dalila666 Napisano 17 Grudnia 2012 Napisano 17 Grudnia 2012 hej:) Może opiszę krótko z czym mam problem. Byłam na dwóch rozmowach kwalifikacyjnych, jutro idę na ostatni 3 etap w tej samej firmie. Dziś zadałam kartą Tarota (Tarot Waite'a) pytanie czy firma mnie zatrudni po ostatnim etapie rozmowy kwalifikacyjnej wyciągnęłam następujące karty : 1. 4 monet i do tej kart dobrałam dwie następne w następującej kolejności: 2. paź buław 3. 6 buław W tym rozkładzie najbardziej problematyczną kartą jest dla mnie 4 monet- ogólnie wiem, że ona oznacza bezpieczeństwo materialne, ale i również skąpstwo więc nie wiem jak ją zinterpretować. Paź buław oznacza otrzymanie poztywnych wiadomości, ofertę pracy, 6 buław to sukces czyli duże tak. Ehh bardzo prosze o pomoc Z góry dziękuję Cytuj
maddie88 Napisano 17 Grudnia 2012 Napisano 17 Grudnia 2012 Moim zdaniem dostaniesz tę pracę 4 Denarów to także stabilna praca, brak konieczności zamartwiania się o przypływ gotówki...stałe dochody. Karty pokazały, że będziesz zaczynała na stanowisku wymagającym dalszej nauki i podnoszenia kwalifikacji, ale będziesz zadowolona... Uda się, poczujesz, że to Twój pierwszy sukces na drodze zawodowej 1 Cytuj
Gość PannaDorotka Napisano 17 Grudnia 2012 Napisano 17 Grudnia 2012 Moim zdaniem pracę masz szansę dostać, ale nie do końca jestem pewna, czy sama będziesz tę propozycję chciała przyjąć. Finansowo może ona być mało atrakcyjna dla ciebie i możesz się poczuć zawiedziona wynagrodzeniem. Cytuj
dalila666 Napisano 17 Grudnia 2012 Autor Napisano 17 Grudnia 2012 Tak myślę jeszcze nad tą 4 monet:) Nie dopisałam, że staram się o pracę w księgowości związaną z pieniędzmi, a może ta 4 monet oznacza właśnie to stnaowisko, albo faktycznie pracę za małe pieniądze... Cytuj
nirva2991 Napisano 17 Grudnia 2012 Napisano 17 Grudnia 2012 1. 4 monet i do tej kart dobrałam dwie następne w następującej kolejności: 2. paź buław 3. 6 buław jak dla mnie 4 denarów to Twoja obecna sytuacja - czyli potrzebujesz stabilności i stałego dochodu , bo jak na razie musisz zaciskać pasa . w tym paziu mogą dyskutować czy masz odpowiednie doświadczenie , ale 6 buław świadczy , że dostaniesz tą pracę. 1 Cytuj
Gość MyStErIoUs_WoMaN Napisano 17 Grudnia 2012 Napisano 17 Grudnia 2012 Tak myślę jeszcze nad tą 4 monet:) Nie dopisałam, że staram się o pracę w księgowości związaną z pieniędzmi, a może ta 4 monet oznacza właśnie to stnaowisko, albo faktycznie pracę za małe pieniądze... 4 Monet to też po prostu pracocholizm a przede wszystkim tak jak już Maddie napisała ~ stabilizacja finansowa...spokój i radość z posiadanych zasobów, raczej nie małych...ładne karty, w 100-u % zgadzam się z tym co Maddie napisała... Cytuj
Selenit666 Napisano 17 Grudnia 2012 Napisano 17 Grudnia 2012 obym się myliła ale wydaje mi się, ze kogoś z wewnatrz firmy dadzą to stanowisko..... Cytuj
Gość MyStErIoUs_WoMaN Napisano 17 Grudnia 2012 Napisano 17 Grudnia 2012 I jeszcze coś odnośnie tego rozkładu, paź Buław to też ważne i dobre nowiny, propozycja pracy ~ początek nowej pracy...no więc 3mam kciuki, a Ty daj Nam znać jak już będziesz wiedziała co i jak. Cytuj
SacralNirvana Napisano 17 Grudnia 2012 Napisano 17 Grudnia 2012 4 Monet to finansowo, zawodowo: stabilinosc, jasnosc, porzadek i konsekwencja. bezpieczenstwo ogolnie. Jezeli chodzi o poszukiwanie pracy, gdy jej brak to wlasnie moze oznaczac, ze w miejsce niepewnosci w tym obszarze pojawi sie wlasnie poczucie bezpieczenstwa. Rycerz Bulaw jest z kolei bardzo aktywny, dziala, ma mnostwo pomyslow, wykazuje sie, bryluje w pracy. 6 Bulaw to skutecznosc i osiaganie sukcesu. Takze karty bardzo ladne sa. 1 Cytuj
Selenit666 Napisano 17 Grudnia 2012 Napisano 17 Grudnia 2012 To ja powiem jak ja to widzę: 4 denarów to jak każda 4ka struktura zamknieta. 4 denarów to stan posiadania i nie pomnażania bo jest dobrze jak jest a jak zainwestuje to moze i strace - w praktyce to zwyczajnie firma, ktora nie chce się "rozwinąć" i zatrudnić nowa osobę paź buław to dynamiczna młoda osoba, ktora się udziela i daje o sobie znać 6 buław to sukces ale to też karta przeszłości czyli biorąc ten rozkład to ktos kogo znamy i jej ten sukces oferujemy Tak to widze. oczywiście mogę się mylić 1 Cytuj
dalila666 Napisano 17 Grudnia 2012 Autor Napisano 17 Grudnia 2012 Oj Dziewczyny powiem Wam, że najgorsze jest to czekanie na jutrzejszą rozmowę, a później decyzję.. jak człowiek nie ma pracy i szuka jej pare miesięcy to najgorsze co może być.. mam nadzieję, że sprawdzą się te pozytywne interpretacje:) Cytuj
dalila666 Napisano 17 Grudnia 2012 Autor Napisano 17 Grudnia 2012 No ja dopiero lub aż od 4 miesięcy.. Cytuj
Vivere Napisano 17 Grudnia 2012 Napisano 17 Grudnia 2012 4 denarów to mur trudny do przebicia. Nic nowego, lepszego do mnie przy tej karcie nie dotarło ( nawet wypłata na konto). Gdy sobie ja wyjmę to juz wiem, że muszę dobrze gospodarować na tym terenie/obszarze który teraz mam, który dobrze znam,sciskam w garści. 4 denarów może tez mówić o tym, że firma ma jakieś konkretne oczekiwania takie sprecyzowane, punkt po punkcie i choćby nawet 100 kandydatów aplikowało a bedzie im wszystkim brakowało choc maleńkiego drobiazgu rozpiszą nowy konkurs/nabór, az do skutku. Jeśli jesteś we wszystkich szczegółach dopasowana do ich oczekiwań to szansa jest. Jednak te karty jakoś mnie nie przekonują o zawarciu umowy o pracę. Niby jest karta dobrych wiadomości, karta zwycięstwa ale ta 4 denarów coś hamuje. Ale czy paź buław na pewno przyniesie wiadomość o zaproszeniu Cię do pracy? A może o tym, że trzeba bedzie czytać ogłoszenia, gdzie znów kolejny nabór? 6 buław uznawana chetnie za zwyciestwo ale to też karta podróżnika wszak i zwracania na siebie uwagi? Może to tylko dla mnie ta 4 denarów jest taka skąpa. Może to tylko do mnie "gość w zielonym szepcze a nie dam!" życzę Ci powodzenia koniecznie chcę przeczytać potwierdzenie tych pozytywnych interpretacji.!!! 1 Cytuj
dalila666 Napisano 18 Grudnia 2012 Autor Napisano 18 Grudnia 2012 No i jestem po rozmowie.. i na odpowiedź mam czekać do końca tygodnia, aż kusi mnie żeby wyciągnąć karty, ale raczej to byłoby to samo pytanie a nie zadaje się sto razy tych samych pytań.. więc czekam dalej.. Cytuj
Selenit666 Napisano 18 Grudnia 2012 Napisano 18 Grudnia 2012 mozesz zapytać jak ci poszła ost rozmowa w "oczach" ew. pracodawcy. Albo jakie plany będą mieli wobec Ciebie do konca tygodnia Cytuj
iridos Napisano 20 Grudnia 2012 Napisano 20 Grudnia 2012 gdyby to były moje karty powiedziałabym ze prace masz w kieszeni te konkretna i miałabym racje:z_jezorem_na: no ale nie ja stawiałam czekam na weryfikację 1 Cytuj
dalila666 Napisano 21 Grudnia 2012 Autor Napisano 21 Grudnia 2012 (edytowane) I tak naprawdę Dziewczyny nie wiem co o tym wszystkim myśleć.. Do końca tygodnia miałam otrzymac odp. i cisza (ewentualnie może jeszcze jutro...) Nie wiem sama czy po prostu odrzucili mnie po tym trzecim etapie i wybrali inną osobę (na tym etapie wybór był między mną a jeszcze jedną osobą) i po prostu olali sprawę i nie dali znać (myślę, że to byłoby chamskie bo dwa etapy wiedzowe przeszłam pozytywnie). I z dugiej strony jest to praca w szkole to myślę, że kulture mają i skoro obiecali dać odp to by ją dali (obojętnie czy byłaby negatywna czy pozytywna)... Zadałam moim kochanym kartom nastepujące pytania 1. Co powinnam zrobic w związku z tą firmą - odp od Tarota : Kapłanka czyli wg mnie zachowaj spokój, cierpliwość, posłuchaj swojej intuicji nawet jeśli jest sprzeczna z logiką 2. Co się stało, że do mnie nie zadzwonili tak jak obiecali: pierwsza karta 10 monet wg mnie może symbolizować szkołe druga karta 5 kijów trzecia karta to Pustelnik Nie wiem wg mnie to oznacza, że jest konkurencja, sprawdzają dokumenty, weryfikują, nie potrafią podjąć decyzji i wybór został przełozony w czasie bo są święta itd . Ehh nie wiem sama... Może się po prostu łudzę.. Macie może pomysły jeszcze na jakieś pytania w związku z tą sprawą może jakiś fajny rozkład Edytowane 21 Grudnia 2012 przez dalila666 Cytuj
dalila666 Napisano 21 Grudnia 2012 Autor Napisano 21 Grudnia 2012 (edytowane) Zadałam kartą jeszcze jedno pytanie: Czy powinnam jutro do tej szkoły zadzwonić z zapytaniem co z tą rekrutacją itd. - odp Tarota Umiarkowanie czyli zachowaj spokój umiar cierpliwość czyli mam nie dzwonić jak dla mnie.. Kurcze lubie mieć jasne sytuacje sto razy bardziej wolałabym usłyszeć od nich nie zatrudnimy Pani, a nie takie domysły.. Zadałam jeszcze jedno pytanie: Kiedy do mnie się odezwą - odp Tarota - 3 monet czyli zima 2 dekada koziorożca 1-10 styczeń 2013 no więc czekam:) Edytowane 21 Grudnia 2012 przez dalila666 Cytuj
Gość MyStErIoUs_WoMaN Napisano 21 Grudnia 2012 Napisano 21 Grudnia 2012 Mhm, Umiar doradza Ci Słonko czekanie cierpliwe.:* Cytuj
dalila666 Napisano 21 Grudnia 2012 Autor Napisano 21 Grudnia 2012 wiem:) tylko, że ja mam na bakier z cierpliwością niestety Cytuj
Selenit666 Napisano 21 Grudnia 2012 Napisano 21 Grudnia 2012 zrób sobie celta na kariere zawodową/prace na 3 miesiace. jak ma być ta praca na juz to się w celcie pokarze. 1. obecna sytuacja 2. przeszkoda 3. świadome 4. nieswiadomie 5. to odejdzie 6.to nadejdzie 7. moje nadzieje 8. moje obawy 9. konkurencja/otoczenie 10. wynik do celta nie stosujemy kart odwróconych jakby co. Po jednej karcie tylko w pozycji 10 mozesz wyciagnąć 3 Cytuj
dalila666 Napisano 21 Grudnia 2012 Autor Napisano 21 Grudnia 2012 (edytowane) Zrobiłam sobie rozkład i tak: "zrób sobie celta na kariere zawodową/prace na 3 miesiace. jak ma być ta praca na juz to się w celcie pokarze" 1. obecna sytuacja - as monet wg mnie szansa otrzymania pracy albo początek pracy, sukces denary czyli zimą czyli teraz 2. przeszkoda - rycerz mieczy nie bądź taka w gorącej wodzie kąpana, nie kłóć się zachowaj spokój i cierpliwość ? 3. świadome - as kielichów - widzę szansę,wierzę w powodzenie, mam tylko być cierpliwa ponieważ dobry los nade mną czuwa, jestem pozytywnie nastawiona 4. nieswiadomie - giermek kielichów - nie wiem ? 5. to odejdzie - 10 kielichów- koniec siedzenia w domu z rodziną 6.to nadejdzie - 7 buław -dobry plan działania, trudne sytuacje,walka ale będę na dobrej pozycji, będę potrafiła wyjść z nich obronną reką 7. moje nadzieje - giermek buław nauka nowych rzeczy, oferta pracy, szansa, początek przedsięwzięcia, entuzjazm 8. moje obawy - 8 mieczy - brak wiary w siebie, w to, że może być dobrze, budowanie wokół siebie muru, myślenie i tak nic dobrego mnie nie czeka, negatywne myslenie 9. konkurencja/otoczenie - 6 buław- sukces osiągnięty dzięki ludziom, pozytywne nastawienie innych wobec mnie 10. wynik - 9 kielichów- zapowiedź sukcesu, pokonanie problemów gdyż są one przejściowe, bezpieczeństwo finansowe, radość z wykonywanej pracy I co Wy na to:)? Tak myślę czy ten rozkład może symbolizować tą pracę o której pisałam wcześniej ... Edytowane 21 Grudnia 2012 przez dalila666 Cytuj
dalila666 Napisano 22 Grudnia 2012 Autor Napisano 22 Grudnia 2012 No i dziś też się nie odezwali (szkoła), trudno trzeba czekać dalej... Cytuj
dalila666 Napisano 8 Stycznia 2013 Autor Napisano 8 Stycznia 2013 Weryfikacja: Niestety nie otrzymałam tej pracy:( Dostałam odp negatywną i coś tak czuję, że dostała ją osoba jakaś znajoma kogoś z firmy lub rodzina. Dlaczego tak uważam: Na ostatnim etapie byłam tylko ja i ta druga osoba brana pod uwagę (każda z nas z osobna, więc tej osoby nie widziałam) - na każdej z rozmów wcześniej podkreślali jakie mam wysokie kwalifikacje i że bardzo dobrze wypadłam na testach wiedzowych, a z umiejętności z programu excel byłam najlepsza.. Ostatnia rozmowa też poszła mi dobrze.. Po drugie kserowali wszystkie moje dokumenty potwierdzające kwalifikacje, mieli dzwonić i sprawdzać, a na koniec do zadnej z firmy w której wcześniej pracowałam nie zadzwonili - więc po co im to było? A skąd to wiem - utrzymuje kontakt z osobami z moich poprzednich miejsc pracy... Dziękuję Wszystkim za interpretacje:) Cytuj
iridos Napisano 8 Stycznia 2013 Napisano 8 Stycznia 2013 po tym celcie jesli praca bedzie to gdzies dalej od domu ale tu bardziej zaznacza sie jej szukanie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi