SacralNirvana Napisano 12 Stycznia 2013 Napisano 12 Stycznia 2013 MULADHARA - STABILNOŚĆ 1. Co daje mi moc i siłę do życia? - Krolowa Bulaw Gdy mam mozliwosc sama o sobie decydowac. Niezaleznosc, samostanowienie o sobie. Wtedy czuje sie pewna siebie i ogolnie w zyciu. 2. Co sprawia, że tracę poczucie bezpieczeństwa? - 9 Mieczy Zbyt duzo myslenia i tworzenie czarnych scenariuszy. Wtedy sama sobie odbieram wole dzialania i energie. W sumie to niebezpieczenstwo lezy tak naprawde tylko i wylacznie wewnatrz mnie i tylko ja moge sie go pozbyc. Nie jest realne. SVADHISTHANA - PRZYJEMNOŚĆ 1. Z czego czerpię radość? Co mnie zachwyca? - Paz Kielichow Fantazja w zyciu, od czasu do czasu dogadzanie sobie i innym. Ogolnie kierowanie sie intuicja, wrazliwoscia w zyciu i marzeniami, wcielanie ich w zycie. Takze sztuka. Lubie rysowac, pisac wiersze, ogolnie pisac, tworzyc. 2. Co mnie zniewala i ogranicza? Co jest moim duchowym więzieniem? - IV Cesarz Zycie codzienne, zbytnio ograniczone do spraw przyziemnych. Zatracam sie wtedy w tym i zapominam o tym, co sprawia mi przyjemnosc, staje sie zbyt pragmatyczna i przestaje marzyc, co z kolei pozbawia mnie skrzydel. MANIPURA - OSOBOWOŚĆ 1. Jakie są moje mocne strony? Co mam w sobie cennego? - XVI Wieza Potrafie burzyc swoje ograniczenia i wszelkie katastrofy zyciowe wykorzystac, aby uzyskac i wykorzystac nowa przestrzen zyciowa do dzialania. Umiem tez burzyc swiatopoglad innych. Dzialam czesto impulsywnie, nagle, prosto z serca, nie zawsze kierujac sie rozsadkiem. 2. Nad czym powinienem pracować? Co powinienem zmienić? - 3 Mieczy Nad zrozumieniem pewnych zaleznosci w zyciu, tego, co mi sluzy a i tego, co powinnam od siebie zdecydowanie odrzucic. I nie bolec wiecznosc nad rozlanym mlekiem. Co bylo to nie jest. Chocby bolalo trzeba zyc dalej. Pamietac, ze czas leczy rany. ANAHATA - DOBROĆ 1. Co daję z siebie innym? - Krolowa Kielichow Jestem uczuciowa i wrazliwa i mysle, ze otoczenie to wyczuwa. Czuja to i dobrze im z tym. 2. Co jeszcze mógłbym ofiarować otoczeniu? - Paz Monet Wiecej ciepla i bliskosci. Dopuscic bardziej do siebie. Byc bardziej jeszcze przystepna, taka bardziej na wyciagniecie reki. WISUDDHA – EKSPRESJA 1. Na jakiej drodze samorealizacji jestem? Do czego dążę? - Rycerz Mieczy Do usamodzielnienia sie. Mam mnostwo pomyslow i chcialabym je wcielic w zycie. 2. Czego mi brakuje do pełnej realizacji siebie? - Paz Mieczy Sily przebicia i asertywnosci. Nie umiem tak do konca zawalczyc o swoje. ADZNA - INTUICJA 1. Jak rozwijam kontakt ze swoją intuicją? - 6 Monet Poprzez pomaganie innym, wspieranie ich. Tu moze chodzic o wrozenie chociazby, ktore rowniez wiaze sie z praca z intuicja. Tak mi sie skojarzylo. 2. Co mogę zrobić, aby lepiej korzystać ze swojej intuicji? - Paz Bulaw Byc bardziej entuzjastyczna, tak cala soba zaufac swojej intuicji. Nie pozwolic sie czymkolwiek ograniczac. Nie bac sie pojsc na calosc. SAHASRARA – OŚWIECENIE 1. Na jakim etapie rozwoju wewnętrznego jestem? - XI Pasja Tu nie wiem szczerze, jak to zinterpretowac. Nauczylam sie, ewentualnie ucze sie, kontrolowac swoja energie. Ale jak to sie ma do Oswiecenia? Hmm... W zasadzie Oswiecenie mamy stale w sobie. Oswiecenie sie nie jest niczym innym, jak stwierdzeniem, ze mielismy juz w sobie wszystko to, czego ciagle szukalismy. Nie ma drogi i nie ma celu... Tak nasunelo mi sie w zwiazku z tym na mysl. Az ciekawa jestem wnioskow, ktore innym przyjda tu do glowy. 2. Co stoi na przeszkodzie mojego rozwoju wewnętrznego? - 9 Kielichow I tu tez nie czuje za bardzo. Mozliwe, ze za bardzo skupiam sie na konkretnych ludziach, konkretnych grupach, miejscach, tam upatrujac mozliwosci rozwoju a powinnam tego jeszcze bardziej szukac w sobie wewnatrz? W koncu, zeby sie oswiecic nie trzeba zwiedzic calego swiata ani poznac tysiaca ludzi. To nasza osobista praca nad soba samym. Jak np. pewien mnich (nie pamietam niestety imienia), o ktorym pisal Seung Sahn, ktory w drodze do Mistrza, ktory mial mu pomoc sie oswiecic, oswiecil sie, pojac smiertelnie spragniony wode z trupiej ludzkiej czaszki, myslac, ze to krysztalowy puchar... Gdy dotarlo do niego, co robil, zrozumial, ze nie potrzebuje juz mistrza, zawrocil z drogi z powrotem do domu i sam byl mistrzem. Ok... to tyle z mojej interpretacji. Bardzo prosze o Wasze opinie, co tu widzicie, co Wam jeszcze przychodzi na mysl. Dziekuje... Cytuj
SacralNirvana Napisano 12 Stycznia 2013 Autor Napisano 12 Stycznia 2013 Moze jednak ktos zerknalby na rozklad? Cytuj
Gość MyStErIoUs_WoMaN Napisano 12 Stycznia 2013 Napisano 12 Stycznia 2013 (edytowane) MULADHARA - STABILNOŚĆ 1. Co daje mi moc i siłę do życia? - Krolowa Bulaw Twoja dojrzałość i niezależność przede wszystkim...no i oczywiście takie cechy Twojej osobowości jak ~ mądrość, pomysłowość, aktywność i bystrość...no i fakt - że kochasz życie... 2. Co sprawia, że tracę poczucie bezpieczeństwa? - 9 Mieczy Wszelakie niepowodzenia i troski - nawet te chwilowe...a co za tym idzie ~ negatywne myślenie i strach...gdy nie możesz poradzić sobie z problemami... SVADHISTHANA - PRZYJEMNOŚĆ 1. Z czego czerpię radość? Co mnie zachwyca? - Paz Kielichow Myślę że Twoje Dzieci to One dają Ci największą radość i powód do dumy...no i Twoja artystyczna dusza... 2. Co mnie zniewala i ogranicza? Co jest moim duchowym więzieniem? - IV Cesarz Partner formalny (?)...ale też Twoje zasady i duża odpowiedzialność... MANIPURA - OSOBOWOŚĆ 1. Jakie są moje mocne strony? Co mam w sobie cennego? - XVI Wieza Jesteś Geniuszem...osobą zdolną do wielkich poświęceń i zdeterminowaną w działaniach...posiadasz wewnętrzną siłę i niezwykły hart ducha - w obliczu złych czy niekorzystnych zdarzeń...gdy potrzeba ~ potrafisz pogodzić się z tym co nieuniknione a nie jest po Twojej myśli... 2. Nad czym powinienem pracować? Co powinienem zmienić? - 3 Mieczy Nad tym aby nie powtarzać tych samych błędów - to powinnaś zmienić...musisz pamiętać ze czasem trzeba coś zburzyć aby zacząć coś nowego - bardziej wartościowego ~ "nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło"... ANAHATA - DOBROĆ 1. Co daję z siebie innym? - Krolowa Kielichow Jesteś Osobą kochającą, opiekuńczą, wrażliwą i oddaną, ciepłą i dobrą, no i oczywiście lojalną...w oczach innych zyskujesz uznanie dzięki swojej uczciwości, dzięki temu że służysz dobrą radą i często pomagasz znaleźć wyjście z trudnej sytuacji ~ oferujesz swoją pomoc... 2. Co jeszcze mógłbym ofiarować otoczeniu? - Paz Monet No nie bardzo wiem, bo jako Królowa Kielichów dajesz innym już tak wiele...hmm, co mogłabyś jeszcze ofiarować (?) - może poszerzać swoją wiedzę nadal i dzielić się nią z innymi...no i swoje poczucie humoru - obdarzaj nim innych... WISUDDHA – EKSPRESJA 1. Na jakiej drodze samorealizacji jestem? Do czego dążę? - Rycerz Mieczy Wciąż poszukujesz intelektualnych wyzwań...aleee, chyba czasem bywasz lekkomyślna i pracujesz nad tym (?)... 2. Czego mi brakuje do pełnej realizacji siebie? - Paz Mieczy Systematyczności i obiektywności...musisz też wyzbyć się ryzykownych zachowań i nieufności...a tak poza tym - więcej zdecydowania Kochana... ADZNA - INTUICJA 1. Jak rozwijam kontakt ze swoją intuicją? - 6 Monet Przekazując innym swoją wiedzę, doświadczenie...poprzez wprowadzanie innych na drogę wiodącą ku wyższym wartościom...tak, tutaj też chodzi o Ezoterykę... 2. Co mogę zrobić, aby lepiej korzystać ze swojej intuicji? - Paz Bulaw Możesz ciągle zgłębiać swoją wiedzę - poszukiwać...sprawdzać swoje możliwości i w razie potrzeby uzupełniać "braki"...no i nie rozpraszać swojej energii na wszystkie strony... SAHASRARA – OŚWIECENIE 1. Na jakim etapie rozwoju wewnętrznego jestem? - XI Pasja Tutaj już jest bardzo ładnie - jest równowaga i opanowanie...Twoja siła pochodzi właśnie z Twojego wnętrza...wewnętrzna energia daje Ci moc do dokonania rzeczy zdawałoby się niemożliwych... 2. Co stoi na przeszkodzie mojego rozwoju wewnętrznego? - 9 Kielichow Coś mi się wydaje że nie dochodzi u Ciebie dość często do sublimowania się energii - dość często jeszcze rozpraszasz ją, przez co osłabiasz...musisz popracować nad koncentracja.. Proszzz...)) Edytowane 12 Stycznia 2013 przez MyStErIoUs_WoMaN Cytuj
Caliel Napisano 12 Stycznia 2013 Napisano 12 Stycznia 2013 MULADHARA - STABILNOŚĆ 1. Co daje mi moc i siłę do życia? - Krolowa Bulaw Tak, Sama sobie sterem okretem zeglarzem... niezalezna, energiczna, atrakcyjna, seksowna... kobitka z pazurem 2. Co sprawia, że tracę poczucie bezpieczeństwa? - 9 Mieczy Zadreczanie się, wpedzanie w kompleksy i poczucie winy, zamartwianie się. SVADHISTHANA - PRZYJEMNOŚĆ 1. Z czego czerpię radość? Co mnie zachwyca? - Paz Kielichow Dzieci a takze takie twoje wewnetrzne dziecko, szlifowanie talentow i odkrywanie swoich mozliwosci, rozwoj osobisty. 2. Co mnie zniewala i ogranicza? Co jest moim duchowym więzieniem? - IV Cesarz Schematy. Potrzeba przynaleznosci (wbrew pozorom - mozesz potrzebowac byc pod kontrola Pana, w mysl zasady ze On jest glowa rodziny, a Ty szyja ktora tą glowa kreci. Potrzeba bezpieczenstwa, bycia chroniona, stabilizacje, pewnosc. To bardzo duze potrzeby, ktore niezrealizowane lub blokowane moga byc przyczyna problemow z wpadnieciem z deszczu pod rynnę. Dobre chęci. Zapinanie wszystkiego na ostatni guzik, perfekcjonizm, wojskowy dryl. MANIPURA - OSOBOWOŚĆ 1. Jakie są moje mocne strony? Co mam w sobie cennego? - XVI Wieza Potrafisz sie podniesc i isc dalej, jestes bardzo silna. Potrafisz wyjsc poza schematy, uwolnic sie z więżących sytuacji, uzaleznien, potrafisz patrzec obiektywnie na siebie. Przychodzi mi tu na mysl że Twoje doswiadczenia, które przeszłaś, zarówno życiowe, jak i te mistyczne - daja Ci silę. 2. Nad czym powinienem pracować? Co powinienem zmienić? - 3 Mieczy Nad poczuciem krzywdy, gniewem, żalem... wszystko to co rani serce, czym się zadręczasz (możesz sama dla siebie być najgorszym katem). ANAHATA - DOBROĆ 1. Co daję z siebie innym? - Krolowa Kielichow Nic dodac nic ujac. Wierna przyjaciolka, dobra oddana zona i matka... mozliwe ze uzdrowicielka. 2. Co jeszcze mógłbym ofiarować otoczeniu? - Paz Monet Swoja wiedze i doswiadczenie, pomocna reke. Dobre rady. WISUDDHA – EKSPRESJA 1. Na jakiej drodze samorealizacji jestem? Do czego dążę? - Rycerz Mieczy Teraz gnasz jak burza, szarżujesz wręcz. Przystopuj trochę? Chcesz wiele, wiesz czego chcesz, ale uważaj by nie palić mostów. Dodatkowo, możesz sama się zapędzić. Ale to bardzo energiczna karta, pamietaj by być swiadoma swoich intencji i popędów oraz emocji, poniewaz ta karta to Rydwan w akcji 2. Czego mi brakuje do pełnej realizacji siebie? - Paz Mieczy Asertywnosci. Powinnas mowic o tym co Cie boli, a nie tlumic, i chowajac urazę zalewać swiat potokiem dobroci. Trzeba umieć się odciąć od toksycznych relacji i emocji - Twoja samoswiadomosc Ci w tym pomoże. ADZNA - INTUICJA 1. Jak rozwijam kontakt ze swoją intuicją? - 6 Monet Tak... mi tez tak sie skojarzylo. Co dajesz innym to do Ciebie wraca 2. Co mogę zrobić, aby lepiej korzystać ze swojej intuicji? - Paz Bulaw Nie bój się bać. Działaj po prostu. Pozwól by emocje do Ciebie mówiły, są posłancami. Mogą Cię wiele nauczyć albo uświadomić coś z czego nie zdawałaś sobie sprawy. Możliwe że czeka Cie jakiś wyjazd, szkolenie, wiadomość z tym zwiazana. SAHASRARA – OŚWIECENIE 1. Na jakim etapie rozwoju wewnętrznego jestem? - XI Pasja Może tego nie dostrzegasz, ale idziesz do przodu jak burza. Uczysz się panować nad soba, swoimi emocjami, instynktami, nad samoswiadomoscia. 2. Co stoi na przeszkodzie mojego rozwoju wewnętrznego? - 9 Kielichow Za bardzo sobie odpuszczasz. Przyszlo mi do glowy, ze moze chodzi tu o to ze sie boisz troche zmian, jakie niesie jutro, boisz sie wyjsc poza, nie wiedzac co Cie czeka. Mimo potencjalu wiezy, troche mozesz lękać się zmian i niepewnosci, tego co nieznane za progiem. Ale też to takie troche odwlekanie, na wieczne jutro. 1 Cytuj
SacralNirvana Napisano 12 Stycznia 2013 Autor Napisano 12 Stycznia 2013 Ooo... Dziekuje Kochana... Mnostwo racji jest w tym, co napisalas. Odniose sie do kilku ciekawych punktow, chociaz wszystkie pieknie opisane... 2. Co mnie zniewala i ogranicza? Co jest moim duchowym więzieniem? - IV CesarzPartner formalny (?)...ale też Twoje zasady i duża odpowiedzialność... Wczoraj robilam sobie rozklad Osho Diament, o tych roznych mechanizmach w zyciu. I wlasnie ciekawie tam wyszlo, jezeli chodzi o rozwiazanie moich problemow. Wyciagnalem na tym miejscu m.in. karte 7 Ogni - Stres i ona jawnie mowi o tym, zeby nie myslec, ze jestesmy niezastapieni i zycie bez nias nie moze isc dalej. Mam do tego sklonnosci wlasnie, brac wszystko na siebie, byc perfekcyjna, bac sie, ze nawale. Taki Cesarz w spodnicy. Takze swietnie ujete Mysti. 1. Jakie są moje mocne strony? Co mam w sobie cennego? - XVI WiezaJesteś Geniuszem...osobą zdolną do wielkich poświęceń i zdeterminowaną w działaniach...posiadasz wewnętrzną siłę i niezwykły hart ducha - w obliczu złych czy niekorzystnych zdarzeń...gdy potrzeba ~ potrafisz pogodzić się z tym co nieuniknione a nie jest po Twojej myśli... I tu duzo racji. Nie uwazam sie wprawdzie za geniusza, ale w moim zyciu bylo kilka takich calkowitych runiec i potem podnoszenia sie. Jak to osemka numerologiczna. Upadam 7 raza a wstaje 8 razy. Tak zyje wlasnie. 2. Nad czym powinienem pracować? Co powinienem zmienić? - 3 Mieczy Nad tym aby nie powtarzać tych samych błędów - to powinnaś zmienić...musisz pamiętać ze czasem trzeba coś zburzyć aby zacząć coś nowego - bardziej wartościowego ~ "nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło"... I tu zgadza sie. W tym wczorajszym rozkladzie jako temat glowny wyszla mi XVIII czyli Minione zycia... karta mowiaca wlasnie o powielaniu m.in. pewnych wzorcow zachowac i to calymi wcieleniami. Takze jeste nad czym pracowac. 1. Na jakiej drodze samorealizacji jestem? Do czego dążę? - Rycerz Mieczy Wciąż poszukujesz intelektualnych wyzwań...aleee, chyba czasem bywasz lekkomyślna i pracujesz nad tym (?)... I tu ciekawie jest. Z Osho Tarota wyciagnelam wczoaraj Rycerza Chmur, ktory wlasnie pokazuje takiego goscia, ktory chaos i duzo krzyku robi, zeby stlumic to, co ma wewnatrz siebie. Dziekuje Mysti ogromnie. Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 12 Stycznia 2013 Maestro Napisano 12 Stycznia 2013 Ja te karty rozpiszę po swojemu MULADHARA - STABILNOŚĆ 1. Co daje mi moc i siłę do życia? - Krolowa Bulaw 2. Co sprawia, że tracę poczucie bezpieczeństwa? - 9 Mieczy lubisz ruch, działania, obracanie się w towarzystwie, wśród ludzi,lubisz być widoczna,zauważana, sprawia Ci przyjemność, gdy facet ma "maslane oczy" ,natomiast w momencie,gdy pojawiają się złe strony samotności,problemy,smutki,z którymi chwilowo nie możesz dac sobie rady wtedy pojawia się takie poczucie bezsilności SVADHISTHANA - PRZYJEMNOŚĆ 1. Z czego czerpię radość? Co mnie zachwyca? - Paz Kielichow . 2. Co mnie zniewala i ogranicza? Co jest moim duchowym więzieniem? - IV Cesarz lubisz zapewne poezję,miła dla ucha muzykę, przyrodę i to wszystko co ogolnie rozwija wrażliwość,podejrzewam,ze lubisz obserwować świat, "...przystanąć, gdy zaśpiewa ptak..." , zniewalają Cie zakazy, nakazy,ludzie który wydaje się, że moga wydawac Ci polecenia, a tymczasem sami mają masę kompleksów MANIPURA - OSOBOWOŚĆ 1. Jakie są moje mocne strony? Co mam w sobie cennego? - XVI Wieza 2. Nad czym powinienem pracować? Co powinienem zmienić? - 3 Mieczy potrafisz jednym ruchem, jednym gestem coś zburzyć,zostawić,wyrzucić (jak ja:lol:),coś co Ci nie pasuje, a tyczy się to i rzeczy i relacji międzyludzkich, dzieki czemu się oczyszczasz,zapominasz, poiwnnas natomiast uważać,żeby przy okazji, przez przypadek kogos nie zranić, nie urazić.. ANAHATA - DOBROĆ 1. Co daję z siebie innym? - Krolowa Kielichow 2. Co jeszcze mógłbym ofiarować otoczeniu? - Paz Monet jestes dobrym Człowiekiem,serdeczna,wrażliwa,czuła i uczuciowa, empatyczna i kochająca, otoczenie mogłoby się jeszcze wiele od Ciebie nauczyć W sumie 4 czakra to czakra serca- ładnie Ci wyszło:) WISUDDHA – EKSPRESJA 1. Na jakiej drodze samorealizacji jestem? Do czego dążę? - Rycerz Mieczy 2. Czego mi brakuje do pełnej realizacji siebie? - Paz Mieczy Nauczyłas się wyrażac siebie poprzez słowa,działanie, jak już mówisz, wiesz co mówisz, do pełnej realizacji siebie brakuje Ci niewiele, bo paź mieczy to jednak słabsza energia od Rycerza,może powinnaś bardziej kokietować, być lekko mniej szczera (paź mieczy mi się z takim inteligentnym flirtowaniem kojarzy),ale wiesz w takim sensie, żeby nie mówić wszystkiego ADZNA - INTUICJA 1. Jak rozwijam kontakt ze swoją intuicją? - 6 Monet 2. Co mogę zrobić, aby lepiej korzystać ze swojej intuicji? - Paz Bulaw im więcej dzielisz się wiedza z innymi,tym wiecej wraca jej do Ciebie, dzieki temu, że wrózysz innym zyskujesz lepszy kontakt ze swoją podswiadomoscią, żeby lepiej korszystać z intuicji powinnas nadal miec tyle zapału co masz teraz, ważne, zeby Ci się to nie znudziło, jeżeli to nadal będzie Twoja pasją to dobrze,dbaj, żeby w pewnej chwili Ci się nie odechciało SAHASRARA – OŚWIECENIE 1. Na jakim etapie rozwoju wewnętrznego jestem? - XI Pasja 2. Co stoi na przeszkodzie mojego rozwoju wewnętrznego? - 9 Kielichow jesteś na wysokim poziomie,masz w sobie moc, jestes silną osobowościa, naprawdę wiele juz osiągnełaś, w ostrzeżeniu ja widzę, zeby nie spocząć na laurach, żeby perwnego dnia nie pomyslec sobie : ale jestem super w tym co robię, bo dobra karta może się odwró 1 Cytuj
GdzieTaIrlandia Napisano 12 Stycznia 2013 Napisano 12 Stycznia 2013 Zaznaczam się jutro rano naskrobie:) Cytuj
SacralNirvana Napisano 12 Stycznia 2013 Autor Napisano 12 Stycznia 2013 Dziekuje Calielu... Piekna interpretacja. 2. Co sprawia, że tracę poczucie bezpieczeństwa? - 9 Mieczy Zadreczanie się, wpedzanie w kompleksy i poczucie winy, zamartwianie się. Ooo tak... Dokladnie tak jest. 2. Co mnie zniewala i ogranicza? Co jest moim duchowym więzieniem? - IV Cesarz Schematy. Potrzeba przynaleznosci (wbrew pozorom - mozesz potrzebowac byc pod kontrola Pana, w mysl zasady ze On jest glowa rodziny, a Ty szyja ktora tą glowa kreci. Potrzeba bezpieczenstwa, bycia chroniona, stabilizacje, pewnosc. To bardzo duze potrzeby, ktore niezrealizowane lub blokowane moga byc przyczyna problemow z wpadnieciem z deszczu pod rynnę. Dobre chęci. Zapinanie wszystkiego na ostatni guzik, perfekcjonizm, wojskowy dryl. Masz racje. Lubie miec mezczyzne obok. Jakos lepiej sie czuje. Samej mi jakos tak... hmm... I fakt... jestem perfekcjonistka. Potrafie sama zadlawic sie swoim perfekcjonizmem. 2. Nad czym powinienem pracować? Co powinienem zmienić? - 3 MieczyNad poczuciem krzywdy, gniewem, żalem... wszystko to co rani serce, czym się zadręczasz (możesz sama dla siebie być najgorszym katem). Ooo tak. Trafiony zatopiony. Sama potrafie sobie wiercic dziure w brzuchu i to bardzo skutecznie i bolesnie. 2. Czego mi brakuje do pełnej realizacji siebie? - Paz MieczyAsertywnosci. Powinnas mowic o tym co Cie boli, a nie tlumic, i chowajac urazę zalewać swiat potokiem dobroci. Trzeba umieć się odciąć od toksycznych relacji i emocji - Twoja samoswiadomosc Ci w tym pomoże. Dokladnie... ta asertywnosc. Caly czas musze nad tym pracowac. 2. Co stoi na przeszkodzie mojego rozwoju wewnętrznego? - 9 KielichowZa bardzo sobie odpuszczasz. Przyszlo mi do glowy, ze moze chodzi tu o to ze sie boisz troche zmian, jakie niesie jutro, boisz sie wyjsc poza, nie wiedzac co Cie czeka. Mimo potencjalu wiezy, troche mozesz lękać się zmian i niepewnosci, tego co nieznane za progiem. Ale też to takie troche odwlekanie, na wieczne jutro. Bardzo cenna rada. Dziekuje. Dziekuje za interpretacje Calielu i cenne rady. Cytuj
SacralNirvana Napisano 12 Stycznia 2013 Autor Napisano 12 Stycznia 2013 Dziekuje Inez... rowniez Tobie ... za przepiekna i madra interpretacje, jak rowniez za cenne rady. lubisz ruch, działania, obracanie się w towarzystwie, wśród ludzi,lubisz być widoczna,zauważana, sprawia Ci przyjemność, gdy facet ma "maslane oczy" ,natomiast w momencie,gdy pojawiają się złe strony samotności,problemy,smutki,z którymi chwilowo nie możesz dac sobie rady wtedy pojawia się takie poczucie bezsilności Tak, masz racje. Lubie, gdy duzo sie wokol mnie dzieje. Nie lubie byc sama. Chociaz czasem i tego potrzebuje, ale ogolnie lubie miec wokol siebie ludzi... lubisz zapewne poezję,miła dla ucha muzykę, przyrodę i to wszystko co ogolnie rozwija wrażliwość,podejrzewam,ze lubisz obserwować świat, "...przystanąć, gdy zaśpiewa ptak..." , zniewalają Cie zakazy, nakazy,ludzie który wydaje się, że moga wydawac Ci polecenia, a tymczasem sami mają masę kompleksów Wszystko sie zgadza. I to tez, ze zastale struktury sprawiaja, ze zle mi, wyrywam sie. potrafisz jednym ruchem, jednym gestem coś zburzyć,zostawić,wyrzucić (jak ja),coś co Ci nie pasuje, a tyczy się to i rzeczy i relacji międzyludzkich, dzieki czemu się oczyszczasz,zapominasz, poiwnnas natomiast uważać,żeby przy okazji, przez przypadek kogos nie zranić, nie urazić.. Fakt, takie dzialania Wiezowe sa tez typowe dla osemki... tzw. woz albo przewoz. Jak nie to rzucam wszystko i zaczynam od nowa. I tak... czasem jestem zbyt bezposrednia i szczera, zdarza mi sie tez kogos (przez nieuwage i nieumyslnie) zranic. Nauczyłas się wyrażac siebie poprzez słowa,działanie, jak już mówisz, wiesz co mówisz, do pełnej realizacji siebie brakuje Ci niewiele, bo paź mieczy to jednak słabsza energia od Rycerza,może powinnaś bardziej kokietować, być lekko mniej szczera (paź mieczy mi się z takim inteligentnym flirtowaniem kojarzy),ale wiesz w takim sensie, żeby nie mówić wszystkiego Cenna rada. Dziekuje. Dziekuje Inez... Cytuj
GdzieTaIrlandia Napisano 13 Stycznia 2013 Napisano 13 Stycznia 2013 MULADHARA - STABILNOŚĆ 1. Co daje mi moc i siłę do życia? - Krolowa Bulaw Twoja energia,drzemiące w Tobie siły do walki o to co dla Ciebie najcenniejsze. 2. Co sprawia, że tracę poczucie bezpieczeństwa? - 9 Mieczy Samotne noce.. Gdy nikt nie widzi i nie słyszy potrafisz zaszlochać do poduszki.. Nadmierne zamartwianie się i snucie sama do siebie pesymistycznych scenariuszy badz przypominania i rozgryzania tego co było.. SVADHISTHANA - PRZYJEMNOŚĆ 1. Z czego czerpię radość? Co mnie zachwyca? - Paz Kielichow Z własnych emocji i uczuć.. Ze świadomości,ze świat stoi również dla Ciebie otworem,nowy start.. A także ta karta skojarzyła mi się jakbyś czerpała radość z bycia matką i osiągnięć dziecka,mądrości.. 2. Co mnie zniewala i ogranicza? Co jest moim duchowym więzieniem? - IV Cesarz Konstruktywne i sztywne schematy dotyczące mysli na temat swojego męża. On powoduje,że czujesz się jak więzień bo stara się być również ponad tobą i narzuca pewne rzeczy jako władca imperium.. Ogranicza Cie poczucie-jego niewoli? MANIPURA - OSOBOWOŚĆ 1. Jakie są moje mocne strony? Co mam w sobie cennego? - XVI Wieza Jesteś cierpliwa i bardzo kochająca ,ale gdy coś całkowicie runie w twoim sercu -to nie masz szans na rekonstrukcje. To jest cenne. 2. Nad czym powinienem pracować? Co powinienem zmienić? - 3 Mieczy Poczucie krzywdy(3 mieczy) nie wgłębianie się z nią (9 mieczy) a całkowicie zmienić twój punkt widzenia(WIEZA) ANAHATA - DOBROĆ 1. Co daję z siebie innym? - Krolowa Kielichow Ciepła klucha,dobre serducho masz,potrafisz bardzo wiele dać z siebie przez co nie raz ludzie potrafią "Cie" wykorzystywać.. 2. Co jeszcze mógłbym ofiarować otoczeniu? - Paz Monet Cieżko mi interlretować tą karte..wybacz:* WISUDDHA – EKSPRESJA 1. Na jakiej drodze samorealizacji jestem? Do czego dążę? - Rycerz Mieczy Próbujesz odzyskać panowanie w swoim życiu,oddalać uczucia od siebie,kierować się rozumiem co da Ci spokój i harmonie.. 2. Czego mi brakuje do pełnej realizacji siebie? - Paz Mieczy Sama z sobą nie wyjaśniłas wielu spraw..(9 mieczy) ADZNA - INTUICJA 1. Jak rozwijam kontakt ze swoją intuicją? - 6 Monet Tutaj fajnie ,zachowujesz równowagę..Czyli kierujesz się nią,wspomagasz a ona oddaje Ci to samo.Działa gdy jest potrzebna wiec kontakt z intuicja jest każdego dnia. 2. Co mogę zrobić, aby lepiej korzystać ze swojej intuicji? - Paz Bulaw Po prostu nie zastanawiać się. Poczujesz - i jest- działasz- idziesz-gnasz na przód. SAHASRARA – OŚWIECENIE 1. Na jakim etapie rozwoju wewnętrznego jestem? - XI Pasja Na takim,ze pomimo różnych zdań osób które Cie otaczają starasz się kierować tym co masz we własnym wnętrzu. Ta karta mi zawsze sugeruje o wewnetrznych wartościach człowieka mimo różnic nas otaczających..ze kierujemy się własnymi zasadami i tym aby być szczęśliwym-nie wedle kogos,dla kogos-ale dla siebie również. Kochać i cenić siebie również. 2. Co stoi na przeszkodzie mojego rozwoju wewnętrznego? - 9 Kielichow Nie to co zawsze miodem wygląda-miodem się okazuje. Masz tego świadomość. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi