SacralNirvana Napisano 19 Grudnia 2012 Napisano 19 Grudnia 2012 Dosc dawno, jeszcze, jak zylam razem z mezem, ale juz mialo sie ku rozpadowi, mialam dziwny i bardzo ciekawy sen. Otoz snilo mi sie, ze wstalam rano, poszlam do lazienki, aby zrobic test ciazowy. Ciekawe, bo mam troje dzieci i wtedy tez juz mialam i nie planuje, ani nie planowalam na ten czas wiecej dzieci. Wiec zrobilam ten test z ogromna pewnoscia, ze bedzie negatywny. Po chwili wzialam go do reki, ale ten test byl inny, dziwny taki. Mial cyfrowe napisy i pisalo tam dokladnie tak "Jestes w 12. tygodniu ciazy. Dziecko plci meskiej. Ojcem dziecka nie jest Twoj maz. Dziecko przyjdzie (i tu byla data narodzin, ale nie zapamietalam) wtedy na swiat." Pod spodem bylo imie ojca. Co dziwniejsze z czasem poznalam faceta o tym imieniu. Wiec dalej do snu. Czytajac to na tym tescie poczulam jak mdleje. Zemdlalam (we snie) i obudzilam sie naprawde. Ale bylam, jak w transie. Zasnelam na nowo i oto siedzialam za kierownica samochodu (nie mam prawa jazdy!). Jezdzilam drogami miedzy lasami a obok mnie w foteliku lezalo nowonarodzone dziecko. Wiec do rozkladu: S - Signifikator. Przybliza wlasciwa tematyke snu, glowny jej przekaz - As Kielichow Szansa na cos, na uczucie, na spelnienie i szczescie. 1. Czy sen zostal wywolany jakimis wydarzeniami z przeszlosci? - 4 Bulawy + Rycerz Monet, XXI Swiat ---> suma XX Sad No nie wiem, chyba raczej nie. Tu pojawia sie pan, ktorego jeszcze nie znalam. 2. Czy ten sen odnosi sie do tego, co ma sie wydarzyc? - Krol Kielichow + 6 Mieczy, 2 Kielichy ---> suma VII Rydwan Podroz za granice i poznanie sie osobiscie. 3. Jak nalezy rozumiec symbolike snu? - 9 Kielichow + Krolowa Mieczy, Krol Bulaw ---> suma VI Kochankowie Wewnetrzna gotowosc na nowe uczucie. Dla mnie wlasnie 9 Kielichow jest taka otwartoscia, docenianiem tego, co sie ma, ale i otwarciem sie na ten 10. brakujacy Kielich. Ja w Krolwej Mieczy (trygon powietrza a i juz wtedy niespelniona, samotna w zwiazku mezatka). 4. Jak mozna odniesc ten sen do aktualnej sytuacji pytajacego? - Rycerz Kielichow Ktos mial sie pojawic. 5. Co chce przekazac pytajacemu jego podswiadomosc? - As Mieczy + (wypadla Krolowa Monet) 7 Monet, 8 Monet ---> suma X Kolo Fortuny i I Mag Tego absolutnie nie rozumiem. Ja jako Krolowa Monet. Oczywiscie. Mezatka, matka i dalej 7 Monet - ciaza i 8 Monet, powolne kroki w kierunku czego? Podsum karta karmy i przeznaczenia. 6. Co chce przekazac pytajacemu jego nadswiadomosc? - VIII Sprawiedliwosc + 6 Bulaw, 5 Mieczy ---> suma XIX Slonce, X Kolo Fortuny i I Mag Ze powinnam sie byla rozliczyc skutecznie z malzenstwem, ktore mnie jednym slowem tlamsilo. I wziac przeznaczenie we wlasne rece. 7. Przed czym ostrzega sen? - XIV Umiarkowanie + 5 Mieczy, X Kolo Fortuny ---> VII Rydwan I tu tego tez nie rozumiem. Prze jakimis kompromisami, postepowaniem niezgodnym z moimi potrzebami i danie poniesc sie przeznaczeniu? 8. Do czego zacheca sen? - II Kaplanka + 2 Mieczy, V Papiez ---> suma IX Eremita Nie wiem tu juz w ogole. Zeby sie zamknac, zablokowac. Hmm... Moze ktos pomoc w interpretacji? Mam czesto ciekawe sny, ale ten byl jedynym, przy ktorym zemdlalam... Cytuj
Caliel Napisano 19 Grudnia 2012 Napisano 19 Grudnia 2012 Kasienko! Mam silne wrazenie, ze ten sen juz sie zrealizowal, lub konczysz jego realizacje. Podswiadomosc pieknie Ci pokazala, ze przejmiesz sprawy we wlasne rece, dziecko to nie tylko dziecko, dziecko symbolizuje zycie, nowe, czyste, piekne. Omdlenie moze oznaczac podswiadome poddanie sie biegowi sytuacji (w omdlenie wpadamy jak nie chcemy czegos przyjac do wiadomosci, kiedy nie umiemy sie pogodzic, kiedy cos dla nas jest zbyt mocne i silne, bysmy mogli to zniesc). Wtedy jeszcze SWIADOMIE nie bylas gotowa, ale Twoja podswiadomosc - przyjela kod. Twoje zycie z mezem dobieglo konca, przejelas sprawy we wlasne rece (prowadzenie samochodu), poruszasz sie (zyjesz) zgodnie ze swoim wewnetrznym swiatem (normy moralne i wartosci, autorytety), i Twoje zycie (dziecko) podaza za Toba. A teraz rozklad: S - Signifikator. Przybliza wlasciwa tematyke snu, glowny jej przekaz - As Kielichow Kochanie i bycie kochanym, emocjonalnosc, czucie i uczucie, gotowosc do tego. 1. Czy sen zostal wywolany jakimis wydarzeniami z przeszlosci? - 4 Bulawy + Rycerz Monet, XXI Swiat ---> suma XX Sad Wywolal je Twoj zwiazek, rady przyjaciol, Twoje wlasne zycie - oraz wzorce i przekonania z przeszlosci, a takze - mozliwe - sila wyzsza. Twoj Aniol Stroz jak wolisz. Wszystko to, wszystkie zdarzenia byly tym motorem, bys pchnela zycie do przodu i poszla dalej. 2. Czy ten sen odnosi sie do tego, co ma sie wydarzyc? - Krol Kielichow + 6 Mieczy, 2 Kielichy ---> suma VII Rydwan Ten sen to uzdrowienie emocji i Twojej psychiki, duszy. Nakierowanie jej na wlasciwy tor. Zacheta by wziac sprawy we wlasne rece, i nie bac sie byc odpowiedzialnym za swoje decyzje i nie bac sie walki o swoje. Moze byc lekcja, ktora dal Ci los ( 6 mieczy czesto pokazuje mi to, ze jest w tym nauka od Losu, przed która się ucieka, ale jest niezbedna). 3. Jak nalezy rozumiec symbolike snu? - 9 Kielichow + Krolowa Mieczy, Krol Bulaw ---> suma VI Kochankowie Dotyczy Twojego wnetrza i emocji, miala Toba "tąpnąć" byś na zimno rozważyła, czy ten facet jest naprawdę Twój. Czy ta sytuacja naprawdę Ci odpowiada? Czy też, czy są jakieś wybory których nie umiałam dostrzec? 4. Jak mozna odniesc ten sen do aktualnej sytuacji pytajacego? - Rycerz Kielichow Jako sfera podświadomych albo idealistycznych dążeń czy wartości, teraz on chyba nie ma takiego znaczenia, jest tylko snem, bo odegrał już swoją rolę. 5. Co chce przekazac pytajacemu jego podswiadomosc? - As Mieczy + (wypadla Krolowa Monet) 7 Monet, 8 Monet ---> suma X Kolo Fortuny i I Mag Byś przemyślała sytuację jasno i obiektywnie, uczciwie. Zwłaszcza w stosunku do siebie. Zachęca też do cierpliwości, bo praca nad sobą przynosi efekty po długiej i żmudnej pracy, a nie zawsze widać je od razu. Bądź jednak w stosunku do siebie sprawiedliwa, nie wymagaj ani za wiele, ani za dużo, po prostu zachowaj umiar. Koło i mag mówią, że to okazja, byś nauczyła się wykorzystywać to, co właśnie masz, to co jest w Tobie samej. A także do pracy nad sobą, masz bardzo duży potencjał. Królowa monet odpowiada także księzycowi, więc myślę, że trochę tłumisz swoje obawy i lęki, swój instynkt, w obawie przed posądzeniami o niedorzeczność. Ale też pracujesz nad tym, by pracowało to wszystko (Intuicja, podświadomość - Q Denarów + Księżyc+ 7 i 8 monet) na Twoją korzyść (też 7 i 8 monet oraz Koło+Mag) 6. Co chce przekazac pytajacemu jego nadswiadomosc? - VIII Sprawiedliwosc + 6 Bulaw, 5 Mieczy ---> suma XIX Slonce, X Kolo Fortuny i I Mag Byś zachowała ten złoty środek i odrobinę rozsądku, nie wpadała w samozachwyt ale też - byś nie dobijała się, nie czuła przegrana, tylko dlatego że coś poszło nie tak. Każdy ma prawo do pomyłki, ale ma też szansę od Losu na poprawienie tego błędu Uczynienia czegoś lepiej. (Słońce, Koło + Mag) 7. Przed czym ostrzega sen? - XIV Umiarkowanie + 5 Mieczy, X Kolo Fortuny ---> VII Rydwan Tak jak wyżej 8. Do czego zacheca sen? - II Kaplanka + 2 Mieczy, V Papiez ---> suma IX Eremita Zaufaj sobie, swojej intuicji, swoim wartościom. Zaufaj temu, że masz opiekę sił wyższych, oraz mądrość i wiedzę pokoleń. Nie uciekaj przed tym. Nie bój się też korzystać z talentów i darów, które przyniosła Ci Opatrzność, z obawy przed wykluczeniem. Nie wiem czy to coś ma sens... Buziaki 1 Cytuj
SacralNirvana Napisano 19 Grudnia 2012 Autor Napisano 19 Grudnia 2012 Hej Calielu... Przeogromne dzieki za piekna interpretacje. Tak, zdaje sobie sprawe, ze fakt, ze przysnila sie ciaza i dziecko nie oznacza, ze zajde w ciaze i urodze dziecko. Dlatego wlasnie poprosilam o pomoc w interpretacji... bo podejrzewalam, ze krylo sie za tym cos wiecej. Interpretacja bardzo gleboka... i zgadza sie z tym, co jest/bylo. Takze bardzo trafiona. Dziekuje ogromnie. Cytuj
Gość Pasqualina Napisano 19 Grudnia 2012 Napisano 19 Grudnia 2012 nie jestem specjalistka od snow, ale zerknę Cytuj
Kędry Napisano 19 Grudnia 2012 Napisano 19 Grudnia 2012 Skrobnę od siebie trochę inaczej. Otóż łazienka jest miejscem, gdzie kąpiemy się, pozbywamy się różnych zanieczyszczeń. Jest to również miejsce, w którym trzeba rozebrać się do naga, aby doznać oczyszczenia. Tutaj nasuwa mi się skojarzenie z kartą AW XX Sąd - na tej karcie też są przedstawione postacie nagie, takie które doznały oczyszczenia, a przez to odrodzenia. Ażeby doznać takiego stanu- trzeba zakończyć i zamknąć za sobą poprzednie życie, poprzedni rozdział - symbolizuje ten proces liczba 12, liczba końca (tutaj nasuwa się skojarzenie z kartą XII Wisielec. We śnie jesteś w 12 tygodniu ciąży, a więc do rozwiązania, do nowego życia, jeszcze jest trochę czasu i tyle będzie Ci potrzebne na zakończenie starych spraw, na analizę, na przyglądanie się i na wyciąganie wniosków. Z chwilą rozwiązania narodzisz się na nowo (dziecko - jest jednym z symboli odrodzonego życia, takiego w nowej jakości, innego na wyższym poziomie. Po liczbie 12 jest liczba 13 - nowy początek, ale liczba 13 to również Śmierć. Jak wiesz każde rodzenie jest bolesne, nie tylko to fizyczne, rodzenie się do nowego życia w sensie psychicznym jest tak samo bolesne, ale im większe cierpienie to tym większa potem radość. Dalsza część snu informuje Cię, że siedzisz za kierownicą samochodu pomimo iż nie masz prawa jazdy, to bardzo dobry znak dla Ciebie, ponieważ przejmujesz całkowitą kontrolę nad swoim życiem, nie dasz się już nikomu sobą kierować i o to właśnie chodzi, masz być takim woźnicą tarotowego Rydwanu. A to że dziecko jest potomkiem Twojego męża - to znaczy, że Twój mąż pomimo iż już nie będzie Twoim małżonkiem, to jednak na zawsze pozostanie częścią Twojego życia, chociażby poprzez doświadczenia, wspólne dzieci. Reasumując Twoje nowe odrodzone życie będzie powiązane z poprzednim, ale na zasadzie wspomnień - takich bez emocji, bez urazów, nie da się całkowicie odciąć od korzeni. Jest to niemożliwe. Pozdrawiam 1 Cytuj
SacralNirvana Napisano 19 Grudnia 2012 Autor Napisano 19 Grudnia 2012 (edytowane) Dziekuje Mario, piekna interpretacja. Bardzo liczylam na to, ze rowniez odezwiesz sie w watku. Jedno "ale". Dziecko wlasnie NIE JEST dzieckiem mojego meza. Tam pisalo. Twoj maz NIE JEST ojcem dziecka. I bylo pod spodem imie innego mezczyzny, ktorego notabene, pozniej poznalam. Dlatego tak bardzo zainteresowal mnie ten sen. Byl to jeden z tych realnych snow, ktore pamieta sie z fotograficzna dokladnosia... Wlasnie... To dziecko kojarzy mi sie takze z karta Glupiec... nowym poczatkiem, nowym projektem na zycie. Tak sobie teraz mysle. Edytowane 19 Grudnia 2012 przez SacralNirvana Cytuj
Kędry Napisano 19 Grudnia 2012 Napisano 19 Grudnia 2012 Przepraszam coś nie doczytałam, już prostuję. Twój przyszły małżonek będzie człowiekiem po przejściach, który też odrodzi się na wyższym poziomie. Ja w karcie XX widziałabym odpowiedź - Twoja nowa rodzina. Cytuj
Gość Pasqualina Napisano 19 Grudnia 2012 Napisano 19 Grudnia 2012 S - Signifikator. Przybliza wlasciwa tematyke snu, glowny jej przekaz - As Kielichow Główny przekaz snu mówi o szansie na uczucie, że zmieni się coś w sensie pozytywnym w kwestii związku lub obiektu uczuć (obstawiam to drugie, jako że As jest zaczątkiem czegoś nowego ) 1. Czy sen zostal wywolany jakimis wydarzeniami z przeszlosci? - 4 Bulawy + Rycerz Monet, XXI Swiat ---> suma XX Sad Ten sąd to mia tak pachnie czymś przeszłym... Może sen mówi o zmianach, rotacji wśród przyjaciół i znajomych jakiej dokonałaś. Może wskazuje na poznanie kogoś stabilnego (przyjaciela) drogą internetową 2. Czy ten sen odnosi sie do tego, co ma sie wydarzyc? - Krol Kielichow + 6 Mieczy, 2 Kielichy ---> suma VII Rydwan Mói o odcięciu się od kogoś, kto był bliski twemu sercu i otworzeniu się na nowy związek 3. Jak nalezy rozumiec symbolike snu? - 9 Kielichow + Krolowa Mieczy, Krol Bulaw ---> suma VI Kochankowie Że jesteś taką pewną siebie kobietę, taką samowystarczalną co byle facet w głowie jej nie zawróci, to musi być naprawdę ktoś wyjątkowy, żebyś poczuła zainteresowanie taką osobą. Ty nie potrzebujesz nic, sama potrafisz o sobie stanowić jesteś i mądra i piękna 4. Jak mozna odniesc ten sen do aktualnej sytuacji pytajacego? - Rycerz Kielichow że ktoś przycwałuje, żeby zrobić huragan w uczuciach. Sprawi, że poczujesz wiosnę 5. Co chce przekazac pytajacemu jego podswiadomosc? - As Mieczy + (wypadla Krolowa Monet) 7 Monet, 8 Monet ---> suma X Kolo Fortuny i I Mag Myślę, że karty pokazały, że być może za mocno skupiasz się na potrzebach innych, pracujesz nad sobą i się realizujesz, a może zbyt mało czasu poświęcasz na rozrywki. Może to czas, aby wziąć sprawy w swoje ręce, nie wolno biernie się przyglądać. Jeśli coś nie pasuje mów o tym otwarcie 6. Co chce przekazac pytajacemu jego nadswiadomosc? - VIII Sprawiedliwosc + 6 Bulaw, 5 Mieczy ---> suma XIX Slonce, X Kolo Fortuny i I Mag Że Twoja walka zakończy się klęską, albo no nie wiem nie wszystko złoto co się świeci, może powinnaś uważniej przyjrzeć się niektórym ludziom i sprawom... 7. Przed czym ostrzega sen? - XIV Umiarkowanie + 5 Mieczy, X Kolo Fortuny ---> VII Rydwan przed tym, aby nie być obojętną, bo to może prowadzić do zniechęcenia, a wtedy los będzie sobie z Ciebie igrał 8. Do czego zacheca sen? - II Kaplanka + 2 Mieczy, V Papiez ---> suma IX Eremita Do dalszego rozwoju, do wyboru pewnej drogi. Czy skupić się na swoim wnętrzu czy na wiedzy ogólnodostępnej i ogólnie objawionej. Chociaż zdaje się, że najlepiej byłoby, abyś połączyła oba typy lub bliższa będzie Ci jednak Kapłanka. nie wiem czy to w ogóle ma ręce i nogi... jakoś trochę uczuc, trochę wiedzy... Cytuj
Kędry Napisano 19 Grudnia 2012 Napisano 19 Grudnia 2012 Mnie bardziej skojarzyło się dziecko z tym z karty XIX Słońce na białym koniu. Bezpośrednio prowadzi do Arkana XX. A ponadto liczba 12 =3 Cesarzowa (kobieta płodna we wszystkich aspektach...). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi