Skocz do zawartości

Lupiszon

SacralNirvana

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

1.Karta główna - 6 Kielichow

Podstawowa karta mówiąca o problemie. Tą kartę warto rozpatrywać wyjątkowo uważnie. Robimy to zanim wyciągniemy kolejną kartę. Jest to karta najważniejsza w całym rozkładzie, gdyż do niej odnosimy wszystkie następne.

Karta przeszlosci raczej. Mile wspomnienia.

2.Ostrzeżenie - XVI Wieza

Ostrzeżenie. Negatywne kwestie, na co należy uważać, czego nam brak, jakie są wady. Jest to karta negatywna w innych rozkładach interpretowana jako karta odwrócona

Ze mam sklonnosci do burzenia wszystkiego albo ze dzialam zbyt impulsywnie?

.

3.Co robic - XX Sad

Karta działania. Tutaj mamy praktyczne podpowiedzi co należy zrobić.

Wyciagnac reke na zgode?

4.Obciazenie z przeszlosci - X Kolo Fortuny

Wpływy, obciążenia z przeszłości. Tutaj możemy się dowiedzieć, co się wydarzy jak nic nie zrobimy. Gdy nie zrobimy czegoś nowego to pojedziemy na automacie. Karta ta pokazuje nam jakie własnie obciążenia z przeszłości nad nami wiszą i psują nam szyki. To jest to, co świadomie możemy zmienić.

Karma.

5.Partnerzy,osoby bliskie - 10 Monet

Partnerzy i ludzie w otoczeniu. Do działania najczęściej potrzebni są ludzie. Tutaj karta podpowiada kim są ludzie w naszym otoczeniu lub Ci, od których zależy w jakimś stopniu nasz los. Mowa tutaj może być o przyjaciołach i wrogach.

Rodzina.

6.Co teraz się dzieje - 5 Mieczy

Co z tego wyniknie. Nadchodząca przyszłość. Własnie dlatego tutaj można zakończyć wróżbę. Ta przyszłość wynika z tego co już jest czyli z tego co sami wypracowaliśmy.

Nic. Ewentualnie zdawkowe kontakty.

7.Niespodzianka - 6 Bulaw

To czego się nie spodziewany, "ingerencja bogów", niespodzianka.To co przychodzi z zewnątrz. Dobre i złe zależnie od karty. Ta karta może wypełnić luki w rozkładzie poprzednich kart. Może też zadziałać odwrotnie - gdy poprzednie karty powiedziały nam wszystko to ta karta poważnie może zamieszać.

Konkretne dzialania przynoszace zadowolenie osobie, ktora bedzie ich autorem.

8.Co sie nie zmieni - Paz Kielichow

Rzeczy oczywiste, jakie należy wziąć pod uwagę. To są rzeczy, które na pewno się nie zmienią. Nie ma takiej siły, która mogłaby to ruszyć w danym momencie. Są to rzeczy tak oczywiste, że często ich zwyczajnie nie dostrzegamy.

Nie wiem, ze mimo wszystko bedziemy o sobie dobrze mysleli?

9.Karta osiagniec - III Cesarzowa

Karta osiągnięć, mistrzostwa. Podpowiada na czym warto się skupić i pracować. To kontynuacji karty trzeciej, mówiącej co robić teraz i szóstej mówiącej co z planów wyjdzie. Ta karta idzie dużo dalej. Mówi do czego dążyć świadomie, wskazuje kierunek rozwoju. Tutaj również można przerwać wróżbę.

Dzieki tej znajomosci skupie sie bardziej na sobie samej. Mozliwe, ze odkryje swoje jakies strony, ktore bede teraz rozwijac i ogolnie sama rowniez darzyc ciagle do rozwoju.

10. Zysk, korzysci - 8 Kielichow

Korzyści jakie z tego osiągną inni ludzie. Tutaj dowiemy się, jak nasze działania wpłyną na innych ludzi oraz na otoczenie w ogóle. Mowa jest też o stratach jakie możemy wywołać. To także interesujące spojrzenia na to, jak nas widzą inni. Tutaj także możemy przerwać wróżbę.

Zamknienie pewnego etapu za soba i wejscie na calkiem nowy lad.

11.To co się nie uda - 9 Bulaw

To co się nie uda, albo to co się nie wydarzy. Niewykorzystane szanse, to co się rozproszy i nie uda. To są złudzenia.

Nie uda mi sie zachowac ostroznosci. Wydaje mi sie, ze jestem taka madra i sceptyczna a nie uda mi sie zachowac tego. Chyba, ze chodzi o konkretne dzialania.

12.Wglad na karty - 3 Bulawy

Dodatkowe wskazówki o przeszłości, podpowiedź na co jeszcze należy w poprzednich kartach zwrócić uwagę. To wskazanie dla wróżącego aby spojrzał jeszcze raz w rozkład i skorzystał z podpowiedzi nowego punktu widzenia na karty.Tutaj jest też przypomnienie o co pytaliśmy karty.

Ogolnie nic tu nie powinno sie na razie robic. Pozwolic sie dziac i obserwowac. Niech czas dziala na korzysc, jezeli w ogole.

13.Daleka przyszłość, karta nieświadomości. - As Bulaw, Krol Kielichow, 8 Bulaw + 2 Monety, VII Rydwan ---> suma XVII Gwiazda

To karta nowych początków, jednak mówi o tym, co wydarzy sie w dalekiej przyszłości.Może mieć też sens negatywny w sytuacji, gdy wiemy, ze to cos wydarzy się za kilka lub kilkanaście lat. Może też pokazać coś co klient ukrył lub do czego się zwyczajnie nie przyznaje.

Mozliwe jakies dzialania ze strony przeciwnej, znaczy znajomego. Tja...

Tak to wyglada. Ktos wydusi cos z tego rozkladu?

Napisano

ja nie rozumiem tego rozkładu , ale spróbuję :D

Podstawowa karta mówiąca o problemie. Tą kartę warto rozpatrywać wyjątkowo uważnie. Robimy to zanim wyciągniemy kolejną kartę. Jest to karta najważniejsza w całym rozkładzie, gdyż do niej odnosimy wszystkie następne.

dla mnie to nie są tylko miłe wspomnienia , ale jakaś sprawa , ktoś powracający z przeszłości ( to zależy co jest po tej karcie ) możliwe , że masz niedokończone jakieś sprawy , które domagają się zakończenia . może o ten rozwód chodzi .

Ostrzeżenie. Negatywne kwestie, na co należy uważać, czego nam brak, jakie są wady. Jest to karta negatywna w innych rozkładach interpretowana jako karta odwrócona

nie działać pochopnie . uważać , żeby przy burzeniu złego , nie zburzyć przy okazji i dobrego .

.

3.Co robic - XX Sad

wyciągnąć rękę na zgodę , pojednać się , ale też zamknąć dawną sprawę poprzez pogodzenie i rozpoczęcie nowego etapu , życia swoim życiem .

Wpływy, obciążenia z przeszłości. Tutaj możemy się dowiedzieć, co się wydarzy jak nic nie zrobimy. Gdy nie zrobimy czegoś nowego to pojedziemy na automacie. Karta ta pokazuje nam jakie własnie obciążenia z przeszłości nad nami wiszą i psują nam szyki. To jest to, co świadomie możemy zmienić.

Karma.- no i jakiś nie fortunny ten los chyba był

Partnerzy i ludzie w otoczeniu. Do działania najczęściej potrzebni są ludzie. Tutaj karta podpowiada kim są ludzie w naszym otoczeniu lub Ci, od których zależy w jakimś stopniu nasz los. Mowa tutaj może być o przyjaciołach i wrogach.

masz w okół siebie dużo osób , które mogą dać Ci wsparcie , możesz się czuć bezpiecznie , ponieważ sama nie zostaniesz . (kojarzę chyba tą kartę u Ciebie poprzednich rozkładów :) )

Co z tego wyniknie. Nadchodząca przyszłość. Własnie dlatego tutaj można zakończyć wróżbę. Ta przyszłość wynika z tego co już jest czyli z tego co sami wypracowaliśmy.

nadchodzi czas rozstrzygania . "rozdzielenie mieczem tego co ważne od nieważnego " - tak sobie mówię czasem na tą kartę :) musisz stawić czoła przeciwnością i uważać na zamiary innych . ponieważ ktoś może niespodziewanie coś "wyciągnąć" co Cię nie zadowoli .

To czego się nie spodziewany, "ingerencja bogów", niespodzianka.To co przychodzi z zewnątrz. Dobre i złe zależnie od karty. Ta karta może wypełnić luki w rozkładzie poprzednich kart. Może też zadziałać odwrotnie - gdy poprzednie karty powiedziały nam wszystko to ta karta poważnie może zamieszać.

Konkretne dzialania przynoszace zadowolenie osobie, ktora bedzie ich autorem. - wyjdziesz dobrze , ze wszystkich swoich problemów ;) można by było to nazwać , że masz "opiekę boską " :)

Rzeczy oczywiste, jakie należy wziąć pod uwagę. To są rzeczy, które na pewno się nie zmienią. Nie ma takiej siły, która mogłaby to ruszyć w danym momencie. Są to rzeczy tak oczywiste, że często ich zwyczajnie nie dostrzegamy.

ja bym pazie podciągnęła pod dzieci . że tutaj będzie wszystko super i zostanie tak jak jest .

Karta osiągnięć, mistrzostwa. Podpowiada na czym warto się skupić i pracować. To kontynuacji karty trzeciej, mówiącej co robić teraz i szóstej mówiącej co z planów wyjdzie. Ta karta idzie dużo dalej. Mówi do czego dążyć świadomie, wskazuje kierunek rozwoju. Tutaj również można przerwać wróżbę.

Dzieki tej znajomosci skupie sie bardziej na sobie samej. Mozliwe, ze odkryje swoje jakies strony, ktore bede teraz rozwijac i ogolnie sama rowniez darzyc ciagle do rozwoju. - i do tego jesteś chyba bardzo dobą matką .

Korzyści jakie z tego osiągną inni ludzie. Tutaj dowiemy się, jak nasze działania wpłyną na innych ludzi oraz na otoczenie w ogóle. Mowa jest też o stratach jakie możemy wywołać. To także interesujące spojrzenia na to, jak nas widzą inni. Tutaj także możemy przerwać wróżbę.

Zamknienie pewnego etapu za soba i wejscie na calkiem nowy lad. - według mnie fajnie te karty się zgrywają z poprzednimi . i tutaj nie mam nic do dodania .

To co się nie uda, albo to co się nie wydarzy. Niewykorzystane szanse, to co się rozproszy i nie uda. To są złudzenia.

Nie uda mi sie zachowac ostroznosci. Wydaje mi sie, ze jestem taka madra i sceptyczna a nie uda mi sie zachowac tego. Chyba, ze chodzi o konkretne dzialania. - nie uda się czegoś przewidzieć , dlatego może coś Cię zaskoczyć .

Dodatkowe wskazówki o przeszłości, podpowiedź na co jeszcze należy w poprzednich kartach zwrócić uwagę. To wskazanie dla wróżącego aby spojrzał jeszcze raz w rozkład i skorzystał z podpowiedzi nowego punktu widzenia na karty.Tutaj jest też przypomnienie o co pytaliśmy karty.

Ogolnie nic tu nie powinno sie na razie robic. Pozwolic sie dziac i obserwowac. Niech czas dziala na korzysc, jezeli w ogole. - pojawią sie nowe szanse i możliwości , 3 buławy czyli masz szansę to wprowadzenia zamiarów w czyn . tylko musisz wykonać krok

13.Daleka przyszłość, karta nieświadomości. - As Bulaw, Krol Kielichow, 8 Bulaw + 2 Monety, VII Rydwan ---> suma XVII Gwiazda

To karta nowych początków, jednak mówi o tym, co wydarzy sie w dalekiej przyszłości.Może mieć też sens negatywny w sytuacji, gdy wiemy, ze to cos wydarzy się za kilka lub kilkanaście lat. Może też pokazać coś co klient ukrył lub do czego się zwyczajnie nie przyznaje.

ruszy kielichowy :)

• Lubię to! 1
Gość Iwka78
Napisano

1.Karta główna - 6 Kielichow – karta mówiąca o dużej tęsknocie do dzieciństwa, kiedy człowiek był beztroski i czuł się bezpieczny. Tęsknota za rodziną i ciepełkiem, ale też zbyt częste rozpatrywanie i życie przeszłością….

2.Ostrzeżenie - XVI Wieza – patrz co burzysz i zachowaj ten obraz w pamięci, aby nie powrócić za chwilę do tego samego

3.Co robic - XX Sad – zająć się tym, co powinno być dla każdego najważniejsze, sensem życia… a sens życia, to nasze odrodzenie, rodzina to nasza baza, podstawa funkcjonowania i istnienia w świecie….

4.Obciazenie z przeszlosci - X Kolo Fortuny – no taki los….

5.Partnerzy,osoby bliskie - 10 Monet – rodzina, najbliżsi mają największy wpływ

6.Co teraz się dzieje - 5 Mieczy – no tu trzeba teraz bardzo uważać nie tylko na osoby, które mogą Ci zaszkodzić, ale też na to, że stan ducha nie przejmuje się wydarzeniami z życia realnego…. Teraz możesz (ale nie musisz ja tego nie wiem… gdybam tylko) mieć etap, kiedy masz wrażenie, że duchowo jesteś ponad wszystkim, co ziemskie… a powinno być na odwrót… aby poznać i zrozumieć duchowość, trzeba najpierw się porządnie uziemić, bo inaczej można zbyt daleko odlecieć….

7.Niespodzianka - 6 Bulaw – tam gdzie działasz odniesiesz sukces

8.Co sie nie zmieni - Paz Kielichow – po prostu dzieci… zawsze będą Was łączyć….

9.Karta osiagniec - III Cesarzowa – skupić się na swoim cieple wewnętrznym… rozdać je wśród swoich dzieci…. Nasza największa rola jako ludzi – przekazywanie miłości, uczenie jej….

10. Zysk, korzysci - 8 Kielichow – koniec pewnego etapu i wejście w nowe….

11.To co się nie uda - 9 Bulaw – spokoju, równowagi, dystansu….

12.Wglad na karty - 3 Bulawy – a mi przyszła na myśl podróż… zmiana miejsca zamieszkania…

13.Daleka przyszłość, karta nieświadomości. - As Bulaw, Krol Kielichow, 8 Bulaw + 2 Monety, VII Rydwan ---> suma XVII Gwiazda – no będzie jakiś kielichowy na horyzoncie… dużo energii ognia, dużo działania i inicjatywy z jego strony, dużo wahania w Tobie, i dużo zmian, znów przeprowadzkę widzę… no idzie nowe… dużymi krokami:hahahaha:

Napisano

Dzieki Kochane. :bukiet: Nie stawialam tego rozkladu na konkretna znajomosc, ale ladnie tu widze sie rozne sprawy przeplataja. I pokrywaja z poprzednimi rozkladami. Dziekuje Ci ogromnie.

Temat mam obstrzelony, wiec z mojej strony rozkladow na tematyke przyszlosciowa wiecej nie bedzie... Przynajmniej na tym gruncie, gdy nie ma nic nowego a wszystko bazuje na tym, co jest (6 Kielichow, XX Sad).

• Maestro
Napisano

Zaczynam moje wyduszanie:))))

Twoje dzieci, Twoje wspomnienia ogólnie Twoja cała przeszłosć, toma na Ciebie wpływ, bota przeszłośc przeciez Ciebie ukształtowała, Twój światopogląd, Twój sposób zachowania, postępowania...

Być może działasz niekiedy zbyt nerwowo, jak coś kończysz, to lecisz po całości, jak kończysz to burzliwie i nagle i niespodziewanie

.

3.Co robic - XX Sad

Po prostu wybaczać,każdy przecież popelnia błędy

Los, zdarzenia, na które wpływu nie miałaś,zdarzenia nagłe i nieoczekiwane, kompletnie nieplanowane, dobre i złe

Jest rodzina,na którą możesz liczyć

Niby coś się u Ciebie dzieje, ale to raczej nie jest to,czego pragniesz,nie masz tego czego oczekujesz, może rwane kontakty, niedopowiedzenia

Osiagniesz sukces,na który sobie zapracujesz:)

Nie zmieni się Twoja wrażliwość, uczuciowość,dostrzeganie nowych szans wokół siebie

Będziesz spelniona jako kobieta, będziesz miała to, czego zapragniesz:)

Wyciszysz emocje, staniesz się spokojniejsza, być może zamkniesz jakiś etap za sobą...

Nie nabierzesz dystansu do pewnych rzeczy, mozliwe też, jak piszesz, że nie będziesz zbyt ostrożna

Karta mówi o tym, że masz przed sobą dobre perspektywy na przyszłośc, w połaczeniu z Cesarzową, nawet bardzo dobre:)))

Ewidentnie widac męzczyznę kochającego,wrażliwego, który konkretnie zawalczy o Ciebie, z nim szansa na coś stałego i fajnego:)))

• Lubię to! 1
Napisano

Dzieki Kochana...

Ciagle mi sie gdzies ten Kielichowy pojawia. Tja... na ten moment to mi ogolnie ciezko uwierzyc, zeby cos sie jeszcze w moim zyciu pojawilo. Wiem... myslenie glupiego, ale tak jest.

Karty zle nie sa... nawet ladne...

Wypada patrzec, co tam zycie przyniesie... Dzieki jeszcze raz Inezko Kochana... :bukiet:

• Maestro
Napisano
Dzieki Kochana...

Ciagle mi sie gdzies ten Kielichowy pojawia. Tja... na ten moment to mi ogolnie ciezko uwierzyc, zeby cos sie jeszcze w moim zyciu pojawilo. Wiem... myslenie glupiego, ale tak jest.

Karty zle nie sa... nawet ladne...

Wypada patrzec, co tam zycie przyniesie... Dzieki jeszcze raz Inezko Kochana... :bukiet:

U mnie tez ten Król Kielichów ciagle.....Będzie dobrze dla nas obu:)))

Napisano (edytowane)

.Karta główna - 6 Kielichow

Podstawowa karta mówiąca o problemie. Tą kartę warto rozpatrywać wyjątkowo uważnie. Robimy to zanim wyciągniemy kolejną kartę. Jest to karta najważniejsza w całym rozkładzie, gdyż do niej odnosimy wszystkie następne.[/color][/b]

Powraca coś z przeszłości,coś czego nie dokończyłaś, coś poszło nie tak, i to wciąż wraca

Ostrzeżenie. Negatywne kwestie, na co należy uważać, czego nam brak, jakie są wady. Jest to karta negatywna w innych rozkładach interpretowana jako karta odwrócona a nie za bardzo skupiasz się na domu?Może to wskazówka, że tkwisz w bezpiecznych murach, a powinnaś wyjśc poza nie, bo coś może ci umknąc

.

3.Co robic - XX Sad

Odnowić swoje życie, pozwolić zmartwychwstać sobie, jako kobiecie

Jak sama nie zaczniesz porządkować sprawy,los ją uporządkuje za ciebie, ale może ci się nie spodobać to, jak to zrobi

Rodzina, przyjaciele, bliskie osoby, i uciążliwa relacja czyli były mąż, który ci gmatwa życie itp

Brak jasności sytuacji, ktoś ci miesza w życiorysie

Osiągniesz to, czego pragniesz

Ten ktoś bedzie ci bliski

Dzięki tej znajomości staniesz się kobietąw pełnej krasie, spełnioną i szczęśliwą, dla mnie Cesarzowa nigdy nie jest samotną kobietą

Nowy początek, odnalezienie właściwej drogi

Nie uda się zachowanie bierności, na razie się bronisz przed działaniem ale na niewiele ci się to zda

Powinnaś się otworzyć na to co już do Ciebie zmierza

A później bedzie jak w każdej relacji, raz gorąco, a czasem trochę chłodniej ale będzie ogólnie dobrze

Edytowane przez agaMAJ