zakretka23 Napisano 6 Stycznia 2013 Napisano 6 Stycznia 2013 10 – MALACHUT – PODSTAWA – 5 buław Jaki jest początek mojej podróży/problemu? Co stanowi podstawę? Czego jestem najbardziej świadoma? Szarpię się sama z sobą ..już wiem co powinnam zrobić ..ale jest to trudna decyzja i wiem, że nie będzie łatwo. Sama muszę sobie coś udowodnić. 9 – YESOD – MOJA POSTAWA – As pucharów Jaka jest moja postawa wobec podróży/problemu? Jakie emocje temu towarzyszą? Jestem pełna nadziei, ze znajdę pełnie szczęścia, miłość, radość, samorealizację. 8 – HOD – RACJONALNOŚĆ – Królowa mieczy Jak szukać rozwiązania przez pryzmat myśli? Co racjonalnie mogę powiedzieć o sytuacji? Racjonalnie mogę powiedzieć, że jest bardzo duża, umiem wybierać argumenty i rozsądnie myśleć. 7 – NETZACH – DUCHOWOŚĆ – Rydwan Jak szukać rozwiązania przez pryzmat emocji? Co emocjonalnie mogę powiedzieć o sytuacji? Poprzez optymistyczne nastawienie do życia i ludzi. Potrzebuję potwierdzić swoją wartość, swoje poglądy. Również poprzez pracę z ciałem, medytację, ruch. 6 – TIPHARETH – ZŁOTY ŚRODEK – 8 pucharów Co pomoże mi wprowadzić równowagę między emocjami a myślami? Rozstanie z dotychczasowymi rozwiązaniami, widocznie są mało skuteczne. Szukanie nowych dróg. Rozstanie z partnerem ta relacja zbyt wiele mnie kosztuje. 5 – GEBURAH – PRZESZKODY – 4 puchary Czego nie uda mi się uniknąć? Co muszę zrozumieć żeby przejść dalej? Nie uda mi się uniknąć pewnej rutyny np. związanej z nauką lub pracą. Zmartwień i przykrości, kiedy spotyka mnie coś złego zbytnio na tym się koncentruję i wtedy umykają mi moje szansę. 4 – CHESED – WEWNĘTRZNA SIŁA – Świat Co mam w sobie, co może mi pomóc? Otwartość, radość, tolerancję i szacunek dla innych, kreatywność, umiejętność panowania nad sytuacją i realizacji wytyczonych celów ... 3 – BINAH – WEWNĘTRZNA PRZEMIANA – 10 pucharów Jaka przemiana we mnie zajdzie? Jakie mogę mieć wobec niej oczekiwania? Osiągnę spełnienie. 2 – CHOKMAH – MĄDROŚĆ – 6 monet Co zrozumiem po przejściu tej drogi? Zrozumiem jak mam osiągnąć harmonie w życiu i na czym ona polega…a mam z tym problem daję i nie bardzo umiem brać. 1 – KETHER – CEL – Król buław Jaki osiągnę cel? Co jest na końcu mojej wędrówki? Samorealizacja lub przedsiębiorczy, namiętny mężczyzna Cytuj
Gość e Napisano 6 Stycznia 2013 Napisano 6 Stycznia 2013 Zakrętko, a czy ten rozkład robiłaś na jakąś konkretną sferę w życiu czy aby poznać siebie - swój cel? Cytuj
Gość MyStErIoUs_WoMaN Napisano 6 Stycznia 2013 Napisano 6 Stycznia 2013 5 – GEBURAH – PRZESZKODY – 4 puchary Czego nie uda mi się uniknąć? Co muszę zrozumieć żeby przejść dalej? Zbyt szybko się zniechęcasz, nudzisz...i w związku z tym zapewne niektóre sprawy/pomysły/projekty pozostawiasz ot tak, niedokończone... P.S. Później dopiszę resztę... Cytuj
zakretka23 Napisano 6 Stycznia 2013 Autor Napisano 6 Stycznia 2013 Ogólnie ...MyStErIoUs bardzo trafna interpretacja jako numerologiczna 5 szybko się nudzę i zniechęcam, co uważam za swoją dużą wade Cytuj
Gość e Napisano 6 Stycznia 2013 Napisano 6 Stycznia 2013 (edytowane) 10 – MALACHUT – PODSTAWA – 5 buław Jaki jest początek mojej podróży/problemu? Co stanowi podstawę? Czego jestem najbardziej świadoma?[/b] Przeczytałam wyżej, że jesteś 5 numerologiczną i ta karta świetnie to opisuje. W Tobie mnóstwo energii - nie lubisz się nudzić. Jak coś robisz to bardzo dużo energii w to wkładasz. Na pewno problemem może być Twoja niecierpliwość i impulsywność - nie lubisz chyba czekać... Z resztą kto lubi? (; 9 – YESOD – MOJA POSTAWA – As pucharów Jaka jest moja postawa wobec podróży/problemu? Jakie emocje temu towarzyszą? Ty jesteś bardzo otwarta na świat i na ludzi. Emocjonalnie podchodzisz do życia, ale nie to, że nerwowo, ale z nadzieją - taką dobra nadzieja - pozytywna - optymistyczna. A emocji w Tobie mnóstwo - dobra dusza z Ciebie. 8 – HOD – RACJONALNOŚĆ – Królowa mieczy Jak szukać rozwiązania przez pryzmat myśli? Co racjonalnie mogę powiedzieć o sytuacji? Racjonalnie to Ty chyba za dużo nie możesz powiedzieć. Królowa Mieczy to królowa rozsądku, ale ona tez jest pewną blokadą. Więc ja to odczytuje jako, że racjonalność raczej nie jest Twoja mocną stroną. Ale podpowiada ona też, że popracować nad realizmem - czasami idealistyczne podejście bardzo boli... Albo poczukać osoby, która czasami powie co myśli (; 7 – NETZACH – DUCHOWOŚĆ – Rydwan Jak szukać rozwiązania przez pryzmat emocji? Co emocjonalnie mogę powiedzieć o sytuacji? Emocjonalnie to Ty dużo możesz powiedzieć. Znów ten ruch u Ciebie. Wulkan energii. A rozwiązaniem może być działanie - dążenie do tego co pragniesz. 6 – TIPHARETH – ZŁOTY ŚRODEK – 8 pucharów Co pomoże mi wprowadzić równowagę między emocjami a myślami? Właśnie porzucenie dotychczasowego patrzenia na świat a może nie tyle porzucenie co zrównoważenie. Tylko Ty musisz wprowadzić więcej spokoju w swoje myślenie. na spokojnie podchodzić do spraw ale z optymizmem. 5 – GEBURAH – PRZESZKODY – 4 puchary Czego nie uda mi się uniknąć? Co muszę zrozumieć żeby przejść dalej? Nie uda Ci się uniknąć smutku - jakbyś czuła, że to jest wbrew Tobie, że to nie Ty. Będziesz rozmyślać czy dobry kierunek obrałaś. Czasami po prostu jest tak, że zmiany wiążą się z pewnymi sentymentalnymi myślami. I Ty musisz zrozumieć, ze takie chwile też są potrzebne abyś mogła zrozumieć siebie. Nic nie dzieje się przypadkiem. Spokojne chwile, myśli w jakiś sposób oczyszczają i pomagają zrozumieć wielkość radości jaka nas spotyka w życiu. To będzie trudne wyzwanie dla Ciebie - spokój (; 4 – CHESED – WEWNĘTRZNA SIŁA – Świat Co mam w sobie, co może mi pomóc? Może pomóc Ci Twoje zaufanie do Losu. 3 – BINAH – WEWNĘTRZNA PRZEMIANA – 10 pucharów Jaka przemiana we mnie zajdzie? Jakie mogę mieć wobec niej oczekiwania? Ogromna przemiana, która da Ci ogromną satysfakcję. Tak jakbyś odnalazła siebie - zrozumiała siebie. Odnajdziesz w sobie spokój, który połączysz w idealny sposób ze swoim optymizmem - kwintesencja kobiecości - pod maską spokoju pokłady emocjonalności ale wszystko zharmonizowane. Na myśl przyszła mi przede wszystkim rodzina - czyli założysz rodzinę i będzie to dla Ciebie radość ogromna. 2 – CHOKMAH – MĄDROŚĆ – 6 monet Co zrozumiem po przejściu tej drogi? Zrozumiesz, że branie jest równie ważne jak i dawanie. Kto nie potrafi brać nie potrafi i dawać. 1 – KETHER – CEL – Król buław Jaki osiągnę cel? Co jest na końcu mojej wędrówki? Świadoma swojej wartości kobieta. I mężczyznę też bym tu widziała (: Edytowane 6 Stycznia 2013 przez e Cytuj
Gość MyStErIoUs_WoMaN Napisano 6 Stycznia 2013 Napisano 6 Stycznia 2013 10 – MALACHUT – PODSTAWA – 5 buław Jaki jest początek mojej podróży/problemu? Co stanowi podstawę? Czego jestem najbardziej świadoma? Starasz się pokonać trudności, bronisz swoich racji ~ czasem aż za bardzo...myślę że często wykazujesz sie nadmiernym pośpiechem...i tak ogólnie, to bardzo lubisz wyzwania które powodują u Ciebie duży przypływ adrenaliny ~ wtedy czujesz się jak ryba w wodzie...jesteś 5 Numerologiczną ~ to jest Twoja Podstawa - jak sama widzisz 5 Buław pasuje tu idealnie... 9 – YESOD – MOJA POSTAWA – As pucharów Jaka jest moja postawa wobec podróży/problemu? Jakie emocje temu towarzyszą? Tak naprawdę jesteś osobą uduchowioną, uczuciową ~ bardzo emocjonalną...pełną nadzieii - zgadza się...A nie jesteś czasem płaczliwa ? Czy bywa tak że emocje biorą górę i wtedy łzy same lecą ? 8 – HOD – RACJONALNOŚĆ – Królowa mieczy Jak szukać rozwiązania przez pryzmat myśli? Co racjonalnie mogę powiedzieć o sytuacji? Piękna! karta na tej pozycji ~ przecież Królowa Mieczy to uosobienie racjonalności - Ona jest racjonalna i niezwykle inteligentna...jak szukać rozwiązania przez pryzmat myśli ~ nie kierować się uczuciami a rozumem/rozsądkiem... 7 – NETZACH – DUCHOWOŚĆ – Rydwan Jak szukać rozwiązania przez pryzmat emocji? Co emocjonalnie mogę powiedzieć o sytuacji? Ja tutaj nie bardzo widzę szukanie rozwiązania poprzez pryzmat emocji ~ Rydwan to energia w działaniu, odwaga, to czlowiek zrównoważony - ta karta mówi o tym iż każdy z Nas jest kowalem własnego losu i ponosi odpowiedzialność za wlasne życie - wobec tego uważam iż z emocjami to Ty właśnie musisz uważać, aby im się nie dać nadmiernie ponosić... 6 – TIPHARETH – ZŁOTY ŚRODEK – 8 pucharów Co pomoże mi wprowadzić równowagę między emocjami a myślami? Rób to czego Naprawdę pragniesz...i uwolnij się emocjonalnie od tego co Cię wyniszcza... 5 – GEBURAH – PRZESZKODY – 4 puchary Czego nie uda mi się uniknąć? Co muszę zrozumieć żeby przejść dalej? To już napisałam powyżej... 4 – CHESED – WEWNĘTRZNA SIŁA – Świat Co mam w sobie, co może mi pomóc? Tolerancja i szacunek dla innych ~ otóż to, poza tym; mądrość - błyskotliwość, wyrozumiałość i umiejętność wykorzystania wiedzy w dobrym celu...a przede wszystkim podejmowanie wlaściwych decyzji... 3 – BINAH – WEWNĘTRZNA PRZEMIANA – 10 pucharów Jaka przemiana we mnie zajdzie? Jakie mogę mieć wobec niej oczekiwania? 10 Pucharów jest wymiarem sukcesu ale tego zbiorowego, zrozumiesz to, będziesz dbać też o "interes emocjonalny" innych - nie tylko swój, wtedy możesz oczekiwać spełnienia swoich pragnień... 2 – CHOKMAH – MĄDROŚĆ – 6 monet Co zrozumiem po przejściu tej drogi? Osiągniesz równowagę w dawaniu i braniu..."Zrozumiem jak mam osiągnąć harmonie w życiu i na czym ona polega" ~ dokładnie tak... 1 – KETHER – CEL – Król buław Jaki osiągnę cel? Co jest na końcu mojej wędrówki? Samorealizacja...będziesz odnosiła sukcesy w różnych dziedzinach życia i poczujesz się spełniona...zyskasz uznanie dzięki uczciwości... Cytuj
zakretka23 Napisano 6 Stycznia 2013 Autor Napisano 6 Stycznia 2013 Nie jestem osobą nad wrażliwą i płaczę naprawdę rzadko. Ostatnio ryczałam jak bóbr na filmie Hachiko, ale filmy o tej tematyce zawszę chwytają mnie za serce. Dziękuje ślicznie za interpretację wiele z niej wyczytałam ) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi