Skocz do zawartości

Matka Boska - wołająca

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

od dwóch dni nie mogę przestać myśleć o śnie.

Wyśniła mi się Matka Boska która stał z wyciągnięta ręką i wołała do mnie "Chodź".

Ja się przeraziłam i powiedziałam "nie idę".

Proszę pomóżcie mi zinterpretować mi ten sen.

Pozdrawiam

Napisano (edytowane)

Witam.

Matka Boska jest symbolem Twojego przewodnika duchowego,

Twojego Wyzszego JA. Sny w ktorych pojawia sie taka postac zazwyczaj sa wazne i niosa ze soba wskazowke dla sniacego. Bardzo istotne sa slowa, ktore wypowiada do Ciebie. Moim zdaniem nie ufasz sama sobie, swoim decyzjom i wyborom. Ba, wrecz boisz sie ich. Wnioskuje to, poniewaz nie potrafisz lub nie chcesz podejsc do tak dobrej, czystej i godnej zaufania istoty, jaka jest Matka Boska. Co wiecej ona budzi Twoj lek. A nie powinna przeciez.

Mam wrazenie, ze przerazilas sie tego, ze jesli podejdziesz do niej, to zabierze Cie ze soba, ze umrzesz np. Czyli nie tylko nie ufasz sobie, swoim decyzjom i wyborom, ale rowniez boisz sie wszelkich zmian w zyciu, ryzyka itp.

Moze kolejne sny przyniosa jakas wskazowke, jak to przelamac. Na razie proponuje wyobrazac sobie ta scene ze snu, ale tym razem bez leku i odmowy z Twojej strony. Sprobuj sobie wyobrazic co by bylo, gdybys jednak podeszla do niej. Czasem strach ma wielkie oczy, a wiekszosc ludzi boi sie tego co nowe i nieznane. Zaufaj sama sobie.

Pozdrawiam

Edytowane przez Lilith
akapity, spacje.
Gość enke89
Napisano

ja też bym chciała dorzucić swoje 2 grosze do interpretacji ;)

może to zabrzmi zbyt katolicko, ale gdyby mi się coś w tym stylu przyśniło, uznałabym to za próbę wyciągnięcia mnie z ezoteryki (chociaż ja obecnie jestem tylko obserwatorem w tej branży), albo np. z nałogu lub innych problemów. to było moje pierwsze skojarzenie.

jak byłam mała (ok. 15 lat temu), to przyśniła mi się Matka Boska, która prosiła mnie i moje rodzeństwo o powyrywanie chwastów (w naszym pokoju na podłodze).

pozdrawiam :)

Gość Lilith
Napisano

Dziewczyny, propnowałabym najpierw dopytać autorkę wątku o jej osobiste odczucia względem Matki Boskiej. Inaczej ten symbol przedstawia się u osoby wierzącej, modlącej się, a inaczej u innowiercy, lub np. ateisty.

Poza tym, sen jest bardzo marnie opisany. Właściwie wcale. Nie ma na czym oprzeć interpretacji, toteż nie ma co wyrokować.

Krystysia, proszę o szersze opisanie CAŁEGO snu, a także odniesienie się do swoich odczuć względem osoby Matki Boskiej. Kim ona jest dla ciebie, itd...