JagodowaTruskawka Napisano 28 Grudnia 2012 Napisano 28 Grudnia 2012 Cos mnie podkusilo zeby sprawdzic karty. Ze snu mnie wyrwalo i kazalo postawic rozklad. Ktos jest w moim zyciu i jest kolorowo. Az za kolorowo, a doswiadczenie nauczylo, ze tak nigdy nie jest. Jakie są jego prawdziwe zamiary? Rycerz pucharów, Paź buław, głupiec = 3 kielichy / gwiazda -> Bawi sie mna i chce mnie zwyczajnie w swiecie zbajerowac, wykorzystac i zostawic. Na co powinnam uwazac? - 7 mieczy, cesarzowa, świat = 9 buław / pustelnik -> Nie wiem czy teraz karty pokazuja moja ostroznosc ale widze w nich potwierdzenie z tego na gorze. W 9 bulaw wyczytalam o ostrzezeniu, aby nie opuszczac miejsca zamieszkania ani nie organizowac zadnych podrozy i na siebie uwazac. Tak sie sklada, ze w sobote on ma do mnie przyjechac. Teraz to mam az ciarki na plecach po tych kartach. Bede bardzo wdzieczna za kazda interpretacje. Cytuj
Gość gość5 Napisano 28 Grudnia 2012 Napisano 28 Grudnia 2012 Jakie są jego prawdziwe zamiary? Rycerz pucharów, Paź buław, głupiec = 3 kielichy / gwiazda -> hej- to twoje obawy ze sie sknoci kaza ci wstawac i karty stawiac- on chce sie bawic/flirtowac/ romansowac z toba , dobrze sie czuje w twoim towarzystwie [bNa co powinnam uwazac? - 7 mieczy, cesarzowa, świat = 9 buław / pustelnik -> [/b]na to zeby nie przekombinowac bo zostaniesz sama - nie wiem skad cisie to 9 bulaw wzielo-- jak juz to z podsumy wychodzi pustelnik .......... nastepnym razem nie lap za karty w takich momentach bo one zamiast odp. to twoje emocje łapia.... a zycie jak to zycie- składa sie z radosci i smutku- wiec ciesz sie tym co jest teraz- jak bedzie sie psuc -dopiero bedziesz sie martwic- powodzenia Cytuj
GdzieTaIrlandia Napisano 28 Grudnia 2012 Napisano 28 Grudnia 2012 Jagódko -rogi ma rację.. W czasie gdy jestesmy rozchwiani emocjonalni,smutni w złej formie psychicznej najlepiej nie wyjmować kart . Może się to skonczyć jeszcze gorszym rezultatem. Każdy z nas popełnia blędy. Wiem to po sobie również. A może skoro jest tak dobrze to nalezy na ten czas cieszyc się i celebrować każda z chwil? Czas płynny,nagle moze malutka decyzja,jedno słowo wszystko zmienić dlatego CIESZ SIE<KOCHAJ<PRZEZYWAJ:* Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 28 Grudnia 2012 Maestro Napisano 28 Grudnia 2012 Kurcze, czyzbyśmy były podobne? Mnie czasem też cos ze snu wyrwie i sprawdzam kartami... Jakie są jego prawdziwe zamiary? Rycerz pucharów, Paź buław, głupiec = 3 kielichy / gwiazda on potrzebuje emocji, zabawy,traktuje Cię lekko, ale!! jeśli to poczatek,to się nie martw,mało który facet ma na początku plany dalekosiężne, to my kobiety od razu widzimy jego i siebie w domku z ogródkiem z chmarą dzieci:))) Na co powinnam uwazac? - 7 mieczy, cesarzowa, świat = 9 buław / pustelnik na jakieś kłamstwa, niedopowiedzenia, ale może tez nie powinnas być zbyt dumna i nie pokazywac mu swojej wyższości... Cytuj
SacralNirvana Napisano 28 Grudnia 2012 Napisano 28 Grudnia 2012 W 7 Mieczach masz, zeby nie przewrozyc. Nie lap co chwila za karty. Jak jest dobrze to ciesz sie tym. Twoje nastawienie juz, ze jest za dobrze, jest nieciekawe. Pamietaj, ze zamartwiajac sie, to tak jakbys sie o to modlila. Uwazaj na swoje mysli, bo one tworza Twoja rzeczywistosci. A ta cialem sie staje. Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 28 Grudnia 2012 Maestro Napisano 28 Grudnia 2012 W 7 Mieczach masz, zeby nie przewrozyc. Nie lap co chwila za karty. Jak jest dobrze to ciesz sie tym. Twoje nastawienie juz, ze jest za dobrze, jest nieciekawe.Pamietaj, ze zamartwiajac sie, to tak jakbys sie o to modlila. Uwazaj na swoje mysli, bo one tworza Twoja rzeczywistosci. A ta cialem sie staje. Mi to tez dalo do myslenia, to co piszesz..... Cytuj
SacralNirvana Napisano 28 Grudnia 2012 Napisano 28 Grudnia 2012 Mi to tez dalo do myslenia, to co piszesz..... Fakt, jest, ze odczulam to ostro przy ostatniej znajomosci. Czasem sa sytuacje, ze czlowiek czuje sie niepewnie w zyciu. Na tyle, ze jak nawet zobaczy cos pozytywnego w zyciu, w kartach, to nie dowierza temu. I to juz znak, zeby w tej tematyce zostawic karty. Tylko jak to zrobic, gdy niepewnosc zzera czlowieka od wewnatrz? Czasem pomaga poobserwowac siebie, co tak naprawde powoduje ten niepokoj? I okazuje sie ostatecznie, ze to nie ta druga osoba, na ktora kladziemy ciagle karty a my sami. A karty w koncu zaczynaja pokazywac nieprawde, smiac sie z nas, bo Tarot to nie zabawka. Raz mozna zobaczyc, drugi, ale siedzenie i sprawdzanie kazdego etapu zycia, mysli, czegokolwiek u tej drugiej osoby to juz przesada. Ja pisze ino w odniesieniu do swoich doswiadczen. To droga w slepy zaulek. Ale i nauczka na przyszlosc. Karty to nie zabawka a czas, gdy jestesmy pelni niepokoju to nie czas na wrozenie. A... i raz.... to nie ciagle i nie codziennie. Wyrwanie ze snu, bo cos tez mialam nie raz... i tez bywalo, ze ciagnelo, zeby postawic na to karty. Widze, ze nie tylko ja tak mam. Mi caly czas przed oczami pojawia sie tekst Banzhafa (moje tlumaczenie) Zajmowanie sie okultyzmem nie jest w naszym rozeznaniu ani naganne ani zle. Skoro jednak najbardziej oswieconymi nam wspolczesnymi slowo okultyzm potrafi wstrzasnac, nie powinno sie go lekcewazyc.Okultyzm rozumiany pod katem gleboko psychologicznym moze rownac sie z najglebsza nieswiadomoscia, wymaga swiadomosci Ja, na tyle silnej, aby ta napotkawszy na zawartosc nieswiadomosci potrafila jej stawic na tyle czola, aby nie dac sie pozrec. Ta druga opcja prowadzi do dezorganizacji duchowej. W kontekscie Tarota oznacza to, ze gdy dorosly, zdrowy czlowiek, zajmie sie kartami i ich symbolika, doswiadczy tego jako wzbogacenia. Jednak slaby psychicznie lub chory czlowiek powinien uwazac. Jezeli obrazy z kart sprawia, ze stanie sie niespokojny lub karty zaczna przejmowac nad nim wladze, powinien je zostawic i zajac sie zyciem codziennym, okultyzm pozostawiajac w spokoju. Cytuj
GdzieTaIrlandia Napisano 28 Grudnia 2012 Napisano 28 Grudnia 2012 Mądrze prawisz Sacral.. Ja bym chciała jeszcze tylko dopisać,że pewnych rzeczy nie da się zauważyć i objąć wzrokiem.. Czasem jest tak,że gdy oczami wszystko jest w porządku -intuicja przywołuje nas do czujności bo wyczuwa co "czuć" w powietrzy . Czas jest dla każdego z nas niby ten sam,ale w sprawdzalności bardzo pobiezny i różny wiec.. Cytuj
bridaa Napisano 28 Grudnia 2012 Napisano 28 Grudnia 2012 ale w tych pierwszych kartach nie ma nieszczerości, jesli to świeża znajomośc lub jesteście młodymi ludzmi to karty masz dobre dziewczyno, taki spontaniczny młody chłopak, Rycerz to uczucie przecież, nie tylko bawidamek jak to sie często uważa, Paź Pałek nigdy nie jest nieszczery, raczej beztroski, Głupiec nie ma planu, jest fajnie tak jak jest. Nie widze zeby chciał Cie wykorzystać czy cos w tym stylu. Typowe podejście młodego człowieka do znajomosci z dziewczyną. A nic w życiu nie jest wieczne, więc korzystaj z tych dobrych chwil. Cytuj
SacralNirvana Napisano 28 Grudnia 2012 Napisano 28 Grudnia 2012 Na co uwazac... jest dosc wymowne. Skupiajac sie tylko i wylacznie na rozkladzie, bez jakichkolwiek dodatkowych przeslanek. 7 mieczy, cesarzowa, świat = 9 buław / pustelnik Cesarzowa + Swiat to ewidentne "skup sie na tu i teraz, na sobie, na tym, co dobre i ciesz sie tym". 7 Mieczy jw. "nie przewroz". Podsum (HB) jeszcze dosc wymowny jest. IV Cesarz. A ten radzi, aby odsunac od siebie emocje, szczegolnie te nagatywne i na sprawe spojrzec realistycznie, tzn. "na czczo", gdy brzuch nie jest przepelniony niepokojem, lekami. Realistycznie popatrzec i ocenic. Bez EMOCJI... Wymowa pierwszego rozkladu potwierdza tylko, ze jest dobre BO JEST DOBRZE... ale nastepne karty ostrzegaja... Przed czym? Jw. Cytuj
Gość MyStErIoUs_WoMaN Napisano 28 Grudnia 2012 Napisano 28 Grudnia 2012 ...Na co powinnam uwazac? - 7 mieczy, cesarzowa, świat = 9 buław / pustelnik -> na to zeby nie przekombinowac bo zostaniesz sama... Otóż tooo... Cytuj
Gość Iwka78 Napisano 28 Grudnia 2012 Napisano 28 Grudnia 2012 Fakt, jest, ze odczulam to ostro przy ostatniej znajomosci. Czasem sa sytuacje, ze czlowiek czuje sie niepewnie w zyciu. Na tyle, ze jak nawet zobaczy cos pozytywnego w zyciu, w kartach, to nie dowierza temu. I to juz znak, zeby w tej tematyce zostawic karty.Tylko jak to zrobic, gdy niepewnosc zzera czlowieka od wewnatrz? Czasem pomaga poobserwowac siebie, co tak naprawde powoduje ten niepokoj? I okazuje sie ostatecznie, ze to nie ta druga osoba, na ktora kladziemy ciagle karty a my sami. A karty w koncu zaczynaja pokazywac nieprawde, smiac sie z nas, bo Tarot to nie zabawka. Raz mozna zobaczyc, drugi, ale siedzenie i sprawdzanie kazdego etapu zycia, mysli, czegokolwiek u tej drugiej osoby to juz przesada. Ja pisze ino w odniesieniu do swoich doswiadczen. To droga w slepy zaulek. Ale i nauczka na przyszlosc. Karty to nie zabawka a czas, gdy jestesmy pelni niepokoju to nie czas na wrozenie. A... i raz.... to nie ciagle i nie codziennie. Wyrwanie ze snu, bo cos tez mialam nie raz... i tez bywalo, ze ciagnelo, zeby postawic na to karty. Widze, ze nie tylko ja tak mam. Mi caly czas przed oczami pojawia sie tekst Banzhafa (moje tlumaczenie) Sacralko! I love you! :-D dzięki, dzięki, dzięki:-DDDD Cytuj
JagodowaTruskawka Napisano 28 Grudnia 2012 Autor Napisano 28 Grudnia 2012 Nie spodziewalam sie tak duzego odzewu. Jetsem ogromnie Wam wdzieczna za kazdy post ! Chyba wlasnie na zdrowie mi wyjdzie jak na jakis czas odstawie karty. Teraz mam za to inny problem, ale mam nadzieje ze to czysty przypadek. Otoz idac spac, poprosilam aniola stroza, zeby poszedl do aniola stroza pana X i powiedzial mu, ze jak ma zamiar mnie skrzywdzic to zeby wcale nie przyjezdzal. Dzis pan X mi mowi ze sie przeziebil i coraz gorzej z nim. Naprawde juz nie wiem co myslec. Cytuj
Gość MyStErIoUs_WoMaN Napisano 28 Grudnia 2012 Napisano 28 Grudnia 2012 W pierwszym poście napisałaś - "Ktos jest w moim zyciu i jest kolorowo. Az za kolorowo, a doswiadczenie nauczylo, ze tak nigdy nie jest." ~ Kochana, nigdy nie mów nigdy to raz, a dwa - nie każdy facet jest taki sam, naprawdę, nie można tak generalizować...da sie wyczuć że ktoś kiedyś Cię skrzywdził dość mocno, ale to nie znaczy że teraz też tak będzie, daj sobie szanse na radość, owszem - obserwuj, ale nie zadręczaj się tak, wiem z własnego doświadczenia że jak się tak szuka "dziury w całym" to sie znajdzie - i dostanie się to czego się szukało... To przy Tobie w kartach jest 7 Mieczy - co jak dla mnie tutaj mówi przede wszystkim o tym żebyś się wzięła w garść i rozwiązała trudności raz na zawsze ~ w Twoim przypadku chodzi o porzucenie zlych wspomnień i zadręczania się tym... Powodzenia. Cytuj
JagodowaTruskawka Napisano 31 Stycznia 2013 Autor Napisano 31 Stycznia 2013 Okazalo sie, ze karty pokazaly moje lęki Dobrze dziewczyny napisaly, iz zeby nie przewrozyc i nie mam sie czym martwic:) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi