Jump to content

Rozkład dający odpowiedź TAK lub NIE

Ciastko08

Recommended Posts

Potasować karty ułożyć na 4 kupki.

.....1.....3

.....2.....4

Bierzemy kupkę numer 1 i odrzucamy wszystkie karty do Asa. Wszystkie pozostałe karty łącznie z Asem zostawiamy. Bierzemy drugą kupkę i odrzucamy wszystkie karty do Asa, wszystkie pozostałe karty łącznie z Asem zostawiamy. To samo robimy z 3 i 4 kupką. Zbieramy wszystkie karty, które nam zostały i rozkładamy na 3 kupki

.....1.....2.....3

Bierzemy kupkę numer 1 i odrzucamy wszystkie karty do Asa, wszystkie pozostałe karty łącznie z Asem zostawiamy. To samo robimy z 2 i 3 kupką. Zbieramy wszystkie karty, które nam zostały i rozkładamy na 2 kupki.

.....1.....2

Bierzemy kupkę numer 1 i odrzucamy wszystkie karty do Asa, wszystkie pozostałe karty łącznie z Asem zostawiamy. To samo robimy z kupką numer 2.

Zbieramy wszystkie karty. Jeśli karty które nam zostały to tylko 4 Asy (bez żadnej innej karty), odpowiedź na nasze pytanie brzmi TAK. W przeciwnym razie odpowiedź brzmi NIE

Edited by Ciastko08
  • Like 1

• 3 weeks later...

Pytanie laika... jak zwykle

Szukam asa zaczynając od sprawdzania kart z wierzchu kupki(czyli odwróconych licem do dołu) czy ze spodu? :lol:

A tak swoją drogą, ta metoda wygląda jakby ciężko było otrzymać z niej odp twierdzącą, korzystasz z niej sama?, sprawdza się?

Haha ze spodu :D

Właśnie nie jest to rozkład dający 99 % odpowiedzi NIE a 1 % TAK, jak to zwykle bywa. Korzystam z niego czasem. Zazwyczaj jak nie mam czasu na dłuugie rozkłady, a odpowiedzi potrzebuje na 'już'. Mnie osobiście się sprawdza :)

Pozdrawiam :)

Zbieramy wszystkie karty. Jeśli karty które nam zostały to tylko 3 Asy (bez żadnej innej karty), odpowiedź na nasze pytanie brzmi TAK.

Ej, jeszcze jedno, 3 asy? nie 4?

Pytanko .Karty układamy czyli 1,2,3,4 i od nowa czy tylko przekładamy na 4 ? Oraz co zrobić jak w jednej kupce są 2 asy np 10 ,A,9,K,A,J,D wywalam tylko 10 i zostawiam cala resztę cy karty poprzedzające drugiego asa również ( czyli zostaje mi A,A,J,D ) ;)

Pytam bo już się spotkałam w necie z tym rozkładem i raczej przy przekładaniu tylko i tylko do pierwszego asa w kupce to wszystko jest zawsze na " nie " i mi przekłamuje.;)

heheh a ja zrobiłam wczoraj i pierwsze dwa z rzędu wyszły mi tak :-) więc, wcale nie jest tak że wszystkie wychodza na nie ;-) Oczywiście zostały mi 4 asy ;-)

Pytanko .Karty układamy czyli 1,2,3,4 i od nowa czy tylko przekładamy na 4 ? Oraz co zrobić jak w jednej kupce są 2 asy np 10 ,A,9,K,A,J,D wywalam tylko 10 i zostawiam cala resztę cy karty poprzedzające drugiego asa również ( czyli zostaje mi A,A,J,D ) ;)

Pytam bo już się spotkałam w necie z tym rozkładem i raczej przy przekładaniu tylko i tylko do pierwszego asa w kupce to wszystko jest zawsze na " nie " i mi przekłamuje.;)

Przepraszam, ale nie ogarniam kompletnie tego co napisałaś. Troszke jaśniej. Jak do małego dziecka :D

Będę wdzięczna

jej chodziło o toczy : a ) rozkłada się na 4 kupki w ten sposób że jedną kartę na jedną kupkę, drugą kartę na drugą kupkę, trzecią na 3, 4 na czwartą, i z powrotem, 5 kartę na tą pierwszą kupkę... ect czy tylko rozkłada grupę kart na 4 kupki

B) czy jeżeli w jednej kupce są dwa asy to odrzuca tylko te kartty do pierwszego asa, czy do tego drugiego np jest 9, 10, AS ale dalej w kupce jest Król As i Dama, to czy odrzuca tylko 9, 10, czy króla też

:))) sorry że się wcięłam

Wlasnie ,dzieki Aga ;)

jej chodziło o toczy : a ) rozkłada się na 4 kupki w ten sposób że jedną kartę na jedną kupkę, drugą kartę na drugą kupkę, trzecią na 3, 4 na czwartą, i z powrotem, 5 kartę na tą pierwszą kupkę... ect czy tylko rozkłada grupę kart na 4 kupki

B) czy jeżeli w jednej kupce są dwa asy to odrzuca tylko te kartty do pierwszego asa, czy do tego drugiego np jest 9, 10, AS ale dalej w kupce jest Król As i Dama, to czy odrzuca tylko 9, 10, czy króla też

Dzięki Aga, ostatnio mało do mnie trafia :D

Wlasnie ,dzieki Aga ;)

a) zgadza sie, zaczynamy od 1 potem 2 potem 3 potem 4 i potem 5 karta na 1, 6 na druga kupkę, 7 na trzecią kupkę itd :)

B) tak odrzucamy tylko te karty po pierwszym asie, czyli np

w kupce "1", mamy króla kier, asa kier, 9 pik, 10 trefl, asa karo i dame trefl.

Odrzucamy wszystkie karty po asie kier łącznie z 9 pik, 10 trefl, asem karo i damą trefl :)

• 3 months later...

a co jesli zostana mi 2 ASY (bez zadnych innych kart)? to tez odpowiedz jest na tak? wychodzil mi taki rozklad, kiedy np w dwoch kupkach mialam po 2 ASY, wtedy wiadomo, ze jeden z tej kupki odpada i zastaje tylko ten pierwszy. Czy odpowiedz "tak" jest tylko wtedy kiedy zostana nam 4 ASY?

Jsli masz 2 asy w jednej kupce lub 3 czy 4 to je zostawiasz a odkladadasz tylko karty ,nie moga ci zostac 2 asy ! musza byc 4 .

Dzięki. Mam jeszcze jedno pytanie: czy jak przechodzimy z 4 stosów do 3, a potem z 3 do 2, to tasujemy karty zanim je rozłozymy na poszczególne stosy czy tylko zbieramy stosiki razem i rozkladamy kolejno na 3, a potem na 2 stosiki?

• 2 weeks later...

Ciekawi mnie ten rozkład ale mam parę pytań, proszę o pomoc :)

1. Jeśli w kupce nie ma żadnego asa to zostawiam wszystkie karty do dalszego rozkladu?

2. Karty rozkładam koszulkami do góry a jako pierwszą kartę biorę tę na spodzie czyli ona jest wyznacznikiem np. biorę kupkę odwracam ją i jako pierwsza pojawia sie karta walet kier/dama trefl/9 trefl/9as kier/as trefl/król kier i odrzucam asa trefl i króla kier? reszte zostawiam

3. I jak już wiem, że po drodze odrzuciłam gdzieś jakiegoś asa to znaczy, że wyjdzie mi odpowiedź na "nie"? i nie ma sensu dalej rozkładać

Zrobiłam sobie raz ten rozkład ale wyszły mi jakieś dziwne rzeczy :)

1...nie,odkładasz wszystkie .

2...bierzesz kupke i odkładasz karty poprzedzające asa .

3...nie odrzucasz asow ,tylko karty poprzedzające przed asem .