prongmen Posted January 7, 2013 Share Posted January 7, 2013 Dzisiejszej nocy, starałem się wejść w świadomy sen, za pomącą techniki 30 sekund zamknięte oczy i na 2 sekundy otwieram. Moje ciało w pewnym momencie wpadło w lekkie drgawki, bardziej skurcze mięśni nóg i rąk( takie jednorazowe skurcze mięśni). Gdy miałem zamknięte powieki, one drgały tak jak bym szybko mrugał. Czułem dziwne uczucie, moje ciało jakies się inne wydawało i ogólnie dziwne uczucie . Co to było ? Była to pierwsza moja próba LD. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Page Posted January 8, 2013 Share Posted January 8, 2013 Nawet gdy przeczytasz pierwsze zdanie z wiki ;P o fazie REM : " faza snu, w której występują szybkie ruchy gałek ocznych" już masz odpowiedź, polecam poczytać dużo a pytania zadawać kiedy już na prawdę nie możemy nigdzie niczego znaleźć pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
prongmen Posted January 9, 2013 Author Share Posted January 9, 2013 No ok. Ale, czy oznacza to, że ja już śnie ? Co mam robić jak to się dzieje ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Henri Posted August 1, 2013 Share Posted August 1, 2013 Witam. Miałem niedawno podobną sytuację.Te "drgawki" są spowodowane szokiem(niegroźnym),które oznaczają,że jesteś bliska snu,albo zdajesz sobie sprawę,że śnisz.Na wiki jest sporo informacji o tym bodajże,jeszcze pozostają inne strony. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts