Skocz do zawartości

Celt na życie zawodowe w 2013 - fatalny finał....

Gość Iwka78

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Iwka78
Napisano

Rozkład na pytanie: jak będzie wyglądało moje życie zawodowe w 2013 roku. Obecnie jestem zatrudniona, ale nie mam co liczyć ani na rozwój, ani na podwyżkę... jedynie uścisk prezesa....

W trakcie tasowania wypadł głupiec i rycerz denarów...

1. Główny problem, okoliczności, sytuacjaAs Buław – jestem pełna energii, mam dużo pomysłów, jestem w pracy aktywna i przedsiębiorcza

2. Co powoduje pogłębienie problemu 5 mieczy – niestety nie mogę liczyć na podwyżkę (byłam i prosiłam…) ani na żadną zmianę, która pozwoliłaby mi na jakikolwiek rozwój…. Poza tym, tu liczą się tylko układy z szefem…

3. Powód danej sytuacji, podstawowe impulsyXIII Śmierć – no chciałabym zmiany i to takiej diametralnej….

4. Sytuacje z przeszłości, które wpływają na obecną sytuację 3 miecze – dokonywałam złych wyborów i naprawdę nie raz beczałam przez ludzi z pracy…..

5. Moja postawa i obecne przekonania, do których dążę – IX eremita – dążę do samodzielności i niezależności

6. Najbliższa przyszłość, wpływy, okazje II kapłanka – niewiadoma….

7. Postawa pytającego w tej sytuacjiRycerz buław – jestem chętna do zmian….

8. Reakcja i postawa środowiska fizycznego8 buław – może coś się zadzieje?

9. Tradycyjne oczekiwania lub obawy 4 miecze – no boje się, że dostanę wypowiedzenie zanim cokolwiek zdążę rozkręcić albo znaleźć inną pracę… tu się ludzi zwalnia za nie takie spojrzenie…..

10. Wynik: XV diabeł, tło: 7 buław, Gwiazda, 10 mieczy – no i wynik mnie dobił…. Te 10 mieczy mnie rozłożyło…. Czyli ogólnie w pracy bryndza….

Gość gość5
Napisano

Nie wiem dlaczego piszesz, że fatalny finał- wypadł ci głupiec z rycerzem denarow- jakl dla mnie nowa droga do zarobkowania, tym bardziej, ze w wyniku masz diabła i w tle 7 buław, Gwiazdę i 10 mieczy- czyli usilne dązenie do diametralnej zmiany sytuacji. Co prawda diabeł mówi o takim zaślepieniu w tym co sie robi- dlatego ważne abyś nie robiła niczego pod wpływem większych emocji -tylko w miare możliwości racjonalnie :)

9. Tradycyjne oczekiwania lub obawy – 4 miecze – no boje się, że dostanę wypowiedzenie zanim cokolwiek zdążę rozkręcić albo znaleźć inną pracę… tu się ludzi zwalnia za nie takie spojrzenie…..- dlatego tak wazne jest spokojne podejscie- nie na łapu capu- ja wam udowodnie.....

powodzenia, za pasem Nowy Rok- nowe mozliwości :):):)

Gość Iwka78
Napisano

a ja myślałam, że ta 10 mieczy właśnie wszystko przekreśla... że się nie uda....

dziękuję:-)

Napisano (edytowane)

Rozkład na pytanie: jak będzie wyglądało moje życie zawodowe w 2013 roku. Obecnie jestem zatrudniona, ale nie mam co liczyć ani na rozwój, ani na podwyżkę... jedynie uścisk prezesa....

W trakcie tasowania wypadł głupiec i rycerz denarów... - chciałabyś czegoś nowego w pracy

1. Główny problem, okoliczności, sytuacjaAs Buław – chcesz żeby w końcu coś się zadziało jesteś gotowa na podjecie działań

2. Co powoduje pogłębienie problemu 5 mieczy – niestety nie zadawalają Cię rozwiazania / sytuacja jaka panuje/ nawet jesli coś Ci zaproponuje szef nie do końca będziesz zadowolona

3. Powód danej sytuacji, podstawowe impulsyXIII Śmierć – zmiana totalna

4. Sytuacje z przeszłości, które wpływają na obecną sytuację 3 miecze – ogólne niezadowolnie i rozczarowanie środowiskiem w którym pracujesz

5. Moja postawa i obecne przekonania, do których dążę – IX eremita – dążę do samodzielności i niezależności /wycofujesz sie i zamykasz w swoim świecie bo straciłaś zaufanie do otoczenia

6. Najbliższa przyszłość, wpływy, okazje II kapłanka – czekasz na odpowiedni moment, aż zadziałasz/ czekasz na sytuacje, okazję która pozwoli Ci sie wyrwać z impasu

7. Postawa pytającego w tej sytuacjiRycerz buław – jesteś chętna do zmian…. gotowa nawet powiedziałabym do zmiany pracy, jeśli nadarzy się taka okazja

8. Reakcja i postawa środowiska fizycznego8 buław – będzie szybko i energicznie cały czas będzie coś się dziać

9. Tradycyjne oczekiwania lub obawy 4 miecze – boisz sie że nic się nie zadzieje że bedzie tak jak jest - impas

10. Wynik: XV diabeł, tło: 7 buław, Gwiazda, 10 mieczy – tkwisz sama w danej sytuacji mówiąc tylko o tym ale nie podejmujesz działań i o tym mówi tutaj diabeł jakby siedzisz na własne życzenie .... będziesz podejmować próby i mieć nadzieje na wyrwanie sie z tego marazmu ...

Edytowane przez anais_33
Gość gość5
Napisano
a ja myślałam, że ta 10 mieczy właśnie wszystko przekreśla... że się nie uda....

10. Wynik: XV diabeł, tło: 7 buław, Gwiazda, 10 mieczy - no dla mnie tak jak napisalam- diabel -dzialania ale pod wplywem emocji- 7 bulaw -pokonywanie trudnosci, gwiazda- nadzieja a 10 mieczy- na totalna odmiane - tylko chodzi o to wlasnie zeby nic nie robic jakbys byla w goracej wodzie kapana- a metodycznie i spokojnie :)

Gość MyStErIoUs_WoMaN
Napisano

10. Wynik: XV diabeł, tło: 7 buław, Gwiazda, 10 mieczy

Tutaj są nikłe szanse na poprawę sytuacji...

10 Mieczy nie przekreśla, ale pod warunkiem że nie leży na wyniku rozkładu...a tu - niestety można powiedzieć że wieńczy rozkład...

Dodam jeszcze że karta wynikowa - Diabeł, wskazuje mi na to iż będziesz uwiązana na etapie/w sytuacji/miejscu w którym pracujesz/znajdujesz się obecnie...

Walczysz o poprawę sytuacji w tej 7 Buław - ale to pozostanie poki co w sferze pragnień...

Gość Iwka78
Napisano

generalnie, obiektywnie patrząc na ten rozkład powiedziałabym, że naprawdę całkiem niezłe karty wypadły....

ale ta 10 mieczy no sama nie wiem... czy ona pozytywna czy negatywna...

niby w horoskopie mam sukces...

no zobaczymy, czas to zweryfikuje....

Gość MyStErIoUs_WoMaN
Napisano

No ja Kochanie wpisałam wynik, bo najbardzej do niego się odniosłam, ale oczywiście biorąc calość pod uwagę...dla mnie ten rozkład dobrze nie wróży...

No ja Ci życzę jak Najlepiej, patrząc na te karty mam nadzieję że byłaś przepełniona negatywnymi emocjami i one tu wyszly - mam nadzieję też, że rozumiesz co mam na myśli...:):*

Gość Iwka78
Napisano (edytowane)
No ja Kochanie wpisałam wynik, bo najbardzej do niego się odniosłam, ale oczywiście biorąc calość pod uwagę...dla mnie ten rozkład dobrze nie wróży...

No ja Ci życzę jak Najlepiej, patrząc na te karty mam nadzieję że byłaś przepełniona negatywnymi emocjami i one tu wyszly - mam nadzieję też, że rozumiesz co mam na myśli...:):*

myślę, że przewróżyłam temat.... ostatnio miałam właśnie takie myśli, że za dużo rozkładów robię na działalność zarobkową jakąkolwiek i przed rozłożeniem kart powiedziałam sobie, że przysięgam wszem i wobec, że to ostatni raz.....

więc teraz daję sobie po łapkach:-)))) i więcej nie sięgam:-))))

czasami trzeba dostać po pysku (mam na myśli karty oczywiście):-P

Edytowane przez Iwka78
dopisek
Gość MyStErIoUs_WoMaN
Napisano

Nie ma sprawy, polecam sie na przyszłość..;)

P.S.

No i dobrze...odpocznij od tego tematu w kartach, widać ze dla Ciebie to temat Bardzo Ważny (ale jak za duużo, to tylko namiesza się w głowie a i karty w końcu "dają po łapkach") ~ więc myślę sobie że jak w potrzebie poprosisz w razie "W" którąś z Dziewczyn aby rozłożyła dla Ciebie karty - nie odmówią, ja np. tak wolę, jak coś dla mnie Mega Ważne a jestem pełna emocji - proszę o karty kogoś...

Buziole...i naprawdę, moocnoo 3mam kciuki za poprawę..:*

Jeszcze taka małą prywata...wykukałam że zajmujesz się rękodziełem, ja chciałabym przegadać z Tobą pewną sprawę, marzy mi się piękna szkatułka na karty, nie jedna nawet...;)

Gość Iwka78
Napisano
10. Wynik: XV diabeł, tło: 7 buław, Gwiazda, 10 mieczy - no dla mnie tak jak napisalam- diabel -dzialania ale pod wplywem emocji- 7 bulaw -pokonywanie trudnosci, gwiazda- nadzieja a 10 mieczy- na totalna odmiane - tylko chodzi o to wlasnie zeby nic nie robic jakbys byla w goracej wodzie kapana- a metodycznie i spokojnie :)

no masz rację!

w końcu znalazłam w książce, cytuję wszystkim tym, którzy myśleli podobnie jak ja:

"jest to karta wyzwolenia, brak problemów, ponieważ to, co było niewygodne, za małe, za ciasne, za zwykłe i niedopasowane do obecnej rzeczywistości, poległo. Bagaż myślowy, jeśli się go pozbędziemy, pozwoli wejść na wyższy poziom, człowiek weźmie tam ze sobą tylko to, co mu się przyda." i dalej, że 10 mieczy to wyzwolenie się z ograniczeń, wyjście ze swoich schematów... itd. itd.

Napisano

Kurcze dziewczyny,

ja sama wiem po sobie ile razy wyciągałam po parę razy karty na coś i jak zaczeły mnie bić po łapach własnych.

Czlowiek jest w stanie sam sobie namieszać w głowie jeżeli jest słaby psychicznie-bo wyczekuje na "coś" zlego co wyszło w kartach..

A prawda jest taka ,ze należy żyć..bo czy coś złego wyszło czy nie -to samo życie-nie jest całe usłane różami..Wazne by postępować w zgodzie z samym sobą,według własnych wartości,według tego jak chce się w zyciu żyć.

Najlepiej karty odpowiadają w pierwszy rozkładzie i jeszcze w drugim..a potem to juz mozna namieszać każda mała chwilkę mogą pokazać,szczególik który zostanie odebrany jako calokształt sytuacji.

Prawdę mówiąć na swoim przykładzie wiem,że jeżeli ktoś się pyta mnie o coś 10 razy to potem jestem uszczypliwa,nie miła i pojawia się "Spięcie" na lini.

• Moderator
Napisano

3 mieczy to są złe wybory, to raczej poczucie smutku, ale też takie zdrowo zdroworozsądkowe podejście - wiem może powód jest taki, że chłodno przeanalizowałaś swoją sytuację i ona Cię po prostu nie satysfakcjonuje

as buław i 5 mieczy - jesteś pełna energii, ale coś lub ktoś nie pozwala Ci rozciągnąć skrzydeł

śmierć niewątpliwie mówi tutaj o zmianach, chęciach jakie Tobą kierują i ten rycerz buław to właśnie potwierdza

kapłanka nie bardzo chce powiedzieć co Cię czeka...

Eremita to człowiek mądry - Ty chyba chcesz się cały czas doskonalić

4 mieczy - to przecież karta spokoju, izolacji ta takiego powolnego dochodzenia do siebie...

Diabeł - zła wróżba.. to karta zniewolenia, wyzysku, oszustwa, cwaniactwa...

przykro mi ale fatalnie to wygląda... masz energię, masz zapał ale czas wyjątkowo Ci nie sprzyja, nawet kapłanka to potwierdza - kapłanka mówi (jak to Jóźwiak pisze): "rzeka czasu niesie Cię w dobrą stronę - zaufaj jej", ale z tego wynika, że to nie Twój czas, że przyjdzie Ci jeszcze poczekać,

Gość Iwka78
Napisano
Kurcze dziewczyny,

ja sama wiem po sobie ile razy wyciągałam po parę razy karty na coś i jak zaczeły mnie bić po łapach własnych.

Czlowiek jest w stanie sam sobie namieszać w głowie jeżeli jest słaby psychicznie-bo wyczekuje na "coś" zlego co wyszło w kartach..

A prawda jest taka ,ze należy żyć..bo czy coś złego wyszło czy nie -to samo życie-nie jest całe usłane różami..Wazne by postępować w zgodzie z samym sobą,według własnych wartości,według tego jak chce się w zyciu żyć.

Najlepiej karty odpowiadają w pierwszy rozkładzie i jeszcze w drugim..a potem to juz mozna namieszać każda mała chwilkę mogą pokazać,szczególik który zostanie odebrany jako calokształt sytuacji.

Prawdę mówiąć na swoim przykładzie wiem,że jeżeli ktoś się pyta mnie o coś 10 razy to potem jestem uszczypliwa,nie miła i pojawia się "Spięcie" na lini.

dokładnie masz rację:-)

gdybym sugerowała się kartami za każdym razem, kiedy zobaczę jakąś złą, to do niczego bym nie doszła...

karty to tylko jakiś drogowskaz...

wszystko jest w nas i to my kształtujemy swój świat...

dlatego na razie rozstaję się z kartami, bo za dużo ich w moim życiu, a za mało mnie samej...

buźka

Napisano

no będziesz chciała stamtąd czmychnąć ale diabełek przytrzyma :)