Gość Iwka78 Napisano 17 Grudnia 2012 Napisano 17 Grudnia 2012 Hej... no nie wytrzymałam:-) coś dziś mną telepnęło i po prostu kupiłam Osho Zen! Sama nie wiem dlaczego, bo nie miałam takiego zamiaru:-))) dopiero dziś ten zamiar we mnie się zrodził i poszłam za ciosem:-) Prawdopodobnie jutro lub pojutrze będę je trzymać w rękach:-) ale mam łała:-D Zadałam kartom pytanie: jak będzie wyglądać moja praca z kartami Osho Zen na poziomie: świadomym - XVI Wieża - kocham tą kartę:-) czyli zmieni się całkowicie moje podejście... podświadomym - V kapłan - znajdę jakiś sens....:-) fajnie to brzmi:-))) duszy - 3 denary - czyli czeka mnie ciężka praca:-) to lubię:-) ciało - król buław - będę też mieć dzięki nim dużo energii i większe zrozumienie swojego ciała... nie wiem, czy tak to można zrozumieć.... integracja powyższych aspektów - As mieczy - czyli jest potencjał i może mi się to udać:-) suma wg HB: VII Rydwan - zmiany, zmiany i jeszcze raz zmiany:-) Yeeeaaah! co będzie stanowiło dla mnie największy problem w pracy z kartami? XVII Gwiazda - kurde... połączenie się ze światem? zrozumienie go? eeeee coś odjechałam w przestworza chyba.... Zerknie ktoś? bo może ja zbyt najarana jestem:-) a przysięgam nic w życiu nie zapaliłam:-)) Cytuj
agaMAJ Napisano 17 Grudnia 2012 Napisano 17 Grudnia 2012 chyba napisałaś to trafnie, jeszcze dodatkowo podoba mi się ten twój Hurraoptymizm Cytuj
Gość Iwka78 Napisano 17 Grudnia 2012 Napisano 17 Grudnia 2012 chyba napisałaś to trafnie, jeszcze dodatkowo podoba mi się ten twój Hurraoptymizm wiesz... tłukę kotlety i myślę o kartach...:-)))) Cytuj
nirva2991 Napisano 17 Grudnia 2012 Napisano 17 Grudnia 2012 Zadałam kartom pytanie: jak będzie wyglądać moja praca z kartami Osho Zen na poziomie: świadomym - XVI Wieża - kocham tą kartę:-) czyli zmieni się całkowicie moje podejście... - no będzie chyba musiało , Osho Zen ma całkowicie inne znaczenia podświadomym - V kapłan - znajdę jakiś sens....:-) - myśle że będzie Ci się z nią pracowało na wyższym poziomie duszy - 3 denary - czyli czeka mnie ciężka praca:-)- wejdziesz na wyższy poziom,poznasz tą talie . dobrze będziesz ją czuć ciało - król buław - no dobrze będzie Ci leżała w ręce integracja powyższych aspektów - As mieczy - nie podchodź za bardzo intelektualnie suma wg HB: VII Rydwan - zmiany, zmiany i jeszcze raz zmiany:-) szybko załapiesz co będzie stanowiło dla mnie największy problem w pracy z kartami? XVII Gwiazda - chyba nic fajny rozkład podbieram Cytuj
SacralNirvana Napisano 17 Grudnia 2012 Napisano 17 Grudnia 2012 Pieknie bedzie. Mi podobnie wtedy w tamtym rozkladzie wyszlo, ze zburzy mi swiatopoglad. A jednak, za malo mu poswiecam czasu. Teraz beda ferie, obiecuje sobie solennie siasc i to nadrobic. Przechodze do interpretacji: świadomym - XVI Wieża Tu widac totalna rozwalke dotychczasowych wyobrazen, jakie mialas, byc moze sposobu myslenia. No zaczniesz to robic z innego pulapu. Piekna karta, bo XVI Wieza daje VII Rydwan a ten daje mozliwosc konkretnego dzialania. Przy czym VII Rydwan posiada energie plynaca z silnego umyslu, z ktorym sie intensywnie pracuje. Takze bardzo ladnie. podświadomym - V kapłan I tu rowniez masz burzenie: dotychczasowych jakis Twoich sztywnych ram: moze wynikajacych z dotychczasowej pracy z kartami, moze wynikajacych z czego innego. Nauczylas sie i tak sie tego trzymasz. Tu bedziesz musiala to porzucic i spojrzec na sprawy z zupelnie innej perspektywy, glebiej, duzo glebiej. duszy - 3 denary Przede wszystkim konkretny rozwoj, wejscie na poziom wyzej i to tak konkretnie. 3 Monety zawsze pokazuja taki porzadny zryw do przodu. Pracy duzo bylo/jest, ale efekt wow. ciało - król buław Silne, pewne. Bedziesz miala duza swiadomosc siebie i kontrole nad przeplywem energii. Bedziesz pania wlasnego ciala i bedziesz go bardziej swiadomie uzywala. Wlasnie. Cialo zacznie Ci sluzyc bardziej w sposob konkretnie taki, jak Ty tego sobie zyczysz. Kojarzy mi to sie takze z roznymi praktykami duchowymi, w ktorych takze cialo jest zaangazowane. Praktyki Zen, jak Zazen czy praktyka poklonow. Chociaz byc nie musi. integracja powyższych aspektów Przede wszystkim zrozumienie. Jasnosc i klarownosc myslu, na poziomie umyslu i duszy. Suma (HB) VII Rydwan - Nie zastanawiaj sie. Lap za karty i dzialaj. Tu nie ma miejsca na wahanie. Sa mozliwosci i wykorzystaj je. co będzie stanowiło dla mnie największy problem w pracy z kartami? XVII Gwiazda Uzdrowienie swojej duszy. Dojdziesz do jej najglebszych pokladow i wraz z postepami w pracy z ta talia, bedziesz uzdrawiala w sobie to wszystko co uswiadomione i to, co nieuswiadomione. XVII Gwiazda daje VIII Sprawiedliwosc. Bedziesz musiala byc wobec siebie obiektywna i przyjmowac to, co bedzie Ci pokazane, ze trzeba naprawic czy popchnac do przodu. Mozliwe, ze zostana Ci pokazane strony Ciebie, ktorych sobie nie uswiadamiasz. Tak na marginesie. Mi wlasnie Osho pokazal aspekt mnie, ktory na poczatku wywolal we mnie... yhy? Nie... to nie ja. Po glebszym zastanowieniu sie... to jednak ja. I trzeba nad tym pracowac. Cytuj
Gość Iwka78 Napisano 17 Grudnia 2012 Napisano 17 Grudnia 2012 Tak na marginesie. Mi wlasnie Osho pokazal aspekt mnie, ktory na poczatku wywolal we mnie... yhy? Nie... to nie ja. Po glebszym zastanowieniu sie... to jednak ja. I trzeba nad tym pracowac. kiedy zdarzyło mi się coś takiego pierwszy raz (ładnych klika lat temu) to przebeczałam cały tydzień... bo nie mogłam uwierzyć, że naprawdę nie jestem wspaniała! no jak to! ja nie jestem wspaniała?! :-) teraz podchodzę do tego bardziej na luzie, więcej swoich wad potrafię zaakceptować.... Cytuj
Gość Iwka78 Napisano 17 Grudnia 2012 Napisano 17 Grudnia 2012 fajny rozkład podbieram dzięki:-) wymyśliłam go nawet sama:-))))) Cytuj
Selenit666 Napisano 17 Grudnia 2012 Napisano 17 Grudnia 2012 cudne karty zgłaszam się zaraz jako pierwsza na czakry ) Cytuj
Gość Iwka78 Napisano 18 Grudnia 2012 Napisano 18 Grudnia 2012 cudne karty zgłaszam się zaraz jako pierwsza na czakry ) aż tak cudne???:-) nie ma sprawy:-) jak tylko je poczuję, to dam znać:-) ja ciągle widzę, że je trzymam w dłoniach.... Cytuj
SacralNirvana Napisano 18 Grudnia 2012 Napisano 18 Grudnia 2012 Znajomy uzywa tych kart jak chce komus doradzic w jakim kierunku ten powinien na soba pracowac, sie rozwijac, zeby sie oswiecic. W sumie tylko do tego uzywa tych kart. Praca nad soba, ewentualnie pomoc w pracy nad soba innym. Nie uzywa tego do zwyklych wrozb. Cytuj
Selenit666 Napisano 18 Grudnia 2012 Napisano 18 Grudnia 2012 bo sie nie powinno one niosą przesłanie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi