Gość PannaDorotka Napisano 5 Stycznia 2013 Napisano 5 Stycznia 2013 (edytowane) Nie dla mnie ale prośbę osoby, której stawiałam karty ;p Oczywiście trzeba było przetestować nowy rozład Jak ktoś jest ciekawy, to zapraszam: http://www.ezoforum.pl/przykladowe-rozklady/65185-drzewo-ycia-rozklad-tarota.html#post498502 (karty czytane od dołu - podtawy, do góry- korony, i również w pionie lewa i prawa strona, jako następujące po sobie zdarzenia) Pytanie dotyczy rozwoju umiejętności magicznych 10- MALACHUT - PODSTAWA Jaki jest początek mojej podróży/problemu? Co stanowi podstawę? Czego jestem najbardziej świadomy? UMIARKOWANIE Czuje sie bezpiecznie z tym co robi, dobrze włada swoją energią, w pelni sie z tym harmonizuje, ma poczucie sprawczości, ale też dużej równowagi. Ma świadomość tego, że to, czemu się poświęca przynosi efekty. 9- YESOD - MOJA POSTAWA Jaka jest moja postawa wobec podróży/problemu? Jakie emocje temu towarzyszą? CESARZOWA Oczekuje efektow, plonów, zysków. Chce, aby to co robi przynosilo duże korzysci, ale nie takie pierdolowate, ale życiowe. 8 – HOD - RACJONALNOŚĆ Jak szukać rozwiązania przez pryzmat myśl? Co racjonalnie mogę powiedzieć o sytuacji? 3 KIELICHÓW Obecnie jest to raczej zabawa, niż działania. Czerpanie satysfakcji z tego, co się robi, bawienie się tym, próbowanie, eksperymentowanie. 7 – NETZACH - DUCHOWOŚĆ Jak szukać rozwiązania przez pryzmat emocji? Co emocjonalnie mogę powiedzieć o sytuacji? RYDWAN Z tym miałam mały problem, aby to odnieść do emocji. Rydwan to karta brama, karta otwarcia, ale też często kojarzy mi się z podejściem "po trupach do celu", z uporem i działaniem silnym, często takim, które przysłania wszystko to, co jest obok. 6- TIPHARETH – ZŁOTY ŚRODEK Co pomoże mi wprowadzić równowagę między emocjami a myślami? SIŁA Pomiędzy dynamiką Rydwanu i tym szaleństwem 3 kielichów stoi siła- czyli praca, wysiłek, ale też mądrość. Złoty środek jest się w stanie osiągnąć poprzez czerpanie radości z kielichów, dążenie i ambicję rydwanu i mądrość i niezłomność siły, która podpowiada, że to nie tylko zabawa, ale i ciężka praca nad swoimi słabościami. 5 – GEBURAH – PRZESZKODY Czego nie uda mi się uniknąć? Co muszę zrozumieć żeby przejść dalej? SPRAWIEDLIWOŚĆ Sprawiedliwość rozumiem tutaj jako zderzenie ze stroną etyczną Magii i to akurat do Pana pasuje. Po tej szalonej 3 kielichów przychodzi czas na racjonalność, spojrzenie na problem przez pryzmat etyki, moralności, zaakceptowanie pewnych rzeczy, których ominąć się nie da ze względów właśnie wtycznych. Sprawiedliwość też mówi, że ile sam da, tyle sam dostanie. Nic z nieba nie spada i ta SIŁA (ciżka praca) ładnie się ze sprawiedliwością łączy. 4- CHESED - WEWNĘTRZNA SIŁA Co mam w sobie, co może mi pomóc? SĄD OSTATECZNY Po Rydwanie Sąd- czyli całkowita zmiana podejścia, przeformułowanie swojego punktu widzenia, odmiana i transformacja. To, co jest w nim musi sam w sobie odnaleźć. Wejrzeć w siebie, dokonać wewnętrznej analizy, poznać swoje oczekiwania nie tylko jako cele (rydwan) ale i jako ogólne wartości, którymi chciałby się kierować. 3 – BINAH - WEWNĘTRZNA PRZEMIANA Jaka przemiana we mnie zajdzie? Jakie mogę mieć wobec niej oczekiwania? 9 KIELICHÓW No i po 3 kielichach i sprawiedliwości przychodzi 9 kielichów. Karta dobrobytu, plonów, radości, sukcesów. Wydaje mi się, że 9 kielichów w tym wypadku mówi o tym, że to, co wypracuje, będzie tylko dla niego. I pod względem efektów działań magicznych (pomaganie sobie, a nie innym?) i pod względem etyki maga (nie wpływanie praktyką magiczną na wolę czy działania osób trzecich). Korzystanie z umiejętności dla własnego celu. 2 – CHOKMAH – MĄDROŚĆ Co zrozumiem po przejściu tej drogi? PAŹ MIECZY Po rydwanie i transformacji sądu jest Paź- pełen wątpliwości i chłodnej analizy. Być może ten sąd ostateczny ma doprowadzić do takiego spojrzenia na działania magiczne, które mówi, że nie ma nic na pewno, że każdy medal ma dwie strony, że wszystkiego przewidzieć się nie da. Paź racjonalizuje, ale z umysłem otwartym, nie ma na oczach klapek jak koń w rydwanie, ma umysł otwarty, świadomy tego, czego jeszcze nie wie. Ma szacunek dla wiedzy i świadomość własnych ograniczeń. Ma w sobie więcej pokory niż Rydwan. 1 – KETHER – CEL Jaki osiągnę cel? Co jest na końcu mojej wędrówki? 2 BUŁAW To pięknie koresponduje z umiarkowaniem z podstawy. Tak jakby do celu dało się dość każdą z tych dwóch dróg, ale też jedną wybraną? 2 buław to też równowaga, harmonia, ale w moim odczuciu daje większe panowanie niż umiarkowanie. W podobny sposób łączy skrajności, włada przeciwnościami, ale jednocześnie posiada dużą energię do działania. Edytowane 5 Stycznia 2013 przez PannaDorotka Cytuj
Ewuniaaa Napisano 5 Stycznia 2013 Napisano 5 Stycznia 2013 Pytanie dotyczy rozwoju umiejętności magicznych 10- MALACHUT - PODSTAWA Jaki jest początek mojej podróży/problemu? Co stanowi podstawę? Czego jestem najbardziej świadomy? UMIARKOWANIE Czuje sie bezpiecznie z tym co robi, dobrze włada swoją energią, w pelni sie z tym harmonizuje, ma poczucie sprawczości, ale też dużej równowagi. Ma świadomość tego, że to, czemu się poświęca przynosi efekty. Potrafi odłożyć emocje na bok i słuchać intuicji, czuje wewnętrzną równowagę 9- YESOD - MOJA POSTAWA Jaka jest moja postawa wobec podróży/problemu? Jakie emocje temu towarzyszą? CESARZOWA Oczekuje efektow, plonów, zysków. Chce, aby to co robi przynosilo duże korzysci, ale nie takie pierdolowate, ale życiowe. dokładnie 8 – HOD - RACJONALNOŚĆ Jak szukać rozwiązania przez pryzmat myśl? Co racjonalnie mogę powiedzieć o sytuacji? 3 KIELICHÓW Obecnie jest to raczej zabawa, niż działania. Czerpanie satysfakcji z tego, co się robi, bawienie się tym, próbowanie, eksperymentowanie. powiedziałabym, że ta osoba jest jeszcze na początku tej drogi i rzeczywiście- na razie więcej tu zabawy niż działania 7 – NETZACH - DUCHOWOŚĆ Jak szukać rozwiązania przez pryzmat emocji? Co emocjonalnie mogę powiedzieć o sytuacji? RYDWAN Z tym miałam mały problem, aby to odnieść do emocji. Rydwan to karta brama, karta otwarcia, ale też często kojarzy mi się z podejściem "po trupach do celu", z uporem i działaniem silnym, często takim, które przysłania wszystko to, co jest obok. widać energię do działania- czy aby ta osoba nie chce mieć wpływu na przebieg wydarzeń? 6- TIPHARETH – ZŁOTY ŚRODEK Co pomoże mi wprowadzić równowagę między emocjami a myślami? SIŁA Pomiędzy dynamiką Rydwanu i tym szaleństwem 3 kielichów stoi siła- czyli praca, wysiłek, ale też mądrość. Złoty środek jest się w stanie osiągnąć poprzez czerpanie radości z kielichów, dążenie i ambicję rydwanu i mądrość i niezłomność siły, która podpowiada, że to nie tylko zabawa, ale i ciężka praca nad swoimi słabościami. opanowanie i pasja 5 – GEBURAH – PRZESZKODY Czego nie uda mi się uniknąć? Co muszę zrozumieć żeby przejść dalej? SPRAWIEDLIWOŚĆ Sprawiedliwość rozumiem tutaj jako zderzenie ze stroną etyczną Magii i to akurat do Pana pasuje. Po tej szalonej 3 kielichów przychodzi czas na racjonalność, spojrzenie na problem przez pryzmat etyki, moralności, zaakceptowanie pewnych rzeczy, których ominąć się nie da ze względów właśnie wtycznych. Sprawiedliwość też mówi, że ile sam da, tyle sam dostanie. Nic z nieba nie spada i ta SIŁA (ciżka praca) ładnie się ze sprawiedliwością łączy. ale tez troszkę zachować umiar, żeby nie doszło do nadinterpretacji (te wcześniejsze chęci wpływania na przebieg wydarzeń) 4- CHESED - WEWNĘTRZNA SIŁA Co mam w sobie, co może mi pomóc? SĄD OSTATECZNY Po Rydwanie Sąd- czyli całkowita zmiana podejścia, przeformułowanie swojego punktu widzenia, odmiana i transformacja. To, co jest w nim musi sam w sobie odnaleźć. Wejrzeć w siebie, dokonać wewnętrznej analizy, poznać swoje oczekiwania nie tylko jako cele (rydwan) ale i jako ogólne wartości, którymi chciałby się kierować. dokładnie- taka wewnętrzna przemiana 3 – BINAH - WEWNĘTRZNA PRZEMIANA Jaka przemiana we mnie zajdzie? Jakie mogę mieć wobec niej oczekiwania? 9 KIELICHÓW No i po 3 kielichach i sprawiedliwości przychodzi 9 kielichów. Karta dobrobytu, plonów, radości, sukcesów. Wydaje mi się, że 9 kielichów w tym wypadku mówi o tym, że to, co wypracuje, będzie tylko dla niego. I pod względem efektów działań magicznych (pomaganie sobie, a nie innym?) i pod względem etyki maga (nie wpływanie praktyką magiczną na wolę czy działania osób trzecich). Korzystanie z umiejętności dla własnego celu. takie troszkę zamknięcie się od innych, korzyści głównie dla siebie 2 – CHOKMAH – MĄDROŚĆ Co zrozumiem po przejściu tej drogi? PAŹ MIECZY Po rydwanie i transformacji sądu jest Paź- pełen wątpliwości i chłodnej analizy. Być może ten sąd ostateczny ma doprowadzić do takiego spojrzenia na działania magiczne, które mówi, że nie ma nic na pewno, że każdy medal ma dwie strony, że wszystkiego przewidzieć się nie da. Paź racjonalizuje, ale z umysłem otwartym, nie ma na oczach klapek jak koń w rydwanie, ma umysł otwarty, świadomy tego, czego jeszcze nie wie. Ma szacunek dla wiedzy i świadomość własnych ograniczeń. Ma w sobie więcej pokory niż Rydwan. zgadzam się 1 – KETHER – CEL Jaki osiągnę cel? Co jest na końcu mojej wędrówki? 2 BUŁAW To pięknie koresponduje z umiarkowaniem z podstawy. Tak jakby do celu dało się dość każdą z tych dwóch dróg, ale też jedną wybraną? 2 buław to też równowaga, harmonia, ale w moim odczuciu daje większe panowanie niż umiarkowanie. W podobny sposób łączy skrajności, włada przeciwnościami, ale jednocześnie posiada dużą energię do działania. ta karta oznacza dla mnie rozterki, konieczność dokonania wyboru, podzielenie energii na 2 kierunki... Nie wiem, może sie mylę, ale jak tak patrze całościowo, to mam wrażenie, że ta osoba zajmuje się tym mając na celu głównie własne korzyści, nie pomoc innym ludziom. Chęć dominacji, wpływu na przebieg wydarzeń... Ale też końcowa świadomość, że nie można wszystkiego przewidzieć... Za jakiś czas ta osoba dokona takiego swoistego rachunku sumienia... Popraw mnie, jeśli się mylę... Cytuj
Gość sheina Napisano 5 Stycznia 2013 Napisano 5 Stycznia 2013 Pytanie dotyczy rozwoju umiejętności magicznych 10- MALACHUT - PODSTAWA Jaki jest początek mojej podróży/problemu? Co stanowi podstawę? Czego jestem najbardziej świadomy? UMIARKOWANIE Ważnym elementem na tę chwilę jest wg mnie to, że osoba jest zrównoważona - a co za tym idzie - stabilna. W przypadku równowagi psycho - fizycznej istnieje mniejsze zagrożenie, że przyczepi się coś do niej łatwo i trudno by było się tego pozbyć ( zawsze jest ryzyko), ale wydaje mi się, ze przy równym przepływie wszystko ma swój początek i koniec tam gdzie trzeba, nie ma zachwiania, które mogłoby energetycznie wstrząsnąć...być może to właśnie świetny zalążek do pracy nad sobą i energią... ą tu też uczcia łagodności, dobroci, nie ma emocji niszczących od środka, wiec ta magia będzie szła w dobrą stronę, na na zasadzie wyrządzania komuś krzywdy, czy źle ukierunkowanych działań wobec kogokolwiek. Raczej bym powiedziała,ze wszystko poszłoby w dobrą stronę, bialej magii. 9- YESOD - MOJA POSTAWA Jaka jest moja postawa wobec podróży/problemu? Jakie emocje temu towarzyszą? CESARZOWA Stabilność, znowu. Bardzo dobrze to istony element. Dobry początek. Wie czego chce. Widać subtelność, która łączy się ze świadomośćią siebie, takie wyczucie powiedziałabym, co gdzie, za ile i po co, cesarzowa to kobieta z klasą, zatem wie ,ze z niczym nie można przesadzać - Dobre nastawienie, świadomośc co się chce osiągnąć i po co to robię, ale też i znaczna konsekwencja w działaniu. To nie jest tak, że będzie zabawa dla zabawy, tu jest cel w działaniu. Cesarzowa nie robi czegoś dla byle jakości,ale angażuje się. 8 – HOD - RACJONALNOŚĆ Jak szukać rozwiązania przez pryzmat myśl? Co racjonalnie mogę powiedzieć o sytuacji? 3 KIELICHÓW Na tę chwile - próbowanie, w czym lepiej się odnajdę... radośc czerpana z tego co się robi, byc moze dzielona z innymi, moze o forum chodzi, kontaktowanie się z tymi, którzy robią to co ta osoba, robienie czegoś z pasją. bo tylko to daje satysfakcję. 7 – NETZACH - DUCHOWOŚĆ Jak szukać rozwiązania przez pryzmat emocji? Co emocjonalnie mogę powiedzieć o sytuacji? RYDWAN Rydwan mówi - wiem czego chcę, a jak nie wiem to muszę zweryfikować czego chcę i zrobić to co najlepiej czuję, co jest najlepsze dla mnie, W tym przypadku mysle,ze znow widac branie steru we wlasne ręce, aktywnośc, totalny brak pasywności. Szukanie siebie w tym , dążenie do celu, emocjonalne zaangażowanie tu jest naprawdę duże. Myśli o tym . chce wyrażąć w działaniu to co kiełkuje w myslach, chce je podlewać, by mogła wyrosnąć t jakas trwała struktura. umiejętność. Ciągłe samodoskonalenie. wynikiem myśli. 6- TIPHARETH – ZŁOTY ŚRODEK Co pomoże mi wprowadzić równowagę między emocjami a myślami? SIŁA tak jak wspominałam już poprzednia karta wskazywała na stabilność, Siła to kobieta, która rewelacyjnie radzi sobie z włąsnymi demonami, spycha je,zamyka w jaskiniach ta rownowaga jest, trzeba tylko jaŚWIADOMIE wykorzystywać. to praca z energią jak już wiadomo w karcie siła się zaznacza... Trzeba czuć dobrze słuchać własnego wnętrza ono podpowie co i jak zrobić. Kto ma karte siłe zawsze wyjdzie cało z opresji. te emocje a myśli...potrafią współgrać, czasem trzeba je po prostu "popchnącm, aby na siebie wpadły" 5 – GEBURAH – PRZESZKODY Czego nie uda mi się uniknąć? Co muszę zrozumieć żeby przejść dalej? SPRAWIEDLIWOŚĆ WYWAŻENIE TO ZŁOTY ŚRODEK. Trzeba sprawę stawiać jasno. samo się nic nie zrobi,. a jak się zrobi to trzeba ponosić odpowoedzialnośc za to co się zrobiło. Generealnie rzecz biorąc nie przeginać w żadną ze stron. Zachowywac wciąz obiektywną ocene tego co się robi, nie popadać w żadne skrajnosci bo może to przysporzyć problemów. 4- CHESED - WEWNĘTRZNA SIŁA Co mam w sobie, co może mi pomóc? SĄD OSTATECZNY pozywtyne emocje. mam wrazenie,ze ten ktos jest silnie zanagazowany religijnie, kwestie wiary nie są m obce, moze pojawić się taka troche walka moralna, ja magia, wiara, jak to dalej popchnać...czy to co robie jest własciwe. Moze to pana nieco pasowac, ale mozesz też prowadzic do głebokich refleksji. Pan jest z natry bardzo łagodny i dobry, wiec tak jak wczesniej pisałam tu nie ma kierowania się tym co zle, niebezpieczne, wszystkie emocjie pozytywnie ukirunkowane. To co pomoze - jesli pan się w jakis spob zniechęci, a moze tak byc to i tak wroci do tego zajecia, ja t widze powroty do tego co się zarzuciło... zbyt silna tu chyba pana wola 3 – BINAH - WEWNĘTRZNA PRZEMIANA Jaka przemiana we mnie zajdzie? Jakie mogę mieć wobec niej oczekiwania? 9 KIELICHÓW samozadowolenie, do którego czegoś brakuje, zweryfikowac cele. Pan będzie generalnei czerpal dzo radosci z tego co robi. Być moze przyjdzie taki moment, w ktorym zda sobie sprawę, że coś jeszcze by tutaj trzeba podzialać, wiedzac,ze jest dobrze, bedzie msial ciągle nad sobą pracowac, szlifowac.. To będzie taka przemiana,...w ktorej mogą nastąpic etapy zawieszenia, zasiedzenia...ale wydaje mi się,ze w nich będą takie niedosyty determinujące człowieka,anby zrobic cos jeszcze, ze" mogę więcej" niż mam. Wręcz powinienem" 2 – CHOKMAH – MĄDROŚĆ Co zrozumiem po przejściu tej drogi? PAŹ MIECZY że jasno trzeba precyzować cele. nie można skakac z jednego na drgie, trzeba uczyć się wytrwałości i rzetelnosći , gdyż tylko ona coś wnosi. 1 – KETHER – CEL Jaki osiągnę cel? Co jest na końcu mojej wędrówki? 2 BUŁAW Będziesz patrzeć perspektywicznie, planował na dłuższą metę, będziesz widział cel tam,gdzie inni go jeszcze nie dostrzegają...będziesz działał ,aby ten cel osiągnąć... dla mnei dwa buław to taak troche siła wizalizacji, wiary w to,ze coś się da, wyglądanie tego, chciaiz jeszcze się tego nie ma, a przeciez to najlepsza motywacja Cytuj
Gość SooYoung Napisano 6 Stycznia 2013 Napisano 6 Stycznia 2013 (edytowane) Pytanie dotyczy rozwoju umiejętności magicznych 10- MALACHUT - PODSTAWA Jaki jest początek mojej podróży/problemu? Co stanowi podstawę? Czego jestem najbardziej świadomy? UMIARKOWANIE Na początku musi się nauczyć opanowywać swoje emocji, równoważyć różne stany emocjonalne jakich doświadcza czy będzie doświadczał tak aby nic go nie zaskoczyło, dlatego że stabilna psychika w magii to podstawa. Czyli żadnych odlotów i odmiennych stanów świadomości ale realne podejście do tematu, z pełną świadomością że mogą go czekać lata nauki i praktyki a na końcu może okazać się że to nie to. Umiarkowanie oznacza że ważne jest określenie się jaką drogą chce podążać w magii i bycie konsekwentnym. Zajmowanie się magią nie ma nic wspólnego z formą bycia wybrańcem ale z rzemieślnicza pracą - to jak równomierne przelewanie wody pokazane na tej karcie. Trwa to długo ale opłaca się, zawsze czegoś wartościowego można się nauczyć. Tutaj liczy się droga i nasze zachowanie na niej a nie sam cel, czyli bycie super magiem. Lepiej być skutecznym magiem, a na to potrzeba czasu - obraz przelewania wody przy którym nie można się spieszyć żeby nic nie rozlać. 9- YESOD - MOJA POSTAWA Jaka jest moja postawa wobec podróży/problemu? Jakie emocje temu towarzyszą? CESARZOWA Chęć tworzenia, poznania i bycia twórczym. Cesarzowa symbolizuje nowe życie, symbolizuje też płodność, mamy nowe życie i tego poszukujesz. Jest pragnienie odmiany swojego życia i nadania mu określonej wartości. To także zasianie nowego ziarna i zbieranie plonów ale na to trzeba jeszcze trochę poczekać. Widać chęć nauki 8 – HOD - RACJONALNOŚĆ Jak szukać rozwiązania przez pryzmat myśl? Co racjonalnie mogę powiedzieć o sytuacji? 3 KIELICHÓW Nie podchodzi do tego racjonalnie. Widać tu potraktowanie tego jako przygody, zabawy, czegoś ekscytującego, a tymczasem to żmudna nauka przypominająca naukę i pracę średniowiecznego czeladnika. 7 – NETZACH - DUCHOWOŚĆ Jak szukać rozwiązania przez pryzmat emocji? Co emocjonalnie mogę powiedzieć o sytuacji? RYDWAN Karta Rydwan mówi tez o równowadze myśli i działania. Woźnica na karcie musi panować nad obydwoma lwami, aby nie wywrócić rydwanu. To samo trzeba zrobić ze sobą jeśli chce się zacząć naukę. 6- TIPHARETH – ZŁOTY ŚRODEK Co pomoże mi wprowadzić równowagę między emocjami a myślami? SIŁA Znowu mamy równowagę wewnętrzną, opanowanie instynktów, realne podejście do tematu, nauka intuicji i świadomy kontakt ze sobą. Praca nad sobą i to wszystko daje nam Złoty Środek. 5 – GEBURAH – PRZESZKODY Czego nie uda mi się uniknąć? Co muszę zrozumieć żeby przejść dalej? SPRAWIEDLIWOŚĆ Sprawiedliwość to zbytnie analizowanie (Miecze żywioł powietrza mówią o myślach, umyśle). Trzeba wiedzieć za co się bierze i mieć świadomość ze będą chwile zwątpienia. Z drugiej strony nadmiar racjonalności spowoduje szybkie zniechęcenie, tak samo jak potraktowanie całej sprawy jako zabawy. 4- CHESED - WEWNĘTRZNA SIŁA Co mam w sobie, co może mi pomóc? SĄD OSTATECZNY Odrodzenie siebie jako nowa osoba, poprzez zrozumienie siebie, zdobycie doświadczenia życiowego, rozwój swojej intuicji i dyscypliny wewnętrznej. 3 – BINAH - WEWNĘTRZNA PRZEMIANA Jaka przemiana we mnie zajdzie? Jakie mogę mieć wobec niej oczekiwania? 9 KIELICHÓW Zadowolenie z sukcesów, a przede wszystkim zadowolenie z siebie, z tego czego dokonał, nie tylko w temacie magii ale w swoim życiu, że zmienił sam siebie. Wdać ze dobrze mu będzie z nowym Ja 2 – CHOKMAH – MĄDROŚĆ Co zrozumiem po przejściu tej drogi? PAŹ MIECZY Zdobędzie potrzebne mu informacje. Paź mieczy pokazuje wiadomości. Ale nadal będzie czeladnikiem, młodą osobą na tej drodze. Tu potrzeba lat i zrozumienia życia,tego codziennego, zrozumienia otaczającego go świata i mechanizmów nim kierujących żeby w magii osiągnąć poziom skuteczności. Jeszcze beędzie na początku drogi maga. 1 – KETHER – CEL Jaki osiągnę cel? Co jest na końcu mojej wędrówki? 2 BUŁAW Powiedziałabym że jeszcze nie wiadomo co będzie na końcu, bo to zależy od skutecznego przejścia wszystkich etapów. W 2 buław mamy zaglądanie w przeszłość i przyglądanie się, badanie gruntu. Widać zastanawianie się co zrobić, ale jeśli chodzi o chęć działania, to mamy ją tylko na razie na etapie myśli i pragnień. Nie ma tu aktywnego maga, za to koniec wędrówki jest spojrzeniem za siebie, za tym co zostało. Będzie też zamknięciem pewnego etapu i dopiero wtedy można zacząć działać. Edytowane 6 Stycznia 2013 przez SooYoung Cytuj
iridos Napisano 7 Stycznia 2013 Napisano 7 Stycznia 2013 tzn o jakie tu umiejętności magiczne chodzi? Cytuj
Gość PannaDorotka Napisano 7 Stycznia 2013 Napisano 7 Stycznia 2013 tzn o jakie tu umiejętności magiczne chodzi? chodzi o magię ogólnie- jak ta osoba bedzie sie rozwijać jeśli chodzi o tę dziedzinę ezoteryki. Właściwie, to sam rodzaj magii nie jest tutaj istotny, chodzi raczej o samo sprawdzenie, na co zwrócić uwagę podczas zdobywania wiedzy, zdolności, itp. Cytuj
iridos Napisano 7 Stycznia 2013 Napisano 7 Stycznia 2013 szczerze?to ja tu widze niewykorzystanie tego do końca utkwienie w martwym punkcie z powodu okoliczności zewnętrznych tu w innej dziedzinie rozwój sie zaznacza jakbyś gdzie indziej miała sie realizować nie na tej płaszczyźnie uzyje okreslenie którego bardzo nie lubie ale to takie modne" tobie to nie jest pisane' Cytuj
Gość SooYoung Napisano 7 Stycznia 2013 Napisano 7 Stycznia 2013 Niestety też mam takie odczucie. W kartach widać badanie tematu i pokazują możliwą drogę. Natomiast czeka go dużo pracy żeby osiągnąć cel, szczególnie pracy nad sobą i tu jest ryzyko zniechęcenia. Chociaż zawsze warto próbować Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi