Skocz do zawartości

Po EFT (TEW) ból klatki piersiowej

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Neferites
Napisano

Wykonałam dzisiaj kilkukrotnie techniki emocjonalnej wolności (EFT). Skupiłam się na wyeliminowaniu, żalu strachu i poczucia winy (wydaje mi się, że dotyczyło mnie to w pewien sposób, więc te emocje wybrałam). Po zakończeniu pracy nad poczuciem złości poczułam niesamowity spokój, przepracowałam więc następne dwie emocje (poczucie winy i strach). Później w odprężeniu odczuwałam energię, zasnęłam i obudziłam się z bólem głowy, które szybko minęło, ale teraz czuje, że boli mnie klatka piersiowa a konkretnie mam wrażenie, że płuca. Palę, więc zastanawia mnie, czy jest to jakieś odblokowanie na tle zdrowotnym? Dobry czy zły objaw? Odczuwam gniecenie w okolicach mostka promieniujące na dwie strony.

Czy ktoś mógłby mi coś na ten temat powiedzieć?

Napisano

Teoretycznie, może to być odblokowanie energetyczne, często "rozpuszczane" negatywne emocje i doświadczenia dają znać o sobie jako ból w ciele, a może poprostu emocjonalnie odreagowujesz przeżyte doświadczenie.

Gość Neferites
Napisano

Mam nadzieję, że to dobry objaw. Czy komuś z was udało się osiągnąć jakieś wyniki stosując EFT? Metoda wydaje się być aż nazbyt banalna, aby mogła być skuteczna (ten mój wrodzony sceptycyzm). W polskiej sieci tak na prawdę znalazłam bardzo mało informacji dotyczących tej metody, czy ostukiwanie meridianów rzeczywiście spektakularnie poprawia energetykę organizmu?

Napisano

Nie spotkałem się z tą metodą. Jak wyglądało u Ciebie to ostukiwanie meridianów i co afirmowałaś. Istnieje możliwość że przy przeciążeniu meridianów można odczuwać ból fizyczny. Przy wielu formach oczyszczania z głębszych problemów, występuje efekt wychodzenia na jaw pewnych fizycznych dolegliwości, ale żeby po czymś takim takie bóle hmm,nie neguje. Napisz coś więcej. Z Tego co widzę masz częściowo zablokowaną czakrę serca. Podczas pracy z energiami, afirmacjach zwłaszcza z szczerymi intencjami dostajemy "kopa" energetycznego z " góry", powiedzmy ze z absolutu ;). I co teraz ... Sporo energii płyneło przez Czakre korony, leci po czakrach w doł, ale natrafia na "wąskie gardło" w sercu. Energia się gromadzi, nie ma ujścia, najpierw duże zagęszczenie w głowie, potem energia schodzi do serca i tam zostaje.Co za dużo to nie zdrowo,energia musi płynąć. Najszybciej pomogą zwykłe fizyczne ćwiczenia ( wytracenie energii ). Proponuje też oczyszczenie tej Czakry.

Gość Neferites
Napisano
Z Tego co widzę masz częściowo zablokowaną czakrę serca. Podczas pracy z energiami, afirmacjach zwłaszcza z szczerymi intencjami dostajemy "kopa" energetycznego z " góry", powiedzmy ze z absolutu ;). I co teraz ... Sporo energii płyneło przez Czakre korony, leci po czakrach w doł, ale natrafia na "wąskie gardło" w sercu.

Z czego to wywnioskowałeś? Już tych dolegliwości nie odczuwam, ale coś tam jakby mi "siedzi".

Ostukiwanie meridianów w metodzie EFT polega na zmianie złej afirmacji dotyczącej danej emocji na dobą z jednoczesnym masowaniem wrażliwego punktu podobojczykowego lub punktu karate. Następnie ostukiwaniu siedmiokrotnie palcami zakończeń meridianów, po czym następuje opukiwanie punktu Gamy podczas którego wykonujemy liczenie, nucenie, zamykanie i otwieranie oczu (w celu rozproszenia i jednoczesnego skoncentrowania uwagi na wielu czynnościach), w końcowym etapie ponownie ostukujemy po 7 razy meridiany.

Zbyt dobrze tego nie wytłumaczyłam, ale w internecie znajduje się podręcznik, ja ściągnęłam go chyba z chomika. Podręcznik ETF - techniki emocjonalnej wolności wpiszcie w google i zapoznacie się z metodą.

Napisano

Nie wywnioskowałem, tylko przyjrzałem się Twoim Czakrom ( energetycznie ) wybacz jeżeli naruszyłem w ten sposób Twoją prywatność, nie powinienem tego robić bez uprzedzenia. Hmm czyli nic konkretnego nie afirmowałaś, rozumiem. Przeszło bo energia jakby nie patrzeć rozprasza się sama z różną prędkością. Ale problem być może bedzie się powtarzał jeżeli nie usuniesz zatoru w sercu, dlatego oczyść tą czakrę.

Gość Neferites
Napisano

Dziękuje za diagnozę, ale powiedz mi w jaki sposób mam oczyścić tą czakrę? Okazuje się, że mało na ten temat wiem...

Gość Neferites
Napisano

Dziękuje za wskazówki. Próbowałam wczoraj oczyścić czakrę serca i wydaje mi się, że poczułam ulgę. Ucisk w klatce piersiowej zniknął. Wczoraj po wykonaniu EFT zaobserwowałam jeszcze jedną rzecz, kilka minut po zakończeniu technik mój żołądek można wręcz powiedzieć, że ruszył z kopyta, nie tylko to czułam, ale i słyszałam - musiałam odblokować energię odpowiedzialną za jego właściwą pracę. Teraz po opukiwaniu czuje spokój i harmonię.

• Ismer zmienił tytuł na Po EFT (TEW) ból klatki piersiowej