Skocz do zawartości

i ja 2013

Vivere

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

1. Co wnoszę z poprzedniego roku 2012 – 10 kielichów- duch ogniska domowego, tj miłość, przyjaźń i wygoda

2. Co wydarzy się w kontekcie:

a) działania, kreatywnosci – 4 buław, w buław to polot jest..owszem, będę się uwijała ale w nie zbyt dużym obszarze, na wybranych terenach ..dom, praca w ramach jakichś obowiązków.

B) uczuc – Król Denarów Umiarkowanie Cesarzowa- spokojna relacja - co nowego :D

c) umysłu – Gwiazda, głowa pełna marzeń! Optymistka . Może wymyślę coś fajnego :D, coś zaprojektuję?

d) pracy – 6 kielichów 8 buław, raczej bezpiecznie w 6 kielichach? Gdzieś kiedyś wyczytałam – ciepła posadka…może będę się opierała na doświadczeniach z przeszłości? No i jakieś w 8 buław wyzwania, jakieś nagłe przyspieszenie po tej 6 kiel.

e) finansow – 3 buław As buław 8 denarów – to może jakieś perspektywy podwyżki, co?

3. Energie i sprawy, które juz sie koncza, odchodza z mojego zycia - Diabeł, nie mam pojęcia, ale zapewne zła energia sobie idzie… Może porzucę jaką używkę?

4. Cele, które udało mi się osiągnąć w ostatnim 2012 roku – 9 Denarów – udało mi się przetrwać tam gdzie się ulokowałam i nie zbankrutować, większych ambicji nie miałam.

5. Sprawy i zadania, które przechodzą do tego roku – 10 mieczy- mam nadzieję, że żadne męczarnie, że co było się kończyło i zaczynam nowy rok bez obciązeń.

6 Gdzie jestem dzis – 8 kielichów Królowa Buław- przeszłość zostawiam za sobą i szukam dla siebie czegoś nowego, nabieram energii i pewności siebie

7. Nowe energie i sprawy, które pojawia się w nadchodzącym roku – 6 buław 4 kielichów Kochankowie – może stabilność i poczucie bezpieczeństwa w związku? Nie będzie wzlotów i upadków tak jak do tej pory? A to nowość..

8. Wyzwania i trudnosci, z ktorymi sie zmierze – 2 kielichów Paź buław Moc –jakiś romans? No ale w uczuciach stabilnie mam? Tu nie mam pomysłu. No może przyjdzie mi panować nad dorastajacą córką.

9. Cele, ktore moge osiagnac w nadchodzacym roku – Królowa Kielichów 2 buław, mam nadzieję, że zrównoważę się emocjonalnie…ja lubię 2 buław, jak do tej pory nie postawiła mnie na rozdrożu.

ale jak patrzę na pkt 7 i 8 to kto wie, czy nie będę musiała się zastanowić nad tymi sytuacjami?

10. Ogolna prognoza na ten rok - Wisielec 3 kielichów 5 denarów

Bez konkretnych działań albo będę musiała szukać kompromisów, żeby cieszyć się z czegoś przyjdzie mi stracić coś…

11. Dar od Wszechswiata, blogoslawienstw, ktore otrzymuje na ten rok – Paż Denarów Rydwan Głupiec- Chyba przyjdzie mi ruszyć na nową drogę.

No zaniepokoiłam się.

Gość gość5
Napisano (edytowane)

i ja 2013

1. Co wnoszę z poprzedniego roku 2012 – 10 kielichów- spokój w rodzinie,szczęście, byc może zmianę miejsca zamieszkania albo i śłub

a) działania, kreatywnosci – 4 buław, no a tutaj to ten domek co pan proponowała nie wychodzi? wicie wspolnego gniazdka?

B) uczuc – Król Denarów Umiarkowanie Cesarzowa- stabilizacja uczuciowa, dajaca zadowolenie i pewnosć

c) umysłu – Gwiazda, - co chwile nowy pomysl, przedsiewziecie, energia pod tym kontem bedzie cie rozpierac

d) pracy – 6 kielichów 8 buław, tak sobie tez pomyslalam- praca dosc intensywna- wymagajaca posłuzeniem sie wiedzą/doswiadczeniem juz nabytym

e) finansow – 3 buław As buław 8 denarów – perspektywy są - ale te 8 denarow to takie bylo i jest jak było......... :(

3. Energie i sprawy, które juz sie koncza, odchodza z mojego zycia - Diabeł- sprawy, ktore sprawiały, że krew szybciej krąży, ciśnieniowały maksymalnie

4. Cele, które udało mi się osiągnąć w ostatnim 2012 roku – 9 Denarów – poczułas się pewnie, stan harmonii osiagnięty

5. Sprawy i zadania, które przechodzą do tego roku – 10 mieczy- jak na moje to wykorzystasz swoje wcześniejsze doświadczenia do realizacji nowych celów- tutaj by do pracy dobrze pasowało :)

6 Gdzie jestem dzis – 8 kielichów Królowa Buław- na nowej drodze- pewna siebie, zdecydowana walczyc o szczescie, taka która czuje się pewnie w tym co robi.co ma

7. Nowe energie i sprawy, które pojawia się w nadchodzącym roku – 6 buław 4 kielichów Kochankowie – radosc i spokój w zwiazku- czasami moze byc az za "nudno"

8. Wyzwania i trudnosci, z ktorymi sie zmierze – 2 kielichów Paź buław Moc –heh albo nowa dzidzia w zwiazku

9. Cele, ktore moge osiagnac w nadchodzacym roku – Królowa Kielichów 2 buław, poczujesz, że kochasz i jestes kochana

wlasnie pokrywa sie z punktem 7 - az za spokojnie- zatęskni ci się za zabawą ruchem i towarzystwem

11. Dar od Wszechswiata, blogoslawienstw, ktore otrzymuje na ten rok – Paż Denarów Rydwan Głupiec- nie niepokoj się bo to moze byc nowa droga "naznaczona" pana energią :)

Edytowane przez gość5
Napisano
zajrzę, ale pewnie jutro :):serduszka:

Dostanę miły prezent pod Choinkę :uscisk:

Napisano

1. Co wnoszę z poprzedniego roku 2012 – 10 kielichów- szczescie rodzinne, poczucie przynaleznosci, znalezienia swojego miejsca na ziemi, spelnienia...

a) działania, kreatywnosci – 4 buław - tutaj dzialania raczej ograniczone, do wlasnych 4 katow :D no i raczej nieformalne, takie umowne

B) uczuc – Król Denarów Umiarkowanie Cesarzowa przyjazn z denarowym?:P

c) umysłu – Gwiazda chyba bedziesz sie czegos uczyla ;) jakies kursy, szkolenia, moze studia (gwiazda jest dlugoterminowa)

d) pracy – 6 kielichów 8 buław moglas dociagnac do 8 ;) hmmm cos sie ruszy, w cieplej posadce sie zagotuje, i bedziesz miala co robic ;)

e) finansow – 3 buław As buław 8 denarów Hmmm.. jakas inwestycja, lokata.... ktora da zyski za jakis czas, inwestycja w cos, co przynosi korzysci po wypracowaniu, po jakims czasie..

3. Energie i sprawy, które juz sie koncza, odchodza z mojego zycia - DiabełToksyczne relacje, uzaleznienia, swiadome slabosci i nalogi.

4. Cele, które udało mi się osiągnąć w ostatnim 2012 roku – 9 Denarów tak, dbalosc o swoj interes i swoja korzysc ;) a takze poczucie bezpieczenstwa, moze tez dbalas jakos o dom, zainwestowalas w niego.

5. Sprawy i zadania, które przechodzą do tego roku – 10 mieczy polityka grubej kreski ;) co sie nie sprawdzilo odpada, co dziala - przechodzi dalej i jest rozwijane

6 Gdzie jestem dzis – 8 kielichów Królowa Buław - jestes na progu wyzwolenia ;) dojrzalas do tego by powiedziec stop, uswiadomic sobie wlasne potrzeby a takze masz energie i mozliwosci by je zaspokajac.

7. Nowe energie i sprawy, które pojawia się w nadchodzącym roku – 6 buław 4 kielichów Kochankowie Pachnie mi to czyims powrotem z przeszlosci ;)

8. Wyzwania i trudnosci, z ktorymi sie zmierze – 2 kielichów Paź buław Moc Dla mnie bulawiany to raczej syn ;D chociaz moze to byc dziewczynka... ale raczej mysle ze bedzie to trudnosc z czekaniem na wiadomosc, od kogos na kim Ci zalezy. Jakies niepewnosci zwiazane z brakiem informacji o danej osobie, na ktorej Ci zalezy.

9. Cele, ktore moge osiagnac w nadchodzacym roku – Królowa Kielichów 2 buław - zostaniesz doceniona partnerka(chociaz bardziej z matka mi kielichowa sie kojarzy). nabierzesz w tym wszystkim takiej stabilnosci, chociaz nie bedzie specjalnie latwo ;) uda Ci sie znalezc kompromis miedzy poswiecaniem sie a swoimi potrzebami.

10. Ogolna prognoza na ten rok - Wisielec 3 kielichów 5 denarów - bedzie pare przetasowan ze tak powiem. Cos sie okaze zupelnie innym, niz bylo na pierwszy rzut oka, dotytczy to pewnie relacji z kims. Moze trzeba bedzie jakies znajomosci odrzucic, moze ktos odejdzie...

11. Dar od Wszechswiata, blogoslawienstw, ktore otrzymuje na ten rok – Paż Denarów Rydwan Głupiec- Chyba przyjdzie mi ruszyć na nową drogę.

Rozpoczniesz nowy etap. Zyskasz wglad w siebie i swoje emocje, nauczysz sie nad nimi panowac, poznasz nowa jakosc zycia;)

• Lubię to! 1
Gość Daffne
Napisano

1. Co wnoszę z poprzedniego roku 2012 – 10 kielichów

- wnosisz rodzinność, ciepło i troskę o bliskich. Dojrzałość emocjonalną i wsparcie.

a) działania, kreatywnosci – 4 buław

- będziesz kontynuować realizację zamierzeń, ktore obrałaś w poprzednim roku. Myślę, że energię włożysz w związek oraz plany z nim związane :)

B) uczuc – Król Denarów Umiarkowanie Cesarzowa

- a tu sielanka w relacji, poczuje spokoju wewnętrznego i celebrowanie bycia razem. Pieknie będziesz roztaczać w relacje harmonię, ciepło i dbanie o bliskich. A wiedząc, że masz dużą dojrzałość emocjonalną będzie to piękny czas dla relacji dla Ciebie i Pana :serducho:

c) umysłu – Gwiazda

- Umysł będzie wysoko w przestworzach...patrząc dalekosiężnie do przodu. Będziesz snuć wizje przyszłości, jakie zapragniesz realizować krok po kroczku.

d) pracy – 6 kielichów 8 buław

- w pracy miła atmosfera, ale po pewnym czasie zdaje się, że trzeba będzie wykazać więcej inicjatywy i poświęcić jej uwagi. Oczywiście będziesz wiedzieć co kiedy należy uczynić bo podpowie Ci Twoja znakomita intuicja i wyczucie sytuacji jakie posiadasz i które nie raz potrafiło Cię uchronić przed sytuacjami trudnymi. A jeśli nie uchronić to łagodniej przejść.

e) finansow – 3 buław As buław 8 denarów

-pieniążków nie braknie, ale myślę, ze pojawi sie nowa okoliczność, na którą będzie potrzebna większa kwota, o którą się postarasz. Widać tu bowiem jakieś środki pieniężne, ktore zainwestujesz w coś..:)

3. Energie i sprawy, które juz sie koncza, odchodza z mojego zycia - Diabeł

- odchodzi czas negatywnych zdarzeń, niepewności i stresujące sytuacje. Może jakies nałogi również....nadchodzi wytchnienie, komfort psychiczny i tym samym większa siła przebicia w realizowaniu tego co pragniesz.

4. Cele, które udało mi się osiągnąć w ostatnim 2012 roku – 9 Denarów

– niezależność w jakimś sensie, zadowolenie z siebie, z tego co osiągnęłaś.

5. Sprawy i zadania, które przechodzą do tego roku – 10 mieczy

- odciełaś jakieś myśli...związane z starymi sprawami...nieco może niepewnym czasem. Puściłaś je w niepamięć, odcinając i uznając za zbędne i stanowiące balast w tym co pragniesz osiągnąć. Bardzo ładnie :))

6 Gdzie jestem dzis – 8 kielichów Królowa Buław

- dziś jesteś jeszcze osobą posiadającą troszkę wątpliwości w sobie, wahań, rozterek, ale niebawem znikną jak za machnięciem czarodziejskiej różdżki, a pojawi się pewność odnośnie rezultatów działań. Będziesz zadowolona ze zmian.

7. Nowe energie i sprawy, które pojawia się w nadchodzącym roku – 6 buław 4 kielichów Kochankowie->Cesarz

– będziesz chciała postawić na siebie, realizację planów...ktore troszkę mogą wydawać się początkowo niepewne..., troszkę widać folgowania sobie, przeciągania w czasie, ale nadejdzie realizacja i widać tu poważne uczucie :D

8. Wyzwania i trudnosci, z ktorymi sie zmierze – 2 kielichów Paź buław Moc->Kapłan

– zmierzysz się sama ze sobą...z czasem nabierzesz pewności i siły woli duzej by dokonać zmian.

9. Cele, ktore moge osiagnac w nadchodzacym roku – Królowa Kielichów 2 buław

- realizacja uczucia...cierpliwość oraz wyczekiwanie na zdarzenia życiowe, które mogą przybliżyć Cię to spełnienia marzeń, planów życiowych.

10. Ogolna prognoza na ten rok - Wisielec 3 kielichów 5 denarów->Ksieżyc/Pustelnik

- troszkę czekania widać, ale pojawią się szanse na poprawę, nowe idee, jednakże...może brakować czegoś...może pieniążków by wszytsko zrealizować z tempie jakie obierzecie. Trzeba będzie uzbroić się w cierpliwość.

11. Dar od Wszechswiata, blogoslawienstw, ktore otrzymuje na ten rok – Paż Denarów Rydwan Głupiec->Mag

- przygotowania do nowego będą szły pełną parą krok po kroczku, w okolicy połowy roku widać ruszenie do przodu z wielką siłą. Życzę by wszystko się poukładało wg planów i życzeń :okok:

Udanego i spokojnego Roku Vivere :bukiet:

Gość Pasqualina
Napisano

Viv spóźniony prezent pod choinkę, ale szczery :) internet ostatnio nie chce ze mną współpracować... i między innymi przez to moje opóźnienie :(

1. Co wnoszę z poprzedniego roku 2012 – 10 kielichów-

Wnosisz przede wszystkim ciepło domowego ogniska, zadowolenie, szczęśliwą rodzinę, która może polegać na sobie w każdej chwili

a) działania, kreatywnosci – 4 buław,

Kreatywność nie powinna stanowić dla Ciebie żadnego problemu, chcociaż świat będziesz zdobywać małymi kroczkami zaczniesz od najblizszego otoczenia, może uznasz, że czas na remontw mieszkaniu i będziesz również na tym polu się wykazywać :)

B) uczuc – Król Denarów Umiarkowanie Cesarzowa-

Fajerwerków może nie będzie, żadnego skakania do gardeł a potem gwałtownego pogodzenia, ale będzie miło i stabilnie, będziesz razem rządzić ze swoim Królem denarów. Relacja wejdzie w spokojniejszy etap, z czego myślę, że będziesz zadowolona :)

c) umysłu – Gwiazda

Piękna karta mówiąca o powstawaniu nowych idei i pomysłów, może zaczniesz coś tworzyć :)

d) pracy – 6 kielichów 8 buław

taak, miłe siedzenie na ciepłej posadce, pełne zrozumienie ze współpracownikami, rodzinna atmosfera w miejscu pracy, sympatycznie :) później faktycznie może coś się zmieni i przyspieszy, jakieś wyzwania, którym trzeba będzie podołać, hmmm...a może jakiś awans?

e) finansow – 3 buław As buław 8 denarów

no i tu właśnie pachnie mi jakimś awansem :) oczekiwanie na polepszenie warunków finansowych, jak się zepniesz, to świat należy do Ciebie :)

3. Energie i sprawy, które juz sie koncza, odchodza z mojego zycia - Diabeł,

Jakieś uzależnienie od kogoś lub czegoś. Może skończy się pogoń za pieniądzem, zaczniesz żyć spokojniej, nerwowy etap Twojego życia właśnie jest na wykończeniu

udało Ci się osiągnąć wszystko co sobie wymarzyłaś, i to raczej bez większego problemu, finanse ok, zadowolenie z siebie również jest oraz pełna akceptacja i aprobata otoczenia :)

5. Sprawy i zadania, które przechodzą do tego roku – 10 mieczy-

posprzątałaś to co stare i zużyte i robisz miejsce dla nowego, jak dla mnie to nic nie przechodzi, zakonczyłaś ten ciężki okres, jak dla mnie to karta koresponduje z Diabłem i mówi o uwolnieniu się od wszystkich trosk, które spędzały Ci sen z oczu

6 Gdzie jestem dzis – 8 kielichów Królowa Buław

jestes w miejscu, w którym przeszłość zostawiłaś za plecami,ale nie sądzę byś miała po niej zamiar rozpaczać. masz energię i chęć do działania, aby ruszyć się dalej, zdobywać to co nie zdobyte i odkrywać to co nieodgadnione

7. Nowe energie i sprawy, które pojawia się w nadchodzącym roku – 6 buław 4 kielichów Kochankowie

osiągniesz spokój w związku uda pogodzić się Ci/Wam różne przeciwności, które do tej pory was dzieliły

8. Wyzwania i trudnosci, z ktorymi sie zmierze – 2 kielichów Paź buław Moc

Może ten spokój będzie Cię od czasu do czasu męczyć, może faktycznie trzeba będzie zapanować nad czyimiś popędami :)

9. Cele, ktore moge osiagnac w nadchodzacym roku – Królowa Kielichów 2 buław,

Osiągniesz kompromis w sprawach sercowych i związanych z rodziną, najbliższymi

Trzeba będzie umieć zachować złoty środek nie popadać ani w zbytnią euforię ani w zbytnią depresję, przyjąć na klatę, to co los Ci niesie... Może to czas, żeby się zdystansować i spojrzeć na każdą sytuację z różnej strony

11. Dar od Wszechswiata, blogoslawienstw, ktore otrzymuje na ten rok – Paż Denarów Rydwan Głupiec-

Może będziesz miała szanse na skorzystanie z różnych owocnych podróży czy to służbowych czy też urlopowych, masz szanse rozpocząć wszystko jeszcze raz od nowa, los daje Ci bystry rozum, ale także beztroskę dziecka :)

Udanego i szczęśliwego roku Vivere:serduszka::bukiet:

Napisano

a) działania, kreatywnosci – 4 buław - mi się wydaje , że będzie głowa pełna pomysł i jakiś nowych działań się podejmiesz , które będą Ci sprawiać przyjemność

B) uczuc – Król Denarów Umiarkowanie Cesarzowa- no jakaś spokojna i poważna relacja się szykuje ( chyba , ze już jesteś w związku )

c) umysłu – Gwiazda, głowa pełna marzeń! no nie tyle , że pełna marzeń , ale pełna kreatywności i pełna sił na spełnianie pomysłów

d) pracy – 6 kielichów 8 buław, raczej bezpiecznie w 6 kielichach? Gdzieś kiedyś wyczytałam – oo tutaj też bardzo miło , może dostaniesz jakąś nową pracę , czy propozycję zmiany pracy.

e) finansow – 3 buław As buław 8 denarów – na tyle ile sobie zapracujesz tyle będziesz miała. według mnie tutaj szczęście tak po prostu nie dopisze i będziesz musiała dużo pracy od siebie wkładać . ale będzie dobrze :)

3. Energie i sprawy, które juz sie koncza, odchodza z mojego zycia - Diabe-może i porzucisz jakąś używkę . mi się wydaje , że pozbędziesz się samo zadręczania się . Ucinania sobie samej skrzydeł . fajna karta Ci odchodzi :)

4. Cele, które udało mi się osiągnąć w ostatnim 2012 roku – 9 Denarów – udało Ci się zbudować pewną stabilizację , ale taką w sobie . dla mnie jest to taki rozwój wewnętrzny , stabilizacja wewnętrzna .

5. Sprawy i zadania, które przechodzą do tego roku – 10 mieczy- mam nadzieję, że żadne męczarnie, że co było się kończyło i zaczynam nowy rok bez obciązeń.

6 Gdzie jestem dzis – 8 kielichów Królowa Buław- przeszłość zostawiam za sobą i szukam dla siebie czegoś nowego, nabieram energii i pewności siebie-też tak to widzę . bierzesz teraz byka za rogi :) i oby tak dalej :)

7. Nowe energie i sprawy, które pojawia się w nadchodzącym roku – 6 buław 4 kielichów Kochankowie – moim zdaniem pojawi się jakieś wyzwanie , z którego nie będziesz zbyt zadowolona , ale włożysz w to całe swoje serce i dobrze na tym wyjdziesz .

8. Wyzwania i trudnosci, z ktorymi sie zmierze – 2 kielichów Paź buław Moc -nie wiem ile córka ma lat . ale może córka wejdzie w jakiś związek , i będzie to dla Ciebie wyzwaniem ?.

9. Cele, ktore moge osiagnac w nadchodzacym roku – Królowa Kielichów 2 buław, mam nadzieję, że zrównoważę się emocjonalnie…ja lubię 2 buław, jak do tej pory nie postawiła mnie na rozdrożu - też tak mi się wydaje , i patrząc na resztę kart , to spokojnie te zrównoważenie będzie . jeszcze te 9 denarów , które masz , to już są pewne początki nowego etapu .

ale jak patrzę na pkt 7 i 8 to kto wie, czy nie będę musiała się zastanowić nad tymi sytuacjami?

a dla mnie wisielec z dobrą kartą to pewna stabilność/ciągłość/stałość - będzie stabilnie i wesoło , ale będzie trzeba dużo pracy włożyć .

11. Dar od Wszechswiata, blogoslawienstw, ktore otrzymuje na ten rok – Paż Denarów Rydwan Głupiec- Chyba przyjdzie mi ruszyć na nową drogę. - ruszysz do przodu , tylko paź denarowy potrzebuje lekkiego "kopa" by zacząć . więc nie zastanawiaj się , tylko ufaj swojemu wewnętrznemu głosowi :)

• Lubię to! 1
  • Maestro
Napisano

1. Co wnoszę z poprzedniego roku 2012 – 10 kielichów- Twoją rodzinnosć, ciepło, uczuciowość, bycie przyjaźnie nastawioną do innych,spelnienie...

a) działania, kreatywnosci – 4 buław będziesz budowała swoje miejsce na ziemi,swój dom,może jakieś przemeblowanie, albo i nawet rozwój pasji,w każdym razie odnajdziesz to, czego szukałaś:)

B) uczuc – Król Denarów Umiarkowanie Cesarzowa- tu stabilny pan, Ty zarządzająca wszystkim,miedzy Wami harmonia:)

c) umysłu – Gwiazda no, łączy mi się z 4 buław wyżej -polot, wena, realziacja marzeń, może zaczniesz malować, haftować, etc.?

d) pracy – 6 kielichów 8 buław, a może wrócisz do tego, co kiedyś robiłaś?

e) finansow – 3 buław As buław 8 denarów – tu masz perspektywy awansu jakiegoś,na podwyżkę trzeba popracować

3. Energie i sprawy, które juz sie koncza, odchodza z mojego zycia - Diabeł skoro nałogów nie masz, to może odejdą niepotrzebne nerwy i kłótnie

4. Cele, które udało mi się osiągnąć w ostatnim 2012 roku – 9 Denarów – jestes niezalezna,ogolnie widac zadowolenie z siebie

5. Sprawy i zadania, które przechodzą do tego roku – 10 mieczy- oczysćisz się z czegoś,zapewne z tego Diabełka:lol: Mam nadzieję, że nie oznacza to abstynencji....nie każ mi pisać w czym:lol::lol:

6 Gdzie jestem dzis – 8 kielichów Królowa Buław- patrzysz w przyszłośc, jestes kreatywna, przedsiębiorcza, pewna siebie i celu, który masz przed soba

7. Nowe energie i sprawy, które pojawia się w nadchodzącym roku – 6 buław 4 kielichów Kochankowie – osiągniesz sukces i spoczniesz na laurach)

8. Wyzwania i trudnosci, z ktorymi sie zmierze – 2 kielichów Paź buław Moc –coś zwiazane z uczuciami,może też z dizeckiem jakis problem? Może dziecko się zakocha?

9. Cele, ktore moge osiagnac w nadchodzacym roku – Królowa Kielichów 2 buław będziesz musiała podjąć decyzję w zgodzie w sercem i intuicją, a skoro możesz to osiągnąć,to decyzja będzie właściwa

Wisielec to też stałość, czyli raczej bez większych zmian, dużo radości,jak i sytuacji,gdy trzeba będzie zacisnąć pasa

11. Dar od Wszechswiata, blogoslawienstw, ktore otrzymuje na ten rok – Paż Denarów Rydwan Głupiec- szansa na rozwój,to mi się z Twoją kreatywnością wiąże...

A może ten dom zaczniecie budowac,. bo takie mam skojarzenia?

• Lubię to! 1
Gość MyStErIoUs_WoMaN
Napisano

1. Co wnoszę z poprzedniego roku 2012 – 10 kielichów- zadowolenie...dojrzałość emocjonalną...swoją rodzinę/szczęście rodzinne ~ wspaniałe dzieci...no i oczywiście swój związek...

a) działania, kreatywnosci – 4 buław, będziesz urządzać swój świat ~ cokolwiek by to miało nie znaczyć...

B) uczuc – Król Denarów Umiarkowanie Cesarzowa- coś mi się wydaje, że tu po prostu chodzi o to że znajdziecie "złoty środek"...i uzyskasz pełnię spokoju jeśli bywało burzliwie...

c) umysłu – Gwiazda, harmonia w duszy i wewnętrzna mądrość otworzą Ci drogę...inspiracje, kreatywność, inwencja twórcza ~ tego Ci nie zabraknie...myślę że przede wszystkim otworzysz się na nowe możliwości ~ bardzo ładnie się to łączy z punktem a...

d) pracy – 6 kielichów 8 buław, dla pytań o pracę 6 Kielichów nie jest dobrą kartą, to takie ciepłe bagno ~ utknięcie w sytuacji z której nie mamy odwagi się wyrwać a pozostając zaczynamy się zatapiać...ale ta 8 Buław spowoduje przyspieszenie, wyrwie Cię z tego zastoju w wir dynamicznych działań...

e) finansow – 3 buław As buław 8 denarów bardzo prawdopodobne że tutaj coś się zmieni na lepsze, ale będzie to oczywiście efektem inicjatywy podjętej przez Ciebie wcześniej i solidnej pracy, nie grant od losu...

3. Energie i sprawy, które juz sie koncza, odchodza z mojego zycia - Diabeł, czasami Diabeł to nic innego jak jakaś przeszkoda której niestety nie możemy pokonać ~ ale możemy ją obejść, ominąć, więc wygląda na to że Tobie się właśnie to udało...:)

4. Cele, które udało mi się osiągnąć w ostatnim 2012 roku – 9 Denarów osiągnęłaś zadowolenie...myślę że chodzi tu o Twoją samowystarczalność...

5. Sprawy i zadania, które przechodzą do tego roku – 10 mieczy- myślę że tu nie chodzi o to co było i się skończyło ~ bo jakby nie było przechodzi to do Nowego Roku - więc nadal trwa...3mam kciuki oby nie chodziło o żadne złe sprawy, a łącząc to z punktami d) & e) powiem tak - 10 Mieczy jest pozytywna jeśli idzie o sprawy zawodowe i finanse ~ mówi o osiągnięciu sukcesów dzięki własnemu intelektowi i jak sama widzisz to się dość ładnie łączy...:)

6 Gdzie jestem dzis – 8 kielichów Królowa Buław- wcielasz w życie to co ważne...po okresie w którym potrzebowałaś spokoju i wyciszenia emocjonalnego dokonujesz zmian, kierujesz się sercem i robisz to czego pragniesz lub wkrótce będziesz robić...

7. Nowe energie i sprawy, które pojawia się w nadchodzącym roku – 6 buław 4 kielichów Kochankowie przyjdzie "wyciszenie" w Twoim związku, w sensie wyciszenie = bezpieczeństwo ~ poukładacie sprawy związane z Waszą relacją...ale też może chodzić o co innego ~ o to iż w Twojej relacji może nastąpić lekki kryzys i w tym momencie może stanąć na Twojej drodze pewien Pan, Pan który wprowadzi na moment zamieszanie w Twoich myślach...

8. Wyzwania i trudnosci, z ktorymi sie zmierze – 2 kielichów Paź buław Moc zrobiłam sobie podsumki iii...uważam że przyjdzie Ci się zmierzyć z pokusą która Ci stanie na drodze w postaci Czarującego bardzo przyciągającego Mężczyzny (patrząc teraz na punkt 7...to ta druga opcja z tego punktu wydaje mi się baaardzo prawdopodobna)...

9. Cele, ktore moge osiagnac w nadchodzacym roku – Królowa Kielichów 2 buław, ja również lubię 2 Buław, zwłaszcza jeśli idzie o partnerstwo...uważam że możesz osiągnąć to czego pragniesz, to czego pragnie Twoje serducho...po prostu szczęsliwy i harmonijny związek, pełen radości...

10. Ogolna prognoza na ten rok - Wisielec 3 kielichów 5 denarów Przymusowe ograniczenia w jednej dziedzinie otworzą Ci możliwości w innych dziedzinach...podsumujesz straty i zyski...zmienisz pukt widzenia ~ trzeba będzie skorygować swoje wcześniejsze działania...na pewno nadejdą zmiany...

11. Dar od Wszechswiata, blogoslawienstw, ktore otrzymuje na ten rok – Paż Denarów Rydwan Głupiec- Przez ten rok przejdziesz z zadowoleniem i wesołością...stanie przed Tobą wiele możliwości...rozpoczniesz nową drogę...

Napisano

1. Co wnoszę z poprzedniego roku 2012 – 10 kielichów

Pelnie tego, co osiagnelas, zarowno fizyczna, jak i emocjonalnie. Cos, na co mozesz z duma popatrzec i powiedziec "to moje". Z drugiej strony jest potencjal, aby isc dalej "As Kielichow itd.". Na tym mozna budowac dalej.

a) działania, kreatywnosci – 4 buław

A tu widac takie harmonijne dzialania. Nie bedzie chaosu. Raczej konkretne dzialania. Od A do Z i ewentaulnie wtedy cos nowego. W kazdym razie bedziesz zadowolona.

B) uczuc – Król Denarów Umiarkowanie Cesarzowa ---> suma XIV Umiarkowanie

Umiarkowanie to karta przede wszystkim kompromisow, tak wiec mozliwe, ze bedziesz musiala czasem wysluchac tez tej drugiej strony i nagiac sie nieco ze swoimi potrzebami. Jednak w Umiarkowaniu osiaga sie rownowage, harmonie i zadowolenie, wiec nie jest to tak do konca poswiecanie sie.

Z drugiej strony to takze uczuciowo polaczenie mezczyzny z kobieta, wiec moze rowniez wskazywac na to, ze rok moze byc bardzo bardzo przesiakniety bliskoscia z ukochanym mezczyzna.

c) umysłu – Gwiazda

Tu widac Twoja otwartosc na problemy dnia codziennego, spojrzenie takie szersze ponad to, co widac na pierwszy rzut oka.

Ale takze taka jakas moc uzdrawiania, siebie i otoczenia. Jakbys ta sila swoja wewnetrzna miala dzialac na innych kojaco.

d) pracy – 6 kielichów 8 buław ---> suma II Kaplanka

Tu jakbys miala wrocic do czegos, co juz kiedys robilas i bardzo lubilas, co sprawialo Ci radosc, w czym bylas dobra. Teraz to ladnie ma byc ruszone znowu do przodu. W Kaplance widac, ze powinno Ci pojsc dobrze, Kaplanka to przeciez specjalistka w swojej dziedzinie.

e) finansow – 3 buław As buław 8 denarów ---> 0 Glupiec

Tu najpierw jakies wyczekiwanie, potem pojawi sie szansa, zeby stopniowo ladnie sobie te sytuacje finansowa poprawic. Moze jakas nowa praca albo propozycja, ktorej na ten moment sie nie spodziewasz.

3. Energie i sprawy, które juz sie koncza, odchodza z mojego zycia - Diabeł

Twoje ograniczenia, moze wewnetrzne, moze zewnetrzne, chociaz wlasnie Diabel najczesciej mowi o ograniczeniach tkwiacych w nas samych... ktore powoduja, ze umniejszamy w czyms sobie, uwazamy, ze jestesmy do czegos niezdolni lub za glupi, no cokolwiek, co powoduje, ze nie mozemy ruszyc z miejsca i zadzialac tak, jak zyczylibysmy sobie tego (VI Kochankowie).

Zrozumialas siebie, wiesz, co tak naprawde jest dla Ciebie wazne. Zobaczylas swoja wewnetrzna sile, wartosc takze, wiesz, ile masz sama do zaoferowania i tym samym wiesz, ile mozesz wymagac od innych dla siebie.

5. Sprawy i zadania, które przechodzą do tego roku – 10 mieczy-

Jest pare spraw, ktore wymagaja konkretnego podsumowania i zakonczenia. W taki czy inny sposob, trzeba podkreslic to, zrobic okrogla sumke i wtedy popatrzec, co dalej z tym fantem. Obojetnie czego to dotyczy. Czas rozliczenia.

6 Gdzie jestem dzis – 8 kielichów Królowa Buław ---> suma XX Sad-

Jestes w miejscu, gdzie wiesz, ze nie ma z powrotem, jest tylko isc w przod. Masz sile masz wole dzialania i czujesz, ze to jedyna mozliwosc. Zaufaj sobie, zaufaj temu, ze bedzie dobrze. Bo bedzie dobrze. Z taka dawka energii, jaka posiadasz, poradzisz sobie nawet, jakbys miala na nowo odkrywac Ameryke albo wynajdowac kwadratowe kolo.

7. Nowe energie i sprawy, które pojawia się w nadchodzącym roku – 6 buław 4 kielichów Kochankowie ---> IV Cesarz

Tu skojarzylo mi sie, ze w Twojej relacji moze sie zrobic taki lekki zastoj. I bedziecie starac sie, zeby ozywac ten Wasz zwiazek jakos. Co moze przychodzic roznie, bo w Kochankach widac rozne rozterki i wahania. Tak patrze po HB podsumie to jest XVI Wieza i VII Rydwan. Tu tez jest wskazowka do tego, ze jakies pojawia sie, nie wiem, jak to nazwac, ciasnoty (tam w rozkladzie w tych 4 Kielichach tez), cos, co wlasnie bedzie Was trzymalo w stagnacji takiej. Trzeba bedzie to porzadnie rozwalic, zeby moc zaczac swobodniej dzialac, ale to jest mozliwe.

8. Wyzwania i trudnosci, z ktorymi sie zmierze – 2 kielichów Paź buław Moc ---> suma III Cesarzowa

A tu moze ktos sie pojawic. To takie mocno seksualne karty i Ty w Cesarzowej... Serduszko moze szybciej zabic a i ogolnie mozesz byc do pana wyrywna dosyc. ;)

9. Cele, ktore moge osiagnac w nadchodzacym roku – Królowa Kielichów 2 buław ---> XIV Umiarkowanie

No ja tu jednak widze nadal te kompromisy i takie realne partnerstwo, na poziomie, fair, bez oszustw i Ty jako kobieta, ktora adoruje i jest adorowana. Ogolnie bardzo ladnie, moze tu chodzic o relacje uczuciowa, ktora da Ci spelnienie.

10. Ogolna prognoza na ten rok - Wisielec 3 kielichów 5 denarów ---> suma XVIII Ksiezyc; suma HB XX Sad i II Kaplanka

Ja nie wiem. Mi sie tu zaraz skojarzylo z tam wyzej, ze ktos trzeci sie pojawi. Tu te 3 Kielichow... Hmm... Ogolnie bedzie to rok takiego probowania gruntu, duzo niepewnosci bedzie, nie wszystko do konca zalezne od Ciebie.

Podsum jednak mowi o jednym. Chociaz mozesz czuc sie w tym niepewnie, chociaz mozesz miec rozne mysli... to jedna jest wazne. Badz wierna przede wszystkim samej sobie i postepuj w zgodzie z wlasnym wnetrzem.

11. Dar od Wszechswiata, blogoslawienstw, ktore otrzymuje na ten rok – Paż Denarów Rydwan Głupiec ---> suma I Mag

Tu widac ogolnie cos nowego. Ewentualnie moze byc to poprawa Twoich relacji malzenskich tez. Rydwan niesie ze soba podmuch swiezego wiatru. A... i jeszcze uwazaj na ciaze. Glupiec jakby nie bylo.. szczegolnie przy Rydwanie tu... moglby oznaczac poczecie dziecka. Ten podmuch swiezego wiatru w relacji.. Paz Monet wczesniej to duzo, duzo bliskosci fizycznej...

W kazdym razie rok bedzie bardzo, bardzo zwawy i duzo sie bedzie dzialo.

• Lubię to! 1
Napisano

Ślicznie dziękuję wszystkim za interesujące interpretację. Jestem nadchodzącego roku bardzo ciekawa... Ostatnia dekada była dla mnie szczególnie męcząca. 10 lat temu dotknęłam Tarotowej Wieży ze Śmiercią - w tych najbleśniejszych interpretacjach. Długo z tego wychodziłam. Już się pozbierałam i poukładała. Nie zamierzam nic zmieniać, więc przewrotów się nie spodziewam, juz mi wystarczy :D. Mam fajna pracę. Mam fajne dzieci i o nie obawiam się najbardziej. Córa szybkim krokiem z małej dziewczynki wyrasta na panienkę i tego dojrzewania się obawiam :D Syn może spowodować, ze w każdej chwili - przez przypadek- mogę stać się babcią, oj.. Na romanse jestem za leniwa ;) a na trwałe wprowadzenie Pana Jota do mojego domu/ lub na odwrót, też nie jestem jeszcze gotowa. Proszę los by wszystko zostało tak jak jest. A najbliższych proszę o cierpliwość dla mnie :D

Wszystkim życzę by ten Nadchodzący Rok był dla Was szczęśliwy. Byście dosięgnęli tego wszystkiego po co chwytacie, doszli tam dokąd dążycie. Wszelkiego Spełnienia i Spokoju Ducha.

Gość MyStErIoUs_WoMaN
Napisano

Co do życzeń ~ Wzajemnie Dobry Duszku...:przytul: