Skocz do zawartości

Dzisiejszy sen

Gość ANEZ

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kładę karty tarota dosyć długo ale pierwszy raz miałam sen z nimi związany.Bardzo wyraziście pokazały mi się dwie karty 2 mieczy i 8 mieczy zkart tarota Witches Tarot Elli Dugan z którymi obecnie pracuje.

Jaki przekaz jest dla mnie wynikający z tego wyrazistego snu.czyt,chron.

2 mieczy - 9 buław,6 pucharów ŚMIERĆ,dIABEŁ - tak sobie myślę żę chodzi o to żebym uważała przy podejmowaniu decyzji i opierała ja na doświadczeniach życiowych wynikających z przeszłości.

8 mieczy -Słońce,Księżyc,Rycerz denarów,Kapłanka - jest droga,której szukam w życiu ale to jeszcze jest tajemnica,którą muszę rozwiązać.

Reasumując chyba los szykuje mi zmiany oby pozytywne.Jak to widzicie?

Gość SooYoung
Napisano

Obie karty pokazują blokady - 2 mieczy na poziomie emocjonalnym - miecze skrzyżowane na sercu a 8 mieczy nasze odczucie osaczenia albo przez sądy jakie na nasz temat wypowiadają ludzie z otoczenia, albo przez nasze własne przekonania które utrudniają nam rozwój.

Nie ruszysz w nową drogę dopóki nie zrzucisz starych nawyków, nie odrzucisz tego co się krepuje. Masz tu -. Śmierć jako transformacja, Słońce jako otwarcie się i rozwój swojej osobowości, a także radość życia a Księżyc jako praca z intuicją i tym co jest naszym Cieniem, na Cień wskazuje tez karta Diabeł.

8 mieczy -Słońce,Księżyc,Rycerz denarów,Kapłanka - ten układ kart może wskazywać na blokadę intuicji, zamknięcie na nowe symbole, trwanie (ryc den) przy jednym schemacie odczytu danego symbolu. Nowa talia poruszy Twoją intuicje, ale musisz się na to otworzyć. Jak -> może medytuj z tymi kartami.

Napisano

Przy 2 Mieczach masz:

9 Bulaw, 6 Kielichow, XIII Smierc, XV Diabel ---> suma IX Eremita; suma HB VII Rydwan

Tu widac Twoje podejscie do kart, Twoje dzialnia, bazujace na intuicji wprawdzie, ale takiej wypracowanej juz tym, czego sie nauczylas. Smierc mowi o potrzebie totalnej transformacji. Przeslanie w karcie Diabel jest jasne. Diabel po zsumowaniu daje Kochankow, czyli ogolnie mozliwosc kierowania sie w tym wszystkim sercem i wewnetrznym glosem, ale jednak... dopoki nie pokonasz ograniczen w Diable, nie uda sie to. Takze najpierw musisz wyjsc poza te ograniczenia. Eremita to samotna praca nad soba i z kartami. Poglebianie wiedzy, ale takze bycie wiernemu sobie i swojemu glosowi. Zrozumienie moze najpierw jednak tego, CO JEST tym Twoim wewnetrznym glosem. Eremita kontempluje swoja wiedze i madrosc sam ze soba. Takze tu jak najbardziej taka glebsza praca z kartami moze byc. Rydwan (HB) z kolei to rada do konkretnych dzialan w tym zakresie, odwaznych i pobawionych wahania. Intuicyjnie isc, ale konkretnie do przodu.

Przy 8 Mieczach masz:

XIX Slonce, XVIII Ksiezyc, Rycerz Monet, II Kaplanka ---> suma XII Wisielec; suma HB XI Pasja i II Kaplanka

Tu widac, ze masz ogromne zasoby wiedzy i ciagle do nich siegasz, ale Wisielec sugeruje, ze choc to wypracowane (Rycerz Monet) i na dobrym , wrecz wysokim poziomie (II Kaplanka), to tkwi w tym momencie w martwym punkcie. Podsum HB sugeruje, abys podeszla do kart z wieksza pasja i zaangazowaniem, odkrywala je na nowo, kierujac sie calkowicie swoja intuicja i nie bazujac na dotychczasowej wiedzy.