Skocz do zawartości

Nirvanowy now - 11. stycznia

SacralNirvana

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

1. Co trzeba odpuscic - XI Pasja + As Mieczy ---> XII Wisielec

Tu jest pasja, ale kojarzy mi to ze zbytnim kontrolowaniem siebie i w koncu tkwieniem w martwym punkcie. Odcinaniem sie od swojej energii, pasji.

2. Co trzymac jak najblizej - VI Kochankowie + As Bulaw ---> suma VII Rydwan

Glos serca, ogien w sercu i przede wszystkim dzialanie. Byc zdecydowana, mniej myslec, wiecej czuc. Dac dojsc do glosu sercu, nie tlamsic tego w sobie.

3. Co jest teraz najwazniejszym nabytkiem - XII Wisielec + Krolowa Mieczy ---> suma XX Sad

Ten stan zawieszenia tez ma swoje plusy. Jestem sama i powinnam sie tym nacieszyc. Moim najwiekszym nabytkiem jest moja rodzina.

4. Jak swiat wplywa na mnie - Rycerz Monet + 3 Kielichy ---> suma VIII Sprawiedliwosc

Ze skupiam sie na swoich dzieciach. Ogolnie zyje dniem dzisiejszym.

5. Co mozesz i musisz dac innym - Paz Mieczy + 8 Monet ---> suma II Kaplanka

Rozmowy, wyjasnienia, ale mozliwe tez, ze pokonywanie jakis trudnosci. Tu moze byc np. pomoc dla kogos w sprawach urzedowych np. jako tlumacz. Tak mi sie skojarzylo. Po tej Sprawiedliwosci. Ale i Paz Mieczy gadka i 8 Monet - konkretny celu tutaj.

6. Co zacznie sie w twoim zyciu wraz z nowa faza Ksiezyca - 4 Monety, 3 Bulaw, I Mag ---> suma XVIII Ksiezyc

Tu jakies dzialania w domu wprawdzie, ale skierowne na zewnatrz. I byc moze przez neta, ten Ksiezyc.

7.Lekcja, ktora musze wyniesc z pierwszych 6. punktow - Krol Kielichow, 6 Monet, Paz Monet ---> suma XXI Swiat

Przyjmowac pomoc od innych i przyjmowac tez do siebie, ze ciagle jeszcze wypada mi sie uczyc, bo wszystkiego nie wiem.

Napisano

Wydaje mi się ,że nie powinnaś się odcinać od swoich pasji , tylko tak jak piszesz - nie być dla siebie zbyt surową , nie narzucać sobie reżimu . Odpuścić sztywne rozważanie intelektualne .

i tak mi się luźno skojarzyło : że powinnaś się skupić na swoim ciele , bo poprzez emocje(te wypierane emocje) możesz mieć problemy z organizmem, trawieniem itd . (ale to moja luźna myśl ;))

Glos serca, ogien w sercu i przede wszystkim dzialanie. Byc zdecydowana, mniej myslec, wiecej czuc. Dac dojsc do glosu sercu, nie tlamsic tego w sobie. - no właśnie . pozwól być sobie taką jaką naprawdę jesteś . nie udawaj nic przed samą sobą . zaakceptuj się w pełni .

3. Co jest teraz najwazniejszym nabytkiem - XII Wisielec + Krolowa Mieczy ---> suma XX Sad

Ten stan zawieszenia tez ma swoje plusy. Jestem sama i powinnam sie tym nacieszyc. Moim najwiekszym nabytkiem jest moja rodzina.- czas poświęcony samej sobie , na samodoskonalenie się . Zaczynasz nowy etap w życiu i musisz poukładać wszystko na swoje odpowiednie "pułeczki ". Taki czas robienia porządku.

4. Jak swiat wplywa na mnie - Rycerz Monet + 3 Kielichy ---> suma VIII Sprawiedliwosc

Ze skupiam sie na swoich dzieciach. Ogolnie zyje dniem dzisiejszym. - ale niestety stawia Cię też w sytuacjach pełnych rozterek

Rozmowy, wyjasnienia, ale mozliwe tez, ze pokonywanie jakis trudnosci. Tu moze byc np. pomoc dla kogos w sprawach urzedowych np. jako tlumacz. Tak mi sie skojarzylo. Po tej Sprawiedliwosci. Ale i Paz Mieczy gadka i 8 Monet - konkretny celu tutaj. - hmmm , nic chyba nie dodam :D

6. Co zacznie sie w twoim zyciu wraz z nowa faza Ksiezyca - 4 Monety, 3 Bulaw, I Mag ---> suma XVIII Ksiezyc

Tu jakies dzialania w domu wprawdzie, ale skierowne na zewnatrz. I byc moze przez neta, ten Ksiezyc.- myśl o wyjeździe ? :))

7.Lekcja, ktora musze wyniesc z pierwszych 6. punktow - Krol Kielichow, 6 Monet, Paz Monet ---> suma XXI Swiat

Przyjmowac pomoc od innych i przyjmowac tez do siebie, ze ciagle jeszcze wypada mi sie uczyc, bo wszystkiego nie wiem. - oraz nie bać się zmian .

• Lubię to! 1
Gość MyStErIoUs_WoMaN
Napisano

"....ale kojarzy mi to ze zbytnim kontrolowaniem siebie i w koncu tkwieniem w martwym punkcie." ~ dokładnie, przestań się ciągle rozliczać i kontrolować, pozwól sobie na odrobinę luzu i beztroski...nie musisz przecież panować nad każdą sytuacją i wszystkiego robić sama...

Wiesz, tak mi się nasunęła jeszcze jedna myśl - jako że As Mieczy jest też kartą ucinającą, rozwodową, to tak mi się nasunęło że może chodzi tu też o to aby odpuścić jakąś walkę w tym temacie (?) - iść na ugodę po to żeby wyjść w końcu z tego zaułka...

Swoją czułość, optymizm, aktywność i otwartość...może tutaj też chodzić o jakąś bardzo namiętną relację, jeśli jednak jeszcze takiej nie ma - może chodzić o samo pragnienie jej zaistnienia i ona sie pojawi - wtedy ją przyjmij i 3maj przy sobie...

Twoja niezależność i stabilna sytuacja, rodzina o którą dbasz - jesteś samotna ale z własnego wyboru bo póki co masz na celu inne cele niż osobiste...oraz to że masz mocną osobowość i potrafisz w obliczu kryzysu zachować zimną krew...

Tak że jesteś przyjaźnie nastawiona - do świata:)...jesteś osobą na której można polegać...

Swoją mądrość, rozmowy - dyskrecję, pomoc - pokazać im że mogą na Ciebie liczyć...możesz ich wiele nauczyć - przekazać swoją mądrość...

A mnie się wydaje że tu jakiś Pan się koło Ciebie kręcił będzie :)...i będzie cieplutko, choć nie do końca klarownie...

Przyjąć Pana ktory się pojawi i będzie chciał wkroczyć do Twojego życia...bo to może być relacja która da Ci satysfakcję i spełnienie...

Napisano

Mysti. Moj maz wymowil mieszkanie i jest bezdomny myslac, ze moze sie wprowadzic do mnie. Co tym samym skonczyloby separacje i mysl o rozwodzie. Do czego ja nie mam zamiaru doposcic, bo wlasnie mysl o rozwodzie nie wziela sie z nikad.

Takze trudno tu odposcic, bo jestem stawiana pod sciana.

A gdybym sie do konca nie kontrolowala to pewno spuscilabym go nie raz z balkonu, jak przychodzi w odwiedziny.

Duzo by tu opowiadac. Zrobil sie specjalnie bezdomny itd. itp. A ja ma powazne powody by nie chcec zrezygnowac z rozwodu.

Dziekuje Kochana... Interpretacja piekna... :bukiet:

• Maestro
Napisano

Moze za dużo rozmyślań i hamowania emocji? Może powinnaś przestać się zastanawiać nadmiernie, a zacząć realizowac pragnienia?

Badź aktywna, realizuj zamierzenia, nie siedź w miejscu, idź do przodu:)

No własnie, jesteś na etapie rozmyślań, wiesz czego chcesz:)Bardzo racjonalnie podchodzisz do zycia, nie kierujesz się emocjami, ale rozumem.

Prawdopodobnie zacznie sie czas radosci, zabawy, jak to w karnawale:)

Rozmowy, wyjaśnianie zawiłości, nauczanie innych, pomoc w pokonywaniu trudności, a moze chodzi też o odrabianie lekcji z dziećmi:)

ja widze tu pilnwanie czegoś, czegoś swojego, bo 4 monet to obawa przed utratą, może chodiz tu po prostu o pielęgnowanie znajomości z kimś, o czarowanie, uwodzenie kogoś tam ..hen..daleko...

kieruj sie sercem, pozwól dać się oczarować i uwieść jakiemuś panu, temu Królowi Kielichów:)))))))

• Lubię to! 1
Gość MyStErIoUs_WoMaN
Napisano
Mysti. Moj maz wymowil mieszkanie i jest bezdomny myslac, ze moze sie wprowadzic do mnie. Co tym samym skonczyloby separacje i mysl o rozwodzie. Do czego ja nie mam zamiaru doposcic, bo wlasnie mysl o rozwodzie nie wziela sie z nikad.

Takze trudno tu odposcic, bo jestem stawiana pod sciana.

A gdybym sie do konca nie kontrolowala to pewno spuscilabym go nie raz z balkonu, jak przychodzi w odwiedziny.

Duzo by tu opowiadac. Zrobil sie specjalnie bezdomny itd. itp. A ja ma powazne powody by nie chcec zrezygnowac z rozwodu.

Dziekuje Kochana... Interpretacja piekna... :bukiet:

Masssakara jednym słowem...Kochana ja miałam na myśli tylko jakąś ugodę - nie rezygnację z rozwodu, ale skoro sytuacja tak wygląda to też pewnie na żadne ustępstwa bym nie poszła (tylko tak sobie pomyślalam właśnie że może jak ugoda - to szybsze odcięcie/rozwód)...

3mam kciuki aby Ci się wszystko poukładło tak, jak chcesz.:roza:

• 5 tygodni później...
Napisano

WERYFIKUJE

Tu jest pasja, ale kojarzy mi to ze zbytnim kontrolowaniem siebie i w koncu tkwieniem w martwym punkcie. Odcinaniem sie od swojej energii, pasji.

Tu chyba chodzilo o to, ze trzeba bylo przestac udawac, ze na pewnych sprawach/ludziach mi nie zalezy. Wiec trzymanie sie pod kontrola odpuscilam sobie. Przynajmniej taka dretwote, ktora kontaktom miedzyludzkim absolutnie nie sprzyja.

Glos serca, ogien w sercu i przede wszystkim dzialanie. Byc zdecydowana, mniej myslec, wiecej czuc. Dac dojsc do glosu sercu, nie tlamsic tego w sobie.

Przede wszystkim dzialanie i nietlumienie glosu i impulsow serca.

Bardzo bylo to widoczne w kontaktach z pewna osoba. Bez udawactwa itd. Bardzo fajnie.

Ten stan zawieszenia tez ma swoje plusy. Jestem sama i powinnam sie tym nacieszyc. Moim najwiekszym nabytkiem jest moja rodzina.

No wiec mysle, ze Wisielec tu to pewien pan, ktorego osobista karta jest Wisielec. Rozmowy intelektualne z nim i w sadzie "pogodzenie sie".

Mozliwe tez, ze tak jak napisalam, czas, ktorego mialam w tym m-cu dosc duzo, cory byly chore, wiec taki maly przystop w dzialaniach codziennych i wiecej chwil dla siebie, wiecej w domu itd. Okazja do blizszego zajecia sie soba.

Ze skupiam sie na swoich dzieciach. Ogolnie zyje dniem dzisiejszym.

Kontakty z Monetowym, to po pierwsze. Rozmowy ciekawe.

Po drugie, jw. napisalam: dom, dzieci, praca z tym zwiazana. Zycie jednym slowem.

Rozmowy, wyjasnienia, ale mozliwe tez, ze pokonywanie jakis trudnosci. Tu moze byc np. pomoc dla kogos w sprawach urzedowych np. jako tlumacz. Tak mi sie skojarzylo. Po tej Sprawiedliwosci. Ale i Paz Mieczy gadka i 8 Monet - konkretny celu tutaj.

Tu bylo duzo, duzo rozmow. Duzo, duzo sytuacji, gdzie bylam proszona o porade.

Tu jakies dzialania w domu wprawdzie, ale skierowne na zewnatrz. I byc moze przez neta, ten Ksiezyc.

Tu byly wizyty meza dosc czeste i jego Mag´owanie. Ogolnie czas taki roznie przyjemny. W kazdym razie w Ksiezycu to wlasnie macanie gruntu i pytanie "o co cho?".

Przyjmowac pomoc od innych i przyjmowac tez do siebie, ze ciagle jeszcze wypada mi sie uczyc, bo wszystkiego nie wiem.

Tu otwarcie sie jednak na znajomosc z Kielichowym. Znajomosc netowa, pan mieszka za granica. W Paziu Monet takze ciagla mozliwosc uczenia sie od niego.

To tyle z weryfikacji. Nie sadze, abym mogla cos jeszcze dopisac. Co najwazniejsze juz ladnie sie ukazalo.

Gość MyStErIoUs_WoMaN
Napisano

Sacral Piękne dzięki za Weryfikację...na takich człowiek się uczy - cenne bardzo...

Napisano

Musisz zejść troszkę z tonu, nie być taka jakby to powiedzieć zbyt racjonalna, i oschła.. Taka jakbyś miała wszystko gdzieś no bo Ty wiesz co jest dobre i tak dalej ;D Mam nadzieje że rozumiesz o co mi chodzi ;D Piszę jak widzę te karty po prostu - żeby nie było że się uczepiłam czegoś :lol: :*

Hmm.. Kontakty z jakimiś ludźmi bliskimi, co żywisz do nich jakieś ciepłe uczucia po prostu i lubisz sobie porozmawiać, spotkać się od czasu do czasu...

No to że potrafisz być właśnie taka kobieta z głową na karku :D Tak jak pisałam w pierwszym punkcie.. Że wiesz gzie co ma ręce i nogi... I że zebrałaś naukę z różnych doświadczeń z przeszłość :)

Raczej obecnie pozytywniej niż zazwyczaj :) Jakies spotkanka miłe widze.. Uśmiech na twarzy mimo wszystko jest.. No i życie że tak powiem chwilą :D Nie patrzenie w tył i nie zbyt wybieganie w przód ;p

Możesz pomóc innym, doradzić coś, co Ty już np wiesz :) Podzielić się swoim po prostu doświadczeniem :) A czasem i upomniec kogoś jak trzeba ;p

Zwrócisz uwagę na swoje potrzeby, na swoje plany marzenia i sentymenty :) Się w Tobie odezwą.. A i zwróciłabym uwagę na sny - będą takie jakby to powiedzieć ukazujące trochę to co przed Tobą

Wsłuchiwać się wpragnienia innych... Nie każdy jest taki śmiały że powie od razu co na duszy i sercu mu leży :) Otworzyć się na innych .. wtedy oni otworzą się i na Ciebie :)

Coś za coś.. Warto wyciągnąć rękę do ludzi, bo nie wszyscy są bez uczuć ! :)

Napisano

O jezu :D Tu już weryfikacja ! A ja dałam swoją interprertację - PRZEPRASZAM :lol: Zagmotwałam się... :glupek2:

Napisano

Nie ma sprawy Kochana. Dziekuje Ci za Twoja prace... :bukiet: