Skocz do zawartości

Praca w styczniu...

maddie88

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, :)

Szukam pracy i zapytałam, czy znajdę ją w przyszłym miesiącu... Dokładnie pytanie brzmiało, czy zacznę pracować.

O to chodzi: 10 Kielichów - Szukam pracy, która da mi satysfakcję i cenne doświadczenie.

To dochodzi do tego: Wieża - Na razie będę musiała "zadowolić się" innymi ofertami...odbiegającymi od tego, na czym mi zależy.

To zostanie rozpoznane: 3 Mieczy, tło: Głupiec, 8 Denarów - Właśnie, utrata złudzeń...zawiedzione nadzieje; rozpoczęcie pracy w innym kierunku...

To będzie wyczuwane: Królowa Buław - Będę aktywna, będę czuła się pewnie w wykonywanych obowiązkach...

To odchodzi: 4 Mieczy - Czas lenistwa ;)

To nadchodzi: Rycerz Buław (odpowiedź), tło: Król Kielichów, Świat - Niespodziewana propozycja... Może z zagranicy...chociaż nie wiem, jakim cudem ;)

Tak widzę to ja: 5 Mieczy - Nie jest lekko i trzeba kombinować, jak tylko się da...

Otoczenie: 5 Buław - Duża konkurencja...

Moje nadzieje/ obawy: 8 Kielichów - Że nie znajdę pracy, na której mi zależy...

Do tego prowadzi: 2 Buław (odpowiedź), tło: Paź Mieczy, 6 Denarów - Będę się wahać...będę musiała podjąć decyzję. Czyli oferta pracy powinna być i bardziej zdecyduje się na nią ze względów finansowych... Wiem, jak to brzmi, bo mamy taką, a nie inną sytuację na rynku, ale bardzo zależy mi na rozwoju w danej dziedzinie, a tu chyba nici z tego... :(

Jak myślicie? :mysli:

Pozdrawiam ciepło, :slonko:

Maddie

Gość MyStErIoUs_WoMaN
Napisano

No jakoś też tej pracy jeszcze w styczniu nie widzę...za parę chwil dopiszę całą inter...:*

• Maestro
Napisano

O to chodzi: 10 Kielichów - siedzisz w domu,masz dość być moze tego ciepełka

To dochodzi do tego: Wieża - no,coś się zburzy,chyba Twoje siedzenie w domu

To zostanie rozpoznane: 3 Mieczy, tło: Głupiec, 8 Denarów - trzeba będzie wykazac się inteligencja i nabytą wiedza

To będzie wyczuwane: Królowa Buław - zaczniesz b.aktywnie poszukiwać pracy,może pytac znajomych,może kobieta Ci pomoze?

To odchodzi: 4 Mieczy - Czas lenistwa ;) -zgadza sie

To nadchodzi: Rycerz Buław (odpowiedź), tło: Król Kielichów, Świat - nadchodzi mozliwośc czegoś nowego,praca wyjazdowa

Tak widzę to ja: 5 Mieczy - wiesz, że musisz się postarać

Otoczenie: 5 Buław - Duża konkurencja...- zgadzam sie, będzie ruch w interesie:)

Moje nadzieje/ obawy: 8 Kielichów - Że nie znajdę pracy, na której mi zależy...- zgadzam się

Do tego prowadzi: 2 Buław (odpowiedź), tło: Paź Mieczy, 6 Denarów - otrzymasz propozycję,może nawet dwie i trzeba będzie podjąć decyzje

Napisano
O to chodzi: 10 Kielichów - siedzisz w domu,masz dość być moze tego ciepełka

To dochodzi do tego: Wieża - no,coś się zburzy,chyba Twoje siedzenie w domu

To zostanie rozpoznane: 3 Mieczy, tło: Głupiec, 8 Denarów - trzeba będzie wykazac się inteligencja i nabytą wiedza

To będzie wyczuwane: Królowa Buław - zaczniesz b.aktywnie poszukiwać pracy,może pytac znajomych,może kobieta Ci pomoze?

To odchodzi: 4 Mieczy - Czas lenistwa ;) -zgadza sie

To nadchodzi: Rycerz Buław (odpowiedź), tło: Król Kielichów, Świat - nadchodzi mozliwośc czegoś nowego,praca wyjazdowa

Tak widzę to ja: 5 Mieczy - wiesz, że musisz się postarać

Otoczenie: 5 Buław - Duża konkurencja...- zgadzam sie, będzie ruch w interesie:)

Moje nadzieje/ obawy: 8 Kielichów - Że nie znajdę pracy, na której mi zależy...- zgadzam się

Do tego prowadzi: 2 Buław (odpowiedź), tło: Paź Mieczy, 6 Denarów - otrzymasz propozycję,może nawet dwie i trzeba będzie podjąć decyzje

Dziękuję, Inez, za tę podnoszącą na duchu interpretację :uscisk::buziak: Jakoś tak mi ponuro ostatnio...oby było tak, jak piszesz :serducho:

• Maestro
Napisano
Dziękuję, Inez, za tę podnoszącą na duchu interpretację :uscisk::buziak: Jakoś tak mi ponuro ostatnio...oby było tak, jak piszesz :serducho:

Maddie - zaprogramuj to sobie,a tak będzie,czego Ci zyczę:))))

Napisano

Powiem szczerze, że dla mnie 2 Buław pokazuje oczekiwanie i wyczekiwanie, więc ja nie jestem optymistką w tej kwestii, ale może być też tak, że będziesz ociągała się z wyborem... ale to bardziej brak ruchu i bezczynność, więc jak na wynik kiepsko...

Napisano
Powiem szczerze, że dla mnie 2 Buław pokazuje oczekiwanie i wyczekiwanie, więc ja nie jestem optymistką w tej kwestii, ale może być też tak, że będziesz ociągała się z wyborem... ale to bardziej brak ruchu i bezczynność, więc jak na wynik kiepsko...

Niestety ja też tak to odczytałam za pierwszym razem... :( Dziękuję, werono :uscisk:

Napisano
Niestety ja też tak to odczytałam za pierwszym razem... :( Dziękuję, werono :uscisk:

A tak swoją drogą to Ty bierzesz jakąś kasę od rodziców np.?

Gość MyStErIoUs_WoMaN
Napisano

Szukam pracy i zapytałam, czy znajdę ją w przyszłym miesiącu... Dokładnie pytanie brzmiało, czy zacznę pracować.

O to chodzi: 10 Kielichów - liczysz na powodzenie w działaniach ~ czyli na to że szukanie pracy zakończy się pozytywnie...

To dochodzi do tego: Wieża - Twoje działania póki co nie przynoszą skutku..."kryzys" w tej sferze...

To zostanie rozpoznane: 3 Mieczy, tło: Głupiec, 8 Denarów - ja myślę że podejmiesz naukę (bo to będzie niezbędne), będziesz się doszkalać, robić jakieś kursy, coś w ten deseń...

To będzie wyczuwane: Królowa Buław - Królowa Buław jest dynamiczna i potrafi zjednywać sobie ludzi, posiadasz Jej cechy i warto je wykorzystać ~ myślę że widać tutaj Twoje dzialania...

To odchodzi: 4 Mieczy - odpoczynek...

To nadchodzi: Rycerz Buław (odpowiedź), tło: Król Kielichów, Świat - poszukiwanie nowych rozwiązań...będziesz się otwierać na nowe możliwości i działać kreatywnie, wykorzystywać swoją wiedzę...może być też tak że ktoś Ci pomoże, udzieli wsparcia...

Tak widzę to ja: 5 Mieczy - widzisz że nie jest lekko ~ boisz się porażki...

Otoczenie: 5 Buław - "Duża konkurencja..." ~ dokładnie...

Moje nadzieje/ obawy: 8 Kielichów - "Że nie znajdę pracy, na której mi zależy..." ~ też widzę to dokładnie tak...

Do tego prowadzi: 2 Buław (odpowiedź), tło: Paź Mieczy, 6 Denarów - hmm, po "głębszej analizie" powiem tak ~ może sie pojawić jakaś oferta, ale będziesz musiałą się dokształcić/przebranżowić...

Napisano

maddie88, to co wydarzy się w styczniu nie przyniesie Ci pełnej satysfakcji ale to też nie będzie miesiąc stracony. Sama napisałaś, że masz wysokie aspiracje - to wadą nie jest, wręcz przeciwnie ( moim zdaniem) ale to w poszukiwaniu pracy nie pomaga. W wyniku masz 2 buław - dla mnie (mając na uwadze jak wyżej) to znaczy "Bo w tym cały jest ambaras żeby dwoje chciało na raz".

Może to będzie czas przewartościowania Twoich oczekiwań (?) -( 10 kiel/Wieża i 3 miecze).

Królu Kielichów + Świat - może to jakiś doradca zawodowy? który ma liczne kontakty, jest przebojowy i Cię z kimś/czymś pokojarzy, da propozycje (Rycerz Buław).

Ostateczny wynik: 6 denarów to pomoc z zewnątrz ( w najgorszym wypadku to może być pomoc finansowa od rodziców np. bo denary) ale też pomoc np z PUP-u lub podobnej jednostki, która kojarzy pracowników z pracodawcą. Możesz też dostać propozycję szkolenia, stażu czy czegoś podobnego (Paź Mieczy).

Mam wrażenie, że w styczniu nadejdą dobre nowiny, nowe rozwiązania w sprawie pracy jak to wykorzystasz zależy do Ciebie.

Konkretnego, satysfakcjonującego finału jednak nie spodziewam się.

Powodzenia.

• Lubię to! 1
Gość sheina
Napisano

a ja mam zwyczanei wrażenie, ze skpisz się na doszlifowaniu swojego cv :) paz to wazne dokumeny i 6 ktos cie t moze wesprzec.

ale wnioski ktore kolezanka wyzej wysnela tez moga bcy prawdziwe, bo ja wlasnei zalatwialam paziowo w PP wtedy papiery te sprawy pomyslnie. wiec mozliwe,ze zdecydujesz się na UP jeszcze.

Napisano
A tak swoją drogą to Ty bierzesz jakąś kasę od rodziców np.?

Niestety tak... Tzn. pojawiła się możliwość dorobienia, ale to raczej w wysokości wyższego kieszonkowego... Zgodziłam się.

Napisano

O to chodzi: 10 Kielichów - liczysz na powodzenie w działaniach ~ czyli na to że szukanie pracy zakończy się pozytywnie...

To dochodzi do tego: Wieża - Twoje działania póki co nie przynoszą skutku..."kryzys" w tej sferze...

To zostanie rozpoznane: 3 Mieczy, tło: Głupiec, 8 Denarów - ja myślę że podejmiesz naukę (bo to będzie niezbędne), będziesz się doszkalać, robić jakieś kursy, coś w ten deseń...

To będzie wyczuwane: Królowa Buław - Królowa Buław jest dynamiczna i potrafi zjednywać sobie ludzi, posiadasz Jej cechy i warto je wykorzystać ~ myślę że widać tutaj Twoje dzialania...

To odchodzi: 4 Mieczy - odpoczynek...

To nadchodzi: Rycerz Buław (odpowiedź), tło: Król Kielichów, Świat - poszukiwanie nowych rozwiązań...będziesz się otwierać na nowe możliwości i działać kreatywnie, wykorzystywać swoją wiedzę...może być też tak że ktoś Ci pomoże, udzieli wsparcia...

Tak widzę to ja: 5 Mieczy - widzisz że nie jest lekko ~ boisz się porażki...

Otoczenie: 5 Buław - "Duża konkurencja..." ~ dokładnie...

Moje nadzieje/ obawy: 8 Kielichów - "Że nie znajdę pracy, na której mi zależy..." ~ też widzę to dokładnie tak...

Do tego prowadzi: 2 Buław (odpowiedź), tło: Paź Mieczy, 6 Denarów - hmm, po "głębszej analizie" powiem tak ~ może sie pojawić jakaś oferta, ale będziesz musiałą się dokształcić/przebranżowić...

Pan już w tym Kielichowym zaproponował pracę, ale na zasadzie pomocy i pieniążki z tego będą takim porządnym kieszonkowym :), ale to zawsze coś... Więc tutaj słusznie zauważyłaś propozycję z zewnątrz :) Co do oferty, o której napisałaś...ja jestem świeżakiem po studiach, u mnie przygotowanie do stanowiska jest raczej pewne ;) Zgodzę się z całą interpretacją :) Dziękuję :buziak::uscisk::kwiatek:

Napisano
maddie88, to co wydarzy się w styczniu nie przyniesie Ci pełnej satysfakcji ale to też nie będzie miesiąc stracony. Sama napisałaś, że masz wysokie aspiracje - to wadą nie jest, wręcz przeciwnie ( moim zdaniem) ale to w poszukiwaniu pracy nie pomaga. W wyniku masz 2 buław - dla mnie (mając na uwadze jak wyżej) to znaczy "Bo w tym cały jest ambaras żeby dwoje chciało na raz".

Może to będzie czas przewartościowania Twoich oczekiwań (?) -( 10 kiel/Wieża i 3 miecze).

Królu Kielichów + Świat - może to jakiś doradca zawodowy? który ma liczne kontakty, jest przebojowy i Cię z kimś/czymś pokojarzy, da propozycje (Rycerz Buław).

Ostateczny wynik: 6 denarów to pomoc z zewnątrz ( w najgorszym wypadku to może być pomoc finansowa od rodziców np. bo denary) ale też pomoc np z PUP-u lub podobnej jednostki, która kojarzy pracowników z pracodawcą. Możesz też dostać propozycję szkolenia, stażu czy czegoś podobnego (Paź Mieczy).

Mam wrażenie, że w styczniu nadejdą dobre nowiny, nowe rozwiązania w sprawie pracy jak to wykorzystasz zależy do Ciebie.

Konkretnego, satysfakcjonującego finału jednak nie spodziewam się.

Powodzenia.

Tak, PUP rozważam i wygląda na to, że go nie uniknę... Wszyscy mi mówią, że mam brać, co jest...tzn. rodzina, ale rodzice wspierają mnie w ambicjach...jeszcze ;) Ja natomiast już nie widzę sytuacji tak kolorowo... Był odzew, ale stanowiska dostawały osoby z branży...mam być brana pod uwagę w rekrutacji w firmach, na których mi zależy, ale to wszystko wymaga czasu... Boję się, że zdecyduj się na coś mniej rozwojowego dla mnie, a po miesiącu, dwóch zadzwonią z jednej z tych firm... Ale nie ja jedyna mam ten dylemat, wiem... Dziękuję, Vivere :buziak::bukiet:

Gość MyStErIoUs_WoMaN
Napisano
Pan już w tym Kielichowym zaproponował pracę, ale na zasadzie pomocy i pieniążki z tego będą takim porządnym kieszonkowym :), ale to zawsze coś... Więc tutaj słusznie zauważyłaś propozycję z zewnątrz :) Co do oferty, o której napisałaś...ja jestem świeżakiem po studiach, u mnie przygotowanie do stanowiska jest raczej pewne ;) Zgodzę się z całą interpretacją :) Dziękuję :buziak::uscisk::kwiatek:

No to w taki razie Słońce ~ może to będzie jakiś kurs dodatkowy np. prawo jazdy etc. no nie wiem...tak jakoś odczułam te karty...

Wiesz, 2 Buław to też np, podzielenie energii na dwa np. praca i nauka, albo dwa miejsca pracy...no a skoro masz już tę propozycję pracy to może pojawi się i druga taka - ale raczej nic wielkiego...

W każdym razie Powodzenia życzę i 3mam kciuki.:)

Napisano
Niestety tak... Tzn. pojawiła się możliwość dorobienia, ale to raczej w wysokości wyższego kieszonkowego... Zgodziłam się.

Właśnie tak mi się wydawało po połączeniu Giermka Mieczy i 6 Monet.

Super, że coś się kręci :) Powodzenia!!!

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Weryfikacja:

Nadeszły dobre nowiny :) Biorę udział w rekrutacji, pracodawca jest wstępnie na tak, ale decyzja zapadnie na początku przyszłego tygodnia (czekają na powrót dyrektora). I faktycznie, musiałam nieco przewartościować moje podejście: ubiegam się stanowisko...no, nie wymarzone, ale tu chodzi też o to, że ta branża nie do końca mnie interesuje...ale z pracą nie jest teraz lekko...więc wybrednym też nie można być.

Jeszcze raz wszystkim dziękuję :buziak::bukiet::serducho:

Maddie