Skocz do zawartości

utrata przytomności

Rekomendowane odpowiedzi

Gość enke89
Napisano

co według Was może oznaczać utrata przytomności we śnie?

oberwałam jakimś metalowym okrągłym przedmiotem w głowę i upadłam. byłam jednocześnie przytomna i nieprzytomna. słyszałam rozmowy wokół siebie, przymrużonymi oczami widziałam ludzi, chyba nawet udawałam nieprzytomną, ale jednocześnie nie byłam w stanie się poruszać i ocknąć do końca.

ostatecznie się podniosłam. trzymam w ręku ten przedmiot, którym oberwałam - chłopak, który nim we mnie rzucił stoi obrócony tyłem, celuję w niego, w jego głowę, ale ostatecznie odpuszczam mu.

z góry dziękuję za pomoc w interpretacji! :)

Napisano

Witam.Omdlenie we snie moze miec podloze fizjologiczne,towarzyszac niedokrwieniu.Czesto jednak symbolizuje ono bezradnosc lub brak odpowiedzialnosci za siebie,kiedy to z jakiegos powodu tracimy kontrole i panowanie nad wlasnym zyciem.Tak sie dzieje np,kiedy sie zakochamy.W zasadzie jaskiniowcy w taki wlasnie sposob zdobywali wybranke,pala w leb i do jaskini:)Mysle,ze Twoj sen dotyczy sfery uczuciowej.Byc moze juz wkrotce zakochasz sie w kims i bedzie to tak oszalamiajace i niespodziewane doznanie,jak by Cie cos wlasnie trafilo.Pozdarwiam

Napisano

Mialam kiedys podobny sen, w ktorym tez stracilam przytomnosc i obhawy jak u Ciebie w Twoim snie. Moj sen byl koszmarem, ktory nie znalazl na szczescie odnosnika w rzeczywistosci. W moim snie zostalam "zlapana" przez zlodzieja w moim mieszkaniu i to samo "zlaoanie" mnie spowodowalo utrate przytomnosci we snie. Sen nie okazal sie proroczy, co znaczyl nie wiem.

Napisano

Gastrio jesli chcesz by Twoj sen zostal zinterpretowany,opisz go w osobnym watku.

Napisano

nie wydaje mi się, żeby Gastria prosiła o interpretacje, raczej pokazuje podobny sen u siebie. Co może oznaczać, że sen ma szansę być jednym z tych uniwersalnych, które śnią się większej ilości ludzi.

Ja osobiście zwróciłabym się w kierunku interpretacji dotyczącej jakiegoś pomysłu lub uczucia, które wystąpiło w życiu i na pewien czas opanowało śpiącą i skutecznie odebrało jej możliwość podejmowania samodzielnych decyzji.

Napisano

OazoSpokoju my zajmujemy się interpretacją poszczególnych snów w oparciu o symbolikę,a nie osobiste interpretacje typu :mnie też śnił się kot i zostałam oszukana.Trzeba spojrzeć szerzej.Najlepiej,by wypowiedziała się sama sniaca,która z interpretacji jest bliższa prawdy.

Gość enke89
Napisano

wydaje mi się, że najlepszym punktem zwrotnym najbliższym rzeczywistości tu będzie zakochanie, nieco nieszczęśliwe z powodu braku możliwości rozwoju na chwilę obecną ;)

pytanie tylko, co oznacza, udawanie nieprzytomnej połączone jednocześnie z niemożnością ocknięcia się/wstania? oraz obojętność wokół zebranych? (wspominali coś o mnie, ale nikt mi nie pomógł).

Napisano

pewne senne symbole są dość uniwersalne, nie mogąc sobie poradzić z trudnymi sytuacjami wszyscy mamy tendencję do przeczekiwania ich, udajemy, że nic się nie dzieje w nadziei, że problem sam się rozwiąże, ponieważ podjęcie decyzji i aktywne działanie jest dla nas zbyt trudne w danej chwili. Podejrzewam, że to udawanie nieprzytomnej miało na celu właśnie to. Ludzie nie pomagają, bo z niektórymi kwestiami musimy poradzić sobie sami. Wstałaś w tym śnie, przez chwilę zastanawiałaś się nad aktywnym działaniem, ale nie zaryzykowałaś uderzenia pozostając pasywna.