Skocz do zawartości

Pelnia

SacralNirvana

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

0 - Ja, moj cien - Krolowa Bulaw

Nic. Ja, ktora coraz pewniej staje na nogach. Czuje sie dobrze sama ze soba i darze do samorealizacji.

1. Co jest widoczne, co moze oslepic - VIII Sprawiedliwosc + As Bulaw ---> IX Eremita

Moje podejscie takie poza emocjami do pewnych spraw. Rozliczam zycie ze wszystiego. Place rachunki i wystawiam rachunki innym. Jednoczesnie widze, ze jest szansa, aby z tego powstalo cos nowego, impuls, energia. Jednak co to ma byc. Na razie sama jestem w fazie dociekania wewnetrznego, porzadkowania sobie pewnych spraw.

2. Co sie wypelnilo, zakonczylo, zamyka cykl - 5 Kielichow + 10 Kielichow ---> XIII Smierc

Coz, wyobrazenia pewne runely, czlowiek stanal twarza w twarz z faktami i zobaczyl, ze na tym etapie nie da sie juz zbyt wiele osiagnac.

Tu koniec pewnego etapu nastapil.

3. Co sie zaczyna rozmywac, co sie sciemnia, co mnie opuszca lub powinno odejsc - 8 Mieczy + 4 Mieczy ---> suma XII Wisielec

Cos, co tkwilo w martwym punkcie powinno teraz ruszyc. Widac, ze wlasnie faza takiej martwoty a moze tez nie dopuszczania do siebie czegos, odchodzi w przeszlosc.

Gość gość5
Napisano

generalnie widac ze jestes osoba decyzyjna, ale czasami sie wahasz- niepotrzebnie

1. Co jest widoczne, co moze oslepic - VIII Sprawiedliwosc + As Bulaw ---> IX Eremita

jestes w fazie porzadkowania swojego zycia, dzialasz tak jak ci rozum podpowiada

2. Co sie wypelnilo, zakonczylo, zamyka cykl - 5 Kielichow + 10 Kielichow ---> XIII Smierc

zakonczyla sie relacja uczuciowa- czas na zmiany

3. Co sie zaczyna rozmywac, co sie sciemnia, co mnie opuszca lub powinno odejsc - 8 Mieczy + 4 Mieczy ---> suma XII Wisielec

faza stagnacji, ograniczen i separacji- otwiera sie nowy etap zycia :)

Gość Amfora
Napisano

Nie zawsze jesteś szczera, nie tylko wobec innych, ale i wobec siebie samej. Lubisz decyzowac i brać sprawy w swoje rece, nie dajesz sobie zbytnio pomóc.

Chłodne radchunki, wszystko takie wyważone, nie dajesz sie ponieśc emocjom nawet w dosyć spontanoicznych sytuacjach. Jak stary doświadczony mędrzec, zbyt chłodno, zbyt dużo dystansu. Takie, wszystko "Ja sama!"

Dojście do siebie, po rozstaniu, zakończenie nie miłej sytuacji rodzinnej.

Zamykanie sie na świat, tworzenie sobie własnych problemów i bezczynnośći, strach, chęć odpoczynku, czas spojrzeć na wszystko z nieco innej perspektywy, nie oznacza, ze trzeba działąć, najlepiej najpierw poznać, zanim sie zacznie działać ;)

Pozdrawiam

Madiie

P.S. Nie wiem czemu, ale Twoje rozkłady nie męczą, aż sie chce interpretować dalej!

• Maestro
Napisano

Nadal jesteś zbyt aktywna, chyba nadal pragniesz być zauważana, jest Ciebie "wiele",tzn. jesteś "wszędzie":)

Za mocno oceniasz i za mocno analizujesz,staraj się może za mocno nie "wymierzać kar",może powinnas być łagodniejsza?;>

skończył się czas smutków i płaczu nad rozlanym mlekiem,stałas się silniejsza,mocniejsza,zaczynasz powoli odzyskiwać siebie dla samej siebie

no i super, bo odchodzą smutki i zgryzoty,zamknięcie w pustelni,,izolacja

Napisano

0 - Ja, mój cień - Królowa Buław

Cień to cień, więc za dużo w Tobie niezależności, pewności siebie, stawiania na swoim i przejmowania inicjatywy... Możesz też czasami wychodzić w pozycji zaborczej i narzucającej swoją wolę kobiety. Nie bądź taką Zosią Samosią we wszystkim ;)

1. Co jest widoczne, co może oślepić - VIII Sprawiedliwość + As Buław ---> IX Eremita

W tej chwili Twoja samotność i skupienie na swoim wnętrzu. Absorbują Cię głównie sprawy urzędowe i jak sądzę dot. one Twojego małżeństwa, łączą Cię z panem więzy formalne i postępujesz moralnie z wykorzystaniem zasad chociaż zdaje się, że jest ktoś na horyzoncie kto w Asie Buław zwiastuje nowy początek i tu jakiś flircik jest możliwy :)

2. Co się wypełniło, zakończyło, zamyka cykl - 5 Kielichów + 10 Kielichów ---> XIII Śmierć

Przetrawiłaś rozpad rodziny i zmiany w tym zakresie, które nastąpiły...

3. Co się zaczyna rozmywać, co się ściemnia, co mnie opuszcza lub powinno odejść - 8 Mieczy + 4 Mieczy ---> suma XII Wisielec

Same karty zastoju... Wygląda na to, że długo byłaś zablokowana i tkwiłaś w przeszłości nabierając sił i dystansu... Jak dla mnie te karty potwierdzają Asa Buław w pkt 1 - coś zaczyna ruszać do przodu :)

PS. Do trzech razy sztuka... Przy tym "działaniu" forum moje trzecie podejście... ;)

• Lubię to! 1
Napisano

Dzieki Kochane... :bukiet:

Duzo racji w tym, co piszecie. Niestety na ten moment nie mam innego wyjscia, musze byc Bulawowa. Szczegolnie, ze tam, gdzie powinnam dostac wsparcie, stale musze je dawac, lub musialam.

Takze nie moge dac sie ponosic emocjom itd. Taki etap w zyciu, w duzej mierze zdroworozsadkowy. Przesadzaja sie rozne sprawy... i to ma odzwierciedlenie w tym, co u mnie teraz najwazniejsze jest... przykladowo.

PS. Tez dzis forum mi nawala, wysylam cos po kilka razy i nie zawsze lapie moja wypowiedz.

Gość Daffne
Napisano

Ceń...rozumiałabym jako to co z tego cienia wychodzi...i powoli zaczyna wychodzić na światło. Jest to Twoja energiczność, coraz większa pewność siebie. Zaczynasz postrzegać życie nieco inaczej, dostrzegać korzyści w tym, że sama możesz stać się kowalem swego losu i pokierować nim wedle własnych pragnień, chęci w sposób niezależny.

Najbardziej widoczne jest u Ciebie rozliczanie się życiowe...z tego co powinno odejść...z jednoczesnym przyjmowaniem i myślą o nowym. Jesteś tak pomiędzy Starym, a Nowym...widzę Cię jedną nogą za Tobą, a druga przed sobą...Mądrość i umiejętność korzystania z niej właściwie jest również bardzo tu uwypuklona. Masz w sobie impulsy do działania, entuzjazm, wszystko to czeka na właściwy czas kiedy i drugą nogę postawisz na nowym.

zamyka sie cykl emocjonalny w Tobie...pojawiały się tęsknoty za tym co dobre było i dla Ciebie wartościowe, cenne. Każdy jednak przechodzi ten etap wspomnień, wahań pomiędzy żalem, a sentymentalnością. Ten etap dobiega już końca.

zaczyna się rozmywać Twój dystans, zahamowanie swoich działań, na które zdecydowałaś się z własnego wyboru, ale też czułaś, że nie jest to dobry czas na ostre ruszenie do przodu. Wnętrze musiało jeszcze przepracować emocje (pkt 2), musiałaś rozliczyć się z życiem (pkt 1). Czas ten sprzyjał więc refleksji, analizie, który widać przynosi korzyści ( as buław pkt 1). To już odchodzi...zaciemnia się, zaczyna zanikać w Tobie...:)

Napisano

Dziekuje Daffne... Pieknie trafiona interpretacja... :bukiet:

Wszystkie interpretacje sa niezwykle cenne. Bardzo, bardzo dziekuje. :bukiet:

• 4 tygodnie później...
Napisano

Nastepna pelnia dopiero przed nami, ale juz pewne kwestie moge zweryfikowac. Jezeli cos tam jeszcze w jakims aspekcie sie ukaze to rowniez dopisze.

Ale na ten teraz weryfikuje tak:

Nic. Ja, ktora coraz pewniej staje na nogach. Czuje sie dobrze sama ze soba i darze do samorealizacji.

To byl okres czasu, gdzie musialam bardzo bronic swojej autonomii, nie pozwalac sobie wejsc na glowe, ze tak to ujme. Takze rzeczywiscie bardzo zaakcentowala sie energia Bulawowej.

Moje podejscie takie poza emocjami do pewnych spraw. Rozliczam zycie ze wszystiego. Place rachunki i wystawiam rachunki innym. Jednoczesnie widze, ze jest szansa, aby z tego powstalo cos nowego, impuls, energia. Jednak co to ma byc. Na razie sama jestem w fazie dociekania wewnetrznego, porzadkowania sobie pewnych spraw.

Trzezwe spojrzenie na pewne sprawy, wyciaganie konsekwencji, czy tez egzekwowanie ich i dzialanie. Ogolnie wszystko z rozmyslem, w taki planowany sposob.

Coz, wyobrazenia pewne runely, czlowiek stanal twarza w twarz z faktami i zobaczyl, ze na tym etapie nie da sie juz zbyt wiele osiagnac.

Tu koniec pewnego etapu nastapil.

Koniec pewnej znajomosci, ktora bardzo duzo dla mnie znaczyla. Trzezwe spojrzenie na to i odciecie sie. Zaprzestanie rojenia. Stwierdzenie, ze tu wiecej nie osiagne, bo ja czego innego oczekuje a ta znajomosc bedzie stale na tym etapie, co jest. Tzn. tak z doskoku i na wyraznych zasadach znajomego, czyli z mojej strony zero do powiedzenia. Tylko czekanie az pan pomiedzy wazniejszymi czynnikami zerknie laskawie w moja strone. Takze tu Smierc rowniez pokazala koniec tego etapu. I rzeczywista smierc (przynajmniej na ten czas teraz tak to wyglada) tej znajomosci.

Cos, co tkwilo w martwym punkcie powinno teraz ruszyc. Widac, ze wlasnie faza takiej martwoty a moze tez nie dopuszczania do siebie czegos, odchodzi w przeszlosc.

A tu ciekawie. Przez ponad tydzien bylam uziemniona z powodu bolu plecow. Na ten dzien, gdy to sie zaczelo (ostry bol plecow, nie moglam sie ruszyc w zadna strone, kregi poblokowane), karta na samopoczucie to bylo 8 Mieczy.

Tu 8 Mieczy + 4 Mieczy - moglo byc tym stanem uziemnienia. Z czasem to minelo i znowu moge w pelni sie ruszac.

Napisano

Postawiłaś się. Walczysz z przeciwnościami losu i nie masz zamiaru już odpuszczać. Czasem impulsywnie reagujesz na różne zachowania i bodzce,nie hmujesz tych emocji -co do Ciebie podobne nie jest. Czujesz się z tym dobrze.

Wymierzanie twojej sprawiedliwości zostalo rozpoczęte i aż iskrzy od realizacji tego wszystkiego co zgromdziło się w Tobie w tej Eremicie. W czasie kiedy byłaś spokojnym obserwatorem i godziłaś wiele rzeczy w milczeniu. Ten czas minął i oślepić może twój czas na zmiany,na pokazanie siebie jako bardzo stanowczą i gotową do postawienia sprawy na swoim.

2. Co sie wypelnilo, zakonczylo, zamyka cykl - 5 Kielichow + 10 Kielichow ---> XIII Smierc Twoje rozchwianie miedzy tym co czujesz a tym co jest.. Nie wątpliwie rozliczasz się ze swoim zyciem rodzinnym.. To chyb koniec twoje małożeństwa. Decyzja podjęta nie zostanie cofnięta. Otwierasz się na nowe a stare zamknełas.

3. Co sie zaczyna rozmywac, co sie sciemnia, co mnie opuszca lub powinno odejsc - 8 Mieczy + 4 Mieczy ---> suma XII Wisielec odchodzi twoje poczucie uwiezienia w zyciu, tak jakbyś była w sieci pająka w której jedynie czekałas na pozarcie,odizolowana od marzeń czy swoich wlasych pragnien. Ten czas mija.

• Lubię to! 1