Skocz do zawartości

Ciąża...

maddie88

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam, :)

Ostatnio śniło mi się, że jestem w ciąży... Objawów nie miałam, ale ktoś to wyraźnie stwierdził... I wiem, że niby to nic takiego...ale i mojemu chłopakowi wcześniej już też śnił się podobny sen, a jego mamie, że mamy dziecko... W tej chwili szanse są małe, żeby do tego doszło...między innymi chodzi o problemy natury ginekologicznej... Nie jestem w tej chwili na to gotowa, więc może te sny mają mnie jakoś do tego przygotować... Zapytałam kart, czy jestem w ciąży:

4 Denarów (odpowiedź), tło: Rydwan, As Buław, Król Buław, 5 Mieczy, As Pucharów, 10 Kielichów => Diabeł

Nie, nie jestem... Ale są duże szanse, że zajdę jakoś na wakacje :o Tylko nie wiem, jak interpretować tę 5 Mieczy...może, że będzie to niespodziewane...w złym momencie... Diabeł mówi zapewne o problemach natury zdrowotnej...

Proszę, pomóżcie...

Pozdrawiam,

Maddie

Edytowane przez maddie88
Napisano

Oho ciązy jako tako nie widać.Ale szanse są.W diable widze sytuacje w której bedzie dużo alkoholu, gorąca atmosfera.Wtedy nie do końca będziesz mieć głowe na karku i będziesz pamietać o zabezpieczeniach.Uważaj ;)

Napisano

Witam serdecznie

Być może sen stara się przygotować Cię na macierzyństwo w sensie dosłownym- dlatego tyle osób śni o Twojej ciąży i dziecku, ale może też chodzić o to, że w życiu szykują się inne zmiany (nie miałaś objawów ciąży tylko ktoś stwierdził ten stan u Ciebie). Sen o ciąży to nie tylko potomek, ale jakieś nowe przedsięwzięcia, plany, które są w zalążku i dopiero mają się "narodzić". Co ciekawe te plany są wspólne- zaangażowane są trzy osoby Ty- Twój chłopak i jego matka. Ja szczególnie przeanalizowałabym karty AW (na AM się nie znam), które kojarzą mi się z takim stanem (ciążą) chociażby kształtem Głupiec - cyfra 0, Cesarzowa, Koło fortuny i Świat, może te karty niosą dla Ciebie jakieś przesłanie. Ogólnie sen bardzo pozytywny. Na pewno czekają Cię duże zmiany w życiu. Pozdrawiam

Napisano
Oho ciązy jako tako nie widać.Ale szanse są.W diable widze sytuacje w której bedzie dużo alkoholu, gorąca atmosfera.Wtedy nie do końca będziesz mieć głowe na karku i będziesz pamietać o zabezpieczeniach.Uważaj ;)

;) Tzn. jeśli chodzi o takie sytuacje, to ja jestem siebie pewna... :) Natomiast wiadomo, że inne ryzykowne sytuacje też mogą się pojawić... ;) Uważam, bo się też tego obawiam...i stąd taka reakcja na te sny... Dzięki, gypsy :uscisk::)

Napisano
Witam serdecznie

Być może sen stara się przygotować Cię na macierzyństwo w sensie dosłownym- dlatego tyle osób śni o Twojej ciąży i dziecku, ale może też chodzić o to, że w życiu szykują się inne zmiany (nie miałaś objawów ciąży tylko ktoś stwierdził ten stan u Ciebie). Sen o ciąży to nie tylko potomek, ale jakieś nowe przedsięwzięcia, plany, które są w zalążku i dopiero mają się "narodzić". Co ciekawe te plany są wspólne- zaangażowane są trzy osoby Ty- Twój chłopak i jego matka. Ja szczególnie przeanalizowałabym karty AW (na AM się nie znam), które kojarzą mi się z takim stanem (ciążą) chociażby kształtem Głupiec - cyfra 0, Cesarzowa, Koło fortuny i Świat, może te karty niosą dla Ciebie jakieś przesłanie. Ogólnie sen bardzo pozytywny. Na pewno czekają Cię duże zmiany w życiu. Pozdrawiam

Zgodzę się, Kędry...bardzo ładne opisane :) Ja bardzo obawiam się zajścia w ciążę...i stąd też zastanawiam się, czy to znaki...czy metaforyczne przekazanie mi czegoś...jakiegoś początku czegoś, np.: nowego projektu... Ale obawy zawsze wygrywają ;) Dziękuję :):kwiatek:

• Maestro
Napisano

Nie jestes w ciazy,ale możesz zajsć jak najbardziej,jak tylko pozwolisz sobie na chwile zapomnienia z męzczyzną..

Ciąża w śnie pokazuje ponoć problem, z którym musisz sobie poradzić, a urodzenie dziecka"urodzenie proble,mu,wyzbycie sie go..Przynajmniej tak jest u mnie...

• Lubię to! 1
Napisano
Nie jestes w ciazy,ale możesz zajsć jak najbardziej,jak tylko pozwolisz sobie na chwile zapomnienia z męzczyzną..

Ciąża w śnie pokazuje ponoć problem, z którym musisz sobie poradzić, a urodzenie dziecka"urodzenie proble,mu,wyzbycie sie go..Przynajmniej tak jest u mnie...

Mam książkę nt pracy ze snami :) Ale tam o tym nie pisało... ;) W moim ostatnim śnie jakaś kobieta trzymała dziecko na rękach...i powiedziała, że to moje, że jestem w ciąży i wkrótce się o tym przekonam... Spróbuje rozszyfrować ten sen już na spokojnie... Dziękuję, Inez :buziak::uscisk:

Napisano

Korzystanie ze senników jest bardzo przydatne, ale z reguły poznajemy tam ogólną interpretację, a ze snami jest trochę inaczej, każdy człowiek znajduje się na różnym stopniu rozwoju duchowego, przeżywa różne sytuacje. Ja nauczyłam się pracy ze snami dzięki szwajcarskiemu psychiatrze K. G. Jungowi - twórcy psychologii głębi. Chcąc dobrze i właściwie zrozumieć sen trzeba poznać archetypy, które są wkodowane w psychikę każdego człowieka i one się nie zmieniają. Dochodzą w snach do głosu w bardzo ważnych momentach życiowych i niosą głębokie przesłanie - czasem na początku wydaje się , że sen jest jakimś majakiem, a po czasie sprawdza się. Sama doświadczyłam tego na sobie.

Napisano (edytowane)
Korzystanie ze senników jest bardzo przydatne, ale z reguły poznajemy tam ogólną interpretację, a ze snami jest trochę inaczej, każdy człowiek znajduje się na różnym stopniu rozwoju duchowego, przeżywa różne sytuacje. Ja nauczyłam się pracy ze snami dzięki szwajcarskiemu psychiatrze K. G. Jungowi - twórcy psychologii głębi. Chcąc dobrze i właściwie zrozumieć sen trzeba poznać archetypy, które są wkodowane w psychikę każdego człowieka i one się nie zmieniają. Dochodzą w snach do głosu w bardzo ważnych momentach życiowych i niosą głębokie przesłanie - czasem na początku wydaje się , że sen jest jakimś majakiem, a po czasie sprawdza się. Sama doświadczyłam tego na sobie.

Tak jest :) Podświadomość każdego z nas ma własne znaczenia symboli, które odzwierciedlają nasze przeżycia... Dlatego korzystanie z senników nie da do końca trafny przekaz snu... Ostatnio czytałam "Rozszyfruj znaczenie swoich snów" S. Schumanna - polecam :) Dzięki tej książce powoli rozwijam pracę ze snami :)

Edytowane przez maddie88
Napisano

4 Denarów (odpowiedź), tło: Rydwan, As Buław, Król Buław, 5 Mieczy, As Pucharów, 10 Kielichów => Diabeł

nie ma ciąży , ale uważaj by zabezpieczenie nie zawiodło w tych 5 mieczach i diable .

• 7 miesięcy temu...
Napisano

Witam serdecznie, czy moze ktos pomoc mi w zrozumieniu mojego snu o ciazy?

Otoz snilo mi sie, ze bylam w ciazy, ale nie rozumialam dlaczego tak sie stalo, czulam ze ojcem dziecka jest jakis nieznajomy mezczyzna, ktorego na dodatek nie lubie. Ciekawostka w tym wszystkim bylo to, ze ciaza byla " podwojna" : w brzuchu mialam dziecko i psa...kiedy czulamruchy dziecka czasami pokazywala sie nozka, a czasami wyczuwalam szkielet psi, mordke i wiedzialam ze szczeniaczek jest czarnego koloru...

W zasadzie cieszylam sie na dziecko, ale zastanawialam sie jakim sposobem nosze w sobie pieska ?

czulam niepokoj i lek przed tym.

jezeli ktos zna interpretacje , prosze o pomoc, bede bardzo wdzieczna. Nadmieniam ze jestem juz w wieku, kiedy nie planuje sie dzieci ( mam juz wnuczke :) )

Pozdrawiam serdecznie

• Maestro
Napisano
Witam serdecznie, czy moze ktos pomoc mi w zrozumieniu mojego snu o ciazy?

Otoz snilo mi sie, ze bylam w ciazy, ale nie rozumialam dlaczego tak sie stalo, czulam ze ojcem dziecka jest jakis nieznajomy mezczyzna, ktorego na dodatek nie lubie. Ciekawostka w tym wszystkim bylo to, ze ciaza byla " podwojna" : w brzuchu mialam dziecko i psa...kiedy czulamruchy dziecka czasami pokazywala sie nozka, a czasami wyczuwalam szkielet psi, mordke i wiedzialam ze szczeniaczek jest czarnego koloru...

W zasadzie cieszylam sie na dziecko, ale zastanawialam sie jakim sposobem nosze w sobie pieska ?

czulam niepokoj i lek przed tym.

jezeli ktos zna interpretacje , prosze o pomoc, bede bardzo wdzieczna. Nadmieniam ze jestem juz w wieku, kiedy nie planuje sie dzieci ( mam juz wnuczke :) )

Pozdrawiam serdecznie

Sorry, ale to wątek maddie, załóż swój w dziale snów.

Napisano

Nie jestes, ale chcialabys. Co najmniej podswiadomie. Czujesz, ze ciaza bylaby tym, czyms, co wnosi do Twojego zycia impuls nowego.

Napisano
maddie88 nie byłaś?bo weryf nie widać

Nie byłam :) Dzięki za upominajkę, iridos :)