Jump to content

obcięcie włosów

agaMAJ

Recommended Posts

już drugi raz z rzędu śniło mi się to, że miałam obcinane włosy. Za pierwszym razem sama obciełam się na zapałkę, za drugim, pozwoliłam innej osobie na to, żeby mi obcięła włosy.Tak normalnie to mam takie do połowy pleców, dlatego nawet we śnie ich strata mnie bolała, a jak się obudziłam, to była dla mnie ulga. Za drugim razem w ogóle miałam jakieś dziwne te włosy, normalnie jestem brunetką a we śnie miałam taki jakiś żółty blond i po obcięciu włosów dopiero farbowałam je z powrotem na ciemno

włosy mogą symbolizować myśli, które usiłujesz pozbierać i zapanować nad nimi. Nie masz ostatnio jakiegoś problemu nad którym intensywnie myślisz? Tak, że np nie pozwala ci spać, albo chodzi ci po głowie i nie możesz się go pozbyć?

Włosy są jednym ze sztywnych archetypów. Nie ma tutaj miejsca na kombinowanie.

Same w sobie odnoszą się do sił pierwotnych, seksualności, kobiecości, często również wskazują wprost na stan duszy.

Obcinanie tłumaczy się jako zaczynanie czegoś. Nowy etap, początek. W dużej mierze chodzi o odcinanie się od przeszłości.

Ponieważ w pierwszym śnie samodzielnie obcięłaś się 'na pałkę' - można stwierdzić, że zdecydowałaś się zacząć od zera. W kolejnym śnie już ta zmiana nie jest tak drastyczna, ale również nie do końca dzieje się za twoją wolą. No i w efekcie jesteś zdruzgotana zdarzeniem.

Ten 'początek' odnosi się prawdopodobnie do zmian na poziomie duchowym, emocjonalnym. Możliwe również, że jest związany z twoją samoakceptacją w sprawach seksualnych, lub z brakiem pewności własnej kobecości.

Sam fakt pojawienia się takich snów zrzuciłabym na twoje aktualne rozmyślania co do powyższego. Być może stoisz przed wyborem 'czy powinnam sama podjąć działania, czy może czekać, aż sprawa rozwiąże się sama?' Myślę, że odczucia z drugiego snu dają jasną wskazówkę.

Pozdrawiam.

Edited by Lilith