Gość Linkinia Napisano 23 Grudnia 2012 Napisano 23 Grudnia 2012 Hej Nowy Rok tuż, tuż, więc mam noworoczne postanowienie - muszę podnieść samoocenę, bo mnie blokuje. Mam drobną budowę ciała. Kompleksy pojawiły się po tym, jak chłopak mnie zdradził i zostawił dla innej dziewczyny. Będę wdzięczna za każdą uwagę, przyznam od razu punkciki, bo nie wiem, jak szybko będzie weryfikacja 1. Pochodzenie problemu. As buław, Sprawiedliwość, As mieczy - Oceniłam siebie krytycznym okiem... 2. Co zrobić, żeby pozbyć się problemu? Koło Fortuny, 7 buław, Wieża, 7 denarów - Rozpocząć nowy etap, wyznaczyć sobie zadanie do zrealizowania, bo to czas, żeby uporać się z problemem. Mam uwierzyć w siebie, dowartościować się, konsekwentnie wpajać sobie nowe myślenie, walczyć z tymi kompleksami. W Wieży chyba widać zmianę, runie moje myślenie, wyzwolę się 7 denarów to podtrzymywanie, pielęgnowanie, czekanie. 3. Jaki będzie rezultat? Kapłan, Król buław, 5 pucharów, Giermek buław Będę miała nową świadomość siebie, wiarę, pewność, siłę. Będę sama, ale będę flirtować, poznawać innych, może pozwolę sobie na to i owo z Królem Buław. 4. Co w moim wyglądzie podoba się mężczyznom? 10 pucharów, 9 denarów, As pucharów - sylwetka, talia, włosy. Cytuj
agaMAJ Napisano 23 Grudnia 2012 Napisano 23 Grudnia 2012 1. Pochodzenie problemu. As buław, Sprawiedliwość, As mieczy - tu jest to, o czym piszesz, była namiętność, później wynikło coś nieprzyjemnego, poczułaś się zraniona 2. Co zrobić, żeby pozbyć się problemu? Koło Fortuny, 7 buław, Wieża, 7 denarów - zmienić nastawienie, poalczyć o zburzenie swoich ograniczeń ale to wiąże się z dużym nakładem pracy nad odbudowywania swojego ego i pracą nad tym, by znowu zaufać 3. Jaki będzie rezultat? Kapłan, Król buław, 5 pucharów, Giermek buław Dasz radę. z czasem pojawi się ktoś, kto ci w tym pomorze, ktoodbuduje to,co inny zniszczył 4. Co w moim wyglądzie podoba się mężczyznom? 10 pucharów, 9 denarów, As pucharów - tego nie kumajet, sorki Cytuj
Gość gość5 Napisano 23 Grudnia 2012 Napisano 23 Grudnia 2012 Hej Nowy Rok tuż, tuż, więc mam noworoczne postanowienie - muszę podnieść samoocenę, bo mnie blokuje. Mam drobną budowę ciała. Kompleksy pojawiły się po tym, jak chłopak mnie zdradził i zostawił dla innej dziewczyny. Będę wdzięczna za każdą uwagę, przyznam od razu punkciki, bo nie wiem, jak szybko będzie weryfikacja 1. Pochodzenie problemu. As buław, Sprawiedliwość, As mieczy - ja mysle, ze to wlasnie jego ocena źle na ciebie wpłyneła........ 2. Co zrobić, żeby pozbyć się problemu? Koło Fortuny, 7 buław, Wieża, 7 denarów - inaczej spojrzec na siebie- nie tylko fizycznosc sie liczy -dla każdego co innego jest dobre i atrakcyjne- jednio lubia kobiety w rozmiarze 3XL inni chucherka.... jestes atrakcyjna babką i już 3. Jaki będzie rezultat? Kapłan, Król buław, 5 pucharów, Giermek buław poczujesz sie dobrze i pewnie we własnej skórze - pewnie beda powracac mysli jeszcze czasami o tym starym niepowodzeniu ale nie warto na to zwracac uwagi 4. Co w moim wyglądzie podoba się mężczyznom? 10 pucharów, 9 denarów, As pucharów - ,ysle, że jestes bardzo pogodna osoba- taka w której towarzystwie chce sie przebywać- czułą i wrażliwa Cytuj
Madlen_88 Napisano 23 Grudnia 2012 Napisano 23 Grudnia 2012 1. Pochodzenie problemu. As buław, Sprawiedliwość, As mieczy - Suma koło fortuny. Życiowe przypadki spowodowały, że jesteś dla siebie bardzo surowa, wyciągasz pochopne wnioski z sytuacji na które wpływ mogło mieć milion innych czynników, powodów, ludzi, a nie koniecznie Twoja osoba. Każdą porażkę zganiasz na siebie i przypisujesz sobie te złe cechy (niepotrzebnie). 2. Co zrobić, żeby pozbyć się problemu? Koło Fortuny, 7 buław, Wieża, 7 denarów - Powinnaś uwierzyć w siebie, z porażek wyciągać nauki, doświadczenia na przyszłość, aby podobnych błędów nie popełniać, a nie biczować się w myślach, pochwal się też czasami w myślach, nie bądź taka skromna, zacznij pracować nad sobą. Nie myśl o tym w czym jesteś kiepska tylko o tym w czym jesteś dobra, nie myśl o swoich wadach tylko o zaletach. Staraj się pracować nad tą samooceną, a nie pogłębiaj tego stanu. Zmień sposób myślenia o 180 stopni 3. Jaki będzie rezultat? Kapłan, Król buław, 5 pucharów, Giermek buław Zwyciężysz tą wewnętrzną wojne Będziesz się czuła atrakcyjna, pewna siebie, będziesz czerpać radość z życia. Pogodzisz się ze swoimi słabościami, zrozumiesz że przecież każdy swoje ma lepsze i gorsze strony. Będziesz faktycznie flirtować, będziesz odważniejsza. W sumie cesarzowa, będziesz zbierać plony ze swojej wewnętrznej pracy nad sobą, będziesz się czuła kobieca, piękna i seksowna Pamiętaj, że jesteśmy tym, co sami o sobie myślimy. I że wszystko zaczyna się w naszej głowie. Nie bój się pokochać siebie najważniejsze jest to co sama myślisz na swój temat Całkiem przeciętna wyglądowo kobieta, ale będąca pewna siebie, będzie szła ulicą z uśmiechem na twarzy, wyprostowana, będzie kołysać biodrami, będzie zalotna, powabna, będzie patrzeć w oczy i osiągać więcej niż piękna kobieta idąca ulicą przygarbina z wzrokiem wbitym w ziemię, unikająca spojrzeń z kamienną twarzą i tą przecietną kobietę będzie uważała za boginię. Dlaczego? Bo nie ma pojęcia, że też nią może być jeśli tylko zmieni sposób myślenia <-- to tak życiowo, pozatarotowo. Pozdrawiam i powodzenia też z tym walczyłam i są pierwsze rezultaty Nadal nad swoją samooceną pracuję warto. Trzymam kciuki Cytuj
Gość Iwka78 Napisano 23 Grudnia 2012 Napisano 23 Grudnia 2012 1. Pochodzenie problemu. As buław, Sprawiedliwość, As mieczy - pokierowałaś się energią ognia, zapalczywością i zupełnie niepotrzebnie dokonałaś biczowanie siebie.... oceniłaś się, pokierowałaś się głową... a tu głowa nie ma nic do rzeczy... ludzie się rozstają, odchodzą, umierają i nie jest to spowodowane czyimś wyglądem... w większości są to zupełnie inne przyczyny... 2. Co zrobić, żeby pozbyć się problemu? Koło Fortuny, 7 buław, Wieża, 7 denarów - przede wszystkim zmienić całkowicie swój stosunek do tego rozstania i jego przyczyn.... będziesz prowadzić tzw. własne śledztwo, trzeba wsłuchać się w siebie, znaleźć przyczyny: dlaczego akurat tak odebrałaś to rozstanie? tutaj będzie potrzebna cierpliwość, głębsze wniknięcie w problem, ale dojdziesz do tego... 3. Jaki będzie rezultat? Kapłan, Król buław, 5 pucharów, Giermek buław - twoja samoświadomość ci pomoże, może też masz bliskiego przyjaciela, który pewne rzeczy Ci uświadomi.... 4. Co w moim wyglądzie podoba się mężczyznom? 10 pucharów, 9 denarów, As pucharów - tego nie obczajam... Generalnie tak poza kartami i to jest tylko moja opinia i nie chcę nikogo urazić (zaznaczam), ale jeżeli facet odchodzi, do innej i pozostawia w Tobie poczucie, że powodem jest Twój brak atrakcyjności, to facet nie był szczery (bo przecież chyba na początku też tak wyglądałaś jak się spotykaliście i wtedy byłaś atrakcyjna...) i jest płytki.... Druga kwestia jest taka, że często spotykamy innych, którzy "paluszkiem" dotykają naszych bardzo wrażliwych strun... także obstawiam, że nie jest to problem, który nagle wypłynął, bo on odszedł.... Cytuj
Gość Linkinia Napisano 23 Grudnia 2012 Napisano 23 Grudnia 2012 Iwka78, to nie tak, że mi dał do zrozumienia, że wybrał ładniejszą, czy atrakcyjniejszą. Po prostu zakomunikował mi, że to koniec, chce być z inną. A ja sama wytworzyłam sobie jakiś obraz w głowie, wmówiłam to i tamto, bo byłam zraniona, rozżalona i nie wiedziałam, dlaczego tak zrobił... Teraz minęło 1,5 roku, nie tak dawno rozmawialiśmy i powiedział, że po pierwsze wypaliło się w nim uczucie, a po drugie... intelektualnie odstawał i źle się z tym czuł, a z nią tego problemu nie ma ;p A myślenie jak było, tak zostało i daje o sobie znac w niewłaściwych momentach... Dlatego chcę się z tym rozprawić! Bardzo dziękuję Tobie, Madlen_99, rogi7, adzeMaj za interpretacje Cytuj
Gość Iwka78 Napisano 23 Grudnia 2012 Napisano 23 Grudnia 2012 Iwka78, to nie tak, że mi dał do zrozumienia, że wybrał ładniejszą, czy atrakcyjniejszą. Po prostu zakomunikował mi, że to koniec, chce być z inną. A ja sama wytworzyłam sobie jakiś obraz w głowie, wmówiłam to i tamto, bo byłam zraniona, rozżalona i nie wiedziałam, dlaczego tak zrobił... Teraz minęło 1,5 roku, nie tak dawno rozmawialiśmy i powiedział, że po pierwsze wypaliło się w nim uczucie, a po drugie... intelektualnie odstawał i źle się z tym czuł, a z nią tego problemu nie ma ;p A myślenie jak było, tak zostało i daje o sobie znac w niewłaściwych momentach... Dlatego chcę się z tym rozprawić! Bardzo dziękuję Tobie, Madlen_99, rogi7, adzeMaj za interpretacje czyli widzisz, to jest tylko wytwór Twojej głowy... tak jak pokazały karty przy pierwszym pytaniu... dasz radę załatwić ten problem:-) Cytuj
Gość Linkinia Napisano 23 Grudnia 2012 Napisano 23 Grudnia 2012 Karty jak zawsze ładnie pokazały istotę wszystkiego Dzięki Cytuj
Ewitta Napisano 23 Grudnia 2012 Napisano 23 Grudnia 2012 1. Pochodzenie problemu. As buław, Sprawiedliwość, As mieczy - Porównujesz się do innych. 2. Co zrobić, żeby pozbyć się problemu? Koło Fortuny, 7 buław, Wieża, 7 denarów - Nie bić się z losem, bo walczysz z wiatrakami. Zaakceptować, docenić i pielęgnować to, co masz. Reszta pytań jest w sumie bez większej wartości, więc nie zinterpretuję kart. Rezultat będzie taki na jaki zapracujesz. Polecam ci książkę "Wezwanie do miłości" de Mello. Poczytasz tam o kodach jakie serwuje nam społeczeństwo i jak się od nich uwolnić. I nie ważne co podoba się mężczyznom. Ważne co tobie się podoba. Szukasz potwierdzenia swojej wartości i seksualności. Nad tym też musisz popracować. Cytuj
SacralNirvana Napisano 23 Grudnia 2012 Napisano 23 Grudnia 2012 1. Pochodzenie problemu. As buław, Sprawiedliwość, As mieczy ---> suma X Kolo Fortuny Nasunela mi sie mysl, ze w przeszlosci musiala zaistniec sytuacja, a moze wiecej takich sytuacji, ze jakas osoba, doslownie pod wplywem impulsu, bez namyslu i wiedzy, co to dla Ciebie moze znaczyc, powiedziala cos, co tak gleboko w Tobie utkwilo, ze trudno Ci sie z czasem od tego rozsadnie odciac. Wracasz ciagle do tego i to, cie teraz dzieje, to jak lawina puszczona w ruch. Zyje wlasnym zyciem... a zrodlo gdzies tam kiedys jest i byc moze ta osoba, ktora spowodowala to, nawet nie kojarzy tego i nie pamieta. A w Tobie to zyje nadal i wydaje plony... nieciekawe. 2. Co zrobić, żeby pozbyć się problemu? Koło Fortuny, 7 buław, Wieża, 7 denarów ---> suma VI Kochankowie; suma HB IV Cesarz Przede wszystkim na przekor wszystkim dookola czy tez moze nie wszystkim dookola a tym, co wydaje Ci sie opinami innych, zaczac dostrzegac to, co w Tobie pozytywne jest. Zobacz, znowu pojawia sie Kolo i tym razem w towarzystwie 7 Bulaw. To ta machina, ktora zostala puszczona w ruch, przy pomocy osob trzecich. Ktos gdzies rzucil slowo, ktore zabolalo i wrylo Ci sie w psyche. Wieza mowi o tym, ze to Cie bardzo ogranicza. Wiec rozwal to.. innymi slowy olej to. 7 Monet w tym przypadku moze wskazywac na potrzebe dania sobie czasu. Zmiany nie przyjda z dnia na dzien i praca nad soba moze sie czasem wydawac zmudna, bo ciagle cos tam sie nie podoba, cos tam wylazi. Suma to Kochankowie. Pokochaj siebie, podejdz do siebie z sercem. Kochasz innych, ale pokochaj tez siebie. Cesarz wg HB radzi, aby odlozyc negatywne przede wszystkim emocje na bok i spojrzec na siebie realnie. Co we mnie jest naprawde ladnego a co takie sobie? Jak spojrzysz na siebie realnie to zobaczysz, ile rzeczy jest po prostu nierealnych, wyimaginowanych, takich rozrosnietych do rozmiaru slonia, podczas, gdy sa tylko malym kropeczkiem na skrzydelku biedronki. 3. Jaki będzie rezultat? Kapłan, Król buław, 5 pucharów, Giermek buław ---> suma III Cesarzowa; HB X Kolo Fortuny i I Mag Przede wszystkim wyjdziesz poza swoje sztywne struktury myslowe, to wszystko, co Ci sie teraz wydaje. Zaczniesz konkretnie dzialac i co widac w 5 Kielichach, spojrzysz na siebie trzezwym okiem. Co to znaczy. To ze nadal bedziesz widziala swoje braki, ale i swoje pozytywne strony, to co masz w sobie pieknego. Ta karta czesto mowi o zdjeciu klapek z oczu. Czesto jest to w sensie negatywnym, ale... gdy ktos postrzega siebie gorzej niz jest to takie zrzucenie klapek z oczu jest wysoce pozytywne. A Ciebie widac to uwolni w tym Paziu Bulaw. Podsumy, oba, ladnie pokazuja, ze staniesz sie zadowolona z siebie kobieta, umiejaca konkretnie wykorzystac wszelkie swoje atuty i uczynienia z tego, co masz, najlepszego co sie da. 4. Co w moim wyglądzie podoba się mężczyznom? 10 pucharów, 9 denarów, As pucharów ---> suma VI Kochankowie; HB XX Sad i II Kaplanka Jestes bardzo kobieca. Masz ladna figure, taka proporcjonalna, jak to sie mowi, wszystko na swoim miejscu. Zgrabna. Na pewno zadbana. Moze ladnie ubrana. I chyba masz piekne oczy. Tak mi sie skojarzylo. Cieple, pelne uczucia. Mezczyzni, jak patrza na Ciebie to kojarzysz im sie nie wiem... z kims takim znajomym. Taka dziewczyna z sasiedztwa, ladna i jednoczesnie pociagajaca, ale dostepna. Taka, ktora moznaby miec np. za zone. Cytuj
SacralNirvana Napisano 23 Grudnia 2012 Napisano 23 Grudnia 2012 Tak po tych pierwszych kartach wydaje mi sie, ze fakt, ze chlopak Cie zostawil nie byl powodem tego, co sie teraz dzieje z Toba, jak siebie oceniasz. To byl tylko impuls. A odzylo cos z kiedys. Moze jakies nagromadzone kompleksy, ktore zniknely gdy czulas sie kochana, atrakcyjna dla niego. Bo przeciez Sprawiedliwosc to tez plony czegos, co zostalo wczesniej posiane, wiec nic wyimaginowanego. Czesto tak bywa, ze w takich chwilach wszystko zaczyna sie uruchamiac. Pewnosc siebie idzie na dol itd. Cytuj
miistakke Napisano 23 Grudnia 2012 Napisano 23 Grudnia 2012 1-krytyczna ocena, spowodowana przeszłymi zdarzeniami 2-cwiczyc, pozbyc sie nawyków aktualnych, chyba diametralnie zmienić styl 3-bedziesz miala kobiece kształty i będziesz odważniejsza 4-kobiece kształty, to, że jesteś zadbana Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi