duo70 Napisano 28 Grudnia 2012 Napisano 28 Grudnia 2012 Witam Postawiłam karty koleżance na 2013 Najważniejsze wydarzenie 8 MIECZY Może będzie brak zadowolenia, obawy przed zmianami, samoograniczenia,nieokazywanie swoich uczuć i potrzeb. Życie osobiste 5 MIECZY nieporozumienia, rozstania, bujanie w obłokach Niespodzianki DIABEŁ (7 pucharów, Sprawiedliwość) no i tutaj mam zagwostkę...Uzależnienie od kogoś lub czegoś, namiętność, przeszkody Jeśli ktoś mógłby mi pomóc w dokładniejszej interpretacji, to będę bardzo wdzięczna DUO Cytuj
nirva2991 Napisano 28 Grudnia 2012 Napisano 28 Grudnia 2012 najważniejsze wydarzenie jako 8 mieczy , to będzie musiała się wyzbyć wszystkich swoich lęków i uwolnić się od negatywnego myślenia , ponieważ najbardziej blokuje się ona sama . W życiu osobistym musi uważać na zazdrość , przesadną podejrzliwość . niespodzianki - mi się wydaje (zwłaszcza jak tam na górze jest 8 mieczy ) musi uważać na takie samo zapętlenia . podchodzić do spraw bardziej obiektywnie , mniej przez własne emocje , ponieważ bardzo zagłuszają rzeczywisty obraz . Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 28 Grudnia 2012 Maestro Napisano 28 Grudnia 2012 Najwaznijesze wydarzenie 8 mieczy - ona się od kogoś ograniczy,uda jej się wydostać z toksycznej znajomosci Życiem osobiste - rwane kontakty,zagrywki,spory Niespodzianka - ktoś się może od niej uzależnić Cytuj
Gość MyStErIoUs_WoMaN Napisano 28 Grudnia 2012 Napisano 28 Grudnia 2012 Postawiłam karty koleżance na 2013 Najważniejsze wydarzenie 8 MIECZY Życie osobiste 5 MIECZY Niespodzianki DIABEŁ (7 pucharów, Sprawiedliwość) Znajdzie się w trudnej sytuacji ~ poczuje się osaczona i bezradna, ale nie będzie mogła zbytnio nic zmienić...no ewidentnie coś pójdzie nie po Jej myśli i jedyne co będzie mogła zrobić to czekać ~ potrzebna będzie cierpliwość by z tego wyjść, ale będzie na to szansa... Życie osobiste ~ tu się okaże że obrany kurs nie jest najlepszy, może chodzić o jakąś porażkę, nawet zdradę...w najlepszym wypadku ~ będą kłótnie, złośliwości, nieporozumienia... Jeśli zaś o niespodziankę chodzi ~ to biorąc wszystkie karty pod uwagę, widać tutaj że dotyczy to relacji, toksycznej relacji i niemożności wyzwolenia się spod wpływu partnera...będzie pod wplywem instynktów które stłumią Jej silną wolę... Cytuj
werona Napisano 28 Grudnia 2012 Napisano 28 Grudnia 2012 Najważniejsze wydarzenie 8 MIECZY karta brama, ja bym do niej dołożyła kartę... Wydarzy się coś, co spowoduje jej zamknięcie w sobie, blokady i ograniczenia, może bać się ruszyć z tego, tkwić w tym bezczynnie i godzić się na taką sytuację jaka będzie... bardzo możliwe, że będzie chciała się z czegoś uwolnić, ale będzie się czuła uwiązana i nie będzie wiedziała jak z tego wybrnąć... Życie osobiste 5 MIECZY nieczyste zagrania, egoistyczne zagrywki, nieuczciwa walka oraz zdrady Niespodzianki DIABEŁ (7 pucharów, Sprawiedliwość) pożądaniem mi to pachnie... i mega męskim mężczyzną, który będzie kusił, wabił i pożądał, który rozbudzi w pani marzenia i o którym będzie śniła po nocach, a pan będzie zajęty... A tak swoją drogą koleżanka nie jest uwikłana w jakiś toksyczny związek lub romans? Cytuj
duo70 Napisano 28 Grudnia 2012 Autor Napisano 28 Grudnia 2012 Nic mi nie wiadomo, czy jest w jakimś toksycznym związku. Nie mówi wszystkiego. Jakieś czas temu zakończyła taki związek i mogła powrócić do tej relacji teraz albo zamierza. Cytuj
SacralNirvana Napisano 29 Grudnia 2012 Napisano 29 Grudnia 2012 Dla mnie 8 Mieczy to zawsze zycie przeszloscia jest. Gdy jest ona w nas tak zywa. Mam tu na mysli wspomnienia nieciekawe, gdy ktos nas zranil, wykorzystal, sprawil bol. I teraz jestesmy tak zblokowani, ze nie potrafimy sie otworzyc na nowe. Dochodzimy sobie tam nawet do jakiegos punktu, tacy dumni, ze ojej, tacy otwarci jestesmy, ale wystarczy jakis jeden maly impulsik z zewnatrz i chowamy sie cali z powrotem w skorupe. Tu wlasnie bardzo wazne jest wyjsc poza te ograniczenia i blokady. Zaczac konkretnie dzialac. W zyciu osobistym widac nieciekawie bedzie, ale dlaczego? No wlasnie. Potega negatywnego myslenia. Mysle, ze to ladnie zazebia sie z tymi 8 Mieczami. Kolezanka ma chyba jakies obciazenia z przeszlosci, ktore po prostu nie daja sie jej otworzyc colkiem i trzymaja w ramach niepowodzenia, bycia zdanym na kleske. Wazne, zeby starala sie tego pozbyc, bo inaczej nie bedzie mogla cieszyc sie zbytnio w sferze uczuciowej. Bo tu jak wiadomo, jednak te min. odrobina optymizmu i otwartosci, bylyby na miejscu. Niespodzianki. Nie wiem. Ja caly czas lacze to z tymi kartami wyzej. Diabel to takze wyjscie poza wlasne ograniczenia. Pani zblokowana jest, stawia na niepowodzenia a tu zaczyna z jednej strony marzyc w tych 7 Kielichach, z drugiej zaczyna rozsadnie patrzyc na to, co ma. Diabel to wlasnie wyjscie poza te swoje kajdanki, to, co ja na ten moment wiezi, trzyma w uazaleznieniu. Podsum tu HB jest Cesarzowa. To kobieta wreszcie spelniona, taka, ktora potrafi brac milosc i ja dawac, wiec taka, ktora wyszla w pelni poza swoje blokady i swoj negatywny sposob myslenia. I owszem tu tez moze byc jakis mezczyzna w tym Diable, chociaz nie musi. Cytuj
Gość SooYoung Napisano 29 Grudnia 2012 Napisano 29 Grudnia 2012 Może się wplątać w romans i z tego powodu będzie się źle czuła emocjonalnie. Jako osoba zaplątana w toksyczną relacje, ograniczona i uzależniona od uczuć i zachowania tego mężczyzny. Pan może ja zwodzić, że się dla niej rozwiedzie, a to tylko iluzje. Ważne to szybko odzyskać równowagę i odciąć się od toksycznej sytuacji - to też pokazuje Sprawka. Karty pasują też na uzależnienie, to mogą być leki np. przeciwbólowe (też uzależniające) W wersji hard, choć każde uzależnienie utrudnia życie, to może być alkohol albo inne używki powodujące odlot - 7 pucharów. Wiem że może widzę to czarno, ale przy 5 mieczy nie ma słodko, albo nas ktoś oszukuje i meczy, albo my kogoś i to też nas męczy. W każdym razie Coś ją pomęczy, od niej samej zależy czy się temu podda czy zawalczy o siebie. Cytuj
Gość MyStErIoUs_WoMaN Napisano 29 Grudnia 2012 Napisano 29 Grudnia 2012 "Dopowiem" jeszcze że: Zgadzam się z Dziewczynami ~ tu może chodzić właśnie o to że w tym nadchodzącym 2013 r. wplącze się w romans z żonatym Mężczyzną (a może już w takim tkwi a nie wie że Pan ma żonę)... No daj Nam znać kiedyś co tam się zadziało. Cytuj
SacralNirvana Napisano 29 Grudnia 2012 Napisano 29 Grudnia 2012 Tak patrze i po tych blokujacych kartach wyzej (8 Mieczy, 5 Mieczy) akurat niespodzianka w roli Diabla nie kojarzy mi sie zle. Diabel po zsumowaniu daje Kochankow. To potencjal, ktory kryje w sobie, jezeli przezwyciezymi rozne sprawy, ktore nie pozwalaja nam wyjsc poza swoje ograniczenia (a jakie? widac wyzej: blokady w 8 Mieczach, negatywne myslenie w 5 Mieczach. Ciekawe tak na marginesie jest, jak roznie czujemy karty i ile mozna sie od siebie nawzajem nauczyc. Dla mnie np. karta oszustw bylo raczej 7 Mieczy, ale wiadomo, kazdy z nas inaczej z kartami rozmawia). Dalej te 7 Kielichow. Ogolnie karta nieciekawa, ale moze tez oznaczac marzenia i oderwanie sie od ograniczen, w polaczeniu ze Sprawiedliwoscia, ktora kontroluje emocje, wcale nie musi byc to tak zle. Z Banzhafowego wyliczenia podsum to Cesarzowa jest. Jak dla mnie to bardzo ladny podsum pokazujacy mozliwosci. Tak, jakby pani miala uwolnic sie ze swoich roznych blokad i wreszcie naprawde dac dzialac swojemu sercu, poczuc sie kobieta itd. Podsum calego rozkladu (HB) to VII Rydwan, wiec jak najbardziej dzialanie, nie wahanie sie, nie rozmyslanie a dzialanie. No nic... dopisalam, co mi tam jeszcze na mysl przyszlo. Ja w kazdym razie nie widze tu toksyki... Nie zawsze Diabel jest zly. Cytuj
duo70 Napisano 29 Grudnia 2012 Autor Napisano 29 Grudnia 2012 Dam dam znać, jak tylko sama się dowiem o co chodzi Dziękuję Wam za tak dokładne interpretacje. Mi jeszcze daleko do tego. pozdrawiam Was ciepło. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi