Skocz do zawartości

próg życiowy kobiety

Vivere

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

PRÓG ŻYCIOWY KOBIETY

Rozkład zaczerpnięty z książki B. Antonowicz-Wlazińskiej.

Stosujemy Wielkie Arkana.

1)w którym miejscu swojego życia obecnie się znajduję? Śmierć, no jakiś próg przekraczam. Jestem już chyba po tej lepszej stronie bo nie doskwierają mi ekstremalne stany. Cos tam się pokończyło, jestem gotowa wejść w nowy etap. Mam poczucie ulgi a jednocześnie poczucie nieznanego, bez gotowego planu na „co dalej”

Może ma znaczenie, że jestem w 1 roku numerologicznym (1/10/19/28) w 2/11 roku osobistym ?

2) z czym muszę się obecnie zmierzyć? Arcykapłanka- skoro jestem pod wpływem „Śmierci” to może powinnam znaleźć w sobie spokój. Popracować nad stanem ducha? Mam skłonności do zamykania się w sobie i rozmyślania, przemyślania, szukania prawdy. Czas by uświadomić sobie kim jestem i dokąd zmierzam. Numerologia 2/11 roku osobistym- ma to coś wspólnego z Kapłanką?

3) co przyniosła mi przeszłość? Sąd- wielokrotnie musiałam podnosić się od nowa, uwalniać się od problemów, które los mi podrzucił. To zmieniło mój światopogląd i filozofię zycia.

4) czego mnie nauczyła? Koło Fortuny, że raz na wozie raz pod wozem ale zawsze jest szansa zacząć od nowa. Czasami to koło się ósemk’uje, furkocze ale toczy się dalej, trzeba być pokornym wobec losu. Każde doświadczenie mnie wzmocniło i wzbogaciło.

5) co jest obecnie moja wartością? Wiara ( Papież) Dewotką jeszcze się nie czuję ale doświadczenia mnie wiele nauczyły. Wiem, że wszystko co robię musi mieć w swoje strukturze silne fundamenty inaczej cała konstrukcja jaką zbuduje będzie się wkrótce walić.

6) co powinnam zmienić? Diabeł, cały czas mam jednak w sobie niecne pokusy. Może jestem od czegoś uzależniona, czemuś za bardzo podporządkowana? A może moje ego jest zbyt zarozumiałe? No znów przywołuję numerologię (rok osobisty (1/10/19/28) może tu coś jest na rzeczy? Np ta władcza 19?

7) czego uczy mnie teraźniejszość? Mag – kierowania własnym losem i poznania własnych możliwości. Ten Mag mnie chce chyba troszkę rozruszać, uaktywnić by brać zycie w garść i realizować konsekwentnie obrane cele.

8) czego nie chce zobaczyć w sobie? Pustelnik – że jestem z natury Pustelnikiem, osobą za bardzo wycofaną. Alienacja jest mi często potrzebna. Mam tez ogromną potrzebę wolności. Jestem jak kot.

9) co niesie mi przyszłość ? Słońce, moja droga życiowa się chyba nieco rozświetli i ociepli. W tej karcie oczekuję więcej optymizmu i zaspokojenie własnych ambicji.

10) rada: Świat- trzeba by chyba wyjść z tej swojej pustelni na świat i wziąć głęboki oddech.

ślicznie proszę o podpowiedź.

Edytowane przez Vivere
Napisano

na jaką odpowiedz oczekujesz. Świetnie zinterpretowane .

Nic dodać nic ująć.

Fajny ten Diabeł i Mag - weż się do życia!! Poza rozwojem emocjonalnym / samorozwojem / Który masz opanowany - potrzebny jest trochę więcej matrialistycznego podejścia do życie. Uleganie przyjemnością, czasem pokują - one też są potrzebne do równowagi.

Trochę popsuć cię trzeba.

Gość Pasqualina
Napisano

1)w którym miejscu swojego życia obecnie się znajduję?

Śmierćznajdujesz się na etapie tworzenia czegoś nowego, na zasadzie coś umarło coś się rodzi. Dzieje się teraz w Twoim życiu coś ważnego, co będzie mieć wpływ na przyszłość

2) z czym muszę się obecnie zmierzyć?

Arcykapłanka - ze swoimi sztywnymi zasadami, które mogą być trochę oderwane od życia i rzeczywistości. Może trzeba będzie się zmierzyć z dualizmem świata z tym, że nie wszystko jest czarne albo białe. Nie powinnaś się bezgranicznie poświęcać

3) co przyniosła mi przeszłość?

Sąd- wiele pozytywnych zmian. Wartościowych znajomości. Musiałaś wiele razy z martwych powstawać :)

4) czego mnie nauczyła?

Koło Fortuny że koleje losu są zmienne, najważniejsze to nie przyzwyczajać się do nikogo ani niczego, bo tylko zmiana jest stała :)

5) co jest obecnie moja wartością?

Wiara ( Papież) - właśnie te Twoje wartości, które wyznajesz, mogą być to wartości zakorzenione i przekazywane z pokolenia na pokolenie. Możesz być nieco konserwatywna.

6) co powinnam zmienić?

Diabeł- wydaje mi się, że tu masz nawołanie, że musisz stać się bardziej egoistyczna i bardziej martwić się o siebie. Doceniaj się bardziej to i inni Cię docenią :)

7) czego uczy mnie teraźniejszość?

Mag – masz odpowiedni czas do działania, bierz z życia pełnymi garściami i o nic się nie troszcz :) jesteś zdolna, ale od Ciebie zależy czy wykorzystasz to co dostałaś :)

8) czego nie chce zobaczyć w sobie?

Pustelnik – że zrobiłaś się trochę zgnuśniała, dom, kakao, koc i ciepłe papucie^^. Może niekiedy bierzesz życie nazbyt poważnie

9) co niesie mi przyszłość ?

Słońce- przyszłość niesie Ci radość i zabawę. Więcej egoizmu (zdrowego) wszystko powinno układać się po Twojej myśli :)

10) rada: Świat- wyjdź do ludzi, bo samo się nie zrobi. Los i kontakty, wszyscy czekają na Ciebie :)

Napisano

1)w którym miejscu swojego życia obecnie się znajduję? Śmierć

jestes na etapie metamorfozy, przeistaczania sie, przepoczwarzania w motyla (mam nadzieje ;) ).

To zmiany, transcedencja, to co zakryte (wladca tej karty jest Pluton, chyba).

Mysle, ze odkryjesz w sobie nowe poklady, odrzucisz to co niepotrzebne i wejdziesz na wyzszy poziom duchowosci (co potwierdza Kaplanka).

2) z czym muszę się obecnie zmierzyć? Arcykapłanka

Ze soba, swoimi lekami, podswiadomoscia, sila negacji, kompleksami, to co podswiadome.

Zweryfikowac swoje zasady, otworzyc sie na madrosc, pracowac nad intuicja (co wcale nie jest takie latwe).

3) co przyniosła mi przeszłość? Sąd

Umiejetnosc wybaczania, podniesienia się. Umiejetnosc budowania od nowa, ale tez stwarzania (o dziwo) przyjaznej atmosfery.

4) czego mnie nauczyła? Koło Fortuny

Umiesz sie przystosowac, zaadaptowac do warunkow, umiesz wykorzystac sytuacje dla swoich potrzeb.

5) co jest obecnie moja wartością? Wiara (Papież)

Nie tylko wiara, ale tez nauka, doswiadczenie, dziedzictwo duchowe.

6) co powinnam zmienić?Diabeł

Musisz popracowac nad swoim przywiazaniem, przyzwyczajeniami, nawykami..

7) czego uczy mnie teraźniejszość? Mag

Kreacji przede wszystkim, umiejetnosci znajdowania w sobie tego co jest Ci potrzebne. Do Wojownika (Rydwan) jeszcze troche daleko, ale jestes na dobrej drodze.

8) czego nie chce zobaczyć w sobie? Pustelnik

Boisz się może starości? Samotności? Tego co z nimi związane. Nie doceniasz swojej wiedzy i doświadczenia.

9) co niesie mi przyszłość ? Słońce

Slonce, dobry czas.

10) rada: Świat

Otworz sie na swiat i zycie i czerp pelnymi garsciami.

• Lubię to! 1
Napisano

1.w którym miejscu swojego życia obecnie się znajduje śmierć- w okresie wewnętrznych zmian/szkoda że nie ma drugiej karty,byłoby wiadomo w jakim kierunku idą zmiany/.Chcesz stworzyć fundamenty pod swoje przyszłe zycie.

2.z czym muszę się obecnie zmierzyć? Arcykapłanka - z samym sobą,z tajemnicami życia,które spotkasz na swojej drodze a którym musisz stawić czoła.

3.co przyniosła mi przeszłość? Sąd - uwolnienie,zaczynasz być sobą.

4.czego mnie nauczyła?Koło - że na niektóre zmiany nie mamy wpływu a niektóre to droga doświadczeń życiowych.

5.Co jest obecnie moją wartością?Wiara (Papież) - wiara w sens tego co robisz i w przyszłość.

6.co powinnam zmienić?Diabeł - możę swoje ciemne strony,bo każdy z nas je ma.

7.czego uczy mnie terazniejszość? Mag - trzeba iść do przodu i uwierzyć we własne możliwości.

8.czego nie chcesz zobaczyć w sobie? Pustelnik - izolacji od rzeczywistości oraz to że inni też mogą mieć racje.

9.co niesie mi przyszłość?Słońce - przebudzenie w nowej rzeczywistości,pełna wiary,nadziei i miłości.

10.rada Świat - szukaj swojego miejsca wktórym poczujesz się szczęśliwa i spełniona.

Napisano

1)w którym miejscu swojego życia obecnie się znajduję? Śmierć

Czas zmian, transformacji. Czas, gdy jedne sprawy odchodza (zamykaja sie, umieraja), inne natomiast przychodza z glosnym tadaaam (otwieraja, rodza).

2) z czym muszę się obecnie zmierzyć? Arcykapłanka

Z tym, ze pewne sprawy potrzebuja swojego czasu. Ze nie wszystko od razu jest Twoim oczom odkryte i ukazane. Kaplanka trzyma wiele spraw przed Toba jeszcze zakrytych i nie chce ich ujawnic. Jednak one sie dzieja. Ty na ten czas powinnas ufac sobie, wsluchiwac sie w glos swojej intuicji, polegac na swojej swiadomosci i kierowac sie nimi.

3) co przyniosła mi przeszłość? Sąd

Calosciowy wglad w caloksztalt swojego zycia. Rozpoznanie zaleznosci rzadzocych roznymi sytuacjami, zjawiskami, czymkolwiek, co Cie w zyciu spotykalo. Rozpoznanie, ze istniej przyczyna i skutek.

4) czego mnie nauczyła? Koło Fortuny

Ze w zyciu nie zawsze idzie tak, jak tego chcesz. Ze czasem dzieja sie rzeczy, na ktore nie mamy bezposrednio wplywu. Ale i tu zawsze jest szansa, aby z tego, co jest, zrobic najlepsze, co na te chwile sie da. Nauczylas sie cieszyc drobiazgami i robic z kazdej chwili, ze wszystkiego najlepsze, co mozna. Jednym slowem stalas sie "dzieckiem szczescia".

5) co jest obecnie moja wartością? Wiara ( Papież)

Twoja ogromna wiedza, madrosc, ale tez Twoja moralnosc. Masz swoje zasady, ktorych sie trzymasz, chocby nie wiem co: walilo sie, palilo, Ty nie pozbywasz sie ich. Jestes im wierna.

6) co powinnam zmienić? Diabeł

Powinnas sobie bardziej zaufac. Pokochac swoje ciemne strony takze, dac sie porwac wlasnie tym namietnosciom i pokusom serca (z Diabla mamy Kochankow). Diabel mowi, ze jest cos, co na to Ci nie pozwala, cos, cie zatrzymuje, blokuje. Byc moze jest tak, ze sama sobie nakladasz kajdanki, ze cos sie nie uda, bo Ty tego nie potrafisz, albo umniejszasz sobie w jakis sposob. Cokolwiek to jest, musisz to przezwyciezyc, aby dac dojsc do glosu swojemu sercu.

7) czego uczy mnie teraźniejszość? Mag –

Aktywnie ksztaltowac swoje zycie. Masz to tez w "co przyniosla mi przeszlosc"? Kolo... a w Kole Maga. Uczylas sie juz w przeszlosci, ze zycie trzeba brac we wlasne rece, ze trzeba czyhac na chocby te chwile, gdy jest mozliwosc, aby skutecznie zadzialac. A jezeli jest mozliwosc i mozna to robic ciagle, to tym bardziej. Mag wykorzystuje to, co ma, a ma ogromny spryt, inteligencje i energie, aby to, co robi, mialo szanse na powodzenie.

8) czego nie chce zobaczyć w sobie? Pustelnik –

Ze jestes bezkompromisowa. Ze akceptujesz przy sobie drugiego czlowieka tylko, jezeli dokladnie pasuje do Twoich wyobrazen. Jezeli tak nie jest, jestes nawet gotowa sie wycofac. Eremita po prostu.

9) co niesie mi przyszłość ? Słońce

Radosc, harmonie, zadowolenie. I cieszenie sie wszystkim, co niesie zycie. Nie szukanie szczescia gdzies tam hen... a zycie tym, co masz teraz. Branie zycia ze wszystkimi niuansami... :)

10) rada: Świat

Otworzyc sie na to, co niesie zycie. A... szczescie masz zawsze przy sobie. Pamietaj. Drzwi do szczescia nie trzeba otwierac, one sa zawsze otwarte. Jezeli to zrozumiesz... masz szanse zbierac piekne plony, jakie ofiarowuje Ci Swiat... (Swiat po zsumowaniu daje Cesarzowa).

• Lubię to! 1
Napisano

Szczególnie moją uwagę skupia pkt 8 Pustelnik.

czego to ja w sobie nie dostrzegam a może powinnam?

Pasqualina

Pustelnik – że zrobiłaś się trochę zgnuśniała, dom, kakao, koc i ciepłe papucie^^. Może niekiedy bierzesz życie nazbyt poważnie

No zrobiłam się właśnie. Ale juz mam rozpisany nowy plan treningowy, wracam do sportu. Kilka maratonów trzeba w nowym sezonie przerobić :D.

Caliel

Boisz się może starości? Samotności? Tego co z nimi związane.

Kiedyś, a było to dawno temu, myślałam, że kobieta w moim wieku jest juz stara. Jakos się mi skala przesunęła :D Boję się najwyżej ułomności, tego, że kiedys dla kogoś mogłabym stac się ciężarem, ale nie rozmyslam o tym zanadto.

Co do samotności, właśnie o dziwo dobrze mi z tym. Najwyżej zastanawiam się czy przez to ulubienie samotności nie tracę szansy na fajny związek z Panem.

ANEZ

izolacji od rzeczywistości oraz to że inni też mogą mieć racje.
a tu nie wiem jak się odnieść.

SacralNirvana

Ze jestes bezkompromisowa. Ze akceptujesz przy sobie drugiego czlowieka tylko, jezeli dokladnie pasuje do Twoich wyobrazen. Jezeli tak nie jest, jestes nawet gotowa sie wycofac. Eremita po prostu.

i tu tez nie umiem się odnieść

Skoro nie umiem to chyba znaczy, że w sobie nie chcę dostrzec :mysli:

Gość gość5
Napisano

Vivere

próg życiowy kobiety

PRÓG ŻYCIOWY KOBIETY

Rozkład zaczerpnięty z książki B. Antonowicz-Wlazińskiej.

Stosujemy Wielkie Arkana.

1)w którym miejscu swojego życia obecnie się znajduję? Śmierć, - wlasnie cos ulega diametralnej zmianie w Twoim zyciu

Może ma znaczenie, że jestem w 1 roku numerologicznym (1/10/19/28) w 2/11 roku osobistym ?

2) z czym muszę się obecnie zmierzyć? Arcykapłanka- umiec spojrzec w siebie i wiedziec czega tak naprawdę sie chce

3) co przyniosła mi przeszłość? Sąd- hm... chyba całkowite rozliczenie z przeszłością

4) czego mnie nauczyła? Koło Fortuny, w życiu jak w kalejdoskopie- wszystko się zmienia

5) co jest obecnie moja wartością? Wiara ( Papież) wiara w to co robisz

6) co powinnam zmienić? Diabeł, tego nie wiem - moze jestes zbyt uparta, patrzac poprzez pryzmat swoich doswiadczen zyciowych musi byc tak jak chcesz inaczej jest nerw .........

7) czego uczy mnie teraźniejszość? Mag – mam wrazenie, że cały czas uczysz sie wykorzystywania swojego potencjału, powoli otwierasz się na nowe doświadczenia

8) czego nie chce zobaczyć w sobie? Pustelnik – że jestem z natury Pustelnikiem, osobą za bardzo wycofaną- byc może ale także to, że jestes mądrą osobą, która sama potrafi analizować i czekac gdy cos tego wymaga

9) co niesie mi przyszłość ? Słońce, radość i zadowowlenie, realizacje planów a takze czuły związek

10) rada: Świat- czerp z zycia ile sie da :)

Napisano

rogi7

8) czego nie chce zobaczyć w sobie? Pustelnik – że jestem z natury Pustelnikiem, osobą za bardzo wycofaną- byc może ale także to, że jestes mądrą osobą, która sama potrafi analizować i czekac gdy cos tego wymaga

pocieszyłaś mnie Aniele! :buziak: