Skocz do zawartości

pomóżcie :( będę bardzo wdzięczna

nirva2991

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

jakiś miesiąc temu byłam na imprezie i jeden koleś przyniósł ze sobą jakieś baaardzo drogie okulary , które mu zginęły... i sytuacja jest bardzo męcząca dla nas wszystkich , ponieważ non stop o nie męczy każdego i oskarża WSZYSTKICH po kolei . w tym mnie też .. każdy ma już dość ..

więc :

gdzie są jego okulary :

5 kielichów, 8 kielichów , cesarz , 7 mieczy

chyba ktoś je ukradł ... ktoś ma i się nie przyznaje ?

jak zrealizuje się znalezienie okularów :

5 mieczy , królowa buław , 8 denarów , sprawiedliwość

chyba kogoś oskarży bardzo pochopnie ... mam nadzieję , że nie znowu mnie .. chyba się nie znajdą .

czy ktoś je ukradł:

7 mieczy , rycerz buław , koło

no niestety chyba tak

jak zrealizuje się znalezienie (czy on je dostanie z powrotem ) okularów przez tego Y( ten co je miał )

rycerz denarów , 3 kielichy , cesarzowa , 2 kielichy , as buław

tak jakby ktoś mu miał je oddać z powrotem ?

będę bardzo wdzięczna za każdą pomoc...

Edytowane przez nirva2991
literówka
Gość MyStErIoUs_WoMaN
Napisano

gdzie są jego okulary :

Ewidentnie jakiś Pan sobie je "przywłaszczył"...nie wiem czy nie gospodarz imprezy...

Uważam że znajdą się, a przyczyni się do tego Kobieta...

czy ktoś je kradł:

No tak, Gościu skorzystał z okazji, z chwili gdy nikt nie "patrzył" i je powinął...

jak zrealizuje się znalezienie (czy on je dostanie z powrotem ) okularów przez tego Y( ten co je miał )

No odzyska je, za sprawą Kobiety ktora też brała udział w tej imprezie, może Jego Dziewczyny - Cesarzowa & 2 Kielichów...

Napisano

jego dziewczyna też była :)) mam nadzieję , że się znajdą ;) dziękuję :bukiet:

Napisano

gdzie są jego okulary :

w domu, w którym była impreza (i lał się alkohol :) ) i jakiś mężczyzna je ukrył

one się znajdą, ale takie "pyrrusowe zwycięstwo", ktoś się ucieszy że je odzyskał a jednocześnie niesmak pozostanie... ja tu widzę rolę kobiety drążącą krok po kroku i dochodzącą sprawiedliwości...

czy ktoś je ukradł:

mógł i ukraść, a może nie tyle ukradł, co wykazał się sprytem i przebiegłością, bo knucie i intrygi to domena 7 Mieczy, więc może jeden pan miał coś do drugiego i wykorzystał "zrządzenie losu" żeby podstępem mu dowalić...

Ładne karty... myślę, że sprawa zostanie "przyjacielsko" zakończona, bardzo możliwe że na kolejnej imprezie i że z udziałem jakiejś kobiety (to pisałam już wyżej)

Bardzo jestem ciekawa jak się sprawa rozwiąże... :)

• Lubię to! 1
Gość MyStErIoUs_WoMaN
Napisano (edytowane)

No właśnie Kochane, spryt i przebiegłość, no i...wyniesienie właśnie - na karcie 7 mieczy gość wynosi ukradkiem i w pośpiechu z obozu 5 Mieczy...tak i ten wyniósł te okulary podstępem, w lot chwycił nadarzającą się okazję (Kolo)...tak sądzę.:)

P.S.

A na karcie gość wynosi tylko 5 Mieczy, 2 zostają - czyli zostawia ślad ułatwiający innym rozpoznanie..:)

Edytowane przez MyStErIoUs_WoMaN
dodano p.s.
Napisano

tak jak dziewczyny piszą pan pokazany w karcie cesarza i króla buław sprytnie je schował i ukradkiem wyniósł. Poszkodowany nie odpuści będzie krok po kroku dochodził i pytał. Powinny się znaleźć za sprawą kobiety być może na imprezie zauważy że ktoś je ma przy sobie.

• Lubię to! 1
Napisano

on je zgubił

sprawka w takich pytaniach dla mnie trudna karta tam kobieta mogłaby je znalezc i oddac

• Lubię to! 1
Gość SooYoung
Napisano

Zgubił ,a ten kto je znalazł wykorzystał nadarzająca się okazję i zabrał

Nie widzę żeby mu je oddali, raz że koleś nie jest lubiany, a po akcji z okularami kiedy wszystkich oskarża to już w ogóle, dwa nikt sam się nie przyzna.

• 4 tygodnie później...
Napisano

jeszcze się nie znalazły , ale jakby się coś wyjaśniło w tej sprawie , to napiszę . O ile w ogóle się coś wyjaśni .