Skocz do zawartości

Czyściec po rozczarowaniu

emilr

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dotyczy mojego rozczarowania związkiem, a raczej jego brakiem z tego wątku np.

http://www.ezoforum.pl/interpetacje-rozkladow/65509-ukryte-intencje-prosba-o-pomoc-w-interpretacji.html

Czy dobrze interpretuję?

Rozkład ten pomaga głębiej zrozumieć kryzys u znaleźć rozwiązanie.

**2**

4***3

**1**

1 - to, co zajął ogień, czyli co złe, skostniałe, przestarzałe struktury lub sposoby zachowania, które muszą odejść

III CESARZOWA (o) - być może mimowolnie niepotrzebnie mieszałam zycie zawodowe z uczuciowym, on zauważył i to niedobrze dla mnie, związku (niekoniecznie uczuciowego, ale w ogóle). Cesarzowa kojarzyła mi sie zawsze z samymi pozytywami, ale też może też z zaborczością, tutaj zbytnią pewnością siebie. Ale myślę ze po prostu za dużo sobie wyobraziłam i upadek okazał sie bolesny.To błędna droga

2 - to, co spowodowało przełom

2 pałek - bo w tym główny jest ambaras, żeby dwoje chciało naraz. On niekoniecznie chce to co ja chcę.

3 - to, co chroni i pomaga w tym trudnym okresie

3 mieczy - skierowanie energii na działanie, skupienie się na nowych zasadach. Przeboleć, zapomnieć o przeszłości i zacząć na nowo, może coś innego.Mnie ta karta podbudowała.

4 - wskazanie, gdzie znajduje się cel, rozwiązanie, ocalenie

I Mag - rozumiem to tak,że wskazane jest podnieść się, zacząć od nowa, ale juz na innych zasadach. Wziąć się w garść, robić swoje. ta karta daje nadzieję, że poradzę sobie z tym przykrym doświadczeniem i obrócę ją na korzyść

Tak naprawdę nie rozumiem do końca pierwszej karty CESARZOWA, tak ja zinterpretowałam, bo tak mi pasuje do sytuacji, ale nie jestem przekonana.

I jeszcze przed rozłożeniem kart z przełożenia pokazał się DIABEŁ- CESARZOWA - Paź Monet - ślepa namiętność wymusiła na mnie zmianę poglądów ;)

Napisano (edytowane)

W j. niemieckim jest takie slowo Leidenschaft czyli namietnosc. Jak sie te dwa slowa rozbije i zamieni kolejnoscia, to wychodzi schaf(f)t Leiden... stwarza cierpienie. Leidenschaft schafft Leiden... Namietnosc stwarza cierpienie.

O tym tez mowil Seung Sahn w Kompasie Zen, ze pragnienie posiadania, namietnosc, stwarzaja cierpienie.

Punkt 1. i 2. widze identycznie jak Ty. Co do pkt. 3 powiedzialabym, ze wlasnie znajdujesz sie na tym etapie. To etap bolesnego zrozumienia sytuacji i oczyszczania sie, tzw. chirurgicznych ciec.

Odcinasz to, co szkodzi, to co Cie niszczy.

Punkt 4. radzi, aby wziac zycie w garsc i zaczac je aktywnie i swiadomie ksztaltowac. Wykorzystac drzemiace w Tobie sily, energie, potencjal, spryt i inteligencje i po prostu zaczac od nowa zyc, ale tak prawdziwie zyc. Na swoich zasadach.

Podsum (HB) z tych 4 kart to IX Eremita. Teraz masz czas przed soba, gdy powinnas pobyc sama ze soba, dojrzec to, co dla Ciebie wazne, oczyscic sie, dopiescic pod kazdy wzgledem, rowniez fizycznie zadbac o siebie (jaki wellness, jakis fryzjer... itd.). I jak juz dojdziesz do punktu, gdy bedziesz wiedziala, czego tak naprawde chcesz to byc sobie wierna, dzialac wg swojego planu (masz potencjal Maga) i nie rozgladac sie na boki... nie patrzec, co kto tam... Mysl o sobie. Toksyke odrzucaj hen daleko.

Cesarzowa w negatywie to osoba, ktora ponad wszystko chce posiadac, jest chciwa, uwielbia ponad wszystko rozkosze ciala, przy tym leniwa i niesklonna, zeby cos dac z siebie. Wiec calkowite przeciwienstwo tego, czym jest w pozytywie. Moze probowac zadusic kogos swoja miloscia, probowac go miec tylko i wylacznie dla siebie, jakby sie jej to nalezalo.

Edytowane przez SacralNirvana
literowka... i notka o Cesarzowej
  • Lubię to! 1
Napisano

Z tą Cesarzową odwrócona w sumie zgadzałoby się. Niestety.

Ale pierwszy pozytyw z tej historii - wróciłam po latach do tarota:)