Lytomka Posted December 25, 2012 Share Posted December 25, 2012 Śnił mi się ślub mojej przyjaciółki. Jest ona obecnie zaręczona ze swoim chłopakiem, którego zna od 2 miesięcy!!! Śniło mi się że obie siedziałyśmy ubrane normalnie (ona nie była w sukni ślubnej) w ławce przeznaczonej dla wiernych. Z kolei jej narzeczony (niby przyszły mąż) siedział sam na ozdobionym krześle przeznaczonym dla Pana Młodego naprzeciwko ołtarza, krzesło obok niego przeznaczone dla Panny Młodej było wolne. Wolne były też miejsca świadków i starostów. cała msza ślubna wyglądała właśnie tak z wyjątkiem przysięgi, kiedy to moja przyjaciółka wstała z miejsca i poszła ze swoim narzeczonym do ołtarza. Złożyli sobie przysięgę, nałożyli obrączki a potem każde wróciło na swoje miejsca, to znaczy on na krzesło przed ołtarzem, a ona do ławki obok mnie. i koniec snu. co on może oznaczać?? czytałam że sen o ślubie zwiastuje śmierć. ja z kolei mam przeczucie że może ten sen ma związek z tym że moja przyjaciółka już po 2 miesiącach znajomości zaręczyła się z chłopakiem, a ślub chcą brać już w sierpniu, czy może on nie chce jej w jakiś sposób oszukać?? wiecie to puste miejsce obok niego, bardzo proszę o pomoc w interpretacji tego snu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiakus Posted December 28, 2012 Share Posted December 28, 2012 Nie sądzę, aby sen o ślubie oznaczał śmierć. Bardziej Twój sen oznacza w tym kontekscie fakt, że boisz się o swoją przyjaciółkę, uważasz, że decyzja która podejmuje jest niewłaściwa i prawdopodobnie to małżeństwo nie będzie szczęśliwe. Widzisz, że po ślubie żyją osobno, prawdopdoobnie się nie znają, a po zawarciu związku malzenskiego beda stanowic dwa odległe światy. Tak mi się wydaje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lytomka Posted December 28, 2012 Author Share Posted December 28, 2012 Dziękuję Ci bardzo za tą interpretację. Ulżyło mi że nie chodzi tu o śmierć. To o czym piszesz, że Tych dwoje się nie zna w dużym stopniu pokrywa się z moimi obserwacjami i przeczuciami. Obie rodzimy, moja i mojej przyjaciółki dobrze się znają, dużo mówi się za placami jej i jej rodziców o tym ślubie. Wiem np. że w dużej mierze jest to związek na pokaz, bo chłopak jest przystojny, wykształcony i bogaty. Ona z kolei ma 24 lata i od paru lat była sama, pochodzimy ze wsi, więc mówiono już o niej "stara panna". W dodatku jest to dziewczyna dość niezaradna życiowo, ciągle pod opieką matki, która osobiście powiedziała mojej babci że Cieszy się z tego że jej córka ma w końcu chłopaka bo teraz on będzie się nią opiekować. Jednym słowem jej matka sama pcha ją w to małżeństwo. W dodatku ta rodzina lubi być w centrum zainteresowania, a widzę że niesamwowicie kręci ich fakt że ich córka "wreszcie" wychodzi za mąż i to w atmosferze ogólnego poruszenia spowodowanego tą krotką znajomością z chłopakiem. Dodam do tego jeszcze jeden wątek. Ja i moja przyjaciółka od paru lat byłyśmy singielkami, ale jakiś czas temu poznałam swojego chłopaka. Nagle po tym jak ja związałam się ze Swoim, moja przyjaciółka poznała swojego chłopaka i już po 2-ch miesiącach są zaręczeni. Myślisz że fakt że ja mam kogoś,a ona nie miała, tez mógł się przyczynić do całej tej komedii?? Moja babcia powiedziała że ten narzeczony jest "nastręczony", co cokolwiek to znaczy. Przepraszam, ze wyrzucam z siebie całą ta opowieść, ale ciążyło mi to od samego początku, potem jeszcze ten sen. Czy sen może być proroczy??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiakus Posted December 28, 2012 Share Posted December 28, 2012 Owszem może być proroczy. Sny często pokazują uczucia, którego krążą w powietrzu. Zresztą sam fakt tak szybkiego ślubu nic dobrego nie wróży jak samiw szyscy wiedzą. Ale czas pokaże co los da, sama się rpzekonasz czy jest proroczy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lytomka Posted December 28, 2012 Author Share Posted December 28, 2012 (edited) tak przekonam się, niestesty kosztem mojej przyjaciółki dziękuję za interpretacje ciągle myślę o tym śnie, mam tak że im intensywniej o tym myślę to widzę coraz więcej szczegółów, dziś rano zwróciłam uwagę na to że Pan Młody na pewno miał na sobie czarny garnitur, dlaczego nie napisałam o tym na początku?? według sennika czarny garnitur oznacza rozczarowanie kościół jest symbolem ofiary, z kolei "widzieć krzesło" oznacza że nie wywiążę się ze swoich obowiązków, a ja przecież widziadłom dużo pustych krzeseł, czy to oznacza nie wywiązanie się z obowiązków przyjaciółki?? mam jej o wszystkim powiedzieć, ostrzec?? Edited December 29, 2012 by Lytomka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts