Skocz do zawartości

Brama

Inez2503

Rekomendowane odpowiedzi

• Maestro
Napisano (edytowane)

Na moje uczucia...Ogólnie to mam 5 kielichów w sercu ...Więcej nie pisze, bo wiecie co ta karta oznacza.... Jest stały partner,którego mam coraz bardziej dosc, coraz częściej myslę o tym, że powinnam być sama jednak, jest ktoś inny, na razie z róznych przyczyn (obowiązki) nie spotykamy się...

Moje pytanie : co robić,aby być szczęsliwą w uczuciach?

1.Nazwa bramy Kapłan - karta chyba mówi o moim poważnym stosunku do problemu, o mojej głębokiej wierze, że za chwilę się wszystko odmieni

2. Dziurka od klucza, przez która można zerknąć i zobaczyć co jest za bramą 10 mieczy - oj, coś się boleśnie zakończy dołożyłam pazia kielichów, ale pojawi sie szansa na uczucie

3. Zamek Król Buław - energiczny, temperamentny męzczyzna, moze to on w końcu weźmie sprawy w swoje ręce

4.Dzwonek u drzwi;jeśli pozwolisz sięgnąć do niego,pozwolą Ci wejśc 2 kielichów - jak sobie na to pozwolę, to mam szansę na miłośc..

5. To, co doprowadzi Ciebie do bramy 4 kielichów - chyba stan wyczekiwania i przede wszystkim odpoczynek

6.To, co masz nadzieję znaleźć za zamkniętymi drzwiami lub to,czego się obawiasz Paź Mieczy - boję się nieporozumień, takiego też gówniarskiego zachowania

7. Twój stosunek do bramy Słońce - wiem, że jak ją przekroczę, to będe szczęsliwa

8. Co lezy za bramą Diabeł - dzikie żądze i pożądanie

9. Gdzie możesz ją znaleźć Rycerz Denarów - przy mężczyźnie

10. Co się zdarzy,kiedy otworzysz bramę Gwiazda - poczuje przypływ sił i nadzieję

11. Klucz do bramy Rycerz Mieczy - powinnam zaryzykować

Podsumiowanie wg HB - 72, czyli 9 po zsumowaniu Pustelnik - no tak,powinnam wypocząć, wycofac się trochę z życia i pomyśleco tym, czego tak naprawdę pragne i oczekuję...

Edytowane przez Inez2503
Napisano

a co 5 pucharów w uczuciach oznacza Inez?? Bo dla mnie to karta przeszłych zdarzen, ktore się własnie goją. To nie jest karta mega rozpaczy ;)

• Maestro
Napisano
a co 5 pucharów w uczuciach oznacza Inez?? Bo dla mnie to karta przeszłych zdarzen, ktore się własnie goją. To nie jest karta mega rozpaczy ;)

Jak wyciągam te kartę dla siebie,zawsze jestem smutna i tęsknię i w ogole źle mi...

Napisano
Jak wyciągam te kartę dla siebie,zawsze jestem smutna i tęsknię i w ogole źle mi...

mi też jest zawsze żle jak ją wyciągam .....

Napisano

eee to ja ci powiem tak, to jest karta, ktora mowi ze nasze łzy są nie uzasadnione. Tak jakbyśmy płakali juz z przyzwyczajenia a nie dlatego,że istnieje prawdziwy powód :))

• Maestro
Napisano

Czy nikt naprawde nie jest w stanie spojrzeć na ten rozkład??

Napisano

Dla mnie karta 5 Kielichow to karta rozczarowania i bolu, odlozenia na bok wyobrazen i oczekiwan na temat czegos i dojrzenie bolesnej rzeczywistosci. Ale takze, jak to Selenit ujela, karta nadziei, ze ten czas nie trwa wiecznie. Tak, to minione juz rozczarowania. Jeszcze bola, ale mina.

V Papiez mowi o tym, ze jestes wierna przede wszystkim sobie. Jestes na etapie dowiadywania sie, co tak naprawde jest teraz dla Ciebie wazne, co wazne jest byc moze dla partnera.

Dziurka od klucza ukazuje koniec jednego etapu w Twoim zyciu, otwiera sie nastepny. Jakis mily gest, cos, co Cie uraduje, uczucie, wzajemna adoracja.

Dzwonek do drzwi pokazuje otwarcie sie pelne na milosc. Cala soba. Pokonanie wszelkich ograniczen w Tobie.

Co doprowadzi do tego. To, gdy puscisz w ruch nadmiar tych emocji, ktore teraz trzymasz tylko dla siebie i zastygasz z nimi w marazmie i stagnacji.

To, na co masz nadzieje, to ze wszelkie niejasnosci sie wyjasnia. Obawiasz sie jednak, aby nie doprowadzilo to do klotni.

Twoj stosunek do bramy jest bardzo serdeczny, otwarty. Oczekujesz za ta brama harmonii, radosci, ciepla.

Za brama lezy bardzo silne uczucie. Silne przyciaganie, namietnosc.

Tak, mozesz ja znalesc przy mezczyznie.

Kiedy otworzysz brame, Twoja dusza sie uzdrowi. Wstapi w nia nadzieja i radosc a takze szczescie z chwil, ktore juz tu i jeszcze przed Toba.

Klucz do bramy - Rozmowa.

Podsum doradza rzeczywiscie, aby najpierw dojsc do tego, czego sama oczekujsz, ale gdy to juz sie stanie, to byc sobie samej wierna i postepowac tak, jak Tobie jest dobrze. Olac jednym slowem gadke otoczenia. Byc wierna przede wszystkim sobie. :)

• Lubię to! 1
Napisano
eee to ja ci powiem tak, to jest karta, ktora mowi ze nasze łzy są nie uzasadnione. Tak jakbyśmy płakali juz z przyzwyczajenia a nie dlatego,że istnieje prawdziwy powód :))

No bo tak po czesci jest. Tak naprawde jedyne, co sie wydarzylo to to, ze nasze oczekiwania nie zostaly spelnione. Swiat nie runal, nic sie nie stalo. Nie bylo czesto celowego ranienia. Tylko nasze wewnetrzne rozczarowanie. ;) A rozczarowania rodza sie z czego? Gdy za duzo sobie wyobrazamy i oczekujemy. :) M.in.

• Maestro
Napisano

Czy mogę jeszcze kogos poprosić??

• 2 miesiące temu...
  • Maestro
Napisano

Podbijam, to rozkład z grudnia, ale nadal b.aktualny..

Napisano

Zajrzyj przez dziurkę od klucza przynajmniej:-) Wówczas temat nieco straci na aktualności. Po co radzić się kart, skoro i tak się nie korzysta?

• Maestro
Napisano
Zajrzyj przez dziurkę od klucza przynajmniej:-) Wówczas temat nieco straci na aktualności. Po co radzić się kart, skoro i tak się nie korzysta?

Właśnie, że zajrzałam:) Odcięłam niesprzyjające znajomości:)) Ale może ktoś coś wiecej znajdzie? Obiektywna opinia innych jest dla mnie ważna, ja nie stawiam kart dla zabawy..

Napisano (edytowane)

No to teraz powinnaś dokładnie rozejrzeć się wokół siebie i słuchając intuicji, postarać się rozpoznać, który z panów (adoratorów) jest tym wymarzonym królem buław :-) powinnaś pozwolić na adorowanie, ale w taki sprytny sposób - trochę ciętego języka nie zaszkodzi, ale w miłej atmosferze. Pokaż swoją inteligencję, bystrość, ale też ciepło, zbliż się do tej osoby. Uśmiechaj się i uważaj, by nie dopadła Cię apatia i przygnębienie. Cierpliwość i odwaga są tu wielką cnotą.

A może chodzi o Twojego męża (mąż nie mąż - nie wiem, ale miałam na myśli obecnego stałego partnera), myślisz jeszcze o nim w kontekście tego pytania?

Edytowane przez Davisa
małe wyjaśnienie
  • Lubię to! 1
  • Maestro
Napisano
No to teraz powinnaś dokładnie rozejrzeć się wokół siebie i słuchając intuicji, postarać się rozpoznać, który z panów (adoratorów) jest tym wymarzonym królem buław :-) powinnaś pozwolić na adorowanie, ale w taki sprytny sposób - trochę ciętego języka nie zaszkodzi, ale w miłej atmosferze. Pokaż swoją inteligencję, bystrość, ale też ciepło, zbliż się do tej osoby. Uśmiechaj się i uważaj, by nie dopadła Cię apatia i przygnębienie. Cierpliwość i odwaga są tu wielką cnotą.

A może chodzi o Twojego męża (mąż nie mąż - nie wiem, ale miałam na myśli obecnego stałego partnera), myślisz jeszcze o nim w kontekście tego pytania?

Jestem odważna i cierpliwa, ale przy okazji przemęczona, więc na razie nie dostrzegam nikogo:)

Napisano

Na moje uczucia...Ogólnie to mam 5 kielichów w sercu ...Więcej nie pisze, bo wiecie co ta karta oznacza.... Jest stały partner,którego mam coraz bardziej dosc, coraz częściej myslę o tym, że powinnam być sama jednak, jest ktoś inny, na razie z róznych przyczyn (obowiązki) nie spotykamy się...

Moje pytanie : co robić,aby być szczęsliwą w uczuciach?

1.Nazwa bramy Kapłan -

Bardzo poważny dla Ciebie jest problem – rozważasz bardzo głęboko wszystko to co zaistniało w Twoim życiu do tej pory- zaczynasz poszukiwać głębszych wartości, szukasz możliwości wypełnienia swojego życia nowymi treściami. Bardzo dojrzale do tego podchodzisz.

2.Dziurka od klucza, przez która można zerknąć i zobaczyć co jest za bramą 10 mieczy – ta karta jest kojarzona z Wieżą z AW, więc wszystko runie – to co tej pory było w Twoim życiu iluzją, zgliszcza pokryją to co zbudowałaś w związku – opadną Ci klapki z oczu – zobaczysz nagą prawdę o dotychczasowym życiu osobistym. paź kielichów – zacznie kiełkować nowe uczucie

3. Zamek Król Buław – z czasem może pojawić się energiczny, uwodzicielski Pan, niewykluczona namiętna znajomość.

4.Dzwonek u drzwi;jeśli pozwolisz sięgnąć do niego,pozwolą Ci wejśc 2 kielichów -

zapowiada się nowe uczucie, bardzo harmonijne – trzeba jes tylko pielęgnować.

5. To, co doprowadzi Ciebie do bramy 4 kielichów – zebranie potrzebnych sił do zrealizowania postanowień. Aby skutecznie zawalczyć – trzeba dobrze wypocząć i opracować strategię. - wziąć się w garść.

6.To, co masz nadzieję znaleźć za zamkniętymi drzwiami lub to,czego się obawiasz Paź Mieczy – obawiasz się, żeby nie powielać starych błędów, żeby nie było powtórki z rozrywki, masz nadzieję, że minie niepewność i odważnie zmierzysz się z nowym.

7. Twój stosunek do bramy Słońce – z ufnością patrzysz w przyszłość – wierzysz, że będzie ona jasna, klarowna nie przyćmiewana żadnymi niedomówieniami, niepewnymi sytuacjami. Brama to wg Ciebie przepustka do nowego, bezpiecznego, spokojnego i radosnego życia

8. Co lezy za bramą Diabeł – ograniczenia, które musisz zburzyć – tu widzę powiązanie z pkt 2 – co można zobaczyć za bramą

9. Gdzie możesz ją znaleźć Rycerz Denarów – przy stabilnym Panu,

10. Co się zdarzy,kiedy otworzysz bramę Gwiazda – wstąpi w Ciebie nowa nadzieja, zobaczysz przed sobą nowe perspektywy – postanowisz wszystko zaczać od początku – powrócićdo źródeł, z nowym wizerunkiem siebie wyruszyć w nieznane.

11. Klucz do bramy Rycerz Mieczy – zaryzykować jak najbardziej – inaczej nie przekroczysz tej symbolicznej bramy i nie otworzysz się na nowy strumień doznań.

Podsumiowanie wg HB - 72, czyli 9 po zsumowaniu Pustelnik -

Musisz mieć jasno sprecyzowane cele, oczekiwania, a tego możesz dokonać tylko wtedy, gdy zanurzysz się w sobie, na spokojnie przeanalizujesz wszystkie za i przeciw. Inaczej będziesz się miotać i w nową jakość życia przeniesiesz stare nawyki – a chyba nie o to chodzi.

• Lubię to! 1
Napisano
Jestem(...)przemęczona, więc na razie nie dostrzegam nikogo:)

A widzisz.. Karty ostrzegają przed tym, zachęcają, by się rozejrzeć i nie popadać w ociężałość. Inaczej szczęście przejdzie Ci koło nosa:-) A przecież każdy chce być szczęśliwy.