werona Napisano 6 Stycznia 2013 Napisano 6 Stycznia 2013 DZIĘKUJĘ AUTOROM ZA BARDZO FAJNY ROZKŁAD Moje Drzewo Życia w ujęciu uczuciowym 10 – MALACHUT – PODSTAWA – XIV UMIARKOWANIE (nota bene to karta na uczucia na 2013 rok) Jaki jest początek mojej podróży/problemu? Co stanowi podstawę? Czego jestem najbardziej świadoma? Startuję z Umiarkowania, czyli kontroluję samą siebie, odnalazłam w sobie (a raczej zagwarantowałam sobie) równowagę, spokój i harmonię. Problemem może być jednak to, że właśnie przez moją postawę niewiele się dzieje, jest lekka cisza… 9 – YESOD – MOJA POSTAWA – KRÓLOWA KIELICHÓW Jaka jest moja postawa wobec podróży/problemu? Jakie emocje temu towarzyszą? Jestem bardzo uczuciowa i emocjonalna… Mam już jedno dziecko, ale chciałabym być jeszcze stałą panią czyjegoś serca i być w stałym związku, mieć kolejne dziecko, mam w sobie dużo ciepła, wrażliwości, potrzeby kochania i opiekowania się innymi… 8 – HOD – RACJONALNOŚĆ – 8 MONET Jak szukać rozwiązania przez pryzmat myśli? Co racjonalnie mogę powiedzieć o sytuacji? Racjonalnie mogę powiedzieć, że uciekam w pracę i praca jest całym moim światem… Myśli krążą wokół pracy i osoby w tej pracy, do której mam uczucia Królowej Kielichów… 7 – NETZACH – DUCHOWOŚĆ – 4 MIECZY Jak szukać rozwiązania przez pryzmat emocji? Co emocjonalnie mogę powiedzieć o sytuacji? Emocjonalnie w tej chwili nie okazuję ani uczuć ani emocji… Jestem wyłączona z takich „akcji”… odcięłam się, odizolowałam, emocjonalnie „wylizuję” rany po ostatnich przejściach 6 – TIPHARETH – ZŁOTY ŚRODEK – GIERMEK KIELICHÓW (nota bene to karta na uczucia na 2014 rok) Co pomoże mi wprowadzić równowagę między emocjami a myślami? Albo moja córka, albo jakaś nowa osoba w moim życiu, nowy flirt, nowe uczucie… 5 – GEBURAH – PRZESZKODY – KRÓLOWA MONET Czego nie uda mi się uniknąć? Co muszę zrozumieć żeby przejść dalej? Trochę trzeba będzie „zejść” ze swojej niezależności i samodzielności, skupienia na sobie i na sprawach materialnych. 4 – CHESED – WEWNĘTRZNA SIŁA – 3 KIELICHÓW Co mam w sobie, co może mi pomóc? Radość, spontaniczność, pozytywne emocje… Moja towarzyskość, chęć zabawy, otwarcie na innych, na nowe znajomości i nowe doświadczenia. 3 – BINAH – WEWNĘTRZNA PRZEMIANA – XVIII KSIĘŻYC Jaka przemiana we mnie zajdzie? Jakie mogę mieć wobec niej oczekiwania? Pozbędę się niepewności, lęków i obaw. 2 – CHOKMAH – MĄDROŚĆ – VIII SPRAWIEDLIWOŚĆ Co zrozumiem po przejściu tej drogi? Że wszystkie nasze działania mają jakieś konsekwencje, że w życiu należy kierować się zasadami, bo wszystko podlega ocenie, nie wiem też, czy ta karta nie mówi, że będę chciała formalizacji relacji, którą osiągnę… 1 – KETHER – CEL – 2 KIELICHÓW Jaki osiągnę cel? Co jest na końcu mojej wędrówki? Tu jest związek… dobry, partnerski, harmonijny… Cytuj
Gość MyStErIoUs_WoMaN Napisano 6 Stycznia 2013 Napisano 6 Stycznia 2013 No i cu tutaj dodać jak wszystko tak genialnie ujęte...może dodam jedynie że ~ 2 – CHOKMAH – MĄDROŚĆ – VIII SPRAWIEDLIWOŚĆ tak, tutaj bardzo możliwe jest ze będziesz chciała legalizacji związku ponieważ ~ 1 – KETHER – CEL – 2 KIELICHÓW tutaj jest szczęśliwy, partnerski związek i twoja druga Połówka... Cytuj
nirva2991 Napisano 6 Stycznia 2013 Napisano 6 Stycznia 2013 10 – MALACHUT – PODSTAWA – XIV UMIARKOWANIE (nota bene to karta na uczucia na 2013 rok) Jaki jest początek mojej podróży/problemu? Co stanowi podstawę? Czego jestem najbardziej świadoma? Masz w sobie doskonały ład i harmonię , ja tu bym się nie upatrywała problemu 9 – YESOD – MOJA POSTAWA – KRÓLOWA KIELICHÓW Jaka jest moja postawa wobec podróży/problemu? Jakie emocje temu towarzyszą? Jestem bardzo uczuciowa i emocjonalna… Mam już jedno dziecko, ale chciałabym być jeszcze stałą panią czyjegoś serca i być w stałym związku, mieć kolejne dziecko, mam w sobie dużo ciepła, wrażliwości, potrzeby kochania i opiekowania się innymi… - nic dodać nic ująć jesteś gotowa na trwały i odpowiedzialny związek . 8 – HOD – RACJONALNOŚĆ – 8 MONET Jak szukać rozwiązania przez pryzmat myśli? Co racjonalnie mogę powiedzieć o sytuacji? Racjonalnie mogę powiedzieć, że uciekam w pracę i praca jest całym moim światem… Myśli krążą wokół pracy i osoby w tej pracy, do której mam uczucia Królowej Kielichów… - oraz może za sztywno patrzysz na nie które rzeczy . może stawiasz bardzo wysoko poprzeczkę innym, przez co stajesz się niedostępna ? 7 – NETZACH – DUCHOWOŚĆ – 4 MIECZY Jak szukać rozwiązania przez pryzmat emocji? Co emocjonalnie mogę powiedzieć o sytuacji? wyciszasz emocję za bardzo ... mało do serca dopuszczasz 6 – TIPHARETH – ZŁOTY ŚRODEK – GIERMEK KIELICHÓW (nota bene to karta na uczucia na 2014 rok) Co pomoże mi wprowadzić równowagę między emocjami a myślami? dla mnie jest to Twoja córka , na której się skupiasz 5 – GEBURAH – PRZESZKODY – KRÓLOWA MONET Czego nie uda mi się uniknąć? Co muszę zrozumieć żeby przejść dalej? pozwolić też czasem sobie pomóc, żeby zobaczyć , że w kimś innym można mieć wsparcie . nie robić na siłę wszystkiego sama 4 – CHESED – WEWNĘTRZNA SIŁA – 3 KIELICHÓW Co mam w sobie, co może mi pomóc? Radość, spontaniczność, pozytywne emocje… Moja towarzyskość, chęć zabawy, otwarcie na innych, na nowe znajomości i nowe doświadczenia. - optymizm i to , że się nie poddajesz . 3 – BINAH – WEWNĘTRZNA PRZEMIANA – XVIII KSIĘŻYC Jaka przemiana we mnie zajdzie? Jakie mogę mieć wobec niej oczekiwania? Pozbędę się niepewności, lęków i obaw. - oraz jeszcze bardziej , głębiej poznasz samą siebie . 2 – CHOKMAH – MĄDROŚĆ – VIII SPRAWIEDLIWOŚĆ Co zrozumiem po przejściu tej drogi? Że wszystkie nasze działania mają jakieś konsekwencje, że w życiu należy kierować się zasadami, bo wszystko podlega ocenie, nie wiem też, czy ta karta nie mówi, że będę chciała formalizacji relacji, którą osiągnę… 1 – KETHER – CEL – 2 KIELICHÓW Jaki osiągnę cel? Co jest na końcu mojej wędrówki? Tu jest związek… dobry, partnerski, harmonijny… - znajdziesz miłość świetne karty moim zdaniem 1 Cytuj
Gość ANEZ Napisano 6 Stycznia 2013 Napisano 6 Stycznia 2013 Tym razem to Drzewo Życia opiszę,bo Twoja interpretacja jest super. Jesteś kobietą,która osiagnęła już pewien poziom między ciałem ,duchem i umysłem.Teraz charakteryzuje Cię cierpliwość,umiar ,intuicja.Ta karta Umiarkowanie jest jakbu twoim przeobrażeniem. Jesteś kobietą,która chce kochac i być kochaną.Jestes osobą niezwykle rodzinną,kochasz dzieci i pragniesz szczęsliwego ogniska domowego. Praca,którą lubisz wypełnia obecnie większość Twojego życia.Teraz należałóby się zastanowić czy dlatego że jesteś blisko tej"osoby"? Rozwiązań obecnie nie szukasz przez pryzmat emocji,i dobrze,teraz do głósu bardziej dochodzi rozum. Złotym środkiem dla Ciebie to pogodzenie osobistego życia uczuciowego z życiem rodzinnym.Harmonia w tej sferze życia to będzie dla Ciebie sukcesem. Żeby to uzyskać musisz stać się trochę "kopciuszkiem" a nie "zosią samosią". Twoją wewnetrzną siłą jest umiejetność cieszenia się życiem jakie masz,jakie przeszłaś z nadzieja na lepsze,wymarzone. Twoja przemiana to pozbycie się obaw,lęków i dotarcie do tego światełka w tunelu i wyjście na to duże Słóńce. Po przejściu tej drogi potrafisz obiektywnie spojrzeć na wiele spraw,zawalczyć o swoje prawa i o siebie,mieć kontrolę nad tym co robisz. Dla mnie karta Sprawiedliwość to odpowiedzialnośc za swoje czyny za które nieraz płacimy wysoką cenę. Na końcu Twojej wędrówki to związek oparty nie tylko na uczuciu ale także na partnerstwie,wzajemnym zrozumieniu,czego Ci serdecznie życzę. Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 6 Stycznia 2013 Maestro Napisano 6 Stycznia 2013 10 – MALACHUT – PODSTAWA – XIV UMIARKOWANIE (nota bene to karta na uczucia na 2013 rok) Wyluzowałaś, nie gonisz bezmyślnie za uczuciem,żyjesz w harmonii z sobą, wiesz czego chcesz 9 – YESOD – MOJA POSTAWA – KRÓLOWA KIELICHÓW jesteś bardzo ciepła, uczuciowa i wrażliwa, kierujesz się pragnieniami swojego serca 8 – HOD – RACJONALNOŚĆ – 8 MONET pracujesz nad sobą, jak coś robisz to po przemyśleniach,karta znakomicie koresponduje z kartą Umiarkowanie 7 – NETZACH – DUCHOWOŚĆ – 4 MIECZY kolejna karta mówiąca o spokoju duszy, odizolowalas się od niepotrzebnych emocji,wyciszyłaś, nie chcesz już niepokoju,niepotrzebnych zwrotów akcji,panujesz nad sytuacją 6 – TIPHARETH – ZŁOTY ŚRODEK – GIERMEK KIELICHÓW (nota bene to karta na uczucia na 2014 rok) tym złotym środkiem jest Twoja wrażliwość i spokój,jesteś w tej chwili na pozycji obserwatora,wiesz, że dasz szansę,ale w momencie,gdy wyczujesz, że to jest odpowiedni moment 5 – GEBURAH – PRZESZKODY – KRÓLOWA MONET jeżeli kierowałas się tu konkretną relacją, to ja uważam, że przeszkodę stanowi kobieta,która stoi przy tym mężczyźnie, natomiast jeśli miałas na myśli ogólnie uczucia,to możliwe, że chodzi tu o Twoją nadmierną pewność siebie i dumę 4 – CHESED – WEWNĘTRZNA SIŁA – 3 KIELICHÓW Twoją siłę stanowi radość życia,umiejętność bawienia się nim,ponadto możliwe, że Twoją siłą są Twoi przyjaciele 3 – BINAH – WEWNĘTRZNA PRZEMIANA – XVIII KSIĘŻYC wyostrzy Ci się intuicja 2 – CHOKMAH – MĄDROŚĆ – VIII SPRAWIEDLIWOŚĆ że najważniejszy jest szacunek do samej siebie, kierowanie się zasadami 1 – KETHER – CEL – 2 KIELICHÓW osiągniesz spełnienie w miłości:) Cytuj
werona Napisano 6 Stycznia 2013 Autor Napisano 6 Stycznia 2013 Dziękuję Wam pięknie za wszystkie interpretacje i za ciepłe słowa Ten rozkład to takie obnażenie trochę, bo przechodzi przez całą osobę bardzo dogłębnie... Cytuj
werona Napisano 6 Stycznia 2013 Autor Napisano 6 Stycznia 2013 Praca,którą lubisz wypełnia obecnie większość Twojego życia.Teraz należałóby się zastanowić czy dlatego że jesteś blisko tej"osoby"? Myślę, że nie tylko... mam skłonność do pracoholizmu, zaangażowania ponad miarę i ponad godziny... Bardzo często praca i zaangażowanie w nią jest ważniejsze od wszystkiego innego... mam tego świadomość i staram się to równoważyć... Cytuj
werona Napisano 6 Stycznia 2013 Autor Napisano 6 Stycznia 2013 10 – MALACHUT – PODSTAWA – XIV UMIARKOWANIE (nota bene to karta na uczucia na 2013 rok) Wyluzowałaś, nie gonisz bezmyślnie za uczuciem,żyjesz w harmonii z sobą, wiesz czego chcesz 9 – YESOD – MOJA POSTAWA – KRÓLOWA KIELICHÓW jesteś bardzo ciepła, uczuciowa i wrażliwa, kierujesz się pragnieniami swojego serca 8 – HOD – RACJONALNOŚĆ – 8 MONET pracujesz nad sobą, jak coś robisz to po przemyśleniach,karta znakomicie koresponduje z kartą Umiarkowanie 7 – NETZACH – DUCHOWOŚĆ – 4 MIECZY kolejna karta mówiąca o spokoju duszy, odizolowalas się od niepotrzebnych emocji,wyciszyłaś, nie chcesz już niepokoju,niepotrzebnych zwrotów akcji,panujesz nad sytuacją 6 – TIPHARETH – ZŁOTY ŚRODEK – GIERMEK KIELICHÓW (nota bene to karta na uczucia na 2014 rok) tym złotym środkiem jest Twoja wrażliwość i spokój,jesteś w tej chwili na pozycji obserwatora,wiesz, że dasz szansę,ale w momencie,gdy wyczujesz, że to jest odpowiedni moment 5 – GEBURAH – PRZESZKODY – KRÓLOWA MONET jeżeli kierowałas się tu konkretną relacją, to ja uważam, że przeszkodę stanowi kobieta,która stoi przy tym mężczyźnie, natomiast jeśli miałas na myśli ogólnie uczucia,to możliwe, że chodzi tu o Twoją nadmierną pewność siebie i dumę 4 – CHESED – WEWNĘTRZNA SIŁA – 3 KIELICHÓW Twoją siłę stanowi radość życia,umiejętność bawienia się nim,ponadto możliwe, że Twoją siłą są Twoi przyjaciele 3 – BINAH – WEWNĘTRZNA PRZEMIANA – XVIII KSIĘŻYC wyostrzy Ci się intuicja 2 – CHOKMAH – MĄDROŚĆ – VIII SPRAWIEDLIWOŚĆ że najważniejszy jest szacunek do samej siebie, kierowanie się zasadami 1 – KETHER – CEL – 2 KIELICHÓW osiągniesz spełnienie w miłości:) Mówiąc szczerze nie wiedziałam, że w tym rozkładzie można kierować się konkretną relację, więc raczej stawiałam tak ogólnie na moje sprawy uczuciowe... Cytuj
Gość ANEZ Napisano 6 Stycznia 2013 Napisano 6 Stycznia 2013 Myślę, że nie tylko... mam skłonność do pracoholizmu, zaangażowania ponad miarę i ponad godziny... Bardzo często praca i zaangażowanie w nią jest ważniejsze od wszystkiego innego... mam tego świadomość i staram się to równoważyć... To dobrze że jestes świadoma tego bo pracoholizm ma też negatywne skutki,ale Ty sobie z tym wszystkim poradzisz. Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 7 Stycznia 2013 Maestro Napisano 7 Stycznia 2013 Mówiąc szczerze nie wiedziałam, że w tym rozkładzie można kierować się konkretną relację, więc raczej stawiałam tak ogólnie na moje sprawy uczuciowe... Szczerze, to ja robiąc swój też niby ogólnie na uczucia, w myślach miałam konkretną relację..Ja myślę, że wyciagając karty łączymy się z naszą podświadomością i to co w niej siedzi i tak będzie widoczne w kartach.. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi