Ciastko08 Posted December 21, 2012 Share Posted December 21, 2012 (edited) Potasować karty ułożyć na 4 kupki. .....1.....3 .....2.....4 Bierzemy kupkę numer 1 i odrzucamy wszystkie karty do Asa. Wszystkie pozostałe karty łącznie z Asem zostawiamy. Bierzemy drugą kupkę i odrzucamy wszystkie karty do Asa, wszystkie pozostałe karty łącznie z Asem zostawiamy. To samo robimy z 3 i 4 kupką. Zbieramy wszystkie karty, które nam zostały i rozkładamy na 3 kupki .....1.....2.....3 Bierzemy kupkę numer 1 i odrzucamy wszystkie karty do Asa, wszystkie pozostałe karty łącznie z Asem zostawiamy. To samo robimy z 2 i 3 kupką. Zbieramy wszystkie karty, które nam zostały i rozkładamy na 2 kupki. .....1.....2 Bierzemy kupkę numer 1 i odrzucamy wszystkie karty do Asa, wszystkie pozostałe karty łącznie z Asem zostawiamy. To samo robimy z kupką numer 2. Zbieramy wszystkie karty. Jeśli karty które nam zostały to tylko 4 Asy (bez żadnej innej karty), odpowiedź na nasze pytanie brzmi TAK. W przeciwnym razie odpowiedź brzmi NIE Edited January 12, 2013 by Ciastko08 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czarownica Posted January 11, 2013 Share Posted January 11, 2013 Pytanie laika... jak zwykle Szukam asa zaczynając od sprawdzania kart z wierzchu kupki(czyli odwróconych licem do dołu) czy ze spodu? A tak swoją drogą, ta metoda wygląda jakby ciężko było otrzymać z niej odp twierdzącą, korzystasz z niej sama?, sprawdza się? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciastko08 Posted January 11, 2013 Author Share Posted January 11, 2013 Haha ze spodu Właśnie nie jest to rozkład dający 99 % odpowiedzi NIE a 1 % TAK, jak to zwykle bywa. Korzystam z niego czasem. Zazwyczaj jak nie mam czasu na dłuugie rozkłady, a odpowiedzi potrzebuje na 'już'. Mnie osobiście się sprawdza Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czarownica Posted January 11, 2013 Share Posted January 11, 2013 Zbieramy wszystkie karty. Jeśli karty które nam zostały to tylko 3 Asy (bez żadnej innej karty), odpowiedź na nasze pytanie brzmi TAK. Ej, jeszcze jedno, 3 asy? nie 4? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bergi1986 Posted January 11, 2013 Share Posted January 11, 2013 Ej, jeszcze jedno, 3 asy? nie 4? heheh właśnie też się nad tym zastanawiałam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gonz1 Posted January 11, 2013 Share Posted January 11, 2013 (edited) Brawo dziewczyny piękny prosty pasjans dla każdego Edited January 11, 2013 by gonz1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nalka47 Posted January 12, 2013 Share Posted January 12, 2013 Pytanko .Karty układamy czyli 1,2,3,4 i od nowa czy tylko przekładamy na 4 ? Oraz co zrobić jak w jednej kupce są 2 asy np 10 ,A,9,K,A,J,D wywalam tylko 10 i zostawiam cala resztę cy karty poprzedzające drugiego asa również ( czyli zostaje mi A,A,J,D ) Pytam bo już się spotkałam w necie z tym rozkładem i raczej przy przekładaniu tylko i tylko do pierwszego asa w kupce to wszystko jest zawsze na " nie " i mi przekłamuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bergi1986 Posted January 12, 2013 Share Posted January 12, 2013 heheh a ja zrobiłam wczoraj i pierwsze dwa z rzędu wyszły mi tak :-) więc, wcale nie jest tak że wszystkie wychodza na nie ;-) Oczywiście zostały mi 4 asy ;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nalka47 Posted January 12, 2013 Share Posted January 12, 2013 Nomi tez wychodzi "tak "ale jak rozkladam karty na 4 lupki po 6 a nie tylko przekladam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciastko08 Posted January 14, 2013 Author Share Posted January 14, 2013 Brawo dziewczyny piękny prosty pasjans dla każdego Zwał jak zwał, choć ja jestem innego zdania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciastko08 Posted January 14, 2013 Author Share Posted January 14, 2013 heheh właśnie też się nad tym zastanawiałam Już poprawione Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciastko08 Posted January 14, 2013 Author Share Posted January 14, 2013 Pytanko .Karty układamy czyli 1,2,3,4 i od nowa czy tylko przekładamy na 4 ? Oraz co zrobić jak w jednej kupce są 2 asy np 10 ,A,9,K,A,J,D wywalam tylko 10 i zostawiam cala resztę cy karty poprzedzające drugiego asa również ( czyli zostaje mi A,A,J,D ) Pytam bo już się spotkałam w necie z tym rozkładem i raczej przy przekładaniu tylko i tylko do pierwszego asa w kupce to wszystko jest zawsze na " nie " i mi przekłamuje. Przepraszam, ale nie ogarniam kompletnie tego co napisałaś. Troszke jaśniej. Jak do małego dziecka Będę wdzięczna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
agaMAJ Posted January 18, 2013 Share Posted January 18, 2013 jej chodziło o toczy : a ) rozkłada się na 4 kupki w ten sposób że jedną kartę na jedną kupkę, drugą kartę na drugą kupkę, trzecią na 3, 4 na czwartą, i z powrotem, 5 kartę na tą pierwszą kupkę... ect czy tylko rozkłada grupę kart na 4 kupki czy jeżeli w jednej kupce są dwa asy to odrzuca tylko te kartty do pierwszego asa, czy do tego drugiego np jest 9, 10, AS ale dalej w kupce jest Król As i Dama, to czy odrzuca tylko 9, 10, czy króla też )) sorry że się wcięłam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nalka47 Posted January 18, 2013 Share Posted January 18, 2013 Wlasnie ,dzieki Aga jej chodziło o toczy : a ) rozkłada się na 4 kupki w ten sposób że jedną kartę na jedną kupkę, drugą kartę na drugą kupkę, trzecią na 3, 4 na czwartą, i z powrotem, 5 kartę na tą pierwszą kupkę... ect czy tylko rozkłada grupę kart na 4 kupki czy jeżeli w jednej kupce są dwa asy to odrzuca tylko te kartty do pierwszego asa, czy do tego drugiego np jest 9, 10, AS ale dalej w kupce jest Król As i Dama, to czy odrzuca tylko 9, 10, czy króla też )) sorry że się wcięłam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciastko08 Posted January 21, 2013 Author Share Posted January 21, 2013 jej chodziło o toczy : a ) rozkłada się na 4 kupki w ten sposób że jedną kartę na jedną kupkę, drugą kartę na drugą kupkę, trzecią na 3, 4 na czwartą, i z powrotem, 5 kartę na tą pierwszą kupkę... ect czy tylko rozkłada grupę kart na 4 kupki czy jeżeli w jednej kupce są dwa asy to odrzuca tylko te kartty do pierwszego asa, czy do tego drugiego np jest 9, 10, AS ale dalej w kupce jest Król As i Dama, to czy odrzuca tylko 9, 10, czy króla też )) sorry że się wcięłam Dzięki Aga, ostatnio mało do mnie trafia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciastko08 Posted January 21, 2013 Author Share Posted January 21, 2013 Wlasnie ,dzieki Aga a) zgadza sie, zaczynamy od 1 potem 2 potem 3 potem 4 i potem 5 karta na 1, 6 na druga kupkę, 7 na trzecią kupkę itd tak odrzucamy tylko te karty po pierwszym asie, czyli np w kupce "1", mamy króla kier, asa kier, 9 pik, 10 trefl, asa karo i dame trefl. Odrzucamy wszystkie karty po asie kier łącznie z 9 pik, 10 trefl, asem karo i damą trefl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xywa Posted May 21, 2013 Share Posted May 21, 2013 a co jesli zostana mi 2 ASY (bez zadnych innych kart)? to tez odpowiedz jest na tak? wychodzil mi taki rozklad, kiedy np w dwoch kupkach mialam po 2 ASY, wtedy wiadomo, ze jeden z tej kupki odpada i zastaje tylko ten pierwszy. Czy odpowiedz "tak" jest tylko wtedy kiedy zostana nam 4 ASY? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nalka47 Posted May 21, 2013 Share Posted May 21, 2013 Jsli masz 2 asy w jednej kupce lub 3 czy 4 to je zostawiasz a odkladadasz tylko karty ,nie moga ci zostac 2 asy ! musza byc 4 . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xywa Posted May 22, 2013 Share Posted May 22, 2013 Dzięki. Mam jeszcze jedno pytanie: czy jak przechodzimy z 4 stosów do 3, a potem z 3 do 2, to tasujemy karty zanim je rozłozymy na poszczególne stosy czy tylko zbieramy stosiki razem i rozkladamy kolejno na 3, a potem na 2 stosiki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nalka47 Posted May 22, 2013 Share Posted May 22, 2013 Nie ,zbierasz karty i przekładasz tylko . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zapytajka Posted May 31, 2013 Share Posted May 31, 2013 Ciekawi mnie ten rozkład ale mam parę pytań, proszę o pomoc 1. Jeśli w kupce nie ma żadnego asa to zostawiam wszystkie karty do dalszego rozkladu? 2. Karty rozkładam koszulkami do góry a jako pierwszą kartę biorę tę na spodzie czyli ona jest wyznacznikiem np. biorę kupkę odwracam ją i jako pierwsza pojawia sie karta walet kier/dama trefl/9 trefl/9as kier/as trefl/król kier i odrzucam asa trefl i króla kier? reszte zostawiam 3. I jak już wiem, że po drodze odrzuciłam gdzieś jakiegoś asa to znaczy, że wyjdzie mi odpowiedź na "nie"? i nie ma sensu dalej rozkładać Zrobiłam sobie raz ten rozkład ale wyszły mi jakieś dziwne rzeczy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nalka47 Posted May 31, 2013 Share Posted May 31, 2013 1...nie,odkładasz wszystkie . 2...bierzesz kupke i odkładasz karty poprzedzające asa . 3...nie odrzucasz asow ,tylko karty poprzedzające przed asem . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zapytajka Posted June 1, 2013 Share Posted June 1, 2013 Ojej, to ładnie sobie namieszałam muszę to poćwiczyć, dzięki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciastko08 Posted June 1, 2013 Author Share Posted June 1, 2013 Nalka uwielbiam Cię. Poważnie ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts