Skocz do zawartości

Czemu Pan X nie chce być z Panią Y? - dla przyjaciółki

Veroniczka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czemu Pan X nie chce być z Panią Y? (przyjaciółka ma problemy w związku, nie wie czym to jest spowodowane - facet zwariował..)

4 Miecze, As Pucharów, Diabeł ---> Siła

Wydaje mi się że pana coś przerosło... on chce się odizolować.. hmm.. coś go ogranicza? Nie wiem.. może nie tak widział ten związek ich wazjemny?

Gość SooYoung
Napisano

Diabeł - Pan czuje się uwiązany jakimś oczekiwaniami ze strony Pani. Według niego Pani dominuje w związku -> Siła w podsumie.

Uznał że Pani przytłacza go też swoją osobowością, zafiksował się na to i teraz wariuje, bo próbuje się wyrwać. Chce spokoju, albo raczej chce uciec w bezpieczne miejsce.

Napisano

Pan odsunal sie, aby uporzadkowac nieco swoje emocje i uczucia. Nie do konca to wszystko w tej chwili kontroluje i jest tego swiadom. Pani ma bardzo silny na niego wplyw, silniejszy niz by to bylo mile. Ciagnie go do niej bardzo, takie uzaleznienie wrecz odczuwa. Byc moze ten czas potrzebuje, aby przekonac sie o sile swoich uczuc, stwierdzic, ile z tego jest rzeczywistym uczuciem, a ile po prostu silnym pozadaniem.

Podsum (HB) to XX Sad i II Kaplanka. Mowi o tym, ze cokolwiek sie dzieje w tej chwili z panem, pani powinna zostawic mu czas. Pan potrzebuje go, czas dziala tu na korzysc. Pani powinna oczywiscie sluchac tu glosu swojej intuicji, ale tez nie naciskac zbytnio pana, bo osiagnie przeciwny do zamierzonego skutek. Sa duze szanse, ze pan pouklada sie co nieco uczuciowo i wyjdzie z powrotem do niej.

Niebezpieczenstwem 4 Mieczy jest, aby izolacja nie trwala zbyt dlugo i aby nie przerodzila sie w 5 Mieczy. Pozytywem jest, ze daje szanse poukladac sie wewnetrznie, przemyslec niektore sprawy, byc moze spojrzec na nie z innej perspektywy. I pan chce z tej mozliwosci, jak widac skorzystac.

Gość MyStErIoUs_WoMaN
Napisano

Czemu Pan X nie chce być z Panią Y? (przyjaciółka ma problemy w związku, nie wie czym to jest spowodowane - facet zwariował..)

Ja niestety widzę to tak, że jest inna Pani, obudziły się w Nim uczucia i namiętność do tej drugiej...i to dlatego od tej się oddala/oddalił...

Napisano (edytowane)

Pan się chyba czuje więźniem w tej relacji. Brakuje Mu powietrza, tożsamości. Pani jest chyba zbyt zaborcza. Za bardzo Go w tym swoim uczuciu ściska za szyję. Gdyby poluzowała trochę cugle, to pewnie by chciał.

Nic na to nie wskazuje, że Pan nie chce...Nic na to nie wskazuje, że Pan opuścił/opuszcza tę relację. Pan zrobił stop klatkę. Pan chce mieć przy Pani troszkę więcej przestrzeni dla siebie samego.

Edytowane przez Vivere
Gość Daffne
Napisano

Zgadzam sie z Vivere.

Pan potrzebuje oddechu, musi dojść do siebie, odpocząć emocjonalnie, psychicznie (4 mieczy) by na nowo pobudzić i odbudować w sobie dobre emocje (as kielichów). Jednak jeśli będzie czuł presje na sobie lub innego typu ograniczenia to tu ponowny spór być może.

Napisano

Do Viverki i do Daffinki to jakbyście powiedziały jakby karty były w takiej kolejnosci diabeł as pucharów 4 mieczy albo diabeł 4 mieczy as pucharów?? ;)

Bo dla mnie to co piszecie owszem ma sens ale nie w tej kolejności w jakiej Verci wypadły kary bo 4 mieczy to regeneracja, przemyślenie a potem as pucharów z diabłem a za diabem czyli uczucie mega gorące po przerwie.

Napisano

Dziewczyny dzięki za fajne, szczere interpretacje :-)

Powiem wam tyle, że mi, moim znajomym oraz rodzinie karty które im stawiam się sprawdzają.. więc uważam że każda z was ma tu po jakiejś racji, w tym i jak - co za tym idzie wychodzi zawsze z tego spójna całość :-)

Karty są fajne, bo nie ubarwiają sytuacji - nie mówią na opak - przynajmniej do mnie zawsze szczere są.. Właśnie ja mam mnóstwo takich sytuacji - gdy robię partnerskie sobie, i tam w wyniku wychodzi że coś nie wyjdzie.. to rzeczywiście to nie wychodzi :o Szczególnie przy karcie.. takiej jak 5 Pucharów, bardzo przykra dla mnie karta nie wiem jak dla was. Już mi tyle razy dała w kość ;) 9 Denarów.. Też nie jest jakaś super, karta.. tak jak i Świat.. Ale to nic :)) Ja nie mam kartą tego za złe.. w końcu to wina bardziej tych osób z tych rozkładów.. ehh, ja zawsze chce dobrze, tak samo przyjaciółka, i jej facet. To też gruba sprawa :)

Denerwują mnie te toksyczne relacje..

:ojejku:

Gość Daffne
Napisano
Do Viverki i do Daffinki to jakbyście powiedziały jakby karty były w takiej kolejnosci diabeł as pucharów 4 mieczy albo diabeł 4 mieczy as pucharów?? ;)

Bo dla mnie to co piszecie owszem ma sens ale nie w tej kolejności w jakiej Verci wypadły kary bo 4 mieczy to regeneracja, przemyślenie a potem as pucharów z diabłem a za diabem czyli uczucie mega gorące po przerwie.

Sel ja pisałam, że chęć oddalenia najpierw by odpocząć i nabrać dystansu, a potem ponowne ciepłe uczucia...jednak w diable nie zawsze widzę namiętność...tu owszem może ona być jak piszesz, ale może też być próbą rozmów i nerwówką gdy rozmowa nie idzie po naszej mysli. Oczywiście nie życzę takiego wariantu, ale biorę też pod uwagę Diabła w tym aspekcie...bo Diabeł wyniszczający bywa.

Napisano

Diabeł to karta chęci - ale też niemocy - dyskusji, w której obie strony nie potrafią dojść do porozumienia.. gryzą się, oddalają od siebie.. Niby chcą, niby nie..

"Bo co nagle, to po diable.." tak odbieram tą kartę :))

Gość Daffne
Napisano

no tak też może być. Daj znać jak się Diabeł zrealizował tutaj :)

Napisano

Aha, mogę też dodać że on jej wiele obiecuje (i zdaje sobie sprawę z tego) a nic nie robi.. Ją też to złości.. No bo "niespełnione obietnice" Ma dla niej mało czasu - zabiegany non stop, praca.. pieniądze.. - cały czas tym się tłumaczy, że to go wciąga.

Napisano

As kiel i Diabeł to z pewnością uczucia mega szalone. Woda w tym pucharze przez energię Diabła płynie pod prąd. Diabeł mąci, wiruje, doprowadza do stanu wrzenia. Uczucie przy Diable nie jest czyste i przejrzyste, spokojne. Emocje wzbierają i może być wylew. Tak, jak szybko wzbierają tak szybko parują. Ale między tymi fazami potrzebny jest wyciszenie, wycofanie na odpoczynek, 4 mieczy.

Ja nie zinterpretowałam Sel, że Pan nie chce z Panią być.

Napisano (edytowane)

Związki są nudne dla niego, to się wyrywa w świat. Szuka nowych podniet, emocji, wyzwań.

Jak te karty inaczej odebrać?

4 miecze - nuda

as kieli - chęć doświadczania emocji, coś nowego

diabeł - dzikość, szaleństwa itd.

siła, to dzikie instynkty, które w nas drzemią i chęć ich obudzenia.

Edytowane przez Ewitta
  • Lubię to! 1