Skocz do zawartości

Pytanie o pracę - proszę o pomoc w interpretacji:)

dalila666

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

hej:) Może opiszę krótko z czym mam problem. Byłam na dwóch rozmowach kwalifikacyjnych, jutro idę na ostatni 3 etap w tej samej firmie. Dziś zadałam kartą Tarota (Tarot Waite'a) pytanie czy firma mnie zatrudni po ostatnim etapie rozmowy kwalifikacyjnej wyciągnęłam następujące karty :

1. 4 monet i do tej kart dobrałam dwie następne w następującej kolejności:

2. paź buław

3. 6 buław

W tym rozkładzie najbardziej problematyczną kartą jest dla mnie 4 monet- ogólnie wiem, że ona oznacza bezpieczeństwo materialne, ale i również skąpstwo więc nie wiem jak ją zinterpretować. Paź buław oznacza otrzymanie poztywnych wiadomości, ofertę pracy, 6 buław to sukces czyli duże tak. Ehh bardzo prosze o pomoc Z góry dziękuję:)

Napisano

Moim zdaniem dostaniesz tę pracę :) 4 Denarów to także stabilna praca, brak konieczności zamartwiania się o przypływ gotówki...stałe dochody. Karty pokazały, że będziesz zaczynała na stanowisku wymagającym dalszej nauki i podnoszenia kwalifikacji, ale będziesz zadowolona... Uda się, poczujesz, że to Twój pierwszy sukces na drodze zawodowej :)

• Lubię to! 1
Gość PannaDorotka
Napisano

Moim zdaniem pracę masz szansę dostać, ale nie do końca jestem pewna, czy sama będziesz tę propozycję chciała przyjąć. Finansowo może ona być mało atrakcyjna dla ciebie i możesz się poczuć zawiedziona wynagrodzeniem.

Napisano

Tak myślę jeszcze nad tą 4 monet:) Nie dopisałam, że staram się o pracę w księgowości związaną z pieniędzmi, a może ta 4 monet oznacza właśnie to stnaowisko, albo faktycznie pracę za małe pieniądze...

Napisano

1. 4 monet i do tej kart dobrałam dwie następne w następującej kolejności:

2. paź buław

3. 6 buław

jak dla mnie 4 denarów to Twoja obecna sytuacja - czyli potrzebujesz stabilności i stałego dochodu , bo jak na razie musisz zaciskać pasa .

w tym paziu mogą dyskutować czy masz odpowiednie doświadczenie , ale 6 buław świadczy , że dostaniesz tą pracę.

• Lubię to! 1
Gość MyStErIoUs_WoMaN
Napisano
Tak myślę jeszcze nad tą 4 monet:) Nie dopisałam, że staram się o pracę w księgowości związaną z pieniędzmi, a może ta 4 monet oznacza właśnie to stnaowisko, albo faktycznie pracę za małe pieniądze...

4 Monet to też po prostu pracocholizm :) a przede wszystkim tak jak już Maddie napisała ~ stabilizacja finansowa...spokój i radość z posiadanych zasobów, raczej nie małych...ładne karty, w 100-u % zgadzam się z tym co Maddie napisała...

Napisano

obym się myliła ale wydaje mi się, ze kogoś z wewnatrz firmy dadzą to stanowisko.....

Gość MyStErIoUs_WoMaN
Napisano

I jeszcze coś odnośnie tego rozkładu, paź Buław to też ważne i dobre nowiny, propozycja pracy ~ początek nowej pracy...no więc 3mam kciuki, a Ty daj Nam znać jak już będziesz wiedziała co i jak.:);)

Napisano

4 Monet to finansowo, zawodowo: stabilinosc, jasnosc, porzadek i konsekwencja. :) bezpieczenstwo ogolnie. Jezeli chodzi o poszukiwanie pracy, gdy jej brak to wlasnie moze oznaczac, ze w miejsce niepewnosci w tym obszarze pojawi sie wlasnie poczucie bezpieczenstwa. Rycerz Bulaw jest z kolei bardzo aktywny, dziala, ma mnostwo pomyslow, wykazuje sie, bryluje w pracy. 6 Bulaw to skutecznosc i osiaganie sukcesu. Takze karty bardzo ladne sa.

• Lubię to! 1
Napisano

To ja powiem jak ja to widzę:

4 denarów to jak każda 4ka struktura zamknieta. 4 denarów to stan posiadania i nie pomnażania bo jest dobrze jak jest a jak zainwestuje to moze i strace - w praktyce to zwyczajnie firma, ktora nie chce się "rozwinąć" i zatrudnić nowa osobę

paź buław to dynamiczna młoda osoba, ktora się udziela i daje o sobie znać

6 buław to sukces ale to też karta przeszłości czyli biorąc ten rozkład to ktos kogo znamy i jej ten sukces oferujemy

Tak to widze. oczywiście mogę się mylić :)

• Lubię to! 1
Napisano

Oj Dziewczyny powiem Wam, że najgorsze jest to czekanie na jutrzejszą rozmowę, a później decyzję.. jak człowiek nie ma pracy i szuka jej pare miesięcy to najgorsze co może być.. mam nadzieję, że sprawdzą się te pozytywne interpretacje:)

Napisano

4 denarów to mur trudny do przebicia. Nic nowego, lepszego do mnie przy tej karcie nie dotarło ( nawet wypłata na konto). Gdy sobie ja wyjmę to juz wiem, że muszę dobrze gospodarować na tym terenie/obszarze który teraz mam, który dobrze znam,sciskam w garści. 4 denarów może tez mówić o tym, że firma ma jakieś konkretne oczekiwania takie sprecyzowane, punkt po punkcie i choćby nawet 100 kandydatów aplikowało a bedzie im wszystkim brakowało choc maleńkiego drobiazgu rozpiszą nowy konkurs/nabór, az do skutku.

Jeśli jesteś we wszystkich szczegółach dopasowana do ich oczekiwań to szansa jest.

Jednak te karty jakoś mnie nie przekonują o zawarciu umowy o pracę.

Niby jest karta dobrych wiadomości, karta zwycięstwa ale ta 4 denarów coś hamuje. Ale czy paź buław na pewno przyniesie wiadomość o zaproszeniu Cię do pracy? A może o tym, że trzeba bedzie czytać ogłoszenia, gdzie znów kolejny nabór? 6 buław uznawana chetnie za zwyciestwo ale to też karta podróżnika wszak i zwracania na siebie uwagi?

Może to tylko dla mnie ta 4 denarów jest taka skąpa. Może to tylko do mnie "gość w zielonym szepcze a nie dam!"

życzę Ci powodzenia

koniecznie chcę przeczytać potwierdzenie tych pozytywnych interpretacji.!!!

• Lubię to! 1
Napisano

No i jestem po rozmowie.. i na odpowiedź mam czekać do końca tygodnia, aż kusi mnie żeby wyciągnąć karty, ale raczej to byłoby to samo pytanie a nie zadaje się sto razy tych samych pytań.. więc czekam dalej.. :)

Napisano

mozesz zapytać jak ci poszła ost rozmowa w "oczach" ew. pracodawcy. Albo jakie plany będą mieli wobec Ciebie do konca tygodnia

Napisano

gdyby to były moje karty powiedziałabym ze prace masz w kieszeni te konkretna

i miałabym racje:z_jezorem_na:

no ale nie ja stawiałam czekam na weryfikację

• Lubię to! 1
Napisano (edytowane)

I tak naprawdę Dziewczyny nie wiem co o tym wszystkim myśleć.. Do końca tygodnia miałam otrzymac odp. i cisza (ewentualnie może jeszcze jutro...) Nie wiem sama czy po prostu odrzucili mnie po tym trzecim etapie i wybrali inną osobę (na tym etapie wybór był między mną a jeszcze jedną osobą) i po prostu olali sprawę i nie dali znać (myślę, że to byłoby chamskie bo dwa etapy wiedzowe przeszłam pozytywnie). I z dugiej strony jest to praca w szkole to myślę, że kulture mają i skoro obiecali dać odp to by ją dali (obojętnie czy byłaby negatywna czy pozytywna)... Zadałam moim kochanym kartom nastepujące pytania

1. Co powinnam zrobic w związku z tą firmą - odp od Tarota : Kapłanka czyli wg mnie zachowaj spokój, cierpliwość, posłuchaj swojej intuicji nawet jeśli jest sprzeczna z logiką

2. Co się stało, że do mnie nie zadzwonili tak jak obiecali:

pierwsza karta 10 monet wg mnie może symbolizować szkołe

druga karta 5 kijów

trzecia karta to Pustelnik

Nie wiem wg mnie to oznacza, że jest konkurencja, sprawdzają dokumenty, weryfikują, nie potrafią podjąć decyzji i wybór został przełozony w czasie bo są święta itd . Ehh nie wiem sama... Może się po prostu łudzę.. Macie może pomysły jeszcze na jakieś pytania w związku z tą sprawą może jakiś fajny rozkład

Edytowane przez dalila666
Napisano (edytowane)

Zadałam kartą jeszcze jedno pytanie:

Czy powinnam jutro do tej szkoły zadzwonić z zapytaniem co z tą rekrutacją itd. - odp Tarota Umiarkowanie czyli zachowaj spokój umiar cierpliwość czyli mam nie dzwonić jak dla mnie.. Kurcze lubie mieć jasne sytuacje sto razy bardziej wolałabym usłyszeć od nich nie zatrudnimy Pani, a nie takie domysły..

Zadałam jeszcze jedno pytanie:

Kiedy do mnie się odezwą - odp Tarota - 3 monet czyli zima 2 dekada koziorożca 1-10 styczeń 2013 no więc czekam:)

Gość MyStErIoUs_WoMaN
Napisano

Mhm, Umiar doradza Ci Słonko czekanie cierpliwe.;):*

Napisano

wiem:) tylko, że ja mam na bakier z cierpliwością ;) niestety :)

Napisano

zrób sobie celta na kariere zawodową/prace na 3 miesiace. jak ma być ta praca na juz to się w celcie pokarze.

1. obecna sytuacja

2. przeszkoda

3. świadome

4. nieswiadomie

5. to odejdzie

6.to nadejdzie

7. moje nadzieje

8. moje obawy

9. konkurencja/otoczenie

10. wynik

do celta nie stosujemy kart odwróconych jakby co. Po jednej karcie tylko w pozycji 10 mozesz wyciagnąć 3

Napisano (edytowane)

Zrobiłam sobie rozkład i tak:

"zrób sobie celta na kariere zawodową/prace na 3 miesiace. jak ma być ta praca na juz to się w celcie pokarze"

1. obecna sytuacja - as monet wg mnie szansa otrzymania pracy albo początek pracy, sukces denary czyli zimą czyli teraz

2. przeszkoda - rycerz mieczy nie bądź taka w gorącej wodzie kąpana, nie kłóć się zachowaj spokój i cierpliwość ?

3. świadome - as kielichów - widzę szansę,wierzę w powodzenie, mam tylko być cierpliwa ponieważ dobry los nade mną czuwa, jestem pozytywnie nastawiona

4. nieswiadomie - giermek kielichów - nie wiem ?

5. to odejdzie - 10 kielichów- koniec siedzenia w domu z rodziną :)

6.to nadejdzie - 7 buław -dobry plan działania, trudne sytuacje,walka ale będę na dobrej pozycji, będę potrafiła wyjść z nich obronną reką

7. moje nadzieje - giermek buław nauka nowych rzeczy, oferta pracy, szansa, początek przedsięwzięcia, entuzjazm

8. moje obawy - 8 mieczy - brak wiary w siebie, w to, że może być dobrze, budowanie wokół siebie muru, myślenie i tak nic dobrego mnie nie czeka, negatywne myslenie

9. konkurencja/otoczenie - 6 buław- sukces osiągnięty dzięki ludziom, pozytywne nastawienie innych wobec mnie

10. wynik - 9 kielichów- zapowiedź sukcesu, pokonanie problemów gdyż są one przejściowe, bezpieczeństwo finansowe, radość z wykonywanej pracy

I co Wy na to:)? Tak myślę czy ten rozkład może symbolizować tą pracę o której pisałam wcześniej ...

Napisano

No i dziś też się nie odezwali (szkoła), trudno trzeba czekać dalej...

• 3 tygodnie później...
Napisano

Weryfikacja:

Niestety nie otrzymałam tej pracy:( Dostałam odp negatywną i coś tak czuję, że dostała ją osoba jakaś znajoma kogoś z firmy lub rodzina. Dlaczego tak uważam:

Na ostatnim etapie byłam tylko ja i ta druga osoba brana pod uwagę (każda z nas z osobna, więc tej osoby nie widziałam) - na każdej z rozmów wcześniej podkreślali jakie mam wysokie kwalifikacje i że bardzo dobrze wypadłam na testach wiedzowych, a z umiejętności z programu excel byłam najlepsza.. Ostatnia rozmowa też poszła mi dobrze.. Po drugie kserowali wszystkie moje dokumenty potwierdzające kwalifikacje, mieli dzwonić i sprawdzać, a na koniec do zadnej z firmy w której wcześniej pracowałam nie zadzwonili - więc po co im to było? A skąd to wiem - utrzymuje kontakt z osobami z moich poprzednich miejsc pracy... Dziękuję Wszystkim za interpretacje:)

Napisano

po tym celcie jesli praca bedzie to gdzies dalej od domu

ale tu bardziej zaznacza sie jej szukanie