Skocz do zawartości

Czy Mi Się Spodoba...

Gość MyStErIoUs_WoMaN

Rekomendowane odpowiedzi

Gość MyStErIoUs_WoMaN
Napisano

Otóż sytuacja wygląda tak ~ jutro razem z Panią z Biura Nieruchomości i moim Mężczyzną jadę obejrzeć mieszkanko ~ które widziałam dotąd tylko na zdjęciach i spodobało mi się baaardzooo (szukam większego do kupienia)...

No i tak z czystej ciekawości i na rzecz nauki ;) zadałam pytanko:

Czy Mi Się Spodoba Mieszkanie Które Jutro Będę Oglądać...?

Podczas tasowania wypadł: Księżyc

Pustelnik ~ Rycerz Mieczy ~ Cesarz suma Sąd

--Wieża-------Sprawiedliwość------Kapłanka---

---------Kapłan---------------Śmierć-------

--------------------Księżyc----------------

No kurcze...wygląda na to że nie spodoba mi się ~ niespodziewanie wyjdą na wierzch jakieś sprawy...mieszkanie w rzeczywistości będzie znacznie odbiegało wyglądem od tego co zostało przedstawione na zdjęciach...a może w ogóle nie dojdzie jutro do prezentacji z winy Pana właściciela ? No nie wiem kto jest właścicielem, tzn. kto będzie Nam to mieszkanie pokazywał, ale tak wygląda że Facet...

Jak myślicie Kochani - jutro weryfikacja...

Gość Pasqualina
Napisano

W tych zdjęciach nie pokazali wad mieszkania.

Wydaje mi się, że będzie wymagało sporego remontu...

chyba, że zaklepane już dla kogoś innego...

Gość SooYoung
Napisano

Rozbiorę rozkład na cześci ;)

Księżyc skojarzył mi się z ciemnym mieszkaniem, z ciemnymi ścianami, albo będziesz chciała żeby mieszkanie było lepiej nasłonecznione. W Kapłanie - sprzedający, no i znowu Księżyc - może być niejasna sytuacja ze sprzedażą, warto się dobrze dopytać.

Pustelnik - czy to stare budownictwo np.kamienica albo nawet lata 70 te ?

Ryc mieczy - przy ruchliwej ulicy, albo głośne.

Cesarz wygląda na ustawne i solidne. Sąd na podsumie - nadające się dla większej rodziny, tzw przyszłościowe.

Będzie wymagało remontu i można się potargować żeby opuścili na remont, a w Sprawce widzę sprawy prawne - sprawdź jaki jest stan prawny mieszkania. Kto je tak naprawdę sprzedaje, bo czasami mieszkanie sprzedają np. 3 osoby z rodziny, które otrzymały je w spadku i wtedy nie wiesz z kim tak naprawdę ustalasz cenę i z kim możesz się targować i są różne historie.

Także dopytaj jakie będziesz mieć opłaty przy kupnie i potem użytkując mieszkanie.

Jutro może sie okazać że trochę Cie postraszyłam ale jednak warto chuchać na zimne :) Powodzenia :)

Napisano

Chyba nie do końca przedstawili Ci wszystkie istotne informacje odnośnie tego mieszkania... Podoba Ci się bardzo, ale na zdjęciach wszystko jest cacy... :-/ Wszystkiego dowiesz się na miejscu...ale poczujesz, że musisz to przemyśleć... Chyba oboje z partnerem będzie poddenerwowani trochę...inaczej na chwilę obecna wyobrażacie sobie to mieszkanie...i sprawy formalne. Ale w sumie jest Sąd - bardzo ładna karta... Chociaż nie będzie idealne, to bardzo możliwe, że dojdziecie do wniosku, że z małymi poprawkami możecie urządzić się tam na dłuższy czas :)

• Maestro
Napisano

w tym Księżycu są ukryte wady mieszkania, będziesz się mocno zastanawiała nad tym, czy je brać, będą nawet intensywne negocjacje ze sprzedawcą i widać, ze mężczyzna postawi na swoim

Napisano

widać rozczarowanie w księżycu wygląda że na zdjęciach było dużo ładniejsze nie pokazali tam wszystkiego.Raczej będzie wymagało remontu ale Twojemu mężczyźnie chyba się spodoba dacie sobie czas na zastanowienie.

Gość MyStErIoUs_WoMaN
Napisano

Póki co napiszę że ~ mieszkanie jest przepiękne...pierwsze mieszkanie z tych które obejrzałam do tej pory - które lepiej wyglądało w rzeczywistości niż na zdjęciach...to jest mieszkanie do którego weszłam - i chciałabym zostać już Na Zawsze...wszyyystko w moim guście (a jestem wymagająca aż do przesady), od kolorystyki - po elementy urządzenia mieszkania które pozostają w cenie - po prostu bajka...do tego okolica w której znajduje się mieszkanie, sąsiedzctwo etc. - no marzenie...za chwilę dopiszę resztę...:)

Gość Pasqualina
Napisano
Póki co napiszę że ~ mieszkanie jest przepiękne...pierwsze mieszkanie z tych które obejrzałam do tej pory - które lepiej wyglądało w rzeczywistości niż na zdjęciach...to jest mieszkanie do którego weszłam - i chciałabym zostać już Na Zawsze...wszyyystko w moim guście (a jestem wymagająca aż do przesady), od kolorystyki - po elementy urządzenia mieszkania które pozostają w cenie - po prostu bajka...do tego okolica w której znajduje się mieszkanie, sąsiedzctwo etc. - no marzenie...za chwilę dopiszę resztę...:)

Mysti budujesz straszne napięcie :P

Gość MyStErIoUs_WoMaN
Napisano

Kochana ~ mówisz że buduję napięcie (?), jeśli tak - to naprawdę niechcący :*...dopiero co wróciłam do domu, oglądaliśmy dziś 3 mieszkania...teraz ogarniam obiado - kolację (muszę, bo mój syn caly dzień na kanpakach, yyy)...jak skończę napiszę konkretną inter.. dla Wszystkich Was Kochane Dziewuszki Moje :* a Tobie Słonko właśnie napisałam pw...:*

Gość MyStErIoUs_WoMaN
Napisano
(...)chyba, że zaklepane już dla kogoś innego...

Tak Kochanie, tu masz rację...

A więc...Pustelnik po raz kolejny pokazał mi czekanie ~ przesunięcie w czasie...

Wyglądało to tak ~ byliśmy umówieni z Panią z Biura Nieruchomości na h.16...pojawiliśmy się w umówionym miejscu jeszcze przed czasem, ale Pani nie było i nie było,,,aż w końcu około 16:15 zadzwoniła i się pyta czy spotkanie aktualne...pomyliła godziny - była przekonana że się z nami umówiła na h.17 ~ w pierwszej chwili oznajmiłam Pani że w takiej sytuacji to ja rezygnuję z prezentacji, ale po chwili doszłyśmy do porozumienia...no i tak poczekaliśmy sobie do 16:45, Pani się pojawiła i pojechaliśmy oglądać mieszkanko o które tutaj pytałam...

Na dzielnicy w której znajduje się mieszkanie, Pani dała Nam do podpisania wskazania adresowe (padłam - dla mnie nieprofesjonalne bardzo jest podpisywanie umów na kolanie)...po czym Pani pokazuje Nam budynek oznajmiając że w nim mieści się to mieszkanko, gdy podeszliśmy bliżej - Pani stwierdziła "o jej to nie 7 to nr 10, jak to(?) gdzie zatem jest 7 ?...byłam tutaj w dzień, teraz jest ciemno, już mi się miesza...", wzięliśmy to na wesoło no i przez kilka minut szukaliśmy budynku nr 7 - jak dla mnie Pani nie była kompletnie przygotowana do tej prezentacji, cała ta sytuacja była mega chaotyczna - bardzo ładnie pokazał to Rycerz Mieczy (mieszkania również kompletnie "nie znała")...

Właściciele to młode Małżeństwo - Arek i Ola, barrrdzo sympatyczni ludzie...Ola oprowadziła mnie po mieszkaniu, powiedziała co i jak, Pan oprowadził mojego Mężczyznę, a potem tak wspólnie sobie porozmawialiśmy no iii...Ola w pewnym momencie/na koniec mówi do Męża - "no to trzeba Państwu powiedzieć" - no i wtedy powiedzieli nam że jest już ktoś chętny kto chce kupić to mieszkanie - tylko czekają na decyzję kredytową...:( tak więc - do około połowy stycznia, najpóźniej do końca stycznia - czekamy...

Cena jest naprawdę wysoka ~ ale mieszkanie jest tego warte, przyznam się szczerze że nie negocjowałabym ceny nawet i jeśli się nie sprzeda, biorę je bez wahania...to mieszkanie bez wad, bez mankamentów - zażartowałam sobie nawet do tych Państwa kto im remont robił ? bo po prostu robota tak fachowo wykonana że jestem pod ogromnym wrażeniem (niedawno miałam remont u siebie w domu, wiem jak to wygląda - jak ciężko jest trafić na dobrego fachowca który nie spartoli roboty, eehh)...dodatkowo zostawiają sporo mebli (co mnie bardzo zaskoczyło) - które też są w moim guście więc nie wymagałabym aby je zabierali, ogólnie niewiele z tego mieszkania zabierają...

Kolejny ogromny atut mieszkania ~ jest to identyczne mieszkanie w jakim się wychowałam (identyczny rozkład pomieszczeń etc) i w którym nadal mieszkają moi rodzice...nawet mówiłam do Oli i Arka o tym, że jedyna różnica to drzwi w salonie, u moich rodziców są umiejscowione na środku ściany łączącej salon z przedpokojem - na co Arek oznajmił mi iż tutaj było tak samo, tylko przesunęli je bo tak im było poręczniej :) pośmielismy się, pogadaliśmy - było miło...

Mieskanie Luxus - znacznie odbiegało wyglądem od tego co zostało przedstawione na zdjęciach - ale na wielki PLUS...a ja w tym Księżycu pełna obaw czekam...

Dziękuję Dziewuszki Kochane za interpretacje Wasze.:roza::*

Gość MyStErIoUs_WoMaN
Napisano
Rozbiorę rozkład na cześci ;)

Księżyc skojarzył mi się z ciemnym mieszkaniem, z ciemnymi ścianami, albo będziesz chciała żeby mieszkanie było lepiej nasłonecznione. W Kapłanie - sprzedający, no i znowu Księżyc - może być niejasna sytuacja ze sprzedażą, warto się dobrze dopytać.

Pustelnik - czy to stare budownictwo np.kamienica albo nawet lata 70 te ?

Ryc mieczy - przy ruchliwej ulicy, albo głośne.

Cesarz wygląda na ustawne i solidne. Sąd na podsumie - nadające się dla większej rodziny, tzw przyszłościowe.

Będzie wymagało remontu i można się potargować żeby opuścili na remont, a w Sprawce widzę sprawy prawne - sprawdź jaki jest stan prawny mieszkania. Kto je tak naprawdę sprzedaje, bo czasami mieszkanie sprzedają np. 3 osoby z rodziny, które otrzymały je w spadku i wtedy nie wiesz z kim tak naprawdę ustalasz cenę i z kim możesz się targować i są różne historie.

Także dopytaj jakie będziesz mieć opłaty przy kupnie i potem użytkując mieszkanie.

Jutro może sie okazać że trochę Cie postraszyłam ale jednak warto chuchać na zimne :) Powodzenia :)

Słonko to mieszkanie mieści się w budynku z 1983 r. nie jest to nowe budownictwo, ale budynek ładny, zadbany...w cichej okolicy, natomiast ustawne i solidne - to fakt:) Dziękuję...:*

Gość MyStErIoUs_WoMaN
Napisano

Chyba nie do końca przedstawili Ci wszystkie istotne informacje odnośnie tego mieszkania... Podoba Ci się bardzo, ale na zdjęciach wszystko jest cacy... :-/ Wszystkiego dowiesz się na miejscu...ale poczujesz, że musisz to przemyśleć... Chyba oboje z partnerem będzie poddenerwowani trochę...inaczej na chwilę obecna wyobrażacie sobie to mieszkanie...i sprawy formalne. Ale w sumie jest Sąd - bardzo ładna karta... Chociaż nie będzie idealne, to bardzo możliwe, że dojdziecie do wniosku, że z małymi poprawkami możecie urządzić się tam na dłuższy czas :)

Byliśmy poddenerwowani oboje - to prawda...i doszliśmy do wniosku od razu, jednogłośnie, że - to jest mieszkanie dla Nas...no i nie przedstawiono nam wszystkich istotnych informacji - to też prawda, nie powiedziano nam przed prezentacją o tym iż już jest ktoś chętny(od polowy grudnia)...:) Dziękuję.:*