Veroniczka Napisano 5 Stycznia 2013 Napisano 5 Stycznia 2013 10- MALACHUT - PODSTAWA - As Pucharów/Słońce ---> Siła Jaki jest początek mojej podróży/problemu? Co stanowi podstawę? Czego jestem najbardziej świadomy? No więc zapoczątkował As Pucharów.. Jak wiadomo to pierwsza karta zaczynająca świat Pucharów.. czyli do 10 Pucharów jeszcze daleko i to wszystko trzeba przejść.. Aby doświadczyć pełni szczęścia, harmonii. As Pucharów, karta uczuć, emocji - za nią Słońce - mówiące także o uczuciach.. Również o tych skrywanych. Jestem świadoma jak dużą rolę w moim życiu odgrywają właśnie uczucia. To w nich jest ta cała moja Siła. 9- YESOD - MOJA POSTAWA - Diabeł Jaka jest moja postawa wobec podróży/problemu? Jakie emocje temu towarzyszą? Może za bardzo się ograniczam, za często się złoszczę wylewam bardziej te negatywne emocje - niż pozytywne. Nie umiem jeszcze zapanować nad Tymi emocjami. A Diabeł to silna karta, czyli bardzo duży wpływ ma na mnie to wszystko. 8 – HOD - RACJONALNOŚĆ - 4 Denary Jak szukać rozwiązania przez pryzmat myśl? Co racjonalnie mogę powiedzieć o sytuacji? Czasem muszę się zamknąć w swoich czterech kątach, nie słuchać i nie patrzeć na innych. Bo wiem co jest dla mnie dobrem, i jeśli tylko się na tym odpowiednio skupię, poświęcę temu energię i uwagę potrafię nad wszystkim bardzo ładnie zapanować. 7 – NETZACH - DUCHOWOŚĆ - 9 Pucharów Jak szukać rozwiązania przez pryzmat emocji? Co emocjonalnie mogę powiedzieć o sytuacji? Czerpać inspirację z tego co piękne dla okna, przyjemne dla duszy. Muzyka, relaks, dobre jedzenie - to coś co moja dusza kocha : ) I nie umiem się temu wyrzec. 6- TIPHARETH – ZŁOTY ŚRODEK - 4 Puchary Co pomoże mi wprowadzić równowagę między emocjami a myślami? Czasami muszę "oderwać" się z rzeczywistości.. pomarzyć.. Być nieco taką egoistką.. 5 – GEBURAH – PRZESZKODY - 2 Buław Czego nie uda mi się uniknąć? Co muszę zrozumieć żeby przejść dalej? Muszę przejść przez tą bramę, ten etap.. Obrać jakąś drogę.. Wybrać coś.. 4- CHESED - WEWNĘTRZNA SIŁA - 4 Denary Co mam w sobie, co może mi pomóc? Tutaj kolejny raz 4 Denary, ponieważ karty netowe. I jak już wspominałam te moje zasady, to co sama sobie ustanowię, to właśnie ta moja siła. 3 – BINAH - WEWNĘTRZNA PRZEMIANA - 5 Denarów Jaka przemiana we mnie zajdzie? Jakie mogę mieć wobec niej oczekiwania? Hm, może dojdzie do mnie to coś czego zawsze mi brakowało, coś czego pustkę odczuwałam w swoim życiu. 2 – CHOKMAH – MĄDROŚĆ - 6 Pucharów Co zrozumiem po przejściu tej drogi? Jak ważna jest dla mnie przeszłość, ludzie i różne zdarzenia - że to jednak wielką rolę odgrywa. 1 – KETHER – CEL - Królowa Pucharów Jaki osiągnę cel? Co jest na końcu mojej wędrówki? Osiągnę ten swój szczyt uczuciowy będą kochającą osobą.. z artystyczną duszą.. Cytuj
Gość SooYoung Napisano 6 Stycznia 2013 Napisano 6 Stycznia 2013 (edytowane) Rozkład kładłaś na określoną dziedzinę np. życie uczuciowe, czy ogólnie na to co jest teraz w Twoim życiu? Widzę że Twój Cel -> Królowa pucharów bycie stałą partnerką, albo żoną albo matką - to możesz osiągnąć. Ale zanim do tego dojdzie musisz coś stracić - 5 den, nauczyć sie radzić sobie ze stratą - 4 den i zrównoważyć swoją osobowość, swoje emocje. W przeszkodach masz życie przeszłością i zbyt długie trwanie w fazie zastanawianie się co zrobić zamiast działać. Ma to związek z twoją postawą - Diabeł - przywiązywaniem się do czegoś, kogoś, brakiem samodzielności emocjonalnej, bycie z kimś daje ci poczucie bezpieczeństwa, sens życia ale i podcina skrzydła. Jeśli na dłuższa metę Cię to nie męczy to możesz w tym tkwić, ale jeśli chcesz zmian to zacznij od nauki odcinania się od toksycznych ludzi i realizuj swoje cele. Duchowość widać że jest ok, pełne zadowolenie. Podstawa też -> widać poszukiwanie miłości i radości w życiu, potrzebę kochania i bycia kochanym. Myślę że pomimo przeszkód i tego że Cie trochę na tej drodze poobija emocjonalnie (ale zbierzesz doświadczenie) to osiągniesz swój cel, czyli Królową pucharów Edytowane 6 Stycznia 2013 przez SooYoung Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi