Coen Napisano 2 Stycznia 2013 Napisano 2 Stycznia 2013 Witam, proszę o pomoc w interpretacji poniższego rozkładu. Pytanie: Czy warto poświęcić czas i zaangażować się w projekt utworzenia strony internetowej o hobbystycznej tematyce? Karty: 8 Mieczy - 7 Kielichów - 6 Mieczy No i interpretacja to problem. Pierwsze wrażenie - To tak, warto, bo 7 Kielichów to marzenia, które można podciągnąć pod cel utworzenia tej strony. Internet to 8 Mieczy, a 6 Mieczy wskazuje na to, że warto w to brnąć. No ale mignęła mi przez myśl też negatywna interpretacja, czyli - ta strona internetowa powinna pozostać niezrealizowanym marzeniem (7 Kielichów), straciłbym na nią tylko bezproduktywnie czas (8 Mieczy) i lepiej dać sobie z tym spokój i zająć się czymś nowym (6 Mieczy). Jak wy to widzicie? Cytuj
Gość Amfora Napisano 2 Stycznia 2013 Napisano 2 Stycznia 2013 Rzucanie się na głęboką wodę, mnóstwo pomysłów, ale i problemów również technicznych. Cytuj
Gość MyStErIoUs_WoMaN Napisano 2 Stycznia 2013 Napisano 2 Stycznia 2013 Warto...ponieważ ~ jak ogólnie wiadomo 8 Mieczy to właśnie karta symbolizująca internet...dalej ~ 7 Kielichów - a ona wskazuje na ludzi z dużą dozą wyobraźni, to przecież karta weny twórczej...i jeszcze 6 Mieczy ~ to karta rozwoju, to słuszna droga - kierunek, to potencjał artystyczny czy wręcz geniusz twórczy...suma to Pustelnik ~ mądry facet, znalezienie własnej drogi i dążenie nią do celu...zdecydowanie działaj, uważam ze naprawdę warto - masz do tego ogromny potencjał jak widać z kart ... Cytuj
nosferatku Napisano 2 Stycznia 2013 Napisano 2 Stycznia 2013 Jeżeli pytanie zaczyna się od "CZY" to oczekujemy odpowiedzi "tak" lub "nie". Ja bym w ogóle nie zadawała takich zamkniętych pytań kartom, prawdę mówiąc. Cytuj
LasMeninas Napisano 2 Stycznia 2013 Napisano 2 Stycznia 2013 Ja bym dodatkowo dociągnęła na 6 mieczy karty w która stronę to przejśćie. Może zadaj pytanie Jak spełnia sie Twoje oczekiwania na satysfakcję z prowadzenia takiej strony? Cytuj
Gość MyStErIoUs_WoMaN Napisano 2 Stycznia 2013 Napisano 2 Stycznia 2013 Jeżeli pytanie zaczyna się od "CZY" to oczekujemy odpowiedzi "tak" lub "nie".Ja bym w ogóle nie zadawała takich zamkniętych pytań kartom, prawdę mówiąc. Dlaczego nie ? Przecież nikt nie odpowiada tak lub nie - tylko czytamy historię...ja nie widzę zadnego problemu w pytaniach od "czy"...Tarociści czy Tarocistki z którymi miałam do czynienia dotychczas - również nie mają...dla mnie to już takie "doszukiwanie się (...)". Pozdrawiam. Cytuj
Gość e Napisano 2 Stycznia 2013 Napisano 2 Stycznia 2013 Pewnie uznacie to za wymądrzanie się i za offtop, ale muszę to napisać... Zadajemy mnóstwo pytań kartom oczekując rady i podpowiedzi, a tak często zapominamy o sobie... o tym, czego my chcemy... co nam sprawi radość... Dlaczego miałbyś nie założyć tej strony? Boisz się, że się nie uda i dlatego zadałeś kartom takie pytanie? Boisz się, że poniesiesz porażkę i zanim ją założysz będziesz musiał usunąć z sieci? Nie mówię, że każde nasze przedsięwzięcie zakończy się sukcesem, ale czy nie podejmując się czegoś nie będziemy żałować, że nie spróbowaliśmy nawet jeśli karty nas ostrzegały, że się nie uda... Ale czy na prawdę to będzie takie dla nas tragiczne? A może właśnie o to w życiu chodzi aby czasem złamać zasady, nie kierować się tym co pokazują karty ale prawdziwie żyć? Owszem szukamy pomocy i rady we wróżbach aby uniknąć łez i cierpienia - sama tak robię - jednak dosyć niedawno zdałam sobie sprawę, że wystarczy jedna myśl, jeden gest aby to co pokazały karty się nie spełniło... Ta energia przeszłości, teraźniejszości i przede wszystkim przyszłości jest ciągle w ruchu to co dziś pokazały karty jutro może być nie prawdą...? Dlaczego? Dlatego, że tak na prawdę to bardzo dużo zależy od nas - nie 100% naszego życia - ale na pewno 80%... I tak jak pisałam jedna myśl i Koło Fortuny się obraca Przykład? Parę dni temu był Sylwester i jeszcze przed nim zadałam kartom pytanie czy powinnam wybrać propozycję przyjaciółki. Karty były niekorzystne, pamiętam 8 Mieczy i 10 Mieczy z tych 3 kart... Kolejne pytanie jak się będę bawić też negatywna odpowiedź... Jednak bardzo chciałam iść - i po długim zastanawianiu się poszłam. I bawiłam się wyśmienicie, pełna pozytywnych myśli podczas tej nocy na następny rok... Było pięknie. Jak do tej pory najlepszy mój sylwester (: A i żaden kac mnie nie męczył następnego dnia Nie wiem dlaczego karty pokazały taką odpowiedź, ale wiem, że można zmienić przyszłość (: Pointą, będzie to, że jeśli masz ochotę to tak na prawdę nic nie stoi na przeszkodzie aby się udało... na początku nie będzie łatwo, być może się nie uda, ale tego tak na prawdę nie wiesz... Karty owszem pokażą stan na dzień dzisiejszy ale być może za jakiś czas energia się zmieni i pokażą inaczej... Korzystaj ze swojej sprawczej myśli pozytywnej (; Wiem, to nie jest interpretacja, ale musiałam to napisać, bo już mnie męczyło... (; Cytuj
Gość MyStErIoUs_WoMaN Napisano 2 Stycznia 2013 Napisano 2 Stycznia 2013 Ja bym dodatkowo dociągnęła na 6 mieczy karty w która stronę to przejśćie. Może zadaj pytanie Jak spełnia sie Twoje oczekiwania na satysfakcję z prowadzenia takiej strony? W innym przypadku też bym dociągnęła, ale przy tym pytaniu nie...zapytał Coen czy warto ~ warto bo 6 Mieczy to rozwój, nauka, naprawdę nie widzę tutaj potrzeby dokładania karty, no ale to mojeee skromne zdanie ... Cytuj
LasMeninas Napisano 2 Stycznia 2013 Napisano 2 Stycznia 2013 jednak dosyć niedawno zdałam sobie sprawę, że wystarczy jedna myśl, jeden gest aby to co pokazały karty się nie spełniło... Ta energia przeszłości, teraźniejszości i przede wszystkim przyszłości jest ciągle w ruchu to co dziś pokazały karty jutro może być nie prawdą...? Dlaczego? Dlatego, że tak na prawdę to bardzo dużo zależy od nas - nie 100% naszego życia - ale na pewno 80%... I tak jak pisałam jedna myśl i Koło Fortuny się obraca podpisuje się pod tym co napisałaś. Teraz w moim życiu jest tak, ze czuje jakiś przełom, zmiany jeszcze sama do końca ich nie rozumiem ale niesamowicie to czuję i tak właśnie mam z Tarotem teraz, że widzę w kartach niesamowita zmienność dotyczącą przyszłości zależeni od mojego nastawienia na pzryszlość.... Niektóre sparwy są niesamowicie płynne, w toku .. Tutaj mi mnóstwo uswiadomiła książka Transfering rzeczywistości.... Ciągle za pomocą naszych mysli i zamiarów przestrajamy sie na różne linie życie i tak jak ostanio napisałam: Na Tarocie traca Ci którzy pytają/ uchylają zasłony a nic z tym nie robią tylko biernie tego oczekują. Podgladamy co jest za zakrętem i możemy przestroić się na inną linie zycia... Oczywiscie ja sama błądzę tak tutaj piszę a pytam Tarota o sprawy które mają mi odsłonić niepotrzebnie cały scenariusz ale to sie zmienia juz we mnie powoli... A co do pytań od czy nie uważam żeby były one w jakiś sposób błędne ale mi osobiscie lepiej czyta się te np. od "jak" one wydają mi się bardziej nastawione na człowieka może ktoś zrozumie o co mi chodzi, a jak nie to trudno ja tutaj nie zamierzam nikogo do niczego przekonywać. Każdy ma swój sposób pracy z kartami Cytuj
Gość MyStErIoUs_WoMaN Napisano 2 Stycznia 2013 Napisano 2 Stycznia 2013 Wiecie co ~ jak dla mnie wniosek jest jeden i krótki ~ zbyt częste stawianie kart na pierdoły i wyniki są jakie są - zniekształcenie obrazu rzeczywistego i brak samodzielności w podejmowaniu decyzji etc... Tutaj akrat kolegę rozumiem - jak dla mnie bardzo dobrze zrobił że zadał to pytanie (czuję że nie dlatego że brak mu decyzyjności, ale dlatego że po prostu chciał sprawdzić czy to dobry pomysł - a to różnica)...porażką jest to, gdy ktoś bez pomocy kart nie potrafi działać i podejmować SAMODZIELNYCH decyzji, a to co pokażą karty traktuje jako wyrok... Cytuj
nirva2991 Napisano 2 Stycznia 2013 Napisano 2 Stycznia 2013 kwestia zdrowego rozsądku i zdrowego podejścia do kart ... ja czasami sobie stawiam karty jak będzie jak np pójdę tam czy tam - czesto wychodzą moje podświadome obawy w kartach i mimo tego , że np wyszło , że będzie źle jak mam ochotę to i tak idę . na nic się nie nastawiam . nie zdarzyło mi się jeszcze coś takiego że np nie pójdę bo karty powiedziały , że tam będzie źle . Ale niestety zauważyłam , że ludzie się bardzo często tym sugerują .. Cytuj
melyss Napisano 2 Stycznia 2013 Napisano 2 Stycznia 2013 na razie to ty w ogóle nie wiesz jak się za to zabrać, co zrobić, jak to ugryść. Chciałabyś, myślisz o tym, marzysz. Ty sama odejdziesz z własnej woli od tego pomysłu i zajmiesz się czymś innym. Ale i tak wrócisz do tego. Może nie strona a blog. Jest zdecydowanie łatwiejszy organizacyjnie. Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 2 Stycznia 2013 Maestro Napisano 2 Stycznia 2013 Musisz przestać myśleć, a zacząć działać) Cytuj
Coen Napisano 20 Maja 2017 Autor Napisano 20 Maja 2017 Pytanie było zadane baaaardzo dawno temu, ale mogę zweryfikować w ten sposób, że ostatecznie z różnych powodów (brak czasu, brak ludzi, brak zdolności) projekt padł, także raczej to nie był dobry pomysł. Z perspektywy czasu nawet się cieszę, że nie wyszło. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi