Skocz do zawartości

Jak osoba zareaguje na moją prośbę o powrót do mnie.

Cairo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

postanowiłem zapytać kart jak zareaguje osoba z którą byłem w związku na moją prośbę o powrót do mnie. Chciałem konkretnej odpowiedzi, więc postanowiłem wyciągnąć jedną kartę. Wcyiągnąłem 3 mieczy i w sumie jest to karta złamanego serca...ale mojego po odpowiedzi tej osoby czy stan tej osoby? postanowiłem dołożyć 2 karty aby była jasność i wyszedł as kielichów i karta kochankowie...możecie mi pomóc jak to interpretować?

Widzę 2 opcje:

1. Odpowiedź tej osoby spowoduje złamane serce u mnie ponieważ bardzo ją kocham i chciałbym znowu być z nią w związku

2. Ta osoba cierpi, że nie jesteśmy razem, więc jak wyciągnę do niej rękę to doprowadzi do powrotu.

A może jeszcze coś innego?

Dołożyłem też 2 karty dopytując kogo tyczy się karta 3 mieczy wyszła karta cesarzowej i gwiazdy. W sumie ta druga osoba była bardzo zżyta z matką...więc tak jakby chodziło bardziej o nią niż o mnie...

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam,

Cairo

Napisano

Ja uważam że ta osoba będzie chciała to przedyskutować i przemyśleć.. Widać że nadal jesteś ważny dla tej osoby - wiążę z Tobą dużo uczuć - mimo tej rany na sercu..

Ale uważam że jeśli jej to zaproponujesz, ona weźmie pod uwagę tą propozycję.. i powrót jest jak najbardziej możliwy.. szczególnie że podsumowując te karty wychodzi Sąd Ostateczny - czyli kawa na ławę, i powrót może być.

• Lubię to! 1
Napisano

Wiesz jak zareaguje 3 mieczy to może znaczyć, ze moze znowu pomyśli, że będzie miała złamane serce ale reszta kart wskazuje,że powinna się zgodzić.

Napisano

3 Mieczy to nie tylko zlamane serce, to rowniez karta rozpoznania sytuacji. Gdy cos nagle dociera do nas w calej rozciaglosci, cos z czego nie zdawalismy sprawe. Ta jasnosc zawsze jest bolesna i burzaca nasze dotychczasowe wyobrazenia, ale nie oznacza ona radykalnie konca. Moze ona np. byc czyms, co oczysci atmosfere, bo zostana odciete niejasnosci i zostanie tylko klarownosc i przejrzystosc. Tu dalej jest As Kielichow i Kochankowie. Czyli jest mozliwosc, ze po oczyszczeniu pewnych spraw, osoba ta dopusci do glosu swoje serce i postanowi sie jednak otworzyc na Ciebie, dajac Tobie powtornie szanse.

Podsum calego rozkladu (HB) to X Kolo Fortuny i I Mag. Potraktuj te sprawe powaznie. Nie rob nic na chybcika, nie szarzuj, badz ostrozny, rozwazny, tak aby nie postepowac pochopnie. Sa bardzo duze szanse na to, ze moze sie udac.

Napisano

Odetnie się od tematu, może po to by zdecydować, czy jest jeszcze szansa na to, by było dobrze. W Kochankach pójdzie za głosem serca, ale tak naprawdę nie wiadomo już, co jest w jej sercu.

Gość MyStErIoUs_WoMaN
Napisano
Wiesz jak zareaguje 3 mieczy to może znaczyć, ze moze znowu pomyśli, że będzie miała złamane serce ale reszta kart wskazuje,że powinna się zgodzić.

I znowuuu, zgadzam się z Sellcią w całej "rozciągłości"...dodam jedynie że u mnie w wyliczeniach suma to Sąd ~ wskazuje ona w takim pytaniu jak najbardziej na odrodzenie relacji...więc, daj znać co i jak, zweryfikuj :)...

Napisano

U Veroniczki tez suma to Sad... normalny podsum. :icon_smile2:

Gość Linkinia
Napisano

Jestem początkująca, więc proszę popatrz z dystansem na to, co napiszę ;)

Wydaje mi się, że 3 mieczy pokazuje ponownie rozdartą ranę u kobiety, o którą pytasz (Cesarzowa i Gwiazda jak dla mnie dobitnie świadczą o tym, że karta odnosi się do niej). Kolejne wyciągnięte karty dają nadzieję, że będzie dobrze. Pomimo bolesnego początku, analizowania za i przeciw, wrócicie do siebie. Bądź cierpliwy, czuły, wykaż, że naprawdę zależy Ci na jej powrocie i zbudowaniu pięknej relacji. A powinno ułożyć się po waszej myśli ;)

Napisano

Bardzo Wam serdecznie dziękuję za wszytskieodpowiedzi!

Zgodnei z sugestią Daffne postawiłem dodatkowo rozkład 'wrócimy do siebie?' i o to co wyszło

1. obecna sytuacja miedzy ludzmi - wisielec - czyli stan zawieszenia, odroczenia w czasie

2. jaka przybiera postawe do problemu osoba pytająca? - diabeł - dla mnie zawszeto była w relacjach partnerskich karta 'uwiązania' do jakiejś osoby, alebardziej pod kątem fizyczności

3. co osoba pytajaca powinna zrobic, aby miec szanse na pojednanie z partnerem? - 10 kielichów - oddalić swoje obawy i zacząć działać (?) nie wiem jak to interpretować...jest to dla mnie karta spełnienia...

4. co o tej sytuacji mysli jej partner? - 3 denarów - dla mnei ta karta oznacza solidne uczucia ale konieczne jest zaangażowanie. Co mysli o tej sytuacji partner? oczekuje namój ruch?

5. co zamierza jej partner w tej sytuacji? - 2 denarów - rozważenie wszystkich za i przeciw, ale też trudność podjęcia decyzji. Z drugiej strony spotkałem się zinterpretacją tej karty jako czasu zabawy i beztroski

6. jakie jest zródlo problemu? - as mieczy - niemożność porozumienia się, moim zdaniem problem w wyrażaniu swoich uczuć

7. czy powrot do siebie w ogole ma sens? - gwiazda - moim zdaniem tak, dla mnei to jedna znajszczęśliwszych kart wtarocie, symbolizująca wszystko co najlpesze

8. czy ostatecznie wrócą do siebie? - rydwan - wszystko zmierza w dobrym kierunku, przezwyciężenie trudności. Ta karta chyba jeszcze zachęca mnie do działania...

tak ogólnie rzecz ujmując, ja bym odpowiedział, że tak, wrócimy do siebie, ale potrzeba intensywniejszych działań z mojej strony, bo po tej drugiej połówce raczej nie widać chęci działania...

Dopytałem kiedy ewentualnei byśmy do siebie wrócili jeżeli bym zintensyfikował działania i wyszło koło fortuny, czyl itak naprawdę niewiadomo:P chociaż dla mniejest to karta mówiąca o sile zmieniającej wszystko w sensie pozytywnym, więc tak jakby dla mnie potwierdzenie, że jednak jest szansa na powrót.

Pozdrawiam,

Cairo

Gość Daffne
Napisano (edytowane)

1. obecna sytuacja miedzy ludzmi - wisielec

- aktualnie widać, że jest oddalenie...albo dosłowne, albo emocjonalne...lub jedno i drugie.

2. jaka przybiera postawe do problemu osoba pytająca? - diabeł

- Pytamy tu jak odnosisz się sam do sytuacji jaka ma miejsce...czyli do oddalenia...

Diabeł pokazuje, że mogą nachodzić Cię silne myśli o tej osobie...Diabelska to może być ciekawość bo jest oddalenie i nie wiecie nic o sobie..., ale też zainteresowanie zmysłowe..to poczucie przywiązania, uzależnienia...nie są to dobre emocje...ani pobudki...

...czasem...sami dobrowolnie bywamy niewolnikami namiętności, pożądania i to lubimy bo są silne emocje...i człowiek czuje, że żyje...ale do czasu...bo wszytsko co diabelskie może być też wyniszczające...i należy tez o tym pamiętać.

3. co osoba pytajaca powinna zrobic, aby miec szanse na pojednanie z partnerem? - 10 kielichów

- kierować się powinieneś sercem, słuchać siebie...być ze sobą samym szczerym...przemyśleć kto potrafi dać Ci szczęście prawdziwe pełne.

4. co o tej sytuacji mysli jej partner? - 3 denarów

- Pani jest rozproszona myślowo, ceni sobie solidne znajomości, oparte na trwałości (monety) i takowe chce budować

5. co zamierza jej partner w tej sytuacji? - 2 denarów

- rozważa różne możliwości życiowe, chce widać podjąć dobrą decyzje w zyciu

6. jakie jest zródlo problemu? - as mieczy

- brak rozmowy, brak logicznego myślenia ewentualnie. Należy również umysł i rozsądek brać pod uwagę oceniając swą sytuację.

7. czy powrot do siebie w ogole ma sens? - gwiazda

- gwiazda to karta szczęścia i nadziei...owszem gdy się spełnia jest cudowne uczucie, pełne ciepła. Widzisz w tym sens.Masz w sobie mocne uczucie.

8. czy ostatecznie wrócą do siebie? - rydwan

- Kroki, jakie podejmiesz mogą prowadzić do bycia razem, ale efektów tu nie widać, poza Twoimi krokami...działaniami..pokierowanymi uczuciem (gwiazda)

Przepraszam, że tak zdroworozsądkowo piszę, ale gwiazda jest uczuciem zauroczenia...ale i zaślepienia..przez co się nie dopuszcza głosu rozsądku...warto realnie spojrzeć na sytuację...Może ktoś inny będzie widzial (czuł) ten rozkład inaczej...

Dopytałem kiedy ewentualnei byśmy do siebie wrócili jeżeli bym zintensyfikował działania i wyszło koło fortuny

Karty nie chcą przed Tobą uchylić rąbka tajemnicy..pokazują Ci, że rezultat jest nie do przewidzenia.

Edytowane przez Daffne
Napisano

Tak jak poprzednio uważam, ze wrocicie :)

Jezeli masz kolo to działa bo to znaczy, ze los ci własnie sprzyja i nie przegap tej szansy.

Gość Daffne
Napisano
Tak jak poprzednio uważam, ze wrocicie :)

Jezeli masz kolo to działa bo to znaczy, ze los ci własnie sprzyja i nie przegap tej szansy.

tak, z reguły Koło (los) sprzyja odważnym i wiedzącym czego chcą (rydwan). Ty wiesz to życze by się udalo :okok:

Daj kiedyś znać czy sie udało.

Napisano

No cóż jak się jest pod wibracją koła fortuny to nic tylko działać :)))

Napisano

W Wisielcu widac, ze jestescie teraz na etapie, gdy musicie przemyslec co nieco. Mozliwe, ze to pani bardziej potrzebuje tego czasu dla siebie i Ty to odczuwasz jako etap narzucony odgornie, na ktory niekoniecznie masz wplyw. Wykorzystaj ten czas i zastanow sie na powaznie, czego od niej chcesz, jak to mialoby wygladac itd.

Twoja postawa jaka przybierasz wskazuje na to, ze nie do konca czujesz sie wolnyw tym, co robisz. Jest cos, co stale Ciebie ogranicza. Nie potrafisz do konca pokierowac sie sercem. Co to jest? No moze byc to silne przywiazanie fizyczne, ale takze niewiara we wlasne sily, umniejszanie sobie czy wyolbrzymianie roznych spraw.

Co powinienes zrobic. Zauwazyc, ze ta sytuacja, ktora jest w tej chwili nie moze trwac wiecznie. 10 Kielichow to oznaka, ze pora cos zrobic, co pchnie te relacje na wyzszy szczebel. Inaczej zbyt dlugo w zawieszeniu moze spowodowac, ze Wasze drogi rozejda sie na amen.

Co mysli pani? Widzi mozliwosc pracy nad Wasza relacja. Widzi, ze sa problemy, ale widzi tez mozliwosc pokonania ich i w koncu uzyskania zadowolenia a takze poglebienia realcji.

Co zamierza? Na razie zastanawia sie, ale zachodza w niej powazne i znaczace zmiany. Cos sie w niej transformuje, cos dojrzewa, cos przestaje byc takie, jak przedtem.

Co jest zrodlem problemu? Zbyt intelektualne podejscie do tematu. Za duzo tu rozumu, za malo serca.

Czy powrto do siebie ma sens? Jezeli oboje zmienicie kat patrzenia na Wasze problemy a i postaracie sie byc przy tym mimo wszystko rozsadni, uczciwi wobec siebie (XVII po zsumowaniu daje VIII Sprawiedliwosc) to jest szansa, ze uda sie Wam sciagnac przyslowiowa gwiazdk z nieba, czyli osiagnac to, o czym marzycie.

Czy wrocicie do siebie? Zostana podjete konkretne dzialania. W Waszej relacji pojawi sie swiezy podmuch wiatru, cos, co ja ozywi i sprawi, ze wejdzie nowa energia... wiec szanse jak najbardziej sa na powrot.

A kiedy? Kolo po zsumowaniu daje Maga. Tu nie ma konkretnie kiedy. Uwaznym trzeba byc, rozwaznym. Obserwowac i wykorzystywac nadarzajace sie okazje. Kolo daje nam mozliwosci, ktore przychodza, ale niewykorzystane odchodza. Wiec wazne, aby wykorzystac potencjal Maga i w odpowiednim momencie zadzialac tak, aby osiagnac to, na czym Tobie (Wam) zalezy.

Powodzenia...

Napisano

1.obecna sytuacja miedzy ludzmi - wisielec

Rozumiem, że byliście parą. Na teraz nastała stagnacja w relacji. Umyślnie nazwałam to „stagnacją” bo na trwały i nieodwracalny rozpad (odejście, porzucenie) wypadła by raczej inna karta. Ta zawieszka, wyczekiwanie na zmiany nie będzie trwało długo, bo w dalszej części rozkładu pojawia się Koło z Rydwanem

To dość pozytywna karta jak dla „rozstanych ludzi”. Nie wnosi ona między Wami silnego żalu, pretensji, nienawiści, złośliwości. Wnosi raczej chęć, potrzebę spokojnego analizowania, przemyślenia, dostrzegania. To czas, w którym rozumiemy jakie popełniliśmy błędy lub dlaczego je popełniliśmy. Daje możliwość zrozumienia siebie, swoich dążeń i zrozumienia partnera, Jego/jej.

2. jaka przybiera postawe do problemu osoba pytająca? - diabeł

Zastanawiam się czy nie jesteś „powodem” nieporozumień w relacji?

Ta stagnacja nie działa na Ciebie najlepiej. Wolałbyś szybkich reakcji. Jesteś rozdrażniony, niespokojny skłonny jesteś do impulsywnych, nieprzemyślanych działań. Az Cię w środku mierzi!? Możliwe, że jesteś zazdrosny, możliwe, że natarczywy. Cokolwiek w Tobie się nie dzieje to zły kierunek, złe impulsy, takie egoistyczne, takie bez uwzględnienia uczuć i potrzeb kobiety o którą pytasz. Trzeba chyba nad tym zapanować. Zwłaszcza, że dalej (rada) jest 10 kielichów.

3. co osoba pytajaca powinna zrobic, aby miec szanse na pojednanie z partnerem? - 10 kielichów

no właśnie, wyzbyć się „diabła” z zza skóry i uspokoić swoje emocje, wnętrze. 10 kielichów przepełniona jest miłością, bezpieczeństwem, serdecznością oddaniem i przyjaźnią. Taką postawę trzeba przyjąc wobec tej kobiety. Ona chce mieć święty spokój. Chce być spełniona i szczęsliwa. Możliwe, że w tym Diable wprowadzasz do relacji nastrój romansowy, niestabilny, niepewny a kobieta chce pogłębienia relacji, dąży/ła do scalania w „rodzinę”.

4. co o tej sytuacji mysli jej partner? - 3 denarów

Pani ma poczucie własnej wartości, ma też swój plan na życie i chce go realizować. W 3 denarów jest skłonna się z Tobą dogadać i przepracować to co między Wami się zadziało jeszcze raz, naprawiając błędy. Gotowa jest spróbować raz jeszcze. Ale Pani oczekuje od Ciebie konkretów.

5. co zamierza jej partner w tej sytuacji? - 2 denarów

nie podjęła jeszcze decyzji ostatecznych, jeszcze nic nie jest przesądzone. Na wstępie mamy wisielca, tu 2jka. Więc się zastanawia, w którym kierunku dąży. Raz wątpi zaraz potem widzi możliwość kontynuacji relacji.

6. jakie jest zródlo problemu? - as mieczy

Chłodna ta karta, taka oddalająca. Mnie to się kojarzy z takim impulsywnym zdaniem: „Nie, to nie...”ucieczką od mozliwych rozwiązań, ucieczką przed obgadaniem i zrozumieniem problemu.

7. czy powrot do siebie w ogole ma sens? - gwiazda

No ma sens, jeśli pozbędziecie się tych wibracji „Diabelskich” i jeśli zdecydujecie się „As mieczy” na rozsądne, racjonalne obgadanie wszystkich problemów bez ciętego/ostrego języka, bez zbędnej nerwowości, przebiegłości, złośliwości,nacisku, egoizmu...

8. czy ostatecznie wrócą do siebie? - rydwan

tak, jeśli uświadomicie sobie jakie błędy zostały popełnione, jeśli znajdziecie wspólny cel tej relacji. Tak, jeśli otworzycie się na siebie i będziecie umieli słuchać jeden drugiego i dzielnie stawicie czoło problemom.

Dopytałem kiedy ewentualnei byśmy do siebie wrócili jeżeli bym zintensyfikował działania i wyszło koło fortuny

nie za bardzo czuje czas w tarocie. Moim zdaniem wszytko zależy od tego kiedy zaczniesz działać Ty sam. W kartach nie dostrzegłam by to Pani zadziałała, wszystko zatem w Twoich rękach. Nie warto się spieszyć (bo masz Diabła). Warto dać sobie jeszcze chwilkę na przemyślenia. Warto do Pani podejść już z przemyślaną, gotową ofertą.