedzią jest w tej sytuacji 4 mieczy. Czyli chwilowy zastój,izolacja,odpoczynek i to jest chyba spowodowane decyzją i odcieciem chwilowym Pana?

Wasz układ-strikte logiczny-z obu stron-wiadomo jaka relacja w jakim celu. Ty zareagujesz do Pana podobnie,na dany czas przyjmniesz to z chłodnym zrozumieniem i dostojnie. Odpuscisz.

Odchodzi wspólnie spędzony czas przy kawie przez komputerem,przy fajnej ,wesołej rozmowie.

To co przychodzi to czas trzymania przy sobie tej wiedzy która zdobyłas i strikte oczekiwać kiedy sytuacja się zmieni. Będziesz oczekiwała na czas w którym Pan sobie poukłada rzeczy które musi poukładać. I własnie tak zrobi bo w tle widać triumf nad nagetywem tej karty:]

A zaprowadzi to do tego,że będzie wszystko dobrze.:] Widać tutaj porozumienie i wymiane zdań:]

Napisano

Tzn. tak... jeszcze raz sobie luknelam i widze, ze pojechalam te znajomosc jako ukl. relacje partnerska. Tu chodzi o relacje nauczyciel-uczen.

Wiec jeszcze raz, tamtego na gorze, jakby nie bylo.

Teraz jestescie w sytuacji, gdzie jakby ustalaja sie Wasze wzajemne oczekiwania co do tego, czego sami oczekujecie po tej wspolpracy i co mozecie sobie nawzajem z siebie dac.

Pan bedzie dosc wymagajacym nauczycielem, czy tez raczej bedzie i Ty to odczujesz. Tu moze sie okazac, ze bedzie taki troche wrecz bezwzgledny. Inteligentny facet, umie przekazac wiedze, ale mozesz czuc sie troche tak jak znokautowana przy nim.

Ty ze swojej strony bedziesz jednak starala sie stanac na poziomie jego oczekiwan.

Tutaj jednak widac, ze na ten moment te Wasze oczekiwania wobec siebie nie pokrywaja sie ze soba, rozmijaja sie. Bedzie byc moze jakas rozmowa, czy sytuacja, gdzie to wyjdzie na jaw i po prostu moze byc, ze poczujesz sie (poczujecie sie) wkurzeni, rozczarowani i na chwile moze to sprawic, ze Wasza wspolpraca, nauka, moze wlasnie z powodu pana, ulegnie rozejsciu.

Ty liczysz na to, ze pan moze duzo wniesc soba i pomoc ruszyc Twoj potencjal.

W koncu efekt bedzie taki, ze przed Wami rozmowa, oczyszczajaca, szczera (4 Bulawy + Paz Mieczy) byc moze zainicjowana przez pana. I potem juz fajna wspolpraca, przy czym zaznacza sie wspieranie Ciebie z jego strony.

Takze koniec koncow bedzie dobrze.

Napisano

To nowa znajomość, z panem rozmawiamy dopiero od tygodnia ;) I na razie, tzn. przez ten weekend, jest przerwa... Zdziwiłam się, że wyszły takie ciężkie karty, ale widocznie ta 9 Kielichów długo nie potrwa... Eh, wiedziałam... Dziękuję, SacralNirvano i GdzieTaIrlandio :buziak::uscisk::bukiet:

Napisano

Tu jest relacja stricte intelektualna. Pan zapewne chce stanac na wysokosci zadania i Ty takze. Musicie sie po prostu dotrzec w Waszych oczekiwaniach na temat tej wspolpracy. A to potrwa. Bo oboje oczekiwania macie wysokie.

Gość gość5
Napisano

Chodzi o znajomość internetową w celu wymiany językowej... Ciekawa jestem, jak się rozwinie, bo ostatnio coś nie mam szczęścia do obcokrajowców :D A mnie akurat brakuje rozgadania się...

Do 6 miesięcy:

To jest teraz: 4 Mieczy - kontakt netowy

To dochodzi do tego: Wieża - przełamiesz wewnetrzne opory (by mowić- znaczy nie bac sie, nawet jak popelnisz jakis błąd)

To zostanie rozpoznane: Król Mieczy - pan ci pomoże-

To będzie wyczuwane: Królowa Mieczy - ...a ty bedziesz łapac wszystko w lot

To odchodzi: 9 Kielichów - zadowolenie ze wspołpracy

To nadchodzi: 5 Kielichów (odpowiedź), tło: Rycerz Buław, 6 Buław - smutek z powodu decyzji pojetych przez pana

Tak widzę to ja: Król Buław - raczej chcialabys decydowac" po swojemu "

Otoczenie: As Buław - stymuluje do działania

Moje nadzieje/ obawy: Królowa Buław - boisz sie ze nie uda ci sie tego zrobic tak jakbys chciala

Do tego to prowadzi: Rycerz Kielichów (odpowiedź), tło: 4 Buław, Paź Meczy, 6 Denarów - powrot do relacji/nauki

Napisano

Do 6 miesięcy:

To jest teraz: 4 Mieczy - kontakt netowy

To dochodzi do tego: Wieża - przełamiesz wewnetrzne opory (by mowić- znaczy nie bac sie, nawet jak popelnisz jakis błąd)

To zostanie rozpoznane: Król Mieczy - pan ci pomoże-

To będzie wyczuwane: Królowa Mieczy - ...a ty bedziesz łapac wszystko w lot

To odchodzi: 9 Kielichów - zadowolenie ze wspołpracy

To nadchodzi: 5 Kielichów (odpowiedź), tło: Rycerz Buław, 6 Buław - smutek z powodu decyzji pojetych przez pana

Tak widzę to ja: Król Buław - raczej chcialabys decydowac" po swojemu "

Otoczenie: As Buław - stymuluje do działania

Moje nadzieje/ obawy: Królowa Buław - boisz sie ze nie uda ci sie tego zrobic tak jakbys chciala

Do tego to prowadzi: Rycerz Kielichów (odpowiedź), tło: 4 Buław, Paź Meczy, 6 Denarów - powrot do relacji/nauki

Dzięki, rogi :uscisk::buziak: Też tak odebrałam karty, że to pan zdecyduje, że na razie nie może rozmawiać... Zobaczymy :)