dalila666 Napisano 8 Stycznia 2013 Napisano 8 Stycznia 2013 Dziś otrzymałam telefon od firmy X z zaproszeniem na rozmowę kwalifikacyjną we czwartek na stanowisko księgowej. No więc postawiłam sobie karty, korzystałam z tali Waite'a. Z przełożenia na 3 stosiki myśląc o firmie pokazały mi się następujące karty w takiej kolejności: Rycerz Monet, Cesarzowa, Kapłanka - czyli oferta pracy od kobiety i tak naprawdę nie wiem jak to zinterpretować dalej ? (faktycznie dzwoniła do mnie kobieta) Następnie zadałam kolejno pytania i wyciągnęłam następujące karty w takiej kolejności: Co powinnam zrobić żeby dobrze wypaść na tej rozmowie kwalifikacyjnej: Mag, Cesarz - czyli musisz wykazać się wiedzą, doświadczeniem, konsekwencją, pokazać, że jestem specjalistą w tej dziedzinie, jednym słowem dobrze przygotować się do rozmowy dodatkowo zachować spokój pokazać, że jestem odpowiedzialna, wytrwale dąże do celu czego nie robić, aby dobrze wypaść na tej rozmowie: Siła - nie bać się, panować nad nerwami, nie dać się sprowokować, nie zrezygnować, nie poddać się (szczerze przeszła mi myśl przez głowę czy pójść na tą rozmowę bo nie wszystkie ich kwalifikacje spełniam i tego się obawiam, że mam za mało doświadczenia, ale z drugiej strony skoro do mnie zadzwonili..) Jak przebiegnie ta rozmowa kwalifikacyjna: Król Mieczy, 3 Pucharów, 2 Mieczy - czyli rozmowę będę miała z mężczyzną, ale przy tej 3 pucharów nie wiem czy nie będzie jeszcze ktoś może jakaś kobieta (karty wyżej z przełożenia tak by sugerowały), myślę, że nie będzie to przyjemna rozmowa raczej chłodna, dystans, przede wszystkim będzie liczyła się wiedza Czy firma X zatrudni mnie po tej rozmowie kwalifikacyjnej: 5 Pałek, Słońce, Królowa Denarów czyli będzie duża konkurencja i teraz pytanie czy to do mnie zaświeci słoneczko i to ja zostanę tą królową czy raczej i ku temu bardziej się skałanim pracę otrzyma ktoś inny... Dziekuję z góry za pomoc w interpertacji. Dopiero uczę się Tarota.. Ciężko jest interpertować coś dla siebie bo nie zawsze podchodzi się do tego obiektywnie. Niestety mam z tym problem, bo często widzę w kartach robiąc rozkład dla siebie to co chcę, a nie to co jest naprawdę... jeszcze raz dziękuję Cytuj
alathea Napisano 9 Stycznia 2013 Napisano 9 Stycznia 2013 Rycerz Monet, Cesarzowa, Kapłanka szukaja pracownika na etat, z mozliwoscia awansu, doszkolenia na bardziej samodzielne stanowisko/wiekszy zakres obowiazkow Co powinnam zrobić żeby dobrze wypaść na tej rozmowie kwalifikacyjnej: Mag, Cesarz byc moze rozmowe bedzie powadzil mezczyzna, o znanczacej roli w tej firmie uwazaj na to, co mowi i konsekwentnie reaguj na to, dostosowuj sie do rozmowy, badz aktywna czego nie robić, aby dobrze wypaść na tej rozmowie: Siła badz "flexible", pokaz, ze potrafisz reagowac na rozne sytuacje (w finansach), ze umiesz je w rozny/rozmaity sposob zakwalifikowac, dostosowujac sie od potrzeb firmy - elastycznosc i pomyslowosc, nie daj sie takze "w kaszy zjesc", nie boj sie pokazac wlasnego zdania - ale pilnujac caly czas pewnych granic (rozklad dwyzej - Cesarz moze akceptowac tylko Twoja pewna, czesciowa niezaleznosc ) Jak przebiegnie ta rozmowa kwalifikacyjna: Król Mieczy, 3 Pucharów, 2 Mieczy duza szansa, ze bedzie na niej wiecej osob (2-3) osoba prowadzaca interview moze sie troche po Tobie "przejechac", bedzie rzeczowa i troche surowa, bedzie stawiac Ci wyzwania (zawodowo) Czy firma X zatrudni mnie po tej rozmowie kwalifikacyjnej: 5 Pałek, Słońce, Królowa Denarów pomimo pewnych watpliwosci moga Cie zatrudnic, zakladam, ze to Ty wyszlas w Krolowej monet w tej firmie bedzie ktos, kto wesprze Twoja kandydature, bedzie za Toba (karta dociagnieta do Slonca moglaby ewntualnie zdradzic, kto to) powodzenia 1 Cytuj
dalila666 Napisano 14 Stycznia 2013 Autor Napisano 14 Stycznia 2013 Weryfikacja: Rozchorowałam się i nie poszłam na tą rozmowę kwalifikacyjną. Więc chyba już wiem dlaczego wyszła mi ta siła w tym czego nie robić ale dziękuję za pomoc w interpretacji. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi