Skocz do zawartości

ROZKŁAD roczny na 2013 rok

Gość Pasqualina

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Pasqualina
Napisano

wiem, że rozkład jest dosyć długi, dlatego tym bardziej będę wdzięczna za wszelkie uwagi :):bukiet:

1. Co wnoszę z poprzedniego roku 2012- As Mieczy

As Mieczy to karta intelektualnego potencjału. Mówi o tym, że człowiek patrzy krytycznie na siebie i swoje dzieła, ale również obiektywnie. Pozwala skupić się na nauce i to uważa za najważniejszy aspekt danego roku. Może wnosić nagłe przebłyski intuicji oraz niekiedy chęć podejmowania rozmowy i nie unikanie poważnych rozmów.

2. Co wydarzy się w kontekście:

a) działania, kreatywności - Gwiazda

Gwiazda- to bardzo optymistyczna karta mówiąca o tym, że wszystkie siły na niebie i ziemi ułożyły się tak, aby wspomóc obdarowanego jakimś darem. Mówi o tym, że człowiek może wykazać się w dziedzinie, która jest jego pasją. Sukces jest tuż-tuż, na wyciągnięcie ręki.

B) uczuć - 2 Kielichów

Uczucia pod znakiem 2 Kielichów, to uczucia pełne harmonii i zrozumienia. Jest to jakby odnalezienie bratniej duszy, doskonałe połączenie, które wyzwala wielką radość. Wszelkie przeciwności są możliwe do pogodzenia. Czasami ta karta mówi o zaręczynach ;) Jest to budowanie na trwałych fundamentach, kiedy osoby znają się już jak łyse konie :)

c) umysłu - 7 Buław

Jest to karta wyzwań i zdanych pomyślnie egzaminów. Należy zwrócić uwagę na fakt, że sukces jest dopiero wtedy, gdy człowiek gra fair-play, więc wszelkie ściąganie nie wchodzi raczej w grę. Być może nie będzie to droga łatwa, ale powinnam podołać wyzwaniu. Karta, która mówi o podjęciu dyskusji w różnych sprawach, wiedza, którą będę zdobywać na pewno będzie poddawana filtracji, nie będę wierzyć wszystkiemu na ślepo

d) pracy - As Kielichów

Kolejna karta sugerująca potencjał, ale z pracą nie ma za dużo wspólnego. Myślę, że pracy od razu nie znajdę, raczej karta jest wskazówką, że studia, które kontynuuje dają potencjał i dzięki nim zdobędę odpowiednią pracę. As Kielichów mówi też o potencjale twórczym, może będę się w tej dziedzinie rozwijać i to będzie pewnym źródłem mojej pracy.

e) finansów - Pustelnik

Finanse niestety nie wyglądają zbyt zachęcająco. Na nadmiar pieniędzy nie będę raczej narzekać, może być wręcz ubogo, zajmę się szkołą, więc jedynym źródłem dochodów będą albo rodzice albo stypendium.

3. Energie i sprawy, które już się kończą, odchodzą z mojego życia - Cesarzowa

Odchodzi czas gdy byłam samowystarczalna i pewna siebie. Być może skończy się mój etap panowania i rządzenia. Może przestaną mnie absorbować sprawy rodzinne, może mój egoizm odchodzi w cień

4. Cele, które udało się osiągnąć w ostatnim roku 2012 - zadania ukończone - Kochankowie

Zakończył się etap mojego rozdwojenia i braku umiejętności podejmowania decyzji. Wszelkie sprawy sercowe i ich rozchwianie powinno się ustabilizować. Związek, w którym jestem być może stanie się bardziej oficjalny.

5. Sprawy i zadania, które przechodzą do tego roku - 6 Kielichów

Może powróci jakiś mężczyzna z przeszłości. Nadal powinnam pracować nad harmonią i stabilizacją w związku. Powinnam być bardziej otwarta na potrzeby innych, powinna cechować mnie większa empatia.

6. Gdzie jestem dziś? - As Denarów

W miejscu, które pozwoli mi na zarobienie dodatkowej gotówki, które zapewnia mi rozwój i samodoskonalenie się. Być może jestem w miejscu, które ześle mi trochę gotówki, w którym otoczona jestem dobrobytem.

7. Nowe energie i sprawy, które pojawią się w nadchodzącym roku - 2 Denarów

Kolejna porcja decyzji, które mogą mieć na mnie spory wpływ. Może będą wahania w stosunku do spraw natury finansowej. Może dopadnie mnie brak wiary we własne umiejętności.

8. Wyzwania i trudności, z którymi się zmierzę - Arcykapłan

Sądzę, że będę zmuszona zburzyć ramy, które mnie ograniczają. Będzie to walka przeciwko skostniałym formom, które gdzieś po drodze zgubiły odpowiedni sens.Będę musiała zmierzyć się z pewnymi autorytetami. Może będę musiała się zmierzyć i rozprawić z jakimiś tradycjami.

9. Cele, które mogę osiągnąć w nadchodzącym roku - Świat

Myślę, że jestem w stanie osiągnąć wiele, nie będę mogła tylko rozmieniać się na drobne. Powinnam większość postanowień doprowadzić do szczęśliwego zakończenia. Zwiastuje pomyślne wydarzenia związane z nauką.

10. Ogólna prognoza na ten rok - 4 Mieczy

Przede mną spokojny rok. Nie będzie się działo zbyt wiele. Ten rok będzie sprzyjał chłodnej analizie i wycofaniu się z wyzwań, które mi nie odpowiadają. Będę mogła nabrać odrobinę dystansu do otaczających mnie spraw.Nie wydarzy się w tym roku nic przełomowego.

11. Urodzinowy dar Wszechświata, błogosławieństwo, które otrzymuję na ten rok - 3 Buław

Zostałam uzbrojona w odwagę i pewność siebie. Stanę i podołam wszystkiemu co jest przede mną. Będę mieć szczęscie do poznawania wartościowych ludzi, może przede mną jakieś interesujące podróże. Będę potrafiła jasno sprecyzować swoje cele.

Napisano

kochana kręgosłup mi dzisiaj pada ale jutro ci strzele :)

Gość gość5
Napisano

ja sie zapisuje na jutrzejsze popoludnie..........

• Maestro
Napisano

Umiejętność analizowania faktów, może to bardziej początek, zaczynasz być może patrzeć bardziej realnie na świat, być może ten as dotyczy też innych zalążków, to mi wygląda tak, jakby w b.r. coś się zaczynało, coś co ma szansę rozwijać się w 2013 r.

W tej kwestii masz ogromny potencjał, ta karta to dla mnie spełnienie, nigdy nie pokazała mi złudnej nadziei, ale właśnie spełnienie, pod warunkiem, że mocno w to wierzysz i masz masę samozaparcia..Możesz mieć wszystko, albo nic, tu wiele zależy od Ciebie, w każdym razie Wszechświat Ci sprzyja

B) uczuć - 2 Kielichów

Bardzo ładna karta w tym miejscu..Miłość, porozumienie, a przede wszystkim bliskość:)

c) umysłu - 7 Buław

Zawalczysz o swoje, będziesz z determinacją dążyła do celu, będziesz walczyła o swoje:)

d) pracy - As Kielichów

Jest szansa, która po wykorzystaniu może Ci przynieść spełnienie, ładnie mi się łączy z Gwiazdą i 7 buław - wszystko Ci sprzyja, a i TY masz zapał:) Tak więc dla mnie masz możliwość rozpoczęcie czegoś na gruncie zawodowym

e) finansów - Pustelnik

Wg mnie będzie bez zmian, pojawią się momenty, gdy trzeba będzie zacisnąć pasa, w tej kwestii będziesz też skazana głównie na siebie

Nie wiem jak u Ciebie jest, ale może przestaniesz być zależna od woli i zdania swojej mamy

4. Cele, które udało się osiągnąć w ostatnim roku 2012 - zadania ukończone - Kochankowie

Prawdopodobnie jesteś w związku, bo ta karta to nie tylko dylematy, jak wielu ludzi tu na forum (bez urazy) do tego podchodzi (za bardzo schematycznie zresztą) i karta ta mówi, że jest Wam ze sobą dobrze

Będzie tak jak jest, nic się nie zmieni, Ci sami przyjaciele, ta sama miłość, czyli ok:)

Masz kolejny potencjał, kolejna szansę na dokonanie poważnych zmian w zyciu, skoro to as denarów, szansa jest konkretna, może zalegalizujecie związek, może właśnie trafi się fajna praca, może coś innego się wydarzy, w każdym razie będzie to pozytywne dla Ciebie

Podejmowanie decyzji, w którym kierunku iśc, może też zajmiesz się równolegle dwoma sprawami naraz, ta karta moze też mówić o podpisaniu umowy, może faktycznie podpiszesz umowę o pracę?

Ta karta kojarzy mi się z głębokimi zasadami moralnymi, może komuś z rodziny coś się nie będzie podobało w Twoim stylu zycia, ktoś moze bedzie próbował narzucać Ci swoje zdanie w jakiejś kwestii, wyzwaniem, dla Ciebie jest znalezienie odpowiednich argumentów, aby się obronić i wyjść na swoje

Mozesz osiągnąć wszystko, wejsć w zupełnie inny, nowy etap swojego życia, ta karta to spełnienie przecież:)

Rok spokojny, wyciszysz się, nabierzesz dystansu do zycia

11. Urodzinowy dar Wszechświata, błogosławieństwo, które otrzymuję na ten rok - 3 Buław

Masz przed sobą perspektywy na dokonanie poważnych zmian w zyciu, to kolejna karta w tym rozkładzie, która o tym mówi, wykorzystaj to:)

Gość Pasqualina
Napisano

Dziękuję :*

a może ktoś jeszcze się pokusi? :):hipnoza::icon_twisted:

Napisano

zwycięstwo, dobre zamknięcie roku 2012 :)

dalej się bedziesz pewnie rozwijać w ezo

B) uczuć - 2 Kielichów

bedzie przyjacielsko miło

c) umysłu - 7 Buław

ojj bronisz się przed pewnymi sprawami, nie chcesz sie na nowe otwierać

d) pracy - As Kielichów

możliwe, ze robie takiej pracy, ktora sprawia przyjemność

e) finansów - Pustelnik

bedziesz modzej nimi gospodarować.

hmmm konczy sie to, że wszystko ci złatwościa przychodziło a mozę rozrzutność sie twoja skonczy patrz nr 2

ja tu bardziej myśle nad relacjami miedzyludzkimi

niedokonczone sprawy z przeszłosci, dalej bedziesz nią żyła.

coś się nowego dla ciebie otwiera

ciagle wybory jakie trzeba bedzie dokonywać

możliwe, ze cięzke relacje z otoczeniem cię czekają bo kazdy bedzie chciał doradzać ale też możliwe, ze chodzi o sprawy rodzinne.

mozesz zwyczajnie "zdobyć" świat i zamknąć szczęsliwie etap w życiu

to bedzie spokojny rok ale uważaj w tym roku szczególnie na swoje zdrowie, moze częsciej niż zwykle bedziesz leżała w łózku.

nowe możliwości i optymistyczny rok 2013 :)

Napisano

Widzisz kochana jak możesz "liczyć" na tych co codziennie cię praktycznie o karty proszą.....ale też dobrze, że jest Inez, rogi i Nirwana one potrafią docenić :)))

Gość Pasqualina
Napisano

Cieszę się, że mogę polegać na Was, doceniam pomoc i za każdą jest wdzięczna :) Wiesz, rozumiem, że ten rozkład jest pracochłonny, więc myślę, że to wiele tłumaczy. Ja np.na koła roku nie patrzę, bo w ogóle nie umiem tego ugryźć, siedzę i patrzę na ten rozkład jak sroka w gnat^^ Zresztą każdy wybiera te rozkłady, w których czuje się pewniej i lepiej :)

Na weronę mogę liczyć ostatnio mi interpretowała karcioszki i wyciągała również. Niektóre dziewczyny nie znają się na kartach :)

Napisano
Cieszę się, że mogę polegać na Was, doceniam pomoc i za każdą jest wdzięczna :) Wiesz, rozumiem, że ten rozkład jest pracochłonny, więc myślę, że to wiele tłumaczy. Ja np.na koła roku nie patrzę, bo w ogóle nie umiem tego ugryźć, siedzę i patrzę na ten rozkład jak sroka w gnat^^ Zresztą każdy wybiera te rozkłady, w których czuje się pewniej i lepiej :)

Na weronę mogę liczyć ostatnio mi interpretowała karcioszki i wyciągała również. Niektóre dziewczyny nie znają się na kartach :)

wiesz ty robisz codziennie a jak ktoś ma dla ciebie raz na 100 lat zrobić to i może taki dłuższy :))

Gość Pasqualina
Napisano
wiesz ty robisz codziennie a jak ktoś ma dla ciebie raz na 100 lat zrobić to i może taki dłuższy :))

dzięki Sel, że mnie tak doceniasz :* ale prawda jest też taka, że i ja nie wszystkim interpretuje, więc nie mogę się czuć jakoś wielce zaskoczona xD

Napisano

ale kładziesz karty dla wszystkich ktorzy proszą dlatego Twoja energia jest w równowadze :))

Napisano (edytowane)
Na weronę mogę liczyć ostatnio mi interpretowała karcioszki i wyciągała również.

I to się nie zmieniło i nie zmieni :buziak:

1. Co wnoszę z poprzedniego roku 2012 - As Mieczy - siłę intelektu, która jest domeną osób inteligentnych i wybitnie inteligentnych... jesteś pewna siebie, wygadana, masz wielkie aspiracje, dobrze wiesz jakich użyć argumentów w dyskusji, aby być skuteczną i pokonać innych w dyskusji, zajmujesz się czymś dla siebie wartościowym

a) działania, kreatywności - Gwiazda - spokój i równowaga będą temu towarzyszyły, będziesz skupiona na rozwoju duchowym i ezo

B) uczuć - 2 Kielichów - ładnie... harmonia, otwartość i zwrócenie do siebie z jakimś panem, dużo spotkań dających radość w ciepłej atmosferze, czułe patrzenie sobie w oczy, będzie dużo wspólnych rozmów, wspólnych spraw, dzielenie się ze sobą wspólnymi sekretami, radzenie się siebie, co będzie stopniowo łączyło Was coraz bardziej i mocniej

c) umysłu - 7 Buław - będzie pracował na wysokich obrotach, szybkość myślenia, będziesz pokonywać przeszkody siłą swojego umysłu

d) pracy - As Kielichów - tutaj może pojawi się jakieś uczucie, w powietrzu może się unosić atmosfera uczuć... jeżeli nie, to zawodowo/naukowo będziesz czuła się spełniona, będziesz miała poczucie, że to, czym się zajmujesz jest właśnie "tym". Dużo radości, przyjemności i poczucia szczęścia w sprawach "zawodowych"

e) finansów - Pustelnik - teraz jest nauka i edukacja, więc na to będzie szła kasa i ogólnie myślę, że będzie nie za wesoło... :(

3. Energie i sprawy, które już się kończą, odchodzą z mojego życia - Cesarzowa - bardzo możliwe, że jesteś coraz dalej od mamy, coraz bardziej zaczynasz żyć swoim życiem jako kobieta a nie jako dziecko

4. Cele, które udało się osiągnąć w ostatnim roku 2012 - zadania ukończone - Kochankowie - dokonałaś wyborów i podjęłaś decyzje uczuciowe, postawiłaś na uczucia i związek

5. Sprawy i zadania, które przechodzą do tego roku - 6 Kielichów - wspomnienia i "nostalgie"... nadal będziesz "karmiła" się przeszłością, tym co było dla Ciebie miłe i przyjemne... nadal też będziesz dobrze się czuła w relacji, w której jesteś

6. Gdzie jestem dziś? - As Denarów - masz możliwość rozpoczęcia czegoś konkretnego i wartościowego w życiu, co będzie dla Ciebie ważne i potrzebne, w relacjach Twój związek jest pod znakiem daru...

7. Nowe energie i sprawy, które pojawią się w nadchodzącym roku - 2 Denarów - brak stabilności finansowej, bardzo możliwe, że będziesz dokonywała wyborów pomiędzy 2 opcjami, pojawi się potrzeba podjęcia ważnej decyzji, elastyczność i kreatywność w działaniu... w uczuciach to karta braku stabilności, zmienności i zabawy uczuciami a nawet manipulacji, więc bądź ostrożna...

8. Wyzwania i trudności, z którymi się zmierzę - Arcykapłan - stałość poglądów i działanie zgodnie z normami moralnymi, może jakieś osoby starsze i konserwatywne będą Ci życie uprzykrzały...

9. Cele, które mogę osiągnąć w nadchodzącym roku - Świat - masz szansę odnaleźć swój świat, poczucie szczęścia i spełnienia, możesz też podróżować za granicę

10. Ogólna prognoza na ten rok - 4 Mieczy - cisza, spokój, zaszywanie się w swoim kącie... Możesz w tym roku być nieco wycofana i chłodna, tworzyć sobie barierę ochronną przed ludźmi, miłością, zranieniem, możesz brać wiele spraw na przeczekanie, dawać sobie czas na odpoczynek i spokojne zastanowienie się czy warto kontynuować pewne zadania/relacje... mogą też pojawić się choroby lub nawet hospitalizacja, czego oczywiście nie życzę!!!

11. Urodzinowy dar Wszechświata, błogosławieństwo, które otrzymuję na ten rok - 3 Buław - przed Tobą wspaniałe perspektywy na przyszłość, nie siedź w zamkniętym, małym światku tylko ruszaj naprzód, wyjdź ze swojego świata do świata, który jest na zewnątrz

Kochana, wspaniałego Nowego Roku!!! :buziak:

Edytowane przez werona
Napisano

As Mieczy proces rozwoju intelektualnego będzie trwał. Nauka nie sprawia Ci kłopotu. Lotny umysł.

No bardzo kreatywna będziesz. Czas twórczego działania, inspiracja, wizja. Pomysłów do nowego tworzenia pełen kosz a i realizacja łatwa.

B) uczuć - 2 Kielichów

miłość, uczucie i współczucie. Zobaczenie siebie w oczach drugiego człowieka, partnera. Myslę, że czeka Cię udane partnerstwo.

c) umysłu - 7 Buław

jeśli będziesz konsekwentna i systematyczna to obronisz się na każdym egzaminie. Stoisz na dobrej pozycji, masz dobre findamenty.

d) pracy - As Kielichów

Wydaje mi się, że podjęłas naukę na kierunku, który Cię satysfakcjonuje, który jest dla Ciebie odpowiedni. Da Ci możliwośc realizowania się zawodowo na polu, który jest bliski Twemu sercu. Był to wybór przemyślany, zgodny z Tobą całą.

e) finansów - Pustelnik

Pustelnik nie jest zbyt wymagający w kwestii finansowej. Z pewnością nie zabraknie. Rzeczywiście o samofinansowaniu raczej nie ma mowy ale, co dla ciała niezbędne wystarczy.

Nie mam pojęcia. Tak jakoś jakby trzeba było zejść z pozycji liderki, jakby przyszlo Ci zmieszać się z tłumem? A może jesteś bardzo przywiązana do mamy i przychodzi czas odcinania symbolicznej pępowiny?

Podjęłaś ważne dla siebie decyzje. Dokonałaś wyboru a teraz przyjdzie to realizować, kontynuować. Może to dotyczyć wszelkich aspektów Twojego życia ale tez i partnera.

ma to związek z pkt 4. kontynuacja, zadania, które przed sobą postawiłaś będziesz realizowała.

jesteś na etapie wyznaczania swojego terenu na ziemi. Szukasz swojego miejsca, w którym wylejesz fundamenty. To jest rozsądne planowanie przyszłości. Kształtujesz swoją przyszłość, swój świat.

Pojawi się nowy kierunek dążenia, nowy projekt. Trzeba będzie to pogodzić z już wytyczonymi przez siebie celami.

Może jakiś profesor zajdzie Ci za skórę? Ja myślę, że Twoim wyzwaniem jest po prostu nauka i zdobywanie doswiadczenia. Kursy, szkolenia itd. Siedzenie na wykładach, sesja ..

Spełnienie, zwieńczenie. Na jakim etapie nauki jesteś? Może obrona?

Tak, to rok spokojny, konsekwencja w zaplanowanym działaniu, bez zbędnych spontanicznych akcji.

Drzwi przed Tobą są otwarte, idziesz do celu a przed Tobą Świat - pkt 9. To czego oczekujesz niechaj się spełni.

To dla Ciebie dobry rok.

Powodzenia

Gość Pasqualina
Napisano

Viv, to mój drugi kierunek, poprzedni był wybrany z miłości, ten raczej z rozsądku, aczkolwiek zaczynam lepiej odnajdować się na tym niż na poprzednim, który już obroniłam :)

Co do tej Cesarzowej, to może faktycznie chodzić o mamę, może nie jestem jakoś uwieszona u jej kiecki, ale co do decyzji, to faktycznie najczęściej ją proszę o poradę w ważnych kwestiach :)

Dziękuję Słoneczka za wszystkie interpretacje :)

Napisano
Viv, to mój drugi kierunek, poprzedni był wybrany z miłości, ten raczej z rozsądku, aczkolwiek zaczynam lepiej odnajdować się na tym niż na poprzednim, który już obroniłam :)

Co do tej Cesarzowej, to może faktycznie chodzić o mamę, może nie jestem jakoś uwieszona u jej kiecki, ale co do decyzji, to faktycznie najczęściej ją proszę o poradę w ważnych kwestiach :)

Dziękuję Słoneczka za wszystkie interpretacje :)

No jakbym swoje dziecko słyszała. Pierwszy kierunek z miłości i przekonania wybrał, na drugim się jakby lepiej odnalazł, i na 3ci się "zaciągnął", też nie narzeka. Może w rutynę wpadacie :D

Powodzenia.

Gość gość5
Napisano

ROZKŁAD roczny na 2013 rok

wiem, że rozkład jest dosyć długi, dlatego tym bardziej będę wdzięczna za wszelkie uwagi :)

mam wrazenie, że w tym roku dokonały sie dosc wazne rzeczy w twoim zyciu- chyba je troche przewartosciowałas i uwolniłas od stereotypow/twierdzen itp. ...

wiekszosc rzeczy bedzie ukladala sie po twojej mysli

B) uczuć - 2 Kielichów

hm... wyglada na to ze bedzie zwiazek- oparty na wzajemnym uczuciu, przyjazni, ogolnie szczescie ..........

c) umysłu - 7 Buław

pokonanie wszelakich trudnosci- czy to zwiazanych z anuka/egzaminami, czy tez ze zrozumieniem pewnych spraw

d) pracy - As Kielichów

tak jak napisalas- albo studia, ktore kontynuujesz daja ci wieksza szanse na znalezienie lepszej pracy, chociaz nie skreslalabym od razu możliwości znalezienia pracy- moze to byc nawet staz- ktory bardzo duzo daje- przede wszystkim lepszy start tuz po ukonczeniu uczelni

e) finansów - Pustelnik

no tu raczej puste kieszenie

Prawdopodobnie zaczniesz sie skupiac na innych rzeczach niz dotychczas- cesarzowa to osoba zywotna, twardo stapajac poziemi- hm... wyglada na to jakbys miala zaczac bujac w oblokach :) z drugiej strony - przy tych 2 kielichach w uczuciach :)- wcale sie nie dziwie

wiesz w ktorym kierunku chcesz isc

jakies sprawy zwiazane z przeszloscia, byc moze ze pojawi sie ktos kogo przez jakis czas nie bylo w twoim otoczeniu

jestes w miejscu gdzie masz szerokie pole do popisu- zarowno w sferze materialnej jak i duchowej :)

kolejne wybory, z ktorymi przyjdzie ci sie zmierzyc

byc moze przyjdzie ci sie zmierzyc z twoim wew. "ja"- zmienic cos by nie byc małym despota dla otoczenia....

dla chcacego nic trudnego- mozesz osiagnac niemalze kazdy zalozony (sensowny) cel

rok bez wiekszych wstzrasów, czasami potrzeba odseparowania w celu przemyslenia

11. Urodzinowy dar Wszechświata, błogosławieństwo, które otrzymuję na ten rok - 3 Buław- zmienia sie twoj sposob dzialania, mozesz wiele osiagnac- tylko trzeba wykorzystac ten czas

Napisano

Zrozumienie pewnych rzeczy, klarownosc umyslu i mnostwo pomyslow. Potencjal intelektualny.

Spojrzenie na siebie, swiat z innej perspetkywy. Moze odkrycie jakis nowych, nie znanych jeszcze Tobie talentow, potencjalu.

B) uczuć - 2 Kielichów

Otworzysz sie na kogos bardzo sympatycznego. Poczatek byc moze czegos bardzo fajnego, co bedzie mialo szanse przejsc w 3 Kielichow, czyli juz niczym niezblokowany przeplyw wzajemnej milosci. 2 Kielichy to ladna zapowiedz.

c) umysłu - 7 Buław

Pokonywanie roznych wyzwan. Byc moze z zewnatrz, byc moze z wewnatrz. Bedzie trzeba powalczyc z niektorymi przeciwnosciami. Moze odkryjesz cos w sobie, moze cos z zewnatrz bedzie tego wymagalo.

d) pracy - As Kielichów

Pojawi sie szansa na spelnienie w tej kwestii, odnalezienie zadowolenia. Ladna karta.

e) finansów - Pustelnik

A tu widac samodzielne dzialania. Jezeli nie myslisz o dzialaniach zawodowych jako osoba samodzielna, to moze chodzic o to, ze bedziesz musiala sama sobie radzic.

Mozliwe, ze tak wlasnie jest, jak piszesz. Cesarzowa to tez ktos, kto otacza innych opieka i ochrania ich. Moze teraz skupisz sie wylacznie na sobie. Rozwoj, praca itp.

Tak, tu byl czas, w ktorym zmuszona bylas podejmowac powazne decyzje. Musialas w duzej mierze kierowac sie przy tym glosem serca. Nie bylo to latwe. Duzo w Tobie bylo wahania.

Musisz zmartwychsbudzic siebie z przeszlosci, swoje dawne marzenia, pasje, plany. Siegnac po to, co dawalo Ci kiedys radosc. Takze teraz zadbac o swoje szczescie, przytulnosc, radosc, bliskosc kochajacego czlowieka.

Miejsce po drugiej stronie rzeki, gdzie widac drugi brzeg z calym jego potencjalem, ale droga do niego to szeroka rzeka z kamieniami. Trzeba ja najpierw przejsc, aby uzyskac to, co po jej drugiej stronie, na jej drugim brzegu.

Powazne zmiany, ktorych juz nie bedziesz mogla powstrzymac. One sie dzieje, beda sie dzialy, niezaleznie od Ciebie.

Ograniczenia, ktore masz w sobie. Sztywne ramy, narzucone moze przez wychowanie a moze wypracowane przez Ciebie w trakcie zycia. Nie pozwalaja one Tobie czesto, aby zobaczyc niektore sprawy szerzej, glebiej. Dlatego musisz je zburzyc.

Mozesz osiagnac to, czego pragniesz. Przeciez Swiat to tez koniec drogi i bycie u celu.

Przed Toba powazny rok. Ja porownuje te karte do XII Wisielca. Rok, w ktorym bedziesz zmuszona sie troche wyizolowac i spojrzec na rozne sprawy z innej perspektywy. Uleczyc to, co uleczenia wymaga, uporzadkowac to, co uporzadkowania wymaga.

Wazne, aby w tym stanie nie tkwic zbyt dlugo, aby 4 Mieczy nie przeobrazilo sie w poczucie kleski 5 Mieczy i Cie ostatecznie nie zablkokowalo.

Uuu... piekny dar. To dar "nic nierobienia".

3 Bulawy to stan, w ktorym juz zrobilo sie to, co do zrobienia bylo a teraz siedzi sie i obserwuje co czas (Saturn przy trojkach - Wladca Czasu) tu przyniesie. Jezeli zrobilo sie wszystko, co w naszej mocy to moga byc tylko pozytywne skutki. 3 Bulawy to karta, ktora mowi, ze to, co zobaczymy odpowiada w pelni temu, czego pragna nasze serce, dusza i umysl.

Tu dzialac specjalnie nie trzeba, nawet jest mowa o tym, ze zbyt duzo dzialan, moze zepsuc efekty poprzednich dzialan. Dzialamy tylko w razie potrzeby a tak siedzimy, patrzym i obserwujemy, co tam sie bedzie dzialo i jak dojrzewaja plony naszych dzialan.

Gość Daffne
Napisano

racjonalizm wnosisz, logiczne myślenie, a może i szybkość podejmowanych decyzji.

możliwe, że będzie wiele planów, mnóstwo twórczego myślenia, ale i inspiracji :)). Zapragniesz realizować dalekosiężne plany, ktore będziesz mieć przed oczyma, a sama wizja ich spełnienia da Ci wiele radości i motywacji do działania.

B) uczuć - 2 Kielichów

w uczuciach będziesz Kochać i będziesz Kochana. Wzajemność da Ci wiele energii, jaką spożytkujesz na budowanie wspólnoty...podwalin wspólnego życia..o którym zaczniesz rozmyślać. Poczujesz się szczęśliwa i spełniona emocjonalnie.

c) umysłu - 7 Buław

umysł to tu troszkę walecznie wygląda...jakbyś walczyła sama ze sobą...ze swoimi myślami...jakie Cię będą nachodzić. A może będziesz pracować nas swą osobą, w każdym razie widać, że efekty będą, a ta praca własna przyniesie korzyści jakie oczekujesz :okok:

d) pracy - As Kielichów

W pracy poczujesz dobrą atmosferę, być może sama będziesz ją tworzyć za sprawą ogromu radości jaki z powodu uczuć się w Tobie obudzi. Poczujesz się szczęśliwa i będziesz promienieć tym i zarażać otoczenie :). Tak więc sama praca zejdzie troszkę na plan dalszy...bo uczucia i związek będą na pierwszym miejscu.

e) finansów - Pustelnik

Kipieć z portfela nie będzie, czasem może być krucho z pieniążkami, ale warto we takich momentach doceniać to co się ma...najlepszego. A i działać trzeba by zarabiać większe pieniążki. Ten rok będzie sprzyjał planom, jednak sam pustelnik w przypadku finansów nie świadczy o działaniu. Może zostawisz dzialanie w tej sferze partnerowi...;)

odchodzi albo konkretna osoba z Twego życia, która znaczący wpływ miała na nie...Osoba ta traci na znaczeniu...oddala się :). Może to być też matka albo inna bliska koboeta, która dawała wsparcie. Tu trzeba sie zastanowić kto to może być. Z pewnością wiesz.

udało się zdobyć miłość...bezwarunkową..której Twoje serce potrzebowało jak powietrza :)

przechodzi do nowego roku uczucie... jest to stare nowe uczucie, gdyż na nowych zasadach, ale w oparciu o stare :)

dziś masz realne szanse na dokonanie zmian, wzięcia Denarka jaki los Ci ofiaruje i realizowania Swej przestrzeni życia codziennego.

może nastąpić jeszcze czas wahań, wątpliwości, rozważań albo jakieś inne znajomości, które troszkę będą rozpraszać Twą uwagę.

wyzwaniem będzie osiągnięcie stabilizacji opartej na dojrzałosci wewnętrznej obu partnerów i może nawet małżeństwo w przyszłości?

otworzą sie przed Tobą liczne możliwości, ważne jest byś odważyła sie...i skorzystała bo mogą się nie powtórzyć.

troszkę emocjonalnie, umysłowo będziesz jakby "dochodzić" do siebie. Czasem możesz czuć się osłabiona, zmartwiona, ale to będą przejściowe sytuacje.

Los Ci sprzyja...dlatego staraj się w nowym roku odrzucić 4 miecze...nie umartwiać sie i wykorzystywać szanse jakie do Ciebie przyjdą :okok:

Gość Pasqualina
Napisano

Bardzo serdecznie wszystkim dziękuję, teraz nic tylko czekać, żeby się wszystko tak pięknie spełniło :):bukiet:

Gość Linkinia
Napisano (edytowane)

1. Co wnoszę z poprzedniego roku 2012 - As Mieczy

Dużo wyniosłaś rzeczy związanych z intelektem – krytycyzm i obiektywizm w ocenach, duży nacisk położyłaś na naukę, rozwinęłaś swoje horyzonty myślowe przez lekturę, filmy, rozmowy z innymi ludźmi, zrozumiałaś, nauczyłaś się wiele.

Gwiazda- to bardzo optymistyczna karta mówiąca o tym, że wszystkie siły na niebie i ziemi ułożyły się tak, aby wspomóc obdarowanego jakimś darem. Mówi o tym, że człowiek może wykazać się w dziedzinie, która jest jego pasją. Sukces jest tuż-tuż, na wyciągnięcie ręki. --> zgadzam się.

B) uczuć - 2 Kielichów

Uczucia pod znakiem 2 Kielichów, to uczucia pełne harmonii i zrozumienia. Jest to jakby odnalezienie bratniej duszy, doskonałe połączenie, które wyzwala wielką radość. Wszelkie przeciwności są możliwe do pogodzenia. Czasami ta karta mówi o zaręczynach ;) Jest to budowanie na trwałych fundamentach, kiedy osoby znają się już jak łyse konie :) --> bardzo ładna karta, tylko pozazdrościć ;)

c) umysłu - 7 Buław

W świetle Asa mieczy odczytałam tą kartę jako dalsze spinanie się po szczeblach do góry, rozwijanie zainteresowań i mierzenie się z zagadnieniami, które stanowią dla Ciebie problem. Może będziesz miała trudności, ale powinno się udać je pokonać. Może będziesz miała stanowisko w jakiejś sprawie, które będzie się kłóciło ze stanowiskiem otoczenia – a Ty będziesz broniła swojego zdania.

d) pracy - As Kielichów

Tu widać potencjał na pracę, ale w twórczym rozwijaniu siebie. Radość ze studiów. W tej kwestii powodzenie ;)

e) finansów - Pustelnik

Finanse niestety nie wyglądają zbyt zachęcająco. Na nadmiar pieniędzy nie będę raczej narzekać, może być wręcz ubogo, zajmę się szkołą, więc jedynym źródłem dochodów będą albo rodzice albo stypendium. --> tu tak jak piszesz - pieniążki od rodziców czy ze stypendium. Gospodaruj rozważnie, a nie będzie źle. (Ja zmieniam sklep, w którym robię zakupy – na tańszy).

Odchodzi czas gdy byłam samowystarczalna i pewna siebie. Być może skończy się mój etap panowania i rządzenia. Może przestaną mnie absorbować sprawy rodzinne, może mój egoizm odchodzi w cień --> W większej części się zgadzam. Od siebie dodam: przestaniesz być w centrum uwagi, może ktoś, kto Cię adorował, nagle odpuści. Może też przestaniesz obracać się/korzystać z rzeczy luksusowych (co by pasowało do Pustelnika), zaczniesz kupować inne kosmetyki, inne produkty, nie tak często pójdziesz na koncert, czy kupisz ot tak książkę, płytę w Empiku. Cesarzowa to może też być mama, może wasz kontakt albo Twoje kierowanie się jej zdaniem osłabnie.

Zakończył się etap mojego rozdwojenia i braku umiejętności podejmowania decyzji. Wszelkie sprawy sercowe i ich rozchwianie powinno się ustabilizować. Związek, w którym jestem być może stanie się bardziej oficjalny. -- > zgadzam się. Pasuje to do 2 pucharów; wygląda na to, że stwierdzisz, że to ‘’ten’’ albo padną deklaracje, czyny (zaręczyny) ;)

Może powróci jakiś mężczyzna z przeszłości. Nadal powinnam pracować nad harmonią i stabilizacją w związku. Powinnam być bardziej otwarta na potrzeby innych, powinna cechować mnie większa empatia. --> ostatnie zdanie jest ciekawe… Bo powrót kogoś z przeszłości czy wspominanie to częste skojarzenia z kartą, a to ostatnie rzadziej. Może właśnie o to chodzi, żebyś bardziej okazywała uczucia.

W miejscu, które pozwoli mi na zarobienie dodatkowej gotówki, które zapewnia mi rozwój i samodoskonalenie się. Być może jestem w miejscu, które ześle mi trochę gotówki, w którym otoczona jestem dobrobytem. --> tak.

Kolejna porcja decyzji, które mogą mieć na mnie spory wpływ. Może będą wahania w stosunku do spraw natury finansowej. Może dopadnie mnie brak wiary we własne umiejętności. --> po raz kolejny się zgodzę. Widać wahanie, obstawiałabym w finansach, co już wyżej było poruszone, będziesz gospodarowala z głową, myślała nad wydatkami, oceniała je czy są konieczne. No i wahanie w uczuciach (ustabilizowanie związku, jego bardziej oficjalny charakter)

Sądzę, że będę zmuszona zburzyć ramy, które mnie ograniczają. Będzie to walka przeciwko skostniałym formom, które gdzieś po drodze zgubiły odpowiedni sens.Będę musiała zmierzyć się z pewnymi autorytetami. Może będę musiała się zmierzyć i rozprawić z jakimiś tradycjami. --> tak. Dodatkowo 2 puchary, Kochankowie już za Tobą, dochodzi Kapłan… ;)

Myślę, że jestem w stanie osiągnąć wiele, nie będę mogła tylko rozmieniać się na drobne. Powinnam większość postanowień doprowadzić do szczęśliwego zakończenia. Zwiastuje pomyślne wydarzenia związane z nauką. -- > Karta Świat nie jest dla mnie zupełnie jasna, ale jest pozytywna. Naprawdę możesz osiągnąć wiele i osiągnąć swój cel, wszystko zalezy od podejścia i narzędzi, które wykorzystasz.

Przede mną spokojny rok. Nie będzie się działo zbyt wiele. Ten rok będzie sprzyjał chłodnej analizie i wycofaniu się z wyzwań, które mi nie odpowiadają. Będę mogła nabrać odrobinę dystansu do otaczających mnie spraw.Nie wydarzy się w tym roku nic przełomowego. --> bez ostatniego zdania i się zgadzam. Spokojny rok, w którym dużo czasu poświęcisz analizie, podejmowaniu decyzji najlepszych dla Ciebie, żeby nie tracić energii na coś niepotrzebnego. Trochę dystansu, odpoczynku od męczących spraw. Może też takie wyciszenie, spokornienie (odchodzi Cesarzowa).

W niektórych miejscach mało dodalam albo wcale, bo bardzo ładnie poradziłaś sobie z interpretacją, widać naprawdę Asa mieczy w obiektywnym podejściu do tematu. Powodzenia, wszystkiego dobrego w 2013 roku, bo karty masz dobre ;)

Edytowane przez Linkinia